Изгубени в превода

Или кратък пътеводител за разшифроване на тийнове

Автор: Ина Зарева

Тряскане на врата – в зависимост от нютоните, с които е упражнено насилието върху пострадалата, може да се направят прогнози за нивото на гадостта на деня в сантиметри.

Опит за поздрав – всякакви нечленоразделни звуци, мученета и ръмженета са допустими. Звучността им съответства на степента на глад, който тийнът очаква да бъде задоволен на секундата.

Цели фрази - "Ооо, баща!"; "Майка ми!"; "Здр."; "Ко стаа?"; "Оооо!" – демонстрират свръхгузно поведение. Проведете три кръстосани разпита, детектор на лъжата и екзорсизъм едновременно.

Заключени в банята. Тийновете стоят в банята по три причини – когато са щастливи, когато са нещастни, когато не им пука.

Дрехи – освен ако дрехите сами не изпълзят от тялото на тийнейджъра и не потърсят политическо убежище в пералнята, не очаквайте смяната им. Всеки опит да ги вземете се възприема като опит за скалпиране. И той реално - е.

Прическа – ако косата на тийна като консистенция, цвят и мирис не се е променила от трети клас, по нея не са провеждани никакви цветни, химически, гравьорски и металургични процедури, спешно го заведете на лекар. Нещо в здравословното му състояние не е наред!

Тунинг – ако все още тийнът не е обелил и дума за пиърсинг, татуси и флешове, значи или тялото му вече се е сдобило с всичко изброено, но вие не го виждате, или тийнът крои нещо по-грандиозно тип Ван Гог.

Храна – това е еднорогът, за когото се кълнете, че вчера сте го оставили в хладилника, но днес от него няма дори цветен бонбон. Останалите членове на семейството ви гледат със смесица от укор и съжаление. Тийнът се кълне, че нищо не е хапвал от три дни и забърсва трохите от устата си с ръкав.

Учене – това е свръхсекретна мисия, за която тийновете не говорят никога и за нищо на света. Някой път мисиите са успешни и героят от войната се въргаля три дни стенещ в леглото си, защото битката за тройката по история е била по-тежка от тази на Шипка.

Време – понятието е разтегливо, точно колкото и мешката на всеки уважаващ себе си тийн. Като е казал, че ще си изхвърли боклука от банята, ще го направи. Няма нужда да му напомняте и в деня на бала.

Чувства – ако си представите как кактус се опитва да целуне пеперуда и таралеж гони колибри, може да добиете бегла представа за екстраординарната сетивност на тийнейджъра.

Деликатност – таралежът и кактусът заедно се спускат върху коприна. После играят мач с полученото кълбо конци.

Адекватност – пиян гюлехвъргач чисти леща с боксови ръкавици. За всяко паднало зърно пада на колене и дълбоко се разкайва.

Непосредствени мечти и цели – да яде, да яде, да яде. След десет години? Ще яде, ще яде, ще яде.

Най-големият страх на тийнейджъра? Да не остане гладен.

Най-големият жест, който можете да очаквате от тийнейджъра? Да не ви снима, докато крещите истерично пред бележника му и да качи записа в мрежата. Но не разчитайте прекалено.

Трите суперсили на тийнейджъра – да спи, да яде, да спи и да яде едновременно.

Най-странното състояние на тийнейджъра – след десетчасов сън да се движи като разпоен робот на сметище, а торбичките под очите му да се удрят в коленете. Първо изключете рутера, после направете пълни кръвни.

Тийнейджърът внезапно е подредил и изчистил стаята си, изхвърлил е боклука, сменил е дрехите си? Обадете се светкавично на останалите родители и обявете тревога от трета степен.

Ако на въпроса за годишния му успех, с блеснал поглед ви отговаря: „Важното е да сме живи и здрави!“, тичайте веднага в училище. Може все още да има някакъв шанс да не повтаря годината.

Ако тийнът има лоши оценки – влюбен е. Ако оценките му рязко се подобрят – влюбен е. Ако тийнът разхожда кучето, ходи на училище и купува хляб – влюбен е. Ако тийнът не мърда от леглото си три дни – влюбен е. Ако тийнът диша – влюбен е.

Ако предоставите на тийна власт да промени света само с едно изречение, кое би било то?

„Ми квот - такова.“

 

Препоръчваме ви още:

Житие и страдание на тийнейджърския гардероб…

Оцеляване сред тийнейджъри: кафе, кафе и пак кафе

Гражданската война на семейство Пееви

Последно променена в Сряда, 31 Януари 2018 14:29
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Женската интуиция

Женската интуиция

25 Сеп, 2019 Забавно

Първият принцип на кавалерството

Първият принцип на кавалерството

24 Сеп, 2019 Татко Калоян

Измама за милиони?

Измама за милиони?

25 Сеп, 2019 Истории

Калояне, как можа, бе?

Калояне, как можа, бе?

07 Окт, 2019 Татко Калоян

Аз и Мара

Аз и Мара

22 Сеп, 2019 Забавно

За кожата на една готвачка

За кожата на една готвачка

03 Окт, 2019 Забавно

Най-прекрасният град

Най-прекрасният град

21 Сеп, 2019 Развлечения

Кучешки истории

Кучешки истории

05 Окт, 2019 Любимци

Прав ли съм? Прав съм!

Прав ли съм? Прав съм!

14 Окт, 2019 Истории

Отвори, неверна жено!

Отвори, неверна жено!

13 Окт, 2019 Забавно

Ужасна майка

Ужасна майка

12 Окт, 2019 Блог

Гласувайте за Надя

Гласувайте за Надя

07 Окт, 2019 Забавно

Калояне, как можа, бе?

Калояне, как можа, бе?

07 Окт, 2019 Татко Калоян

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам