logomamaninjashop

600 деца се включиха в първия кръг на състезанието „Пазим езика си“

Класирането ще бъде оповестено на 21 май, а финалният тур е на 25 май

Близо 600 деца от училища в 10 града в страната се включиха в първия кръг на състезанието по български език „Пазим езика си“, който се проведе на 12 май. Пилотното издание на конкурса, организиран от гражданското сдружение „Живата вода на България“, цели да насърчи създаването на трайни умения у учениците за правоговор и правопис. Партньори са агенцията за маркетинг и комуникации Knowbox, тяхната инициатива „Как беше на български?“ и Софийският университет „Св. Климент Охридски“.

В състезанието мериха сили ученици от Попово, Разград, Хасково, Добрич, Монтана, както и от по-големите градове в страната - Бургас, София, Пловдив, Варна, Стара Загора и Благоевград.

„Радостно е, че интерес към съревнованието проявиха деца от много други учебни заведения, но заради регламента те нямаше как да бъдат допуснати до участие. Затова стремежът ни е „Пазим езика си“ да влезе в календара на националните състезания на МОН през следващата учебна година, за да могат в него да се включат всички училища в страната“, сподели г-жа Десислава Радева, председател на УС на гражданско сдружение „Живата вода на България“.

Проверката на изпитните работи започна. Проверяващите са преподаватели по български език и литература и студенти от Факултета по Славянски филологии в СУ „Св. Климент Охридски“.

Резултатите ще бъдат изнесени на 21 май на сайта на сдружението www.zhivatavoda.bg. За втория кръг ще се класират първите седем деца от всяка възрастова група – V и VI-VII клас, показали най-добри резултати. Финалният етап ще се проведе в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски“ на 25 май.


Препоръчваме ви още:

Пилотно състезание по български език стимулира грамотността на децата

Българи, по българи и най българи

Българчетата в чужбина, които говорят български

Последно променена в Четвъртък, 17 Май 2018 12:52

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам