logomamaninjashop

„Цветовете на традициите“ - фестивалът на азиатската култура в подкрепа приемните деца и семейства

Музикални, театрални, кулинарни и танцови изпълнения, работилници, мода, изкуство и още над 50 магнетични преживявания са част от богатата програма на Азиатския фестивал „Цветовете на традициите“, който ще се проведе на 12-и май на сцена „Лятна естрада“ в Борисовата градина. Каузата на фестивала са приемните деца и семейства, с които работи фондация „За Нашите Деца“. Само през изминалата 2017 година фондацията спаси 41 деца от живот в самота и изолация в институция, и те днес растат в приемно семейство, обичани, ценени и имат детството, което всяко дете в България заслужава – безгрижно, цветно и изпълнено с любов.

Тазгодишното издание на фестивала ще направи възможно фондация „За Нашите Деца“ да организира спортни и летни лагери, зелено училище, посещения на театрални постановки, арт-ателиета и други дейности, които ще насърчат развитието на 17 приемни деца и ще разгърнат потенциала им. Всички посетители ще могат да допринесат за каузата като се включат в благотворителна томбола с много неповторими награди. За да създадем заедно мечтатели, които да дръзнат да променят света, така че да стане по-приветливо място за всяко дете!

Гостите на екзотичното събитие ще имат уникалната възможност да се докоснат до Азиатската култура. За най-малките посетители  Н. Пр. Сри Астари Расджид, посланик на Република Индонезия, основен инициатор на азиатския фестивал и ключов поддръжник на каузите на фондация „За Нашите Деца“, ще открие арт работилница, в която заедно ще рисуват на тема „Цветовете на традициите“. Там ще бъдат представени още традиционни хартиени кири-е и оригами от Япония, калиграфия от Иран и игри от Корея, Индия, Пакистан и Индонезия.

Водещи на събитието са Ива Дойчинова, журналист в радио “FM+” и Пейо Филипов, актьор, певец и дългогодишен член на Консултативния съвет на фондация „За Нашите Деца“.

Присъединете се и следете информацията за събитието на фейсбук страницата на фестивала.

*** 

Фондация “За Нашите Деца” вече 25 години работи за това нито едно дете да не попада в институция. Екипът й вече четвърт век се е посветил на спасяване, оцеляване, на събиране на разкъсаните части в едно цяло. Това цяло е семейство, в което детето да се чувства сигурно, защитено и да има щастливо детство. От създаването си до момента, са  подкрепени над 11 000 деца и семейства, само за първите три месеца на тази година те са 600. Екипът на фондацията мечтае не само за спасяване на най-малките деца в риск, но и за тяхното пълноценно развитие и израстване в успешни личности.


Препоръчваме ви още:

Как един приемен родители пренаписа 6 детски истории

В подкрепа на децата лишени от майчина обич

За децата с трудности в развитието

Последно променена в Петък, 27 Април 2018 09:37

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам