logomamaninjashop

Каквото и да става, мама ви обича

Автор: Клементина Манчева

Навън е студено, снежно е, януари е. Навън е студено, за това искам да ви кажа – мама ви обича, каквото и да става. И ако има едно единствено нещо, в което трябва да сте абсолютно сигурни, независимо от всичко, нека бъде това – мама ви обича.

13765706 737831436319486 8272016867742223637 o

Мила моя, пораснала вече,

Знам, че често съм твърде строга с теб и рядко ти казвам, че те обичам. Но ти не трябва да се съмняваш в това, колкото и да спорим или да си повишаваме тон. Аз знам, че ти винаги можеш повече и заслужаваш повече, затова с цената на всичко го изисквам от теб. Светът е твърде враждебен, за да те оставя да вярваш, че си принцеса, на която единственото неудобство би могло да бъде причинено от граховото зърно под дюшека. Жената е робът на обществото – от теб ще се иска да си по-можеща и знаеща от всеки твой конкурент с вратовръзка и ще се налага да се доказваш със зъби и нокти. Вкъщи ще те чакат малки човечета, които ще очакват от теб да са целия ти свят, и ти ще трябва да оправдаваш очакванията им, без значение колко тежък ден си имала на работа. А обществото ще изисква от теб да изглеждаш като излязла от ревю на Victoria's secret. Ще се надпреварваш със себе си, с времето, с колегите, дори с приятелите си и никъде няма да имаш преднината, която ще ти е нужна. Искам да си подготвена за всичко това, а кой може да те подготви по-добре от мама? Затова не ми се сърди, ако съм прекалено твърда и безкомпромисна с теб. Ти си достатъчно силна, отстояваща себе си и позициите си, остани такава! Не позволявай на никого, и най-малко на някой мъж, да те подценява. Жената трябва да бъде обичана и уважавана, няма да приемаш нищо по-малко от това, при никакви обстоятелства. Мама те обича!

10918952 552005698235395 1147334148449373890 o

Прекрасен мой сине,

Светът днес е не по-малко враждебен към мъжете. Ще продължиш да се сблъскваш с неразбиране, с отхвърляне, с незаслужено унижение и незачитане на качествата ти. Не искам да свикваш с това, но трябва да знаеш, че законите на джунглата често важат и при хората. Ти бъди различен, бори се честно, продължавай да държиш на казаната дума и не слизай никога под нивото си, само за да се слееш с тълпата. Най-ценното качество на един мъж е да умее да спазва даденото обещание – вярвам, че го носиш в себе си, не го забравяй и ти. Едновременно с това, независимо колко напред и нагоре успееш да стигнеш – не допускай да отгледаш в себе си високомерие и елитарно самочувствие. Уважавай всички хора, с които те сблъсква животът, опитвай се често да поглеждаш през очите на отсрещната страна и не съди прибързано. Към жените се отнасяй най-вече с любов и възхищение, не всички ще го заслужават, но ти ще се научиш да откриваш тези, които са достойни за това. Когато рушиш граници и мостове, защото всеки мъж трябва да го може, не забравяй, че най-важните стени – тези на дома ти, трябва да останат здрави и стабилни. Оценявай всяка помощ, която получаваш и не забравяй хората, които ще ти подадат ръка, когато имаш нужда от нея. Позволи си да имаш човек, пред кого можеш да бъдеш слаб, това дава повече сила, отколкото можеш да предположиш. Мама те обича и ще бъде винаги зад теб!

29432507 1201280329974592 4526974351223816192 o

Малка моя, още неродена,

Скоро ще се сблъскаш с първите несъвършенства на живота. Ще се научиш да падаш и да ставаш, а около теб ще бъде цялото ти семейство, което ще е готово веднага да ти се притече на помощ. С времето ще разбереш, че по-страшните падания се случват, когато ти подложат крак или сама се спънеш в незаслужено раздаденото доверие. И тогава често ще се налага да се изправяш сама, да бършеш сълзите си тайно и да лекуваш раните си безмълвно. Понякога ще имаш приятели, които ти помагат. Понякога ще виждаш в тях врагове, без реално да са такива. Но запомни, че семейството е мястото, където никой на никого не забива нож в гърба и в него са хората, при които душата ти ще намира спокойствие. Вярвай в доброто и го търси в хората. Давай всичко от себе си, без да забравяш, че късметът е необходим, но не е достатъчен. Действай смело, но не безразсъдно. Мечтай крилато и запомни, че границите сами си ги поставяме, за това не позволявай на никого да ти казва къде са твоите. И дори на хиляди километри от дома, дръж в себе си мисълта, че някъде има хора, които те обичат безрезервно. А най-безрезервно от всички – мама! Каквото и да става – мама те обича!

Още картини на Клементина Манчева можете да видите тук.


Препоръчваме ви още:

Художникът е оголен нерв

Когато рисуваш със сълзи от плачеща върба

Присъда "Виновна"

Последно променена в Понеделник, 14 Януари 2019 20:17

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам