logomamaninjashop

За майчинството с усмивка

За външния вид

Лъскавите стройни красавици от списанията, с безупречен грим, от които струи майчинска любов и възторг, гушнали в прегръдката си жизнерадостни и кротки хлапета, не могат да бъдат никакъв пример! Истинската майка е зомби с обезумял поглед и преплитащи се крака, която с обречен вид бута количката с ревящото същество. Вкъщи тя ходи в безформени анцузи, с несресана коса, храни се с остатъци от каша и кренвирши и е готова да убие бащата на детето си, ако закъснее с 2 минути. За всичко това тихо се мрази, а може и да не е толкова тихо… Примирете се. Всичко отминава, но кой знае защо малко от нас си го признават. Купете си отрано няколко комплекта анцузи и по-често ги сменяйте. Така поне ще има някакво разнообразие.

За секса

Секс след раждането НЯМА!!! Всъщност има само при някои маниачки, при които дори биберонът предизвиква неприлични асоциации. Нормалните майки вечер падат като посечени в леглата си, изтощени до такава степен, че дори плахите опити за интимност от страна на половинките им, предизвикват нервни тикове. Затова по-добре подгответе отрано партньорите си за печалното откритие, а още по-добре – делегирайте им част от грижите за бебето. Така сами ще се откажат.

Моля те, маме...

31ac3fe1cc8671a9a810b85b2c490335 XL

За съчувствието

Ако детето ви реве, а вие по никакъв начин не можете да го успокоите и сте вдигнали ръце, не се притеснявайте, поплачете си с него. Гарантираме ви, че две минути след като чуе вашите ридания, наследникът ви ще започне да се усмихва. Бебетата обожават да гледат ревящи възрастни. Могат да се наслаждават на зрелището с часове.

За захранването

Най-добрият начин да въвеждате нова храна е да не я давате. Обърнете гръб на дребосъка и се правете, че лакомо изяждате пюрето му. Нито едно нормално дете няма да устои на подобна провокация. Важното е да не опитвате тази гадост наистина.

За гостуванията

Не ходете на гости у приятели без деца. Не, не заради това, че може поведението ви да бъде изтълкувано като самохвалство, а заради разликата в психиката ви. Колкото и бурен възторг да демонстрират домакините, трудно ще понесат непрестанния рев или дискретния мирис на пълен памперс, особено ако решите да го смените с мила усмивка край масата.

"Чаках, плаках и няма кой да ме избърше"

d4f3ad9330f2ce6a54144952a16e9393 XL

За постоянното наглеждане

Децата могат да пълзят. Нещо повече – те могат да пълзят там, където не трябва. Затова към забранените територии трябва да барикадирате вратите така, че дори спецчасти да не могат да ги отворят, а позволените да разделите на две части – където може и където не може, за да има детето илюзия за свобода. Можете например да блокирате шкафовете с пластмасовата посуда и да оставите отворени тези със стъклената. Бъдете сигурни, малкото ще се залепи за затворената и през ум няма да му мине да пробва другата.

За битовите травми

С годините изразът: „Да не си падал на главата си като малък?“ ще придобие за вас съвсем друг смисъл, защото с появата на детето в дома ви няма да остане мебел, от която да не е падало на главата си. Помнете, че винаги можете да привлечете интереса му с мобилния си телефон.

За майчината любов

Пристъпите на майчина любов настъпват основно в две ситуации: когато детето спи и когато се хвалим с него. Овладейте се – децата не обичат да ги целуват, когато спят. Внимавайте и когато говорите за малкото същество в множествено число, въртите очи и пръскате слюнки от възторг. Несвикналите ви приятелки без деца много се плашат.

За фанатичките

Във всяка компания ще се намери майка, която с пяна на уста ще ви убеждава, че детето никога не би могло да ви омръзне, че шляпването по дупето е светотатство, а да го наречеш „малък дрисльо“ е кощунство. Вежливо се съгласете и тихо се скрийте зад дърветата. Религиите също са много, но това не означава, че трябва да се набутате в първата попаднала пред очите ви секта. Най-добре организирайте своя и се разхождайте с провесен на количката плакат: „Мразя децата, които плачат, и кучетата, които лаят.“ Никой няма да посмее да ви доближи, още по-малко фанатизираните идеални майки.

Въпреки горните съвети животът ви ще ви се струва безвъзвратно изгубен. Нормално е.

А най-ужасното е, че след 10-12 месеца, ще се смеете на всичко това, защото вече ще отглеждате малък човек с вашата хитра усмивка и същия непоносим характер.

Дръжте се, момичета!

Източник: baby


Препоръчваме ви още:

Закони на Мърфи за родителите

Първите седмици с детето са зомби-апокалипсис!

Със сигурност си млада майка, ако...

 

 

Последно променена в Понеделник, 22 Април 2019 21:13

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам