Подаръче за мама и бебе

Автор: Мария Пеева

Тези дни имам задача, която ме изпълва с огромна радост. У дома отново се перат бебешки дрешки - този път за внучето. Внучето, разбира се, още е на топло и уютно в корема на майка си, но аз, като бъдеща баба, имам важната задача да изпера и изгладя за новороденото :) Приготвих една коледна кошница, в която мислех да наредя бебешките дрешки и да я сложа под елхата, но тогава ми хрумна блестяща идея. Ще бъда баба-новатор! Оригинална и готина баба! И набързо заформих един страхотна бебе-кошница, на която, струва ми се, Яна ще се зарадва много. И много ще се смее, което е най-важното. Яна, не чети нататък, ще си получиш бебе-кошницата на Бъдни вечер и много искам да ти видя хубавото личице как сияе :)

Освен всички бебешорски нещица в кошницата и бутилката за таткото, ще има две страхотни книжки за Яна и малкото човече. Яна обича книжки, също като мен. През моите бременности четях съсредоточено, целенасочено и всеотдайно, както някои хора учат за изпити. С Теди, например, изчетох всички романи на Робърт Лъдлъм. Теди се излюпи бунтар и враг на системата. С Косьо бях полудяла по Дан Браун. Косьо е математик и кипи от стремеж да опознае света. С Коко се скъсах да чета Исабел Алиенде. Коко е артист, джентълмен и любовник по душа. С Алекс погълнах "Война и мир" и ето на, роди ми се "дете с характер". Яна чете какво ли не, но сега съм й намислила нещо уникално забавно, за да се роди едно весело бебенце. А и да й разсея малко притесненията преди раждането. Вижте я тази книга, просто е уникална. "Разбита съм, това е моят дневник" на Шанън Кълън. Имам чувството, че аз съм я написала. Това беше ужасно нескромно, но всъщност имам предвид, че тази майка е написала в дневника точно това, което аз бих написала. И точно с моя тон - шеговит, ама колко да е шеговит, като самата истина си казва :) Браво на Шанън, радвам се, че я открих и се радвам, че мога да я подаря на снаха си. И за още нещо се радвам - че този път няма да раждам аз, но да си остане само между нас :)))) Защото пак ще има грижи по бебенцето, пак ще има ангажименти, сълзи, усмивки, радости и притеснения, но моят личен опит ми доказва, че мама го отнася най-много. Затова и заслужава да я поглезим, когато има възможност.

шанън

 

 

А втората разкошна книжка е за... бебето. Направо ми се плаче от тази книжка, толкова ми е умилителна. "Бебето" на Дора Габе, а стихчетата са подбрани от самата Весела Фламбурари. Не мога да не си представя тази разкошна книжка в едни малки пухкави ръчички, който дърпат връвчиците, опитват се да откъснат калинката, бърникат в джобченцето, докосват страничките, докато мама (или баба) чете на глас прекрасните стихчета на Дора Габе. И сега подреждам подаръчетата за моите мили хора и си мисля как след някой месец те ще са с един повече. И как след още някой месец този един в повече ще стисне здраво в юмручета книжката от баба и тогава ще си спомня как съм я приготвила за него с обич, преди да го познавам...

25344294 10213362203343301 1517164479 o

 

 

Чакаме те, малко бебенце :) И обещаваме да ти четем най-хубавите приказки на света. :) А ти ще си нашият отговор на вселената :)

Тук може да прочетете и за бебешкото парти на Яна, беше прекрасно събитие!

 

23555426 10213136260334867 2087030768 o 

 

 

 

Последно променена в Понеделник, 11 Декември 2017 21:07
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Губя го, мамо!

Губя го, мамо!

28 Юни, 2019 Хранене

Татко Калоян отново на плаж

Татко Калоян отново на плаж

27 Юни, 2019 Татко Калоян

Смелостта да си нормална

Смелостта да си нормална

03 Юли, 2019 Добра форма

Децата с трудна съдба

Децата с трудна съдба

02 Юли, 2019 Истории

Мъж в магазин

Мъж в магазин

28 Юни, 2019 Забавно

Летни тела

Летни тела

10 Юли, 2019 Общество

Една Неда

Една Неда

21 Юли, 2019 Истории

Как уча децата да взимат решения

Как уча децата да взимат решения

19 Юли, 2019 Образование

Обречени

Обречени

18 Юли, 2019 Здраве

Курбан чорба и двойна дъга

Курбан чорба и двойна дъга

18 Юли, 2019 Развлечения

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам