logomamaninjashop

Ана Пападопулу поема към Северния полюс в Музейко

Полярното пътешествие ще бъде на 28 януари, Денят на бащата, когато актрисата и майка Ана Пападопулу ще гостува в Музейко, за да разкаже на неговите посетители какво представляват пещерите, къде се намира Ледената пещера и как се стига до Северния полюс по стъпките на първия му изследовател!

Актрисата от “Мисия Лондон”, “Писмо до Америка” и “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” става Музейковец за няколко часа, които ще прекара в Детския научен център с малките му и големи посетители.

“Музейковец за 1 ден” е инициатива на Музейко, в която през 2018 г. ще участват любими на децата знаменитости с вълнуващи научни истории. Научната разходка започва с Ана Пападопулу, запалена по пещерните и ледовити приключения. Декор за ролята й на Музейковец ще бъде подземният етаж на Детския научен център, където Ани и децата ще говорят за българските пещери и техните древни тайни. Разказът ще замръзне под нулата с въображаемо пътешествие към Северния полюс по стъпките на първия изследовател, стъпил както на Северния, така и на Южния полюс - норвежкият полярен пътешественик Раул Амундсен.

ana

Забавно-образователните посещения на гостуващи Музейковци ще бъдат част от тематичната програма на Музейко през 2018 г. - за първи път от създаването на Детския научен център, всеки месец тук ще бъде посветен на една голяма тема: “Зимна приказка” през януари, “Въображението” през февруари, “Традиции” през март.

Зимната приказка в Музейко продължава и през последния уикенд на януари не само с мразовитите истории на Ани Пападопулу за едни наистина студени места - пещерите, и едни наистина ледовити пътешествия - тези до Арктика и Антарктика, но и с научните работилници:

- “Зрънце любов” - как да направим хранилка за птици, подарявайки на хвъркатите зимна приказка и научавайки повече за тях;

- “Звездни детективи” - каква е подредбата на небесните тела в зимното небе и как това влияе на нашата зимна приказка на планетата Земя;

- както и с втория за месец януари Ден за най-малките, който ще се проведе на 31 януари.

 

 

Последно променена в Сряда, 24 Януари 2018 10:44

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам