Чат с малолетна

Автор: Мария Пеева

Тази тема е отвратителна и изобщо не ми се пише по нея. И все пак мисля, че трябва, защото такива неща не се случват само по филмите, случват се и с нашите деца и ние сме длъжни да ги защитим. Нещо повече, длъжни сме да ги научим да се защитават сами.

Става дума за педофилите. Не за тези случаи, в които дете върви по улицата и кола спира внезапно и някой го грабва и изчезва с него завинаги. Слава богу, такива неща почти не се случват в наше време. Днес модерната педофилия има съвсем друг образ. Съвременният педофил често е симпатичен човек, благ, любезен, обикновено дори познат на семейството. И никой не предполага, че докато ви се усмихва и ви поздравява, той тайничко пише на детето ви съобщения колко е мило, красиво и как потъва в очите му.

Не преувеличавам. Това е реалната история, която една много смела майка сподели в социалните мрежи, за да предупреди родителите на други потенциални жертви.
Ето и част от нейния пост в социалните мрежи:

Мили хора, познати и непознати, пазете децата си от този идиот - А.А (беше написала името и адреса му, които не мога да споделя поради презумпцията, че човек е невинен до доказване на противното)!!! Той е доказан ПЕДОФИЛ! Нагъл и лъжлив! Първият колаж е извадка от дневника му във фейсбук, а вторият- цензурирана версия /от нецензурираната ще ви се доповръща/ от чата с дъщеря ми. Борбата с него по опазването на моето дете продължи 5 месеца по установения законов път. След като не успя да се "докопа" до 12- годишната ми дъщеря, реши че ще говори за нея като за малка проститутка, а за мен - като негова любовница! Това причинява допълнително емоционално натоварване на дъщеря ми! 
Този пост може би никога нямаше да го напиша, ако не бях разбрала, че е насочил гнусните си педофилски мераци към друго дете от района, на 10 години…

 26172992 1774320682591649 8546721091213468714 o

Вече ви казах, че нямам право да напиша тук името и адреса на въпросния човек, нито да публикувам негова снимка, докато тече разследване. Но и да ги напиша, най-много някой да отиде и да го пребие. А той не е единственият педофил в този свят, нито в тази държава, нито в този град. Затова искам да ви напомня най-важното, че дори детето ви да няма профил в никоя социална мрежа или да следите всичките му чатове и разговори (по-скоро да мислите, че ги следите), няма гаранция, че ще го предпазите.

Единственият начин да сте сравнително спокойни, че синът или дъщеря ви няма да попадне в лапите на такъв хищник е да научите детето си, че може да ви се довери за всичко и може да сподели с вас всяка своя тревога, слабост, увлечение, грешка!

Момиченцето в тази история, на 12 години, е споделила с майка си, че този човек й обяснява колко е красива, умна, добричка и как потъва в очите й. Това означава, че тя не се притеснява да каже на майка си нищо. Ако се боеше, че майка й няма да одобри новото й приятелство, че ще й се скара, повярвайте, тя просто щеше да премълчи. Да приемем, че майка й разбере случайно, като й проверява чатовете и спре достъпа й до интернет. Това е една от мерките, които взимат родители в такава ситуация. Привидно работи, но само на пръв поглед. Защото човекът просто отива да я чака след училище. Или я намира чрез нейни приятелки. Настръхва ми косата, когато чуя някой да каже, че на неговото дете такива неща не могат да се случат, защото то е “под контрол” или “добре възпитано”. С очите си видях как едно хлапе от добро семейство се превърна в наркоман, защото майка му отказа да повярва, че нейното дете прави такива неща. И за миг не си въобразявайте, че който и да е от нас е застрахован. Спомнете си всички случаи в детството си, когато родителите ви са били убедени, че знаят къде сте и какво правите, а вие сте били на съвсем друго място и с други хора. Смятате ли, че нашите деца са по-глупави от нас? Не, те са достатъчно хитри да ни измамят, ако поискат. И достатъчно наивни да влязат в опасна ситуация, която дори да няма фатален край, ще им нанесе непоправима травма.

Знам, че съм малко крайна и по-драматична от обикновено, но това е важно, важно, важно! Наказанията и ограниченията не работят и не предпазват. Доверието и споделянето предпазва. Дете, което се доверява на родителите си, е в пъти по-малко застрашено от дете, което се страхува, че ще го накажат. Дете, което чувства подкрепа и безусловна обич у дома, много по-рядко ще се подведе по опасна компания. По-добре детето ви да пуши и вие да знаете, че пуши, отколкото да си мислите, че то изобщо не прави такива неща, а междувременно то да гълта амфети или да пробва дизайнерски хапчета, защото тях лабораторните изследвания не ги ловят. По-добре детето ви да сподели с вас, че е правило секс с гаджето си, (а вие да му обясните как да се предпазва и да следите здравето му). Отколкото да попадне в лапите на гнусен педофил, който ще му обясни как да си трие чатовете и ще й обяснява колко е прекрасна, докато я замае достатъчно, че да отиде у тях на гости и той да я изнасили, да я снима, да я предложи на аверите си и накрая да я заплаши, че ако ви каже, ще я убие.

Защото това се случва в реалността, хора, не само в страшните драматични филми, на които ревем и чукаме на дърво. Случва се и може да завърши фатално. Разбира се, че ще си възпитаваме децата, ще им поставяме граници, ще ги учим да не хвърлят боклуци по земята и да си мият зъбите, това също са важни неща.

Но най-важно от всичко е да ги опазим живи и здрави.

И единственият начин за това не е да ги държим вкъщи под ключ и да ги следим на всяка крачка, а да ги научим, че могат да ни кажат всичко, ама съвсем всичко, което им се случва и ние няма да ги предадем, намразим, накажем и отхвърлим. Да им вдъхнем увереност, че ги обичаме безусловно и каквото и да направят, няма да ни изгубят. И не, дори това не е гаранция на сто процента, че ще спасим децата си от всяко зло на света. Но е всичко, което ние, родителите, можем да направим. Оттам нататък наистина вече е Божа работа.
Нека това е мантрата ни, родители. Доверие, а не наказание. Споделяне, а не натякване. Разговори, а не караници. Казвам ви го не само като майка, а и като някогашно дете, което също е правило глупости! И е чист късмет, че е оцеляло.

Прочетете тук още за грууминга и педофилите в интернет. Има доста полезна информация. 

Може би ще ви е интересно да видите и тази статия за червената зона и жълтата зона. 

Ето и защо е толкова важно детето да има добро самочувствие и увереност, за да не се превърне в жертва на тормоз и насилие.

И още една статия, която много препоръчвам - За да не видим дъщеря си да търси спонсор.

Последно променена в Четвъртък, 04 Януари 2018 20:23
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Женската интуиция

Женската интуиция

25 Сеп, 2019 Забавно

Първият принцип на кавалерството

Първият принцип на кавалерството

24 Сеп, 2019 Татко Калоян

Измама за милиони?

Измама за милиони?

25 Сеп, 2019 Истории

Калояне, как можа, бе?

Калояне, как можа, бе?

07 Окт, 2019 Татко Калоян

Аз и Мара

Аз и Мара

22 Сеп, 2019 Забавно

За кожата на една готвачка

За кожата на една готвачка

03 Окт, 2019 Забавно

Най-прекрасният град

Най-прекрасният град

21 Сеп, 2019 Развлечения

Кучешки истории

Кучешки истории

05 Окт, 2019 Любимци

Жена и багаж

Жена и багаж

19 Окт, 2019 Забавно

Прав ли съм? Прав съм!

Прав ли съм? Прав съм!

14 Окт, 2019 Истории

Отвори, неверна жено!

Отвори, неверна жено!

13 Окт, 2019 Забавно

Ужасна майка

Ужасна майка

12 Окт, 2019 Блог

Гласувайте за Надя

Гласувайте за Надя

07 Окт, 2019 Забавно

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам