logomamaninjashop

Афтърпарти записки на майката

Автор: Мая Цанева

Сега разбирам защо рождените дни в детските клубове са толкова скъпи. С 10 деца-хуни, на възраст от 3 до 6 години, всеки възрастен намесен в купона, трябва да получава 2 дни болнични. Разбира се, това е невъзможно. Цялата кооперация разбра къде е купонът. Този дъжд провали плановете да изведем 5-годишните зверчета в планината, за да разгонят всичкия дивеч и птичките, и всичко наоколо.

Съседът отгоре - умерен човек, с малко дете и бебе, се зарече завинаги да не прави домашен купон със и за деца. И може би скоро няма да ни проговори. Съседът отдолу - също.

Котката ни избяга. Според някои дори направила опит да скочи от терасата, но се спряла и се прикрила при кучето на съседите по тераса.
А лабрадорът лаеше вдъхновено при всеки опит за музициране с хармоника от децата. 10 на брой деца - припомням. Опити - спрях да ги броя след третата импровизация на "Рачо Капитана". Добре че Валери Симеонов не живее в обхват от 5 км, че сигурно щеше да ни арестува. Ако посмее да се изправи срещу 10 деца. Опитай, аааа...

Мили сине

680adb7a7e18109a051baa880e0f91c5 XL

Три парчета торта на килима - не ги мисля и без това ще го пера. Я, и труп на маслина. Пресуших едно езеро от сок.

Имахме фойерверки, които кучето на съседите хареса. Много.

Открих един изгубен чифт очила и две пижами под спалнята. Не искам да знам какво се е случило. Разревани деца в спор за кола, меч, книжка… - загубих им бройката. Брой голове в коридора: колкото за цялото световно 2018. Може би има шанс да съберем нов отбор тип "световното от 1994-а".

Доволни деца: всички. Родители с главоболие: всички, но съчувствието ни е взаимно. Всички се зарекохме гласно и наум, че следващият с купон няма да е "вкъщи".

Има торта и соленки за още един рожден ден, но няма да е скоро. Пералнята върти, подът моли за прахосмукачка, а аз пия кафе и му обещавам, че днес няма да има купон. Обещавам. Честна възрастна!

П.С. Тази сутрин рожденикът каза: "Мразя големите!" - Разбирам го, но пък колкото по-голям става, толкова по-големи купони ще прави, нали. Горките ние...

Благодаря на всички, замесени в тази бъркотия и извинете за главоболието. Другия път - у вас.


Прочетохте ли

Детски рожден ден = пълна лудница

Последно променена в Сряда, 05 Септември 2018 11:05

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам