logomamaninjashop

Чат с малолетна

Автор: Мария Пеева

Тази тема е отвратителна и изобщо не ми се пише по нея. И все пак мисля, че трябва, защото такива неща не се случват само по филмите, случват се и с нашите деца и ние сме длъжни да ги защитим. Нещо повече, длъжни сме да ги научим да се защитават сами.

Става дума за педофилите. Не за тези случаи, в които дете върви по улицата и кола спира внезапно и някой го грабва и изчезва с него завинаги. Слава богу, такива неща почти не се случват в наше време. Днес модерната педофилия има съвсем друг образ. Съвременният педофил често е симпатичен човек, благ, любезен, обикновено дори познат на семейството. И никой не предполага, че докато ви се усмихва и ви поздравява, той тайничко пише на детето ви съобщения колко е мило, красиво и как потъва в очите му.

Не преувеличавам. Това е реалната история, която една много смела майка сподели в социалните мрежи, за да предупреди родителите на други потенциални жертви.
Ето и част от нейния пост в социалните мрежи:

Мили хора, познати и непознати, пазете децата си от този идиот - А.А (беше написала името и адреса му, които не мога да споделя поради презумпцията, че човек е невинен до доказване на противното)!!! Той е доказан ПЕДОФИЛ! Нагъл и лъжлив! Първият колаж е извадка от дневника му във фейсбук, а вторият- цензурирана версия /от нецензурираната ще ви се доповръща/ от чата с дъщеря ми. Борбата с него по опазването на моето дете продължи 5 месеца по установения законов път. След като не успя да се "докопа" до 12- годишната ми дъщеря, реши че ще говори за нея като за малка проститутка, а за мен - като негова любовница! Това причинява допълнително емоционално натоварване на дъщеря ми! 
Този пост може би никога нямаше да го напиша, ако не бях разбрала, че е насочил гнусните си педофилски мераци към друго дете от района, на 10 години…

 26172992 1774320682591649 8546721091213468714 o

Вече ви казах, че нямам право да напиша тук името и адреса на въпросния човек, нито да публикувам негова снимка, докато тече разследване. Но и да ги напиша, най-много някой да отиде и да го пребие. А той не е единственият педофил в този свят, нито в тази държава, нито в този град. Затова искам да ви напомня най-важното, че дори детето ви да няма профил в никоя социална мрежа или да следите всичките му чатове и разговори (по-скоро да мислите, че ги следите), няма гаранция, че ще го предпазите.

Единственият начин да сте сравнително спокойни, че синът или дъщеря ви няма да попадне в лапите на такъв хищник е да научите детето си, че може да ви се довери за всичко и може да сподели с вас всяка своя тревога, слабост, увлечение, грешка!

Момиченцето в тази история, на 12 години, е споделила с майка си, че този човек й обяснява колко е красива, умна, добричка и как потъва в очите й. Това означава, че тя не се притеснява да каже на майка си нищо. Ако се боеше, че майка й няма да одобри новото й приятелство, че ще й се скара, повярвайте, тя просто щеше да премълчи. Да приемем, че майка й разбере случайно, като й проверява чатовете и спре достъпа й до интернет. Това е една от мерките, които взимат родители в такава ситуация. Привидно работи, но само на пръв поглед. Защото човекът просто отива да я чака след училище. Или я намира чрез нейни приятелки. Настръхва ми косата, когато чуя някой да каже, че на неговото дете такива неща не могат да се случат, защото то е “под контрол” или “добре възпитано”. С очите си видях как едно хлапе от добро семейство се превърна в наркоман, защото майка му отказа да повярва, че нейното дете прави такива неща. И за миг не си въобразявайте, че който и да е от нас е застрахован. Спомнете си всички случаи в детството си, когато родителите ви са били убедени, че знаят къде сте и какво правите, а вие сте били на съвсем друго място и с други хора. Смятате ли, че нашите деца са по-глупави от нас? Не, те са достатъчно хитри да ни измамят, ако поискат. И достатъчно наивни да влязат в опасна ситуация, която дори да няма фатален край, ще им нанесе непоправима травма.

Знам, че съм малко крайна и по-драматична от обикновено, но това е важно, важно, важно! Наказанията и ограниченията не работят и не предпазват. Доверието и споделянето предпазва. Дете, което се доверява на родителите си, е в пъти по-малко застрашено от дете, което се страхува, че ще го накажат. Дете, което чувства подкрепа и безусловна обич у дома, много по-рядко ще се подведе по опасна компания. По-добре детето ви да пуши и вие да знаете, че пуши, отколкото да си мислите, че то изобщо не прави такива неща, а междувременно то да гълта амфети или да пробва дизайнерски хапчета, защото тях лабораторните изследвания не ги ловят. По-добре детето ви да сподели с вас, че е правило секс с гаджето си, (а вие да му обясните как да се предпазва и да следите здравето му). Отколкото да попадне в лапите на гнусен педофил, който ще му обясни как да си трие чатовете и ще й обяснява колко е прекрасна, докато я замае достатъчно, че да отиде у тях на гости и той да я изнасили, да я снима, да я предложи на аверите си и накрая да я заплаши, че ако ви каже, ще я убие.

Защото това се случва в реалността, хора, не само в страшните драматични филми, на които ревем и чукаме на дърво. Случва се и може да завърши фатално. Разбира се, че ще си възпитаваме децата, ще им поставяме граници, ще ги учим да не хвърлят боклуци по земята и да си мият зъбите, това също са важни неща.

Но най-важно от всичко е да ги опазим живи и здрави.

И единственият начин за това не е да ги държим вкъщи под ключ и да ги следим на всяка крачка, а да ги научим, че могат да ни кажат всичко, ама съвсем всичко, което им се случва и ние няма да ги предадем, намразим, накажем и отхвърлим. Да им вдъхнем увереност, че ги обичаме безусловно и каквото и да направят, няма да ни изгубят. И не, дори това не е гаранция на сто процента, че ще спасим децата си от всяко зло на света. Но е всичко, което ние, родителите, можем да направим. Оттам нататък наистина вече е Божа работа.
Нека това е мантрата ни, родители. Доверие, а не наказание. Споделяне, а не натякване. Разговори, а не караници. Казвам ви го не само като майка, а и като някогашно дете, което също е правило глупости! И е чист късмет, че е оцеляло.

Прочетете тук още за грууминга и педофилите в интернет. Има доста полезна информация. 

Може би ще ви е интересно да видите и тази статия за червената зона и жълтата зона. 

Ето и защо е толкова важно детето да има добро самочувствие и увереност, за да не се превърне в жертва на тормоз и насилие.

И още една статия, която много препоръчвам - За да не видим дъщеря си да търси спонсор.

Последно променена в Четвъртък, 04 Януари 2018 20:23

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам