logomamaninjashop

Уки уки, Япония

Две години след като "Моши моши, Япония" се превърна в сензация, Юлияна Антонова-Мурата се завръща с още истории от Япония с новата си книга "Уки уки, Япония".

ФУРИН

(откъс)


"... Японските нежни вятърни камбанки били използвани някога, за да се определи посоката и силата на вятъра. А според древните японски традиции те са имали и силата да предотвратяват приближаването на злите духове. Този звън послание, изваян с любовта и сърцето на изкусен японски Майстор на фурин, вдъхнал живот в деликатните стъклени камбанки, е неговото неземно красиво “уки уки”. Улавям го, потопявам се в радостта му, усещам наслада и я предавам и на вас, мои приятели. Защото може ли да има изобщо наслада без любов в сърцето? Уки уки, приятели!"

uki uki3

От автора:

"Уки уки, Япония"
Уки уки, мое семейство!
Уки уки, мои приятели!
Уки уки -
"Уки уки" е чувството, когато човек подарява внимание и обич, когато дарява с радост и с усмивка другия, усещането за отърсване от страха и съмненията, когато поднасяш без разлика на дeстинации и възраст своята лекота в сърцето и ти я върнат, за да я дариш на друг.
То е да предаваш това усещане на близки и непознати и те да ти го връщат. То е да се рееш в облаците, да си над страха и страданието, да летиш с усещане, че някой те харесва, че те обича и ти, като щафета, да го върнеш на него и на всички около теб.
Това усещане е уки уки."
С обич, Юлияна

uki uki2

За автора:

Юлияна Антонова-Мурата е родена в София. Завършила е 91-ва езикова гимназия с изучаване на немски език „Проф. Константин Гълъбов“ в София, след което немска филология и психология в СУ „Св. Климент Охридски“. Има дипломатически специализации в Индия и Хърватия. Била е преподавател в Медицинския университет в София, дълги години е работила като дипломат, което й дава възможност да живее в Германия, Русия, Англия, Китай, Япония. Омъжена е за японец и има син. Живее в Токио, Япония със семейството си.

Книгата „Уки уки, Япония“ ще бъде представена на 15-и ноември, от 18 часа, във Военния клуб, София.

 

Прочетохте ли

За графитите в Хирошима - писмо от Токио...

Последно променена в Петък, 02 Ноември 2018 21:24

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам