logomamaninjashop

Хормоните при бременност и емоционалният свят на детето

Най-големият форум за бъдещи и настоящи родители у нас ще се проведе на 13 и 14 май в Sofia Event Center. Събитието, организирано от здравния сайт Puls.bg, ще даде актуална информация по важните въпроси, свързани с бременността, раждането и отглеждането на детето. Водещи медицински специалисти ще споделят опита и знанията си, като в събота, 13 май, темите ще бъдат насочени към бременността и раждането, а в неделя, 14 май – към грижите за новороденото и здравето на детето. Всички участници могат да задават въпроси към лекторите.

Бременността и хормоналното пренастройване на организма, както и възможните оплаквания, са във фокуса на лекцията, която ще даде старт на форума. По темата ще говори д-р Веселина Яначкова. Стоматологът д-р Цветелина Дучева ще обърне внимание на най-честите проблеми, свързани със здравето на венците и зъбите по време на бременността.

Панел „Раждане“ ще подготви бъдещите майки за важния момент с ценни съвети от акушерката Елена Василева и акушер-гинеколога д-р Мария Юнакова. Председателят на Алианса на българските акушерки Емилия Казълова ще разкрие предимствата на раждането с акушерка, а бъдещите родители ще получат и ценна информация за възможностите за даряване или съхранение на стволови клетки.

Новороденото е във фокуса на лекциите в неделя, 14 май. Сесията ще открие неонатологът д-р Радка Масларска, а Йонка Петкова от Алианска на българските акушерки ще даде полезна информация за грижите, които трябва да се полагат за новороденото след изписването.

Темата кърмене отново ще има силно присъствие на форума. Тази година Д-р Виолета Божилова и д-р Младен Младенов от Първа АГ болница "Св. София" ще обърнат специално внимание на мастита.

Важна тема е и детското зрение. Кога за първи път трябва да се планира консултация при очен лекар ще стане ясно от лекцията на д-р Григор Лалов. Всичко за никненето на зъбите при бебетата посетителите ще научат от д-р Таня Барашка. Специална тема ще разгледа и етапите на нервно-психично и физическо развитие при детето от 0 до 3 г., а лектор е д-р Йордан Георгиев.

Панел „Емоционалният свят на детето“ е в ръцете на изявени психолози. Етапите на ранното детство ще разгледа Валентин Стоилов. За съня на децата ще говори Светлана Димитрова, а дали децата променят динамиката на семейните отношения ще коментира Деница Банчевска.

По време на форума ще станат ясни победителите в класацията на Puls.bg „Специалистите, на които имам доверие“, а корицата на наръчника ще покаже кой спечели конкурса Фото Puls. За посетителите са предвидени и много награди в томбола. Организаторите на „Форум бременност и детско здраве“ от Puls.bg отново са предвидили детски кът, зона за кърмене и зона за повиване. Традиционно събитието включва и изложбена част с най-новите продукти и услуги в помощ на настоящите и бъдещи родители.

Шестото издание на „Форум бременност и детско здраве“ се провежда с подкрепата на: Cryo Save, Philips Avent, Mutsy, Медицински комплекс „Д-р Щерев“, Дентална клиника „Medical Dent”, Биорегенерация, Dove Baby и Дентална клиника „Петър Дучев“.

Входът на „Форум бременност и детско здраве“ е безплатен.

Последно променена в Сряда, 03 Май 2017 13:41
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Еньовден е

Еньовден е

24 Юни, 2020 Истории

Една мъжка изневяра

Една мъжка изневяра

09 Юни, 2020 Истории

Законите на семейство Явашеви

Законите на семейство Явашеви

12 Юни, 2020 Татко Калоян

Филми и книги за наркотиците

Филми и книги за наркотиците

13 Юни, 2020 Възпитание

Мъж на диета

Мъж на диета

16 Юни, 2020 Забавно

За котките и сойките

За котките и сойките

09 Юни, 2020 Забавно

Писмото на една майка

Писмото на една майка

21 Юни, 2020 Отношения

От къде си?

От къде си?

17 Юни, 2020 Истории

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам