logomamaninjashop

Забавният хороскоп на маг Надя Брайт - 24.04 - 30.04

Автор: Надя Брайт

Овен

Първо ви напомням, че още сме в ретрограден Меркурий… Според мен неговото влияние далеч не е толкова негативно, колкото го изкарват, но нека все пак сме подготвени. „Обратното въртене” ще продължи така до 14 май и дотогава е добре да внимавате за финансите си. Нищо кой знае колко трудно няма да ви се наложи, просто не харчете излишно. Следете си къде ви отиват парите, избягвайте сериозни транзакции в периода и като цяло - снишавайте се на финансовия фронт. Всичко ще мине безболезнено, няма да се плашите.

В четвъртък Луната ще бъде в своята четвърт в Лъв и във вашия дом на флиртове, слава, забавления и игриво настроение (да го наречем). Както виждате, ще имате много избор как точно да оползотворите Лунното влияние… Ако има сред вас Овни, които искат да блеснат в работата си - сега е моментът да подгоните шефа с презентацията си и да я представите с апломб. Шансът да бъдете оценени и да постигнете целта си никак не е малък с тази лъвска Луна. Ако сте флиртаджийски настроени (и е морално и законно) - не стойте вкъщи, а запалете копитцата и се впуснете в нощния живот. Благоприятно е за всякакъв вид публични изяви, така че - не се срамувайте и не бъдете скромни, а смело се покажете пред света и отправете посланията си. Успех!

Телец

Както знаете, скъпи Телци, до 14 май Меркурий ще е ретрограден. Имам някои съвети за безболезненото ви преминаване през този период, макар и да не считам, че той е чак толкова негативен, колкото го изкарват. Този път ретроградността на планетата на комуникациите е свързана с връщане на стари спомени за самите вас. Какви сте били, какви е можело да бъдете, какви не е трябвало да сте и пр. Добре е, когато сте в момент на обмисляне на тези теми и преоценка на миналото си, да не приемате нещата крайно емоционално или да задълбавате в ситуации, които не можете да контролирате. Ние нямаме власт над това, което се е случило преди, нито над това, което предстои. Можем да решаваме само как да действаме в момента. Периодът е подходящ да помислите за имиджа си в обществото и какво бихте искали да виждат другите за вас. Преди края на ретроградния период обаче все още не е подходящ да презентирате промените, които сте взели решение да правите. Сега го обмислете, а след 14 май ще задействате представянето си пред обществото.

В четвъртък Луната ще е в своята четвърт в Лъв и ще влияе на вашата зона на дома. Възможно е няколко дни да ви тегли все към вкъщи. Не е лошо, това е мястото, от което ще зареждате енергия и където ще си почивате истински. Може би някаква лека преподредба и предекориране ще ви успокоят.

Близнаци

Повелителят ви Меркурий ще се „върти наобратно” до 14 май. Тъй като влиянието му е във вашия 12 дом - домът на мъдростта, езотериката, слагането на край и лекуването, това ще ви се отрази в две направления. Първото е, че интуицията ви ще бъде подложена на изпитание. Може да ви се струва, че нещо е така, както го виждате, то обаче да се окаже различно. За тези от вас, които разчитат повече на това, което наричаме „вътрешен глас”, периодът ще е по-скоро предизвикателен. Опитвайте се да бъдете по-аналитични и ще ви е по-лесно. Много от вас ще бъдат посещавани от своите творчески музи и ще бъдат доста креативни. Не пропускайте да запишете/нарисувате идеите си, но по-скоро не ги изкарвайте на бял свят до 14 май. Оставете ги да отлежат и след като Меркурий спре да е ретрограден, погледнете какво има нужда да се доразвие и какво спокойно можете да покажете.

В четвъртък Луната ще е в своята четвърт в Лъв. За вас това ще повлияе в дома на приятелствата ви. В период от няколко дни след четвъртък, е твърде вероятно да срещнете нов приятел или пък да задълбочите отношенията с някой, който досега ви е бил просто познат. Както сигурно сте се сетили вече - излизане с приятели и общуване с тях ще ви зареди позитивно в този период.

Рак

Както вече знаете, Меркурий се „завъртя наобратно” и ще продължи да го прави чак до 14 май. Ретроградният период ще се отрази на работата ви и най-вече на работата ви в екип. Само, че бъдете спокойни - нищо страшно няма да се случва (негативните влияния на ретроградния Меркурий са преекспонирани). Просто е добре да го давате малко по спокойно до 14 май, да не си претрупвате графика с ангажименти и да не се опитвате да свършите нещо по-бързо, отколкото то реалистично може да се свърши, защото само нерви ще си докарате. Опитайте се да преразпределите малко задължения между колегите си, говорете с тях така, че да е сигурно, че сте се разбрали, не вкарвайте излишна паника със сроковете и всичко ще бъде наред. И без това заслужавате малко почивка, сега е подходящ момент, да си я вземете.

В четвъртък Луната ще бъде в своята четвърт в Лъв и това ще е повод да помислите за финансовото си състояние. Тези от вас, които са харчили повечко напоследък, сега е добре да си дадат сметка за това и да си сложат спирачка. Направете оценка на истинските си нужди и дали някои от притежанията ви не са излишни. Ако е така - може да направите разпродажба на вещи и да си възвърнете част от похарченото. Имам и добра новина за пестеливите Раци - ако сте от тях и балансът ви около тази фаза на Луната покаже, че сте си поспестили парички - може да се отпуснете малко и да се поглезите. Заслужавате, нали?

Лъв

До 14 май Меркурий ще е ретрограден, скъпи Лъвове, но това няма защо да ви плаши. „Обратното въртене” ще ви се отрази в едно леко забавяне на делата, но вие пък можете да бъдете подготвени за това и да извлечете най-доброто от ситуацията. А най-доброто би било да обмисляте по-добре детайлите по това, което правите, като така може да откриете най-различни неща. По-старателното обмисляне води до оптимизация на процеси, съкращаване на разходи, дава възможност за нови идеи за развитие и изобщо - спокойствието не е за подценяване. Или иначе казано - да, вероятно Меркурий ще ви забавя, но от вас зависи как ще действате в ситуацията - може да се нервирате на забавянето, а може и да го ползвате, за да подобрите работата си.

В четвъртък Луната ще бъде в своята четвърт във вашия знак и това ще е влияние, от което можете да се възползвате, за да балансирате различни аспекти на живота си. Кои да бъдат тези аспекти, зависи от вас, Луната ще помага във всичко. Може да решите, че е добре да промените динамиката в някои от връзките си, защото давате повече, отколкото получавате или пък да решите да промените отношението си по даден въпрос и да не се отдавате толкова на темата (а може и да решите да се отдавате повече). В случай, че ви се хвърля поглед над бюджета ви - няма да е излишно да разгледате и там как върви текучеството, току виж ви е дошла добра идея за оптимизация.

Дева

Скъпи Деви, Меркурий ще е ретрограден до 14 май. Колкото и да смятам, че негативното му влияние не е толкова силно, колкото се говори, все пак ще ви дам съвет за безпроблемно минаване през периода на „обратно въртене”. От една страна е възможно в този период да искате да си стоите вкъщи, а от друга - да излизат разни предложения за пътуване, учене и пр. Златната среда в това положение би била да запазите някъде всичко, което ви интересува и след 14 май да вземете решение в какво ще се впуснете.

В четвъртък Луната ще бъде в своята четвърт в Лъв и това ще има за вас балансиращо влияние, подобно на това върху самите Лъвове. Ще е добре да разгледате вещите, които притежавате и да прецените дали имате нужда от всичките. Ако сте събрали неща, които просто се трупат, защото ви е жал да ги изхвърлите, имам много добро предложение за вас - продайте ги. Така хем ще разчистите пространство около себе си, хем ще изкарате пари.

Разчистването в някакъв смисъл ще е на дневен ред и за личните ви отношения. Може би е добре да помислите за връзките, в които сте и как се чувствате в тях. Ако някъде усещате, че балансът е нарушен и получавате по-малко, отколкото давате или пък не сте достатъчно оценени - действието на Луната ще е благоприятно за вас за изясняване на тази ситуация. Не се страхувайте да заявявате нуждите си. Ако не сте конфликтни или пък много сърдити - шансовете са, че ще бъдете разбрани и нещата ще се подредят както е добре за вас. А ако пък не ви разбират… Може би не ви заслужават?

Везни

Както вече знаете, скъпи Везни, Меркурий е ретрограден и ще продължи да се „върти наобратно” до 14 май. По тази причина е възможно през седмицата да сте по-раздразнителни и на моменти дори яростни. Особено внимавайте с възможните любовни кавги, както и с раздразнението от несъществени неща. Вашето спасение (а и това на околните) ще бъде да си давате няколко секунди време, за да дишате дълбоко и да обмисляте дали си струва, преди да се хвърлите в боя. Така или иначе по природа не сте конфликтни. Ако сте осъзнати в момента на раздразнението си и премисляте, преди да сте влезли в конфликт, вероятно няма и да се стигне до такъв.

В четвъртък Луната ще бъде в своята четвърт в Лъв и това за вас ще е повод да премислите дали можете да поемете всички ангажименти, които бихте искали да поемете и как да приоритизирате. И това особено ще важи за начина, по който прекарвате свободното си време. Определено вашият общителен знак иска да е навсякъде, с всеки (който му е приятен) и да се забавлява. Обаче, както знаем, едва ли това е възможно… Затова в дните около четвъртък помислете в чия компания чувствате, че прекарвате най-качествено време и какво най-много обичате да правите и се насочете натам. Така няма да се разпилявате излишно и по инерция да се лишавате от най-доброто, за сметка на безмислени излизания с този или онзи.

Скорпион

Както вероятно вече знаете, Скорпиони, Меркурий ще бъде ретрограден до 14 май. Според мен негативното влияние на тази планета е надценено, но все пак нека ви дам някои съвети за безопасност. Ретроградният Меркурий ще влияе във вашия дом на връзките и много Скорпиони ще си задават въпроси по отношение на това, което се случва с тях в този аспект на живота им. Някои от вас може дори да влязат в колебания. Макар и поставянето под съмнение често да е мъчително, недейте да приемате ситуацията като крайна и не бързайте да взимате решения. Обмислете всичко, което излиза на дневен ред в съзнанието ви, но изчакайте, преди да направите изводи. Дайте си време, в което да гледате връзката си от различни ъгли, дори понякога цената за това да е да се измъчвате от съмнения. След 14 май ще получите проблясък и ще подредите каквото е нужно.

В четвъртък Луната ще бъде в своята четвърт в знака на Лъв. Това балансиращо влияние за вас ще бъде в зоната на професионалните цели. Добре е да помислите, дали целите, към което се стремите са реалистични. За някои от вас може би ще е добре да намалят очакванията, за да не се фрустрират, когато не стигнат до недостижима цел. А други може би трябва да дадат малко повече от себе си, без да се боят от провал. Какъвто и да е вашият случай - не е лошо да се възползвате от това спокойно и конструктивно влияние.

Стрелец

Целият ви хороскоп е свързан с балансиране тази седмица, скъпи Стрелци. Започвам първо с това, което вероятно вече знаете - Меркурий е ретрограден до 14 май. През този период за вас ще е добре да внимавате с цифрите. И нямам предвид някакви страшни опасности - да ви излъжат или нещо подобно. Имам предвид да следите баланса на финансовите си постъпления и разходите си, както и какъв бюджет залагате в проектите си. Последното е особено важно, когато говорим за ретрограден Меркурий. Обмисляйте по-старателно всеки детайл в работните си проекти, за да не си залагате сами капани в бъдещето. В общи линии всичко може да бъде наред, ако за известно време се откажете от типичния за вас маниер, в който детайлите са без значение, а вие препускате напред към „голямата картина”.

Във връзка с казаното до тук, мога да допълня и това, че в четвъртък Луната ще бъде в своята четвърт в знака на Лъв и отново влиянието е свързано с по-добро обмисляне. Този път става дума за вашите ангажименти. Стрелците обичат да вършат по много неща едновременно, да поемат най-различни ангажименти и да тичат навсякъде. Е, тази Луна е тук, за да ви напомни, че е добре да приоритизирате и дори да се отказвате от някои ангажименти, в името на по-качественото ви участие в другите. Успех, Стрелци!

Козирог

Както вероятно знаете, Козирози, Меркурий е ретрограден до 14 май. Макар и за мен влиянието му да не е толкова страшно, колкото се говори, нека все пак ви подготвя за някои негови аспекти. Твърде е възможно в този период емоциите ви да бъдат доста по-интензивни и дори да вършите несвойствени за вас неща, като например - да драматизирате. За да не се измъчвате сами, важно е да се опитате да поставяте нещата, които ви тревожат, ясно и да заявявате очакванията си какъв е начинът другите могат да помогнат в ситуацията ви. Също - опитайте се да проявявате максимално разбиране сами към себе си и да не потискате чувствата си, както и да не бягате от тях. Колкото повече възможност си давате да изразите какво чувствате, толкова по-малък е шансът емоциите ви да се увеличат като снежна топка по склон и да пометат някого.

В четвъртък Луната ще бъде в своята четвърт в знака на Лъв и балансиращото ѝ влияние за вас ще бъде в зоната на парите. Добре е да се възползвате от него и още веднъж да проверите финансовите подробности на проекта, по който работите или сделката, която се каните да подпишете (като най-добре не подписвайте преди 14 май). Изобщо това е ключово за дните след четвъртък - да разгледате всичко, което е свързано с пари и да проверите, дали не се налагат някакви промени по модела на разходване на средства.

Водолей

Започвам с това, за което се говори толкова много - Меркурий е ретрограден до 14 май. И да, това има своето влияние, но то не е чак така негативно, както го описват. При много от вас ще се отрази в преработване на конфликтни отношения или ситуации с роднини. Възможно е да получавате реминисценции за отминали случки, които не сте простили напълно (на някой друг или на себе си) и да мислите какво е можело и какво е трябвало да стане. Напомням, че нямаме власт над миналото и че за да не се измъчвате е по-добре да вкарате конструктивна нотка в разсъжденията. Помислете си дали и какво можете да направите сега, за да възстановите баланса. Ако има такова нещо - действайте. А ако няма - работете над успокояване и лекуване на травмата.

В четвъртък Луната ще е в своята четвърт в знака на Лъв. Тази фаза на Луната внася равновесие в живота ни. При вас влиянието в зоната на любовните връзки. Ако сте в неясно положение - в дните след четвъртък вероятно ще положите усилия да го изясните. На много Водолеи няма да им се стои във връзки, в които не знаят какво точно е мястото им и ще предприемат действия, за да го уточнят. Вероятно ще има Водолеи, които ще адресират нещо в любовната си връзка, което им носи дискомфорт. Бъдете внимателни в този разговор, за да не извадите очи, вместо да изпишете вежди. Говорете спокойно и от позицията на някой, който иска да реши проблема, а не да влиза в конфликт.

Риби

Поради ретроградния Меркурий, който вече действа и ще продължи така до 14 май, сте склонни да позволявате да ви засмучат в чужди драми. Така или иначе, вие сте добър слушател, хората ви търсят за съвет, за споделяне на тревоги и пр. Важното сега е да не се подвеждате и да не отделяте повече от вниманието си на другите, отколкото на вас самите. Слушайте вътрешния си глас, давайте израз на емоциите си и най-вече - удовлетворявайте собствените си емоционални нужди. И тук съвсем не говоря за егоизъм, а за баланс между това, което давате на другите и на себе си.

Освен това, поради „въртенето назад” на планетата на комуникацията, има известен риск да не бъдете правилно разбирани, дори когато се изказвате с най-чисти намерения. Излишно е да си навличате обяснения в объркани ситуации, като можете просто да обръщате внимание на самите себе си, нали?

Като цяло - не смятам, че влиянието на ретроградния Меркурий е чак толкова негативно, колкото се говори, но има някои специфики и ако сме подготвени за тях - можем да преминем по-лесно през периода.

А като заговорих за баланс - в четвъртък Луната ще бъде в своята четвърт в знака на Лъв. Това влияние е свързано именно с възцаряването на равновесие. При вас това касае личните ви пространства - от гардероба, през работното бюро, до профилите ви в социалните мрежи. В дните след четвъртък е време да махате всичко излишно - продайте дрехите, които не носите, изхвърлете папките, които не отваряте, почистете постовете си в социалните мрежи. Всичко това ще ви донесе усещане за лекота и ще започнете да дишате по-спокойно и щастливо. Успех, Риби!

Надя Брайт е радиоводещ, коуч, стендъп комедиант и водещ на обучения по комуникация, а с астрология се занимава за забавление. Чете и говори безспирно, което, естествено, прераства в писане. Първата ѝ книга вече е налице и може да се поръча тук! И не, тя не е за астрология, макар че има и зодии в нея. 

За да ви помогне да поставяте граници в общуването с токсични събеседници - запишете се на онлайн семинара ѝ тук: https://www.facebook.com/events/s/поставяне-на-граници/172942245653771/

Ако искате да ви разсмее, заповядайте на стендъп шоуто с нейно участие на 29.04: https://www.facebook.com/events/s/genz-vs-millennials-стендъп-сб/526485289463909/

Може да я слушате всяка седмица от понеделник до четвъртък от 17:00 до 20:00 в радиопредаването „Животът на фокус“ на честотите на радио Фокус или тук: https://www.focus-radio.net/

Последно променена в Понеделник, 24 Април 2023 11:09

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам