logomamaninjashop

На лъжата краката

 
На лъжата краката са къси; можеш да излъжеш хората понякога, но не можеш да лъжеш хората през цялото време; лъжата корен не хваща...това са пълни глупости! Хубавата, изпипана и добре подържана лъжа може да изтрае години, десетилетия и дори векове, а в един момент дори заживява собствен живот и започва сама да се грижи за себе си.
От предаването "100% будни" на БНТ дойдоха да снимат шоуто с папагалите и поискаха да им пратя снимки от началото, когато започвах работа в Испания. Прибирам се вкъщи и вадя старите албуми, за да избера най-подходящите. Това са към 100-тина пози, на които аз се пъча самодоволно пред луксозни коли, хотели и сгради, демонстрирайки рязкото ми социално израстване и неистовото желание (неуспешно!)да се прикрие селския ми произход и нрав, когато съм напуснал България и заселил в Испания.
Отварям албумите и моментално привличам Боримир и Микаела да гледат с мен. Още на първата снимка големият ми син надава вой:
- МАЛЕЕЕЕЕ, ТАТЕЕЕЕЕЕ! ТИ...СИ...ИМАЛ...ФЕРАРИ?
Е, какво очаквахте да му отговоря? Не, тате, аз имах към 20 евро в джоба и като видях това Ферари на улицата реших да се снимам с него, за да ми завиждат у дома и да си мислят, че живея сред лукс и звезди! Съжалявам, но изкушението беше твърде голямо и аз бързо изстрелях:
- Мноу ясно бе, тате! Гледай какво става тука сега!
И започнах да вадя снимки с всякакви коли и да твърдя, че съм ги карал, имал и дори съм ги подарявал на разни самозванци ( мисля, че е време Джокович да ми върне оня мерцедес! ). Мъжете и колите имат специална връзка. Едните дефинират и определят другите, а всеки мъж би погледнал с различно око на Пешо с Панамерата, а не на Тошко с Вектрата, повярвайте ми!
 
280405042 838663223758949 7675618697939965497 n
 
После дойдоха снимките от един уикенд в Париж, когато Микаела изпищя:
- ТАТЕЕЕЕЕЕ, ЖИВЯЛ СИ В ПАРИИИИИЖ!?
Жените и Париж имат някаква специална връзка, която аз не разбирам! Ако да влезеш в Лувъра, да изядеш три сандвича и два дена да тръмбоваш тротоарите е живот в Париж, то аз наистина си поживях там. Показах им кулата, арката и ... магазина на Рено, където се снимах с болида на Алонсо. Боримир започна да сочи снимката и да хълца възторжено, абсолютно неспособен да говори, затова Микаела попита :
- ТАТЕ, ТИ СИ КАРАЛ ФОРМУЛА?
Пффф, всеки ден! Навсякъде ходех с нея - до магазина, до Капаните, на село...бях най- бързия и никой не можеше да ме мине!
279806557 838663557092249 6884459484946111914 n
Боримир си възвърна самообладанието на следващата снимка, където аз съм с детето на едни приятели, а то държи ракета:
- Тате, това Рафа Надал ли е?
- Ми да, кой друг да е?!
- Ти ли го научи да играе тенис?
- Ха, че много ясно, без мен Надал щеше да бере банани днес на някоя финка.
- Тате, какво е финка?
- Млъкни сега, гледайте и слушайте какво ще ви разкажа!
След 20 минути се прибраха Росито и Габриел от лекар, а Микаела и Боримир се втурват в коридора и започват един през друг да крещят:
- Мамооо, знаеш ли, че тати е имал Ферари..?
- И е живял в Париж!
- И е играл в ПСЖ!
- И е имал формула 1, ама...
- И в Реал Мадрид!
- Ама е продал формулата, за да...
- И в Барселона!
- За да ти купи Волвото и ...
- И в Ливърпул!
- И зимни гуми...
- И е ставал световен шампион с Интер, като е вкарал над 3000 гола!
Ако сте имали грешна представа досега за мен, време е да изясним някои неща:
живял съм в Испания, Париж и Италия. Познавам Роналдо, Мбапе и Котарака и Калинката, но не познавам Спонджбоб, костенурки нинджи и Ай-Ай Сантяго. Играл съм и съм ставал световен шампион с ПСЖ, Ливърпул, Барселона, Реал Мадрид и Атлетико Мадрид! Едновременно! Продал съм всичките ферарита и поршета, защото ми е трябвала кола с по-голям багажник, когато са се родили близнаците (наивно си помислих, че ще изпитат някакви угризения, че съм сменил ферарито си за Фв Шаран) и с парите съм купил зимни гуми за минивана. Росито ме поглежда с обожание и любов, макар да твърди, че всъщност погледът й е смесица от съжаление и потрес (сигурен съм, че лъже и то доста нескопосано!).
Някои от вас ще отбележат, че се опитвам да си създам изкуствен имидж и самочувствие чрез лъжите, но по-практичните ще се досетят, че всъщност гоня съвсем друга цел. Едно е баща ти да ти викне " Айде по-бързо със закуската!" и съвсем друго е невероятният ти баща да ти викне " Айде по-бързо със закуската, че трябва да се видя с Меси, за да тренираме едни нови финтове! А ти, ако не си изядеш всичко до край, няма да те взема в къщата ми в Париж, където е пълно с котенца, кученца и еднорозчета!"
280249063 838663573758914 4862992212393055676 n
Последно променена в Сряда, 11 Май 2022 09:55
Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам