Дванайсет талантливи деца с награди в конкурса „Студио Въображение“

За четвърта поредна година се проведе състезанието за деца от 6 до 14 години за измислен анимационен герой, сценарно табло и анимация 

Известни са победителите в творческия конкурс на Cartoon Network Студио „Въображение“. В надпреварата, която се проведе за четвърта поредна година, участваха ученици от цялата страна. Състезанието протече между 16 април и 13 май на специална интернет страница и за рекордно кратък срок бяха подадени 1800 творби. Инициативата има за цел да запознае малките творци с процеса на анимиране, да ги вдъхнови да създадат свои оригинални творби и да развие креативния им потенциал.

Международно жури в централата на любимия на децата телевизионен канал избра победителите в трите категории – рисунка на измислен герой, сценарно табло и кратък филм или анимация.

За най-атрактивна рисунка на анимационен герой комисията определи работата на Кристина Сомова, която е на 12 години и учи в СУ „Св. Патриарх Евтимий“ в Пловдив.

kris

 

На второ място се нарежда Никола Живов на 9 години от ОУ „Иван Рилски“ в Перник, а на трето – Стоян Панчев на 11 години от ОУ „Проф. Марин Дринов“ в Панагюрище. Журито присъди и три специални награди. Подаръци от Cartoon Network ще получат и Калина Василева на 8 г. от Детски учебен и арт център OreHHerO в София, Палома Иванова на 9 години от 125 СУ „Боян Пенев“ в София и Ивана Велчева на 13 години от ППМГ „Никола Обрешков“ в Казанлък.

Сред децата, които решиха да създадат сценарно табло, първа е Вяра Митева на 11 години от ОУ „Н. Й. Вапцаров“ в Разград.

pUMWCYm

 

Втора е група в детска занималня „Патиланци“ във Варна, трета – Лора Бакърджиева на 10 от 133 СУ „А. С. Пушкин“ в София.

В най-сложната категория – тази за анимация, приза взима Теодор Ангелов на 13 години от 52 ОУ „Цанко Церковски“ в София. Второто място е отредено за Мая Христанова на 10 години от 105 СУ „Атанас Далчев“ в София, а третото за Ирина Нейчева – на 7 години от ОДЗ „Мечо Пух“, гр. Хисаря.

Големите победители във всяка категория получават последен модел ховърборд, предоставен от „Фънтопия“, комплект с игри и брандиран тефтер. Тези на второ място получават слушалки, комплект с игри и брандиран тефтер. Третите – селфи стик, комплект с игри и брандиран тефтер. Носителите на двете специални награди – селфи стик и брандиран тефтер.

Партньори на конкурса тази година са парти клубът „Фънтопия“, платформата за онлайн уроци „Уча.се“ и детската медия „Първите седем“.

***

Cartoon Network е обичан от всички канал, фокусиран основно върху момчешката, но харесван и от момичешката аудитория заради своите комедийни и приключенски предавания. Програмата и съдържанието третират теми, които са близки до децата – хумор, приятелство, въображение, екшън и приключения. Cartoon Network е насочен към момчета и момичета на възраст 6-12 г. и чрез разнообразното си и световно успешно съдържание цели да ги предизвиква да бъдат самите себе си. В програмата на канала се открояват анимационни комедии като „Невероятният свят на Гъмбол“, „Време за приключения“, „Парк шоу“, „Кларънс“, „Стивън Вселенски“, „Чичо дядко“, както и превърналите се в класика екшън поредици „Бен 10: Омнивърс“ и „Малки титани: В готовност!“

От старта си като паневропейски канал през 1993 г. до момента Cartoon Network е локализирал услугите си в Европа, Средния Изток и Африка, където „говори“ 19 езика и „влиза“ в повече от 142 милиона домове в над 70 държави. Cartoon Network предлага забавление и чрез своя отличаван с награди уебсайт, както и чрез игри, видео при поискване, мобилни приложения и огромно разнообразие от лицензи и рекламни артикули. Cartoon Network е търговска марка, собственост на Turner Broadcasting System International, Inc. – подразделение на Turner Broadcasting System, Inc. (TBS) – една компания на Time Warner.


Препоръчваме ви още:

Cartoon Network с детски конкурс за анимация

Лего "Реактивните момичета" от Cartoon Network

Последно променена в Сряда, 23 Май 2018 16:40
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам