logomamaninjashop

Бебето не е рестарт, а ъпгрейд

Автор: Мария Пеева

 

Радостта е огромна, то се знае. Малкото човече вече е у дома, здравичко, чистичко, накърмено, спокойно, спи с вдигнати ръчички и устенцата му шават и примляскват насън, сънува топлата гръд на мама, пълно щастие. Обаче първоначалната еуфория отминава, суетнята утихва, помощниците си отиват и изведнъж младите родители остават сами с детето.

27479759 10213720507660685 1338539182 o

И тогава започват да се прокрадват едни по-различни чувства. О, не, те не помрачават радостта, в никакъв случай. Но мъничко я свалят на земята и идва моментът за осъзнаване, че никога нищо няма да е същото. Страшничко звучи, нали? Е, имам за теб добри новини, млади татко. И ще ти ги кажа на твоя език, който научих от теб самия, през онзи твой пубертет, дето имах чувството, че никога няма да приключи.  

 Бебето не е рестарт, а ъпгрейд.

Животът ти няма изведнъж да спре. Няма да сте двама изгубени пътници, слезли от влака на някоя забравена от Бога гара. Няма да се върнете на изходна позиция и да изгубите всичко, което сте постигнали и което ви е радвало досега. Нещата, които сте обичали да правите с френдовете, не са безвъзвратно изгубени. Пак ще има игри,  рейдове и купони. Вярно, няма да са толкова често и организацията ще е малко по-сложна. Но познай какво! За сметка на това пък, когато успееш да отделиш време за тях в новия си график, ще ти носят много повече радост, отколкото досега. А в крайна сметка това е важното - удоволствието, което получаваш от забавленията си, а не честотата им. Занапред ще ги цениш повече, защото по-рядко ще ти се случват. А добрата новина е, че освен тези забавления, ще откриеш и една цяла плеяда от съвсем нови чувства и малки радости, които са ти били напълно непонятни до този миг. Затова казвам, че е ъпгрейд. Минаваш на следващото ниво, на което един детски рожден ден с банда приятелски семейства и щъпуркащи около вас малки тайфуни, може да ти докара също толкова адреналин колкото и най-жестокото парти в някоя супер модерна дискотека. И това не е всичко. Има и още една добра новина...

Понякога ще хейтваш,

но в повечето случаи ще си хайпнат.

Не, няма да те заблуждавам, че всичко винаги ще е цветя и рози. Ще има някои кратки и редки моменти, когато направо ще намразваш живота си. Ще имаш чувството, че работата ти идва в повече, вечно си недоспал, парите не стигат, къщата е с главата надолу, а бебето реве и всичко е на вашата глава. И ще е точно така.

Но за всеки такъв момент на хейт, животът задължително ще ти се отплати и с момент, в който ще си мега хайпнат, защото синът ти заспива блажено в ръцете ти, за първи път ти се усмихва, за първи път се обръща по коремче, за втори път се обръща по коремче… Учи се да пълзи, дърпа кучето за опашката, яде пюренце и го маже по лицето си, казва ти тата, напишква ти новата риза, тича да те посрещне от работа, дърпа те за брадата, носиш го на раменете ти, правиш се на конче, учиш го да кара колело… Даже не мога да изброя всички тези моменти, но ти обещавам, че те ще се отпечатат в сърцето ти, докато онези, другите, с хейта, ще потънат някъде дълбоко и изобщо няма да се сещаш за тях. Бебето се ражда с тази магична способност да си разчисти място под слънцето и да се намести в живота ти така, сякаш винаги е било там.

За едно си абсолютно прав. Наистина никога нищо няма да е същото.

Но най-добрата новина е,

че това е МЕГА КУЛ.

 

Затова не допускай радостта да минава покрай теб, докато си улисан в грижи и не смееш да й се насладиш. Сграбчвай всеки миг и го изцеждай максимално. А после внимателно го попивай и го подреждай в сърцето си, в този хард диск с бебешки и детски спомени, към които да се връщаш отново и отново, след години, за да им се усмихваш или просълзяваш всеки път.

 

27393900 10213720508740712 1548768794 o

Аз още го правя със спомените от твоето детство. Те са най-ценната ми база данни. А сега ще добавям към тях и спомените със сина ти.

Благодаря ти, че ъпгрейдна и мен в баба. :)

***************

Прочетохте ли Всичко знам, сестро?

 

Последно променена в Петък, 26 Януари 2018 13:19

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам