logomamaninjashop

Опасни лекарства при коронавирус

  • 15 Мар, 2020

Обновена на 19.03.2020: СЗО публикуваха на страницата си следния отговор на въпроса дали ибупрофен може да влоши състоянието при коронавирус: "Понастоящем, с информацията, с която разполага, СЗО не препоръчва да не се използва ибупрофен." Публичното изявление и безкрайно противоречивата публикация в The Lancet Respiratory Medicine предизвикаха глобален дебат за безопасността на ибупрофен като антипиретично лечение за лица с потвърдена или дори подозирана COVID-19 по време на настоящата пандемия. Първоначално СЗО излезе с позиция за избягване на употребата на ибупрофен, но впоследствие бързо преразгледа тази преждевременна оценка.

90474619 2993741387337891 1559486905597296640 o

 

Противовъзпалителните медикаменти могат да влошат Covid-19, предупреди The Guardian! Френски министър посъветва пациентите да приемат парацетамол вместо ибупрофен или кортизон.

Здравният министър на Франция Оливие Веран, който е квалифициран лекар и невролог, пусна в Туитър следното:

“Приемът на противовъзпалителни медикаменти (ибупрофен, кортизон) може да влоши инфекцията. При температура вземете парацетамол. Ако вече взимате противовъзпалителни лекарства, поискайте съвет от лекаря си.”

Screen Shot 2020 03 15 at 11.12.20

Здравните власти на Франция посочиха, че противовъзпалителните лекарства са рисковани за хората с инфекциозни заболявания, защото намаляват реакцията на имунната система.

На пациентите се препоръчва при нужда да използват парацетамол, защото “ще намали температурата без да противодейства на възпалението”.

Напомняме и симптомите на коронавирус:

Температура

Кашлица

Затруднено дишане.

Хремата и кихането не са симптом на коронавирус.

Пред бТВ общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова заяви следното:

„Могат да възникнат като усложнения нетипични пневмонии, които се развиват по по-специфичен начин. Но там няма храчки за разлика от пациентите, които развиват бактериални пневмонии. При тях кашлицата е суха. Усещането за невъзможност да си поемете въздух. За недостиг на кислород“,

Усетим ли тези признаци, специалистите съветват да потърсим личния си лекар, но първо по телефона.

„Не панически да се качим на първото превозно средство, да влезем в коридора, да постоим два часа. Да окашляваме всички около нас. Как ще издирим всички, които са се намирали в този момент в коридора?“, обяснява д-р Николова.

Пазете се и бъдете здрави!

Още по темата: 

Как да говорим с децата за коронавирус

Последно променена в Неделя, 10 Януари 2021 16:05

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам