logomamaninjashop

Как да съхраним спомените от детството – 15 забавни идеи

Най-скъпите спомени са тези от детството. Скъпоценните моменти от живота на мъничето имат способността да се „разтварят“ в паметта и времето. Ето няколко находчиви и забавни начина да ги задържите при себе си. 


1. Възползвайте се от чуждата традиция и направете одеяло от старите дрехи на детето.
odealo


2. А ако сте достатъчно сръчни, можете да ги превърнете и в играчка.

 igrachka


3. Записвайте си бисерчетата на вашето хлапе на цветни хартийки и ги съхранявайте в „бурканчето на спомените“. След години ще можете да ги четете и да се забавлявате заедно.
 

burkance

4. Сложете на закачалка и окачете на стената първата официална дреха на бебето. Можете да направите цяла композиция от тоалети. Това е оригинално украшение за стената на момичешката стая.

detski drehi na stenata
5. Снимайте детето всеки месец през първата година и залепяйте снимките на табло, за да можете след това да добавяте около тях информация за това как расте и се развива мъничето.

snimki ot 1 godina
6. Направете тениска със снимката на детето. Можете да дорисувате с текстилни флумастери корона, слънчеви очила, криле, облаче и да добавите шеговит текст.


7. Събирайте в отделен албум билети от детски спектакли и концерти, пътувания, състезания, изложби, в които е участвал или посещавал малчуганът ви. Можете да напишете и няколко думи, за това, с което е запомнил събитието.

bileti

8. Съберете всички съкровища от първата година на детето в рамка, под стъкло. Ефектно допълнение са и отпечатъците от ръката или крачето на мъника, снимка от ултразвука и др.
.

pyrvite veshti na bebeto
9. На всеки рожден ден на детето попълвайте заедно „лексикон“ с едни и същи въпроси. Така ще можете да установите как се променят „възгледите“ му през годините.

10. Едно ексцентрично предложение. Поръчайте гривна с първата кардиограма на детето. Това може да е оригинален подарък за рождения ден на тийнейджъра.

kardiograma
11. Направете или поръчайте кукла, която прилича на детето.

kukla kato deteto
12. Превърнете най-добрите му рисунки в реални предмети. Акварелите могат да станат щампа върху текстилна чанта, декоративна възглавничка, календар, мека играчка или принт за спално бельо на детето.

13. Направете отпечатъци на ръцете на цялото семейство, сложете ги в рамка, която да окачите на стената.

semeen otpechatyk
14. Направете плакат със „крилати фрази“ на хлапето и го изрисувайте с четка или с пръсти заедно.

 

15. Направете мейл на детето, още като се роди. Периодично пращайте там по някоя снимка и му разказвайте с какво ви е усмихнало, ядосало, изморило и разсмяло. На 18-ия му рожден ден ще му подарите една супер интересна история - неговата собствена.

Снимки: Twitter 

Ако ръчно-изработените предмети ви привличат можете да видите добри идеи в GG Sisters – чудеса от хартия, Трите сестри и копчето и Мама ще ти купи куче, ама друг път.

Последно променена в Петък, 02 Юни 2017 09:23

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам