Фитнес ли? Мама вече е атлет

Не всяка жена и/или майка обича спорта и движението по принцип. Някои даже го ненавиждат. Но има лесен и безплатен начин да влезем във форма без пари и без час за тренировка.

Вариант 1: Фитнес на открито

Осигурете си дете. Може ваше, може и на приятел. Ако е бебе с количка, разходете го. Изберете внимателно подлези без рампа или с рампа от мрамор, улица с наклон и непременно разбити улици. Ако сте в София, лесно ще ви дам и точни координати. И да не се стараете много, ще стегнете мускулите на крака, ръце и рамене, ще укрепите гърба си като след сериозна фитнес тренировка. За да подсилите ефекта, натоварете количката с няколко пазарски торби и раница. Ако детето е пораснало, възможностите са още по-големи. Освен с раница (и/или слинг кенгуру с бебе) и хлапе, пълно с енергия, разполагате и с арсенал от допълнителни тежести - играчки от различен калибър, които да пренасяте в бодър ход или тръст в парка или в градинката. За по-издръжливите, на връщане от разходката, напазарувайте, и прибавете към натоварването поне една пазарска чанта. Отлична силова тренировка.

 

images7UWWEIOM

 

Вариант 2: Упражнения у дома

Ако разходката не ви е интересна, остава домашният фитнес. Намерете си тясна тераса. Изперете и прострете първата пералня. Навеждане, изправяне, чупка в кръста, протягане напред и завъртане настрани и така до безкрай. Теловете, естествено, не са достатъчно. Сложете сушилката почти плътно до теловете. Идва ред на по-сложните упражнения за гъвкавост. Промушете се между прането и сушилника. И отново навеждане, изправяне, завъртане, промушване за изпаднали щипки или дрехи. Накрая изпълзете под дрехите, за да не развалите сложната комбинация.

 

busy mom kitchen

Вариант 3: Мисия "Мама готви най-добре"

Съвместно готвене на тесен кухненски плот. Отляво - подправки и печка. Плътно отдясно - малък шеф готвач. Протегнете се към горните шкафове. Изправете гърба, приберете корема, стегнете тялото и се настройте за плавни и точни движения в източен стил. Леко завъртане, за да не ударите партньора си. Наведете се към долния шкаф под вас. Внимавайте за падащи предмети. Завъртете се изкусно наляво. И обратно на ляво. Дишайте. Повторете.

В края на тренировката се поздравете с нещо вкусно и не се колебайте да се наречете атлет. И не забравяйте, повторете.

Автор: Мая Цанева

Последно променена в Четвъртък, 09 Март 2017 09:49
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам