logomamaninjashop

Подаръче за мама и бебе

Автор: Мария Пеева

Тези дни имам задача, която ме изпълва с огромна радост. У дома отново се перат бебешки дрешки - този път за внучето. Внучето, разбира се, още е на топло и уютно в корема на майка си, но аз, като бъдеща баба, имам важната задача да изпера и изгладя за новороденото :) Приготвих една коледна кошница, в която мислех да наредя бебешките дрешки и да я сложа под елхата, но тогава ми хрумна блестяща идея. Ще бъда баба-новатор! Оригинална и готина баба! И набързо заформих един страхотна бебе-кошница, на която, струва ми се, Яна ще се зарадва много. И много ще се смее, което е най-важното. Яна, не чети нататък, ще си получиш бебе-кошницата на Бъдни вечер и много искам да ти видя хубавото личице как сияе :)

Освен всички бебешорски нещица в кошницата и бутилката за таткото, ще има две страхотни книжки за Яна и малкото човече. Яна обича книжки, също като мен. През моите бременности четях съсредоточено, целенасочено и всеотдайно, както някои хора учат за изпити. С Теди, например, изчетох всички романи на Робърт Лъдлъм. Теди се излюпи бунтар и враг на системата. С Косьо бях полудяла по Дан Браун. Косьо е математик и кипи от стремеж да опознае света. С Коко се скъсах да чета Исабел Алиенде. Коко е артист, джентълмен и любовник по душа. С Алекс погълнах "Война и мир" и ето на, роди ми се "дете с характер". Яна чете какво ли не, но сега съм й намислила нещо уникално забавно, за да се роди едно весело бебенце. А и да й разсея малко притесненията преди раждането. Вижте я тази книга, просто е уникална. "Разбита съм, това е моят дневник" на Шанън Кълън. Имам чувството, че аз съм я написала. Това беше ужасно нескромно, но всъщност имам предвид, че тази майка е написала в дневника точно това, което аз бих написала. И точно с моя тон - шеговит, ама колко да е шеговит, като самата истина си казва :) Браво на Шанън, радвам се, че я открих и се радвам, че мога да я подаря на снаха си. И за още нещо се радвам - че този път няма да раждам аз, но да си остане само между нас :)))) Защото пак ще има грижи по бебенцето, пак ще има ангажименти, сълзи, усмивки, радости и притеснения, но моят личен опит ми доказва, че мама го отнася най-много. Затова и заслужава да я поглезим, когато има възможност.

шанън

 

 

А втората разкошна книжка е за... бебето. Направо ми се плаче от тази книжка, толкова ми е умилителна. "Бебето" на Дора Габе, а стихчетата са подбрани от самата Весела Фламбурари. Не мога да не си представя тази разкошна книжка в едни малки пухкави ръчички, който дърпат връвчиците, опитват се да откъснат калинката, бърникат в джобченцето, докосват страничките, докато мама (или баба) чете на глас прекрасните стихчета на Дора Габе. И сега подреждам подаръчетата за моите мили хора и си мисля как след някой месец те ще са с един повече. И как след още някой месец този един в повече ще стисне здраво в юмручета книжката от баба и тогава ще си спомня как съм я приготвила за него с обич, преди да го познавам...

25344294 10213362203343301 1517164479 o

 

 

Чакаме те, малко бебенце :) И обещаваме да ти четем най-хубавите приказки на света. :) А ти ще си нашият отговор на вселената :)

Тук може да прочетете и за бебешкото парти на Яна, беше прекрасно събитие!

 

23555426 10213136260334867 2087030768 o 

 

 

 

Последно променена в Понеделник, 11 Декември 2017 21:07

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам