logomamaninjashop

И тогава то се събуди…

Неподходящите моменти, в които малкото ви дете задължително се събужда

Всеки родител ще ви потвърди, че първите две години на детето са абсолютно подвластни на законите на Мърфи. (Същото ще ви каже и за останалите 40, но това е друга тема.) Една от най-стресиращите ситуации е, когато детският плач разцепи тишината. Защо реве бебето ли? Защото се е събудило и изобщо не се интересува в какъв точно момент ви заварва неговият вик. Ето някои от най-разпространените ситуации, когато бебето задължително се разревава.

Когато сте решили да се занимаете със секс

Ембаргото след раждането е приключило и вие най-накрая сте в кондиция да си припомните плътските удоволствия. И точно когато бельото за кърмачки падне в краката ви, някой надава вик, сякаш е видял върколак. Възможно е преди да сте успявали да успокоите плачещото дете с петминутно люлеене на ръце, но този път няма да ви се получи. Врагът интуитивно усеща с какво сте решили да се занимавате и решава да предотврати възникването на конкуренция.

Когато най-сетне се е появил шанс да хапнете

Вие сте уморени, цял ден сте на крак, и на автопилот, и мечтаете за онези 15 минути, в които ще можете да хапнете нещо топло, в седнало положение. Възможно е дори да сте си поръчали пица с отстъпка за редовни клиенти. Храната е вече близо, сънят на детето не е нарушен дори от позвъняването на разносвача (това може би е предупредителен знак, но бдителността ви е притъпена от умората). Подреждате масата, сядате на стола, отваряте уста… и се разнася мощен рев.

Прочетохте ли
Сурова нежност – размисли на младия татко

Когато сте решили да почетете

Това въобще възможно ли е? Вчера по същото време бебето спеше, а вие, като никога, нямахте работа. Онзи ден, пак по същото време, бебето отново спеше и вие се бяхте настроили да почетете, но заспахте заедно с него. Преди три дни, по същото време, малкото отново спеше, но вие трябваше да сготвите и даже успяхте да хапнете. Но днес, за първи път от седмици, доволни, че имате такова спокойно дете, най-сетне можете да си вземете книжката, която отдавна мечтаете да довършите. Забравете! Точно днес няма да ви се случи.

Когато най-сетне са ви дошли приятели на гости

Това гостуване сте го планирали дълго. Знаете, че вашето дете (както и в случая с книгата) може да спи дълго и непробудно. Три часа са ви напълно достатъчни, за да се заредите с енергията на други възрастни хора и да поговорите с тях на разбираем език. Но са необходими само 20 минути, за да бъдете разконспирирани от малкия инквизитор и да прекарате следващия половин час в неуспешни опити да го приспите отново.

Когато сте се загледали в нещо интересно

„Игра на тронове“? „Големите малки лъжи“? Дори и не мечтайте. Защото ТО има други планове за вас. Рев, истерия, глад, хлад, мокър памперс… Да се повеселим!

Когато сте решили да се разходите до близкото кафе

Имате късмет! Детето ви спи спокойно в количката. Браво! Но ще допуснете една стратегическа грешка. Решили сте, че щом винаги спи в парка, в магазина, докато обикаляте институции, докато минавате покрай шумен строеж или тичащи деца, всичко ще бъде наред. Но това съвсем не е така. Щом се отбиете в приятното кафене, което предлага и ароматни кроасанчета, малкото ще зареве с пълен глас, докато вие напразно избирате маса, на която да седнете.

Когато сте решили да се уедините в тоалетната

Имате чувството, че ви дебне и надава вой, само за да разбере можете ли да подобрите рекорда си по бързо излизане от предния път. Друго обяснение няма.

Видяхте ли

Експериментът?

Когато сте решили да полегнете

Как изобщо ви хрумна подобна глупост след всичко, което сте преживели?

Когато сте на път

Вие сте в градския транспорт, движите се пеша или управлявате собствения си автомобил. Бързате за поликлиниката или за някакви свои ангажименти. Ако сте галеници на съдбата, детето ви вероятно спи спокойно. Но точно когато не сте в състояние да го вземете и утешите, защото шофирате, защото сте на стълбище, защото с две ръце крепите количката в тролея, малкото решава да напомни за себе си с рев. И изобщо не се вълнува от никакви обстоятелства.

Добре дошли в Страната на родителите!

 

Препоръчваме ви още:

Бебето не е рестарт, а ъпгрейд

Изповедта на един "татичко"

Синдромът "Мили мами" 

Източник: n-e-n

 

Последно променена в Понеделник, 12 Март 2018 21:47

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам