За да няма изоставени бебета

Фондация „За Нашите Деца“, Регионална Дирекция „Социално подпомагане“ (РДСП) – София и ПСАГБАЛ „Св. София“ ЕАД, подписаха споразумение за превенция на изоставянето на бебета. В Център за обществена подкрепа (ЦОП) „Света София”, под документа се подписаха господин Александър Малински - регионален мениджър за град София и град Пловдив, г-жа Цветелина Василева – директор РДСП София, и д-р Гергана Коларова – член на съвета на директорите на ПСАГБАЛ „Св. София“.

„Добрите механизми и процедури, заложени в това споразумение, показват ясната заявка, която сме дали, че превенцията е изключителен приоритет за РДСП София. Фондация „За нашите Деца“ е пример за отлична работа в сферата на превенцията“, каза г-жа Цветелина Василева.

Фондация „За Нашите Деца“ работи активно по програмата за предотвратяване на раздялата между деца и родители, част от която е превенцията на изоставянето на бебета още в родилното отделение.

Семейната среда е изключително важна за здравословното развитие на детето, а родителите винаги имат нужда от подкрепа и ресурси, за да се справят с отглеждането им. Общите мерки и действия гарантират намаляването на броя изоставени деца.

Споразумението предвижда два пъти седмично Фондацията да има дежурства в ПСАГБАЛ „Св. София“, което ще допринесе за достигането до повече новородени и родители нуждаещи се от подкрепа. Разширена е целевата група, която включва не само семействата завили желание за раздяла с новороденото, но и родилки, които нямат подкрепа, многодетни семейства, семейства живеещи в бедност, родители с увреждания или зависимости, семейства на новородени с увреждания или здравословен проблем, както и семейства на недоносени бебета. Това ще улесни ранното идентифициране на рискови случаи, което е от ключово значение за по-нататъшния успех.

Партньорите ще работят усилено с деца с увреждания, както и с деца, които са настанени в болница, поради което контактуват по-рядко с родителите си. Ще бъдат организирани информационни срещи, заедно с представители на болницата по теми, които да повишат информираността и родителските умения на участниците.

„Изключително съм радостна от работата на ПСАГБАЛ с Фондация „За Нашите Деца“. Виждам позитивното отношение и огромното желание, с което вършите работата си, което е и причина за добрите резултати“, сподели д-р Гергана Коларова

Фондация „За Нашите Деца“ и ПСАГБАЛ „Св. София“ работят в сътрудничество от 2008 година. За този период, с експертната помощ на фондацията, много деца останаха в своите семейства.

Фондация „За Нашите Деца” е българска неправителствена организация, която от 1992 година подкрепя уязвимите български деца и техните семейства. „За Нашите Деца” е наследник на британските правозащитни организации „Европейски детски тръст”, „Християнски детски фонд” и „ВсякоДете”. С международния опит и качествената експертиза, за първи път организацията прилага на национално ниво подкрепата за родители, с цел предотвратяване на изоставянето на деца, приемна грижа и създава първите общински екипи от социални работници в закрилата на детето. Вече 25 години фондация „За Нашите Деца” е еталон за социална работа, която се интегрира качествено в държавната политика за закрила на децата.

Последно променена в Четвъртък, 18 Май 2017 11:06
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Губя го, мамо!

Губя го, мамо!

28 Юни, 2019 Хранене

Татко Калоян отново на плаж

Татко Калоян отново на плаж

27 Юни, 2019 Татко Калоян

Смелостта да си нормална

Смелостта да си нормална

03 Юли, 2019 Добра форма

Децата с трудна съдба

Децата с трудна съдба

02 Юли, 2019 Истории

Мъж в магазин

Мъж в магазин

28 Юни, 2019 Забавно

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам