logomamaninjashop
Мария Пеева

Мария Пеева

Главен редактор

Автор: Надя Брайт

Овен

Меркурий все още е във вашия знак и вие сте център на внимание, скъпи Овни. Или поне можете с лекота да бъдете, ако го пожелаете. Във вторник обаче планетата на късмета Юпитер ще се срещне с планетата на комуникацията Меркурий и има риск малко да се самозабравите. Просто толкова може да ви хареса как говорите и как се представяте, че да паднете като Нарцис в реката. Това с реката е само образно казано, разбира се. Истинският риск е да не повярвате на някой лицемерен ласкател, който само иска да спечели благоразположението ви, за да се възползва по някакъв начин от вас. Накратко казано - във вторник се харесвайте колкото си искате, но избягвайте да се опиянявате от чуждата висока оценка.

В четвъртък иновативния Уран ще се срещне с изобилната Венера и вие ще започнете да долавяте далечен шум… И това е шумът на парите, Овни! Под влиянието на Уран може да се окаже, че имате шанс за добиване на нови доходи по неочакван за вас начин. Всъщност четвъртък и два-три дни след него са подходящи не просто да чакате шанс, а да помислите, дали има нещо, с което може да увеличите доходите си. Бъдете нестандартни в мисленето си, Уран обича това. Успех и да почерпите после!

Телец

Във вторник Юпитер, който покровителства и философията, освен късмета ще срещне Меркурий във вашия дом на интроспекцията. Тоест - за вас вторник и около два дни след него ще бъдат по-скоро дни за размисъл, за свързване с духовната ви страна и за приемане на света и събитията на малко по-дълбоко ниво. Интуицията ви ще се изостри, както и сетивността ви към неизречени и неназовани части от комуникацията. И да, знам, че не ги обичате тия неща и предпочитате да е ясно, а не да боравите с някакви си усещания, но може би е по-добре сега да се отпуснете малко и да се доверите на вътрешния си глас и какво той ви казва за събитията около вас.

В четвъртък разбивачът на статуквото Уран ще се срещне със съблазнителната Венера и тази среща има силен потенциал да повлияе на любовния ви живот. За тези от вас, които са необвързани или пък искат нещо ново в живота си, шансовете да срещнете интересен човек хич не са малки. Обикновено връзките, които започват под такова влияние носят някакъв заряд на фундаментална промяна, така че… ами да видим. Обвързаните да използват влиянието, за да направят нещо ново и вълнуващо, може би дори и малко необмислено с любимия човек. Действате смело - страстта не гори от само себе си, трябва да се хвърля по малко масло в огъня от време на време.

Близнаци

Току виж сте станали център на внимание във вторник Близнаци. Не, че това ще е чак толкова ново преживяване за вас. Въпросът тук е, че в този ден се срещат вашият повелител Меркурий и късметлията и рисков играч Юпитер и тази среща може да повлияе силно на общуването ви в екипа, в който работите. Може да се окаже, че по такъв начин сте блеснали в работата си, че изведнъж всички очакват от вас да вземете правилните решения и да кажете правилните думи. Спокойно, дори и да сте попаднали случайно в тази ситуация и да се чувствате по скоро неподготвени - все ще му намерите цаката. Най-добре ще е да разчитате на екипната работа и да направите така, че макар и вие да сте център на нещата, всички да допринесат за решаването на проблемите.

В четвъртък любовната Венера ще се срещне с Уран, който обича да разбива установените модели и рамки и това може да ви доведе до крайности в любовта. Вероятно ще ви се прииска да поемате рискове и да си играете с огъня на полето на страстта. И вероятно е по-добре добре да обмислите в какво се забърквате. Идеалният вариант е ако успеете хем да направите нещо, с което да разчупите любовния си живот, хем да не пипате котлона (защото той пари, няма нужда да проверявате сами). Като цяло четвъртък и два дни след него могат да бъдат и доста забавни в любовен и страстен план, ако имате едно наум.

Рак

Във вторник общителният Меркурий ще се срещне с късметлията Юпитер във вашия дом на кариерата и тази среща два-три дни ще ви зарежда с експлозивна работна енергия. Не само, че ще бъдете много работоспособни, а ще се справяте със задачите като рок звезда. Важното тук е да не забравяте и колегите и да не ги поставяте в позиция да бъдат ваши фенове на рок концерта ви. Работете в екип и по-скоро се съсредоточете върху общия успех. Така или иначе вашите способности ще се разкрият, вие ще покажете на какво сте способни и колко сте ценни. Но добре е и след влиянието на Меркурий и Юпитер колегите да ви обичат. Действайте, Раци, успехът наднича иззад ъгъла!

В четвъртък Уран, разбивачът на статуквото се среша с Венера - покровителката на любовта във вашия дом на платонични връзки и технологии. Тази комбинация на планетите точно в този дом може да означава поне две неща. Едното е, че може да прехвърчат искри между вас и някого, с когото имате платонична връзка. Бих ви казала да внимавате в този случай, но… не че няма да ви го кажа и сега.. Просто от това влияние по-скоро може да произлиза някаква страстна авантюра, а не дългосрочна връзка, така че не знам колко е опасно. Второто възможно развитие следствие на тази планетарна среща е да намерите някой, с когото да ви срещнат технологиите. Ако сте в търсене на човек - обновете профила си приложенията за запознанства. Каквото и да правите - просто не забравяйте да се забавлявате, Раци!

Лъв

Тази седмица ще е вашата седмица за представяне на нови проекти и поемане по нов път в професионален план, Лъвове. И като казвам “нов път” нямам предвид нещо радикално ново. Може да става дума за надграждане по вече избраната от вас кариерна посока.

Във вторник планетата на комуникациите Меркурий ще се срещне с планетата на късмета Юпитер и тази среща ще усили вашите визионерски умения. В този ден и два-три дни след него може да видите пред себе си голямата картина на целите си и да ви се изясни накъде искате да вървите и какво ще постигнете. Визионерите затова са визионери - защото виждат надалеч и мащабно. Тоест - не се притеснявайте, ако още не си представяте всички детайли. Веднъж като установите посоката - детайлите ще се избистрят.

В четвъртък пък Уран - разрушителят на границите ще се срещне с изобилната Венера и тази среща ще ви помогне да разпространите своята истина (каквото и да значи това конкретно за вас). Ще имате възможност да покажете където е необходимо каква работа сте свършили, какви планове имате и колко добре се справяте. Не се колебайте да капитализирате това влияние по най-добрия начин, защото ще остане като инвестиция за репутацията ви. Юпитер ще ви покровителства, ако решите да започнете нещо ново, но все пак - не се подавайте на оптимизма на Венера твърде много и подходете разумно към новото начало. Като цяло - имате всички предпоставки за успех, Лъвове.

Дева

Започвам направо, няма какво да шикалкавя… Във вторник Меркурий ще срещне Юпитер и това ще оживи либидото ви. Така ще го оживи, че ще сте готови на безрасъдни флиртове или флиртове с хора, за които до момента не сте си помисляли, че може да са в тази роля. Няма да ви спирам, в крайна сметка веднъж се живее. Просто ще ви кажа, че Юпитер е склонен да представя нещата по-розови, отколкото са и затова може би е добре да обмислите флиртовете и да не подхождате към тях наистина безрасъдно. Но пък от друга страна - забавлението ще е гарантирано, ако се впуснете във влиянието на тази планетарна среща. Така, че - желая ви приятно изкарване, сега ви се е паднало!

В четвъртък, във вашия дом на пътуването и покоряване на нови хоризонти, ще се срещнат Венера и Уран. Или иначе казано - изобилието и рушителя на статуквото ще ви влияят да се метнете на някакво превозно средство и да отпрашите към залеза (а може и към изгрева, разбира се). Не се потискайте, а наистина се опитайте да си угодите на този импулс. Знаете - пътуванията винаги обогатяват и освежават, а и вероятно имате нужда от малко почивка и смяна на обстановката. Както казах и по-горе - желая ви приятно изкарване, Деви!

Везни

Доста вълнения са ви подготвили планетите тази седмица, Везни… Любопитно е как ще ги преработите.

На първо място във вторник ще се срещнат общителният Меркурий и рисковият играч Юпитер във вашия дом на партньорствата. В този ден и два-три дни след него ще бъдете особено склонни да приемате хората в по-добрата им светлина и да се увличате по общуването с тях. Или иначе казано - ще бъдете влюбчиви. Няма лошо в това, разбира се, само гледайте да не задълбочавате връзката, преди да сте познали човека. Вашият знак има навика от време на време да хвърля розов воал върху това, които вижда. Отново - няма лошо, просто внимавайте доколко сте обвързвате. Позитивната страна е, че имате всички шансове да си прекарате страхотно романтично.

В четвъртък пък Уран - рушителят на граници ще се срещне с Венера, която, както знаете много добре, покровителства любовта и изобилието. Срещата им ще бъде във вашия дом на интимността и еротиката. Дали вече ви звъннаха някои камбанки в главата? Да, ще бъде страстно, ще бъде ново и разчупващо, ще бъде дори малко диво… А какво “ще бъде” зависи напълно от вас, скъпи Везни. Дали ще потърсите нов човек в живота си или вече имате партньор, или пък просто ще се отдадете на еднократни забавления… Каквото и да е, гледайте да вземете най-доброто от ситуацията.

Скорпион

Във вторник Юпитер и Меркурий ще се срещнат във вашия дом на кариерата, Скорпиони. Това означава, че ако в този ден, както и два-три дни след него, проявите характерната за Юпитер щедрост към колегите си, вероятно тя ще ви се отплати. Просто подхождайте към хората от екипа си с отворено сърце и се дръжте приветливо с тях. Меркурий ще направи необходимото тази комуникация да се разбере по правилен начин и да ви донесе полза в последствие. Вие така или иначе знаете, че имате нужда от колегите си, разчитате на тях и вероятно ги цените - защо и те да не го разберат?

В четвъртък Уран - разрушителя на статуквото и изобилната и любовна Венера ще се срещнат във вашия дом на партньорствата. Интересна комбинация е това.- разбиване на граници и любов на едно място. Влиянието е добро за предоговаряне на условията на връзката ви (така да го наречем), за поставяне на по-различни граници с партньора ви, както и за изчистване на илюзиите, които единият или другият може да имате по отношение на силата на обвързването. Като цяло - Венера и Уран е влиянието, под което може да промените параметрите на връзката си, без това да доведе до сътресения в любовта.

Стрелец

Във вторник вашият покровител Юпитер ще се срещне с Меркурий и това ще ви зареди с творческа енергия за два-три дни напред, Стрелци. Тази творческа енергия може да се задейства в много посоки - от вас зависи как ще я ползвате. Някои от вас може да се заемат с изкуството си и да създадат нещо ново. Други може да организират пътуване или пък да подходят към работните си задачи от друга перспектива. А трети може да се разфлиртуват (колко хубав глагол) и да разцъфнат в някоя нова романтична история. Каквото и да изберете - гледайте да се забавлявате. Както вие, така и всички замесени. Приятен творчески вторник желая, Стрелци!

В четвъртък пък Уран ще се срещне с Венера във вашия дом на грижа за себе си и уелнес. От тази комбинация на разчупване на границите и желание за изобилие, могат да произтекат някои “съмнителни” действия, като например нарушаване на диета или спортен режим. Или пък вечер с алкохол и вредни забавления. Не виждам да е голяма беда, важното е да не го приемате крайно и да не обръщате цялостната тенденция на здравословния си живот. Една торта, едно уиски - голяма работа… Правили сте и по-лоши неща :))

Козирог

Във вторник Меркурий ще се срещне с Юпитер в благоприятна комбинация и това ще ви повлияе да обърнете повече внимание на близките си. Възможно е в последно време да сте загубили баланса между задълженията и общуването с любимите си хора. Точно затова Меркурий и Юпитер ще ви насочат вниманието именно натам и ще заздравят тези връзки. Особено важи за комуникацията с жени от семейството ви. Помислете, дали нямате сестра, майка, баба, леля, която можете да зарадвате с някакъв дребен жест и с която да прекарате малко качествено време.

В четвъртък се срещат Венера и Уран. Или иначе казано - срещат се любовта и изобилието и разчупването на статуквото. При това, тази среща ще е във вашия дом на романтиката и забавленията. Усещате, че ви е дошло време да се забавлявате и хич не ви се иска да се съобразявате с нормите на околните. И всъщност сте прави - дошло е точно такова време и хич не се колебайте да си вземете, каквото искате от него! Страстта ви може да се изрази спрямо обект на чувствата и интереса ви или в някакъв творчески проект. При всички положения - не се затваряйте за тази своеобразна пролет, а действайте за своята радост от живота!

Водолей

Във вторник планетата на комуникациите Меркурий ще се срещне с Юпитер във вашия дом на изразяването и като че ли ще е добре да имате едно наум за собственото си изразяване. Не за друго, но Меркурий се намира в знака на експлозивния Овен, а Юпитер му дава увереност да поема рискове. Така неусетно може да се окаже, че влизате в спорове, в които губите ценна енергия (а може би и рушите изградени връзки). Дори и да ви се струва, че сте прави по определена тема или пък че е важно да обясните тезата си, помислете все пак доколко далеч трябва да стигате в убеждаването на околните и дали не е по-добре да си стоят неубедени, но да ви е мирна главата.

В четвъртък пък повелителят на промените Уран ще се срещне с Венера във вашата зона на дома. Това ще ви зареди с много енергия за нови неща, за премахване на съществуващи модели и като цяло - за промяна. Дали ще решите да промените мястото на живеене, интериора или пък хората, с които сте под един покрив, не знам… Но каквото и да е, вероятно ще е за добро и вероятно ще поставите началото на едно по-светло бъдеще.

Риби

Във вторник Меркурий ще срещне Юпитер и вие може за малко да забравите каква е разликата между това да харчите пари за нещо, което ви трябва и това да харчите за нещо, което искате. Тоест - във вторник е по-добре да си скриете кредитната карта някъде, защото ще ви паднат задръжките да я ползвате. Опитайте се да не мислите за това като за налагане на дисциплина, защото с тази мисъл изобщо няма да проработи… Просто мислете за някаква по-голяма цел, която имате, извън целта да имате тези супер яки обувки, за които току що ви излезе реклама… Така или иначе - като че ли най-важното е да сте щастливи и ако обувките ще ви направят щастливи - защо пък не? Въпросът тук е да не се лишите от нещо в бъдеще, заради нещо, което искате сега.

В четвъртък Уран, които обича да разбива границите, ще се срещне с Венера във вашия дом на приятелите и социалните активности. В четвъртък и два-три дни след него, не се колебайте да приемате покани за събития и купони от приятели. Огледайте се за интересни събития около мястото, на което живеете и поканете вие на свой ред. Този четвъртък и следващите два-три дни са подходящи за заздравяване на приятелските връзки, както и за създаване на нови такива. Изобщо - не се затваряйте вкъщи, Риби, животът ви иска! Пременете се с новите дрехи от вторник и тичайте навън да покорявате сърца! 

Надя Брайт е радиоводещ, коуч, стендъп комедиант и водещ на обучения по комуникация, а с астрология се занимава за забавление. Чете и говори безспирно, което, естествено, прераства в писане. Първата ѝ книга вече е налице и може да се поръча тук! И не, тя не е за астрология, макар че има и зодии в нея. 

Може да я слушате всяка седмица от понеделник до четвъртък от 17:00 до 20:00 в радиопредаването „Животът на фокус“ на честотите на радио Фокус или тук.

Ако искате да ви помогнете да водите конструктивен разговор с критиците и да обръщате ситуацията в тяхна полза  – заповядайте на курсовете ѝ на 1 и 2 април.

 

Автор: Надя Брайт

Овен

Как е, Овни? Готвите ли се за сезона на рождените си дни? Надявам се, че не просто се готвите, а вече сте напълно готови, защото във вторник започвате да празнувате с пълна сила. И като казах „с пълна сила“, важно е да отбележа нещо за този период. Досега Слънцето беше във вашия дванайсети дом и по-скоро правехте равносметки, бяхте по-бавни в действията си от обикновено, а може и много от вас да са правили планове. Сега, когато Слънцето се мести в първия ви дом, вероятно ще имате усещането, че отлепяте напред и нагоре, стремително като самолет от писта… Хубаво е да запазите това усещане, но не и да действате твърде спонтанно или необмислено. Макар да не обичате да ви го казват, знаете си, че ентусиазмът понякога е лош съветник и трябва да изпипвате детайлите. Вярвам, че ще се справите с осъществяването на всичките си планове, Овни!

И не само, че вярвам във вас, а и знам, че Луната ще ви помага… Във вторник ще имаме и новолуние във вашия знак, което още повече засилва усещането за Нова година сред Овните. Новолунията са момент за започване на нови начинания, поставяне на основи на мечтите и всичко подобно. В този ред на мисли – сега със Слънцето във вашия знак и с това новолуние, имате всички шансове да започнете мега успешни проекти. Само трябва да вървите разумно по пътя на осъществяването им.

В събота вашият повелител Марс ще влезе в знака на Рак и ще стои там до 20 май. Това е време, в което да обърнете внимание на дома, на идеята за усядане и като цяло – на въпросите, свързани с мястото, на което живеете. Този период носи по-спокойна и уравновесена енергия, както и възможност да се заредите позитивно от дейности, свързани с домашното и семейното ви пространство.

Телец

Скъпи Телци, нещата стават точно такива, каквито ги обичате – хем спокойни, хем живи и удовлетворяващи.

Във вторник влизаме в сезона на Овен, а тъй като това е зодиакалният знак, преди вас в колелото, Слънцето ще влезе във вашия дванайсети дом. За вас този период, до настъпването на рождените ви дни, ще бъде време за успокояване на духовете, грижа за себе си във всеки смисъл на израза, както и за преосмисляне какво се е случило до тук и какво искате занапред. Не предвиждам меланхолични състояния, но все пак оставете си време за самовглъбяване, както и за лежерни приятни моменти. Никак няма да е лошо да се изчистите от негативни емоции и да се заредите позитивно, преди Слънцето да влезе в Телец и да започнете да духате свещички :)

Във вторник се случва и още нещо – ще имаме новолуние в Овен (не им стига Слънцето) и то ще се съчетае много добре с гореописаното влияние. Обърнете внимание на средата, която сте си създали и отношенията си с околните. Може би е време тези, които не се държат достатъчно добре с вас или пък искат повече, отколкото дават, да изчезнат от живота ви. Чувала съм, че по-лесно се живее така…

В неделя планетата на екшъна Марс влиза в Рак и до 20 май се фокусира върху вашите приятелства и социални контакти. Периодът е хубав да излизате, да се запознавате с нови хора, да правите впечатление и да трупате приятни спомени. Вие обичате социален живот, както и сте почитатели на хубавата храна и готините коктейли… Мисля, че добре ще ви се отрази този Рачешки Марс, определено. А необвързаните сред вас пък имат добри аспекти да срещнат нов човек, докато се забавляват с приятели. Приятно изкарване, Телци!

Близнаци

Успех и пари ви нося тази седмица, скъпи Близнаци! Има на какво да се зарадвате, така да се каже…

Започвам с вторник, когато и Слънцето ще влезе в знака на Овен, и ще се случи новолуние в същия знак. Влиянието ще е много силно (двойно направо) и ще бъде в посока екипна и съвместна работа. Може би вече се сещате, че периодът в следващия месец ще е за нови начала и инициативи. Смело направете първите крачки по проектите, които ви се въртят в главата от известно време. Важното е да знаете, че благотворните влияния са в дома на споделянето на работа, съвместни дейности и колаборации. Знам, че ви се иска всичко да става много бързо и при това – да бъде така, както сте си наумили. Също, както ви познавам - вероятно смятате, че вие най-добре знаете какъв трябва да е резултатът от работата. Но, нека признаем – истината е, че повече хора вършат повече работа и то – по-добре. Така, че – доверете се на Слънцето и Луната и потърсете съмишленици.

Парите идват в събота, когато Марс ще влезе в Рак и във вашия дом на финансите. До 20 май се фокусирайте върху начините за печелене на пари, както и върху плановете си за финансова сигурност. Огледайте добре всичко, в живота ви, което е свързано с доходите ви, както и потенциалните възможности за печалба. Не оставяйте нищо, което може да ви донесе пари, неразработено и непробвано. Марс ще ви носи късмет, но действията зависят от вас. Периодът е добър за отваряне на спестовни влогове, актуализиране на пенсионния план или др. под. вложения в спокойните ви старини. Успех, Близнаци!

Рак

Напред и нагоре, Раци! Това са двете ви посоки в хороскопа тази седмица и, благодарение на Слънце, Луна и Марс, ще тръгнете стремително по тях.

Започвам със Слънцето и Луната. Във вторник ще влезем в сезона на Овните, като не стига това, ами ще има и новолуние в знака на Овен. В следващия месец имате всички шансове да постигате успех в каквото си пожелаете. Разковничето обаче е, че трябва да си пожелаете нещо. Овенът е активен знак и именно такова трябва да бъде и вашето отношение към кариерния ви растеж. Ако търсите възможностите си, ако не се страхувате и не се пестите в работата си, и Слънцето, и Луната ще ви помагат да успявате. Периодът е добър за постигане на високи цели – повишение, нов бизнес, увеличаване на популярността, неочакван проект и др. под. Ще имате възможност да покажете и развиете лидерските си качества и да изведете не само себе си на следващо ниво, но и хората, с които работите.

В събота пък Марс ще влезе във вашия знак и съответно – вашия първи дом, до 20 май. Това означава, че планетата на действието и експанзията ще действат така, че вашите лични цели да бъдат приоритет и да ги постигате. Всичко, което е в главата ви и е свързано с ново начало – от външния ви вид, през хобита и творчески проекти, до работни стремежи – ще бъде много силно подпомогнато. От вас се иска само да оставите за известно време черупката и да се развъртите смело из света. Дерзайте, Раци, силата е с вас!

Лъв

Като гледам хороскопа - най-добре да го давате по-леко и да помислите за разнообразяване на живота, Лъвове.

Във вторник Слънцето ще влезе в знака на Овен и ще имаме новолуние пак в същия знак. Това са две събития, които се обединяват в мощно влияние във вашия дом на пътуване и разширяване на хоризонтите. В следващия месец насочете вниманието си към възможностите, които имате, да обиколите нови места. Знаете, че пътуването е не само свързано с почивка и релакс, но и със опознаване на различни култури и хора, както и обогатяване от преживяното. Дали с компания, с любим човек или сами – не се чудете дълго, преди да предприемете покоряване на хоризонта.

Ако не четете мой хороскоп за първи път, вероятно вече знаете, че влиянията свързани с пътуване, са свързани и с учене. Имате благоприятни аспекти за записване на курс, ново образование или взимане на стари изпити. Желая успех по академичния ви път, Лъвове!

В събота Марс ще влезе в знака на Рак и вашия дом на мъдростта, приключването на стари неща и взимането на поуки. Тоест – до 20 май планетата на действието ще бъде във вашия дом на духовно израстване. Това означава, че в този период по-скоро няма да сте фокусирани върху постигане на успехи или да си поставяте динамични цели. Даже, погледнато отвън, може да изглежда, че доста се забавили темпото. Истината обаче е, че съществената ви работа ще се случва вътре във вас и след като Марс излезе от Рак, най-вероятно вие ще бъдете по-осъзнати, по-наясно какво искате, в мир със себе си и готовност за покоряване на нови върхове. Дотогава – наслаждавайте се на времето, което ще прекарате в изучаване на себе си, Лъвове…

Дева

Хороскопът тази седмица вещае, че интересите ви ще се обърнат към другите в тесен и широк смисъл, скъпи Деви.

Във вторник Слънцето влиза в Овен, а именно тогава ще имаме и новолуние в същия знак (сякаш само слънцето не му стига). В следващия месец това ще обедини две силни влияния в една посока – вашето желание за задълбочено свързване с хората. И тук имам предвид по-тесния смисъл на „свързване“. Независимо дали в момента имате партньор или не, стремежът ви ще бъде към изграждане на смислена и споделена връзка с някого. Само внимавайте да не прекалите с привързаността и да не нарушите осезаемо нечие лично пространство и всичко ще бъде наред. Аспектите за споделеност и интимност са много добри.

Добри са и аспектите за решаване на въпроси, свързани със семейния бюджет или финансите ви, ако сте в съдружие. Сега, с добър шанс за консенсус, може да повдигнете въпроси, касаещи общото изкарване на пари и общото харчене, ако имате такива. Също може да започнете съвместни действия с някого, за да спечелите пари заедно. Просто е важно от самото начало да уговорите условията, за да вземете ползата от влиянието на Овен.

В събота Марс ще влезе в Рак и ще ви даде възможност до 20 май да релаксирате с приятелите. Влиянието на Марс в този знак за вас ще се отрази във възможности да прекарате приятно времето си с хора, на които държите. Независимо дали сте от Девите, които обичат шумните купони или пък сте от тези с по-тихите вечери – не се бавете, а организирайте няколко дати напред. Имате нужда от такова презареждане, след като Марс беше в Близнаци и не спираше да ви дава газ в работата. Отпуснете се и се забавлявайте, Деви!

Везни

Хем любов, хем кариерни успехи… Какво да ви правя, Везни, като си имате късмет?

Във вторник Слънцето се мести в Овен, а в същия ден ще имаме и новолуние отново в Овен. Двете събития се обединяват и действат във вашия дом на връзките. Имате мощно благоприятно влияние по отношение на заздравяване на отношенията или започване на ново партньорство. Ще можете да сложите приоритетите и нуждите си на масата в отношенията с любимия човек и да постигнете желаното по любимия ви начин – така че всички да са доволни. А ако пък нещата с партньора са ви наред така или иначе – мощното влияние се отразява в приятно прекарване на щастливи мигове заедно. Цял месец при това… Какъвто и да е статусът и статутът ви – позволете на пролетта да влее от свежестта си у вас и разцъфнете с цветовете на любовта (пчелите сами ще дойдат).

В събота Марс ще влезе в Рак и ще пътува в този знак и вашия дом на кариерно развитие до 20 май. В този период планетата на действието и експанзията ще направи всичко възможно да ви даде стабилна засилка в постигането на целите ви. Оглеждайте се и се ослушвайте за професионални шансове, защото те може и да ви падат от небето, но само от вас ще зависи да ги хванете. Помислете добре какво наистина искате да постигнете и къде искате да бъдете след няколко месеца. Така ще успеете да канализирате енергията си и да я вложите в посока, която ще ви донесе удовлетворение. Успех, Везни!

Скорпион

Скъпи Скорпиони, винаги, когато по хороскоп ви излезе период на чистене, подреждане и подобни занимавки с пространствата около вас, изпитвам леко неудобство, че трябва да предлагам на вашето внимание подобни прозаични дейности. Обаче какво да направим, като във вторник Слънцето ще влезе в Овен и ще има новолуние в Овен, които ще ви повлияят именно в такава посока? Ами как какво да направим? Да вземем най-доброто от това влияние, разбира се!

В следващия месец ще имате възможност да сложите в ред каквото ви притеснява и причинява неудобство както в материален, така и в душевен план. Настъпването на пролетта е идеалното време да разкарате от живота си непотребните вещи и отношения, както и да сложите на място това, което ви е нужно и ви радва. Периодът е подходящ за взимане на решения за смяна на работата или дори попрището. Изобщо – направете си една равносметка какво искате и не искате и дали сте там, където ви е най-добре и действате по въпросите.

В събота Марс ще влезе в знака на Рак и ще се движи там до 20 май. Изведнъж вашият по-скоро потаен знак ще добие потребност да бъде особено откровен. Направо настръхвам, като си представя Скорпионите да си развържат езиците… Предполагам, че това ще размести пластовете на много места. Мисля, че е най-добре всички да си пожелаем успех в този период и да зачакаме със затаен дъх какво ще излезе наяве.

Стрелец

Доста ще се позабавлявате с настъпването на пролетта, Стрелци. Даже бих казала, че нещата добиват леко вариететен характер…

Във вторник Слънцето ще влезе в Овен, както и ще имаме новолуние в същия знак. В следващият месец двете събития ще се обединят в силно влияние във вашия дом на флиртове, забавления и гламур. Ползвайте това, както намерите за добре – има много приложения. Тези от вас, които имат артистична професия или пък се занимават с публични послания, може да впрегнат харизмата си за привличане на повече последователи. А Стрелците, които искат да преживеят флиртове и романтични истории – обличайте новите дрехи и се пускайте. Обвързаните може да влеят свежест във връзката си, като измислят забавления и изненади. За някои от обвързаните това ще е възможност за преминаване на следващо ниво в отношенията. Също – периодът е фертилен – разбирайте го това, както искате :)

Още по-горещо става в събота, когато Марс ще влезе в Рак и вашия дом на интимност и секс и ще се движи там чак до 20 май. От една страна Марс е планетата на секса и да се появи в този ваш дом води до доста страстен ефект. От друга страна – ще бъде в знака на Рак, който е покровител на сериозните връзки и семейния уют. За обвързаните са по-ясни нещата – ако си изиграете добре картите – ще създадете незабравими спомени с половинката. Останалите от вас по-скоро ще се движат в амплитудата между „искам само забавление“ и „искам споделеност и интимност“. Не е толкова лошо това, създава вълнения. Само внимавайте да не подведете някого и после да се налагат обяснения. Като цяло – малко разум към страстта и ще излезете доволни от Рачешкия Марс.

Козирог

В понеделник идва пролетта, а във вторник – пролетното почистване, Козирози. В събота пък идва любовта! Но хайде едно по едно да говорим…

Първо във вторник Слънцето ще влезе в знака на Овен, като в този ден ще има и новолуние в същия знак. Двете влияния ще се обединят и ще активират вашата зона на дома. В следващия месец имате възможност да решите всички въпроси, свързани с вашия дом. За някои от вас това може да означава почистване и преподредба, за да започнете новия сезон със свежи сили. За други може да е ремонт или смяна на жилището. Каквото и да имате наум – оправете този въпрос сега, за да може да посрещнете предизвикателствата пред вас с лекота в душата и пространствата.

Периодът е подходящ и за прошка и сдобряване с някого, с който сте имали конфликт в миналото. Ако искате пак да си върнете някое приятелство в живота, направете го, докато сме в сезона на Овена.

В събота пък за вас ще започне любовен период, който ще продължи (поне) до 20 май. Марс ще влезе в Рак и вашия дом на сериозните връзки. Или иначе казано - планетата на секса и действието влиза в най-семейния знак и просто няма да се отървете от желание за дълбока и смислена любов. Обвързаните сред вас може да усетят още по-силно радостта от общуването с партньора си, като открият нови начини да се наслаждават един на друг. Необвързаните ще бъдат в усилено търсене на сродна душа и трябва да кажа, че за тези, които наистина се постараят, и късметът ще проработи. Изобщо – всичко ще бъде захарен памук, Козирози, наслаждавайте се!

Водолей

Готови ли сте да сте най-голяма звезда под прожектора, Водолеи? Какво питам и аз… Винаги сте готови за това. А в следващия месец направо ще ви се даде. Във вторник Слънцето влиза в Овен, както и ще имаме новолуние в същия знак. Влиянията на двете събития ще се комбинира в мощен тласък по отношение на вашето публично представяне. До 20 април ще ви вървят всякакви изяви, свързани с презентиране, речи, публикуване в социални мрежи и пр. Ще можете с лекота да увличате хора за каузите и проектите си, както и да печелите симпатии. Единственото, за което трябва да внимавате е, да не се омаете твърде много в собственото си говорене и да забравите да изслушвате другите. Знаете – хората ще ви последват, заради харизмата ви, но ще задържат симпатиите си, ако се чувстват разбрани. Впрочем, това влияние можете да използвате и за проекти с по-малък мащаб – например най-накрая да изгладите противоречията с някой съсед или колега и в крайна сметка да стане това, което вие искате.

В събота Марс ще влезе в знака на Рак и до 20 май ще ви постави задача да се погрижите за тонуса и физическата си форма. Добрата новина е, че благодарение на Марсовата сила, ще бъдете много мотивирани и ще ви се получава с лекота. Значи – има-няма два месеца и очаквам Водолеите да са като манекени и с холивудски усмивки! Вие сте на ход!

Риби

Рождените ви дни приключват, Риби, но за сметка на това съм ви приготвила хороскоп пълен с пари и флиртове. Какво по-хубаво от това? Аз не се сещам за нещо по-добро…

Започвам с парите. Във вторник Слънцето влиза в Овен, като тогава ще имаме и новолуние в същия знак. Двете влияния се обединяват в много силно влияние във вашия финансов дом. В следващия месец обърнете внимание на доходите си. Всичко, което можете да направите, за да ги увеличите или да привлечете нови, ще бъде покровителствано с късмет. Важното е да бъдете проактивни и да не чакате да паднат пачките от небето. Всъщност вие знаете как да изкарвате пари, само трябва да канализирате енергията си. Не се сещам за по-добри търговци в зодиака от вас… Така че - запретнете ръкави!

Периодът е подходящ и за работа по финансовата ви стабилност в бъдеще – избиране на пенсионен фонд, отваряне на спестовен влог или нещо подобно.

В събота планетата на действието и секса Марс влиза в знака на семейството и сериозните отношения Рак, както и във вашия дом на флиртове, романси и забавления. До 20 май ви предстои чуден панаир (в добрия смисъл на думата) от емоции, запознанства, флиртове, закачки и изобщо – все неща, които ви карат да се чувствате в свои води. Обвързаните да не забравят да хванат за ръка партньора си и да го въведат в панаира, за да не се обясняваме после… А за необвързаните само ще пусна напомняне да внимават, докато се забавляват, да не пленят някое сърце, без да искат. Като изключим подводните камъни на любовта – доста веселие ви чака, Риби!

Надя Брайт е радиоводещ, коуч, стендъп комедиант и водещ на обучения по комуникация, а с астрология се занимава за забавление. Чете и говори безспирно, което, естествено, прераства в писане. Първата ѝ книга вече е налице и може да се поръча тук! И не, тя не е за астрология, макар че има и зодии в нея. 

Може да я слушате всяка седмица от понеделник до четвъртък от 17:00 до 20:00 в радиопредаването „Животът на фокус“ на честотите на радио Фокус или тук.

Ако искате да ви помогнете да водите конструктивен разговор с критиците и да обръщате ситуацията в тяхна полза  – заповядайте на курсовете ѝ на 1 и 2 април.

А ако пък искате да ви разсмее, заповядайте на стендъп шоу 23.03 в София.

Автор: Теодор Пеев

Както съм ви споменавал и преди, отслабването се състои главно в поддържане на калориен дефицит - приемане на по-малко калории от изразходваните. На теория звучи много лесно, но знаете ли всъщност от колко калории има нужда организмът ви? А колко калории приемате дневно?

Как да откриете колко калории са ви нужни? 

Това е строго индивидуално и въпреки че има много калорийни калкулатори в интернет, често числата, които показват, не съответстват на истината. Могат да се ползват единствено като добра отправна точка. Ето този калкулатор дава сравнително точни усреднени калории, но все пак - метаболизмът на всеки работи различно. Бих ви посъветвал да изчислите калориите, които са ви нужни на база този или подобен калкулатор и след това, на база резултатите си, да модифицирате.

Сравнително лесен начин да направите това е да следите теглото си в продължение на няколко седмици. Да кажем калкулаторът ви показва, че ако искате да свалите килограми, трябва да приемате 2000 калории дневно на база размерите и активността ви. Приемате по 2000 калории дневно и следите теглото си в продължение на 2 седмици. Ако след 2 седмици сте с килограм по-леки, значи имате дефицит около 7700 (толкова калории приблизително се равняват на един килограм) калории за тези 14 дни, или около 500 дефицит. Разбира се, теглото се влияе от много неща като например количество вода в тялото. За по-точен резултат може да гледате усредненото си тегло в период от няколко дни. Също така се старайте да се теглите в еднакви условия - аз обикновено се тегля сутрин, преди прием на каквато и да е храна/течности.

Също така много държа да вметна, че 1кг седмично е абсолютният лимит на здравословно отслабване, като бих ви препоръчал да се стремите към около 500 грама/седмично.

Дефицит от 1000 калории дневно е мъчение и може да доведе до силно неприятен ефект върху качеството ви на живот. Друг важно нещо, което е добре да се спомене е, че колкото повече отслабвате, от толкова по-малко калории ще се нуждае организмът ви. Ако изведнъж влезете в огромен дефицит, ще видите бърз резултат, но в някакъв момент ще ударите плато. Тогава ще трябва да намалите калориите още повече и така се стига до един момент, когато просто няма повече накъде. Затова по-добре правете нещата бавно и консистентно - бързите резултати често не се запазват.

Как да мерите калориите, които приемате

Измерването на калории е много просто на теория, но на практика нещата не стоят точно така. Истината е, че това е може би най - досадният аспект от отслабването. Ако ядете основно вкъщи, единственото, от което се нуждаете, е една кухненска везна. Разбира се, трябва да четете и етикетите на храните, които консумирате. Лично аз използвам приложението МyFitnessPal, за да си направя живота една идея по-прост. Приложението има скенер за баркод, с който можете лесно да сканирате продуктите, които използвате. Освен това служи и като дневник, защото в него си записвате какво сте хапнали през деня.

Можете да си създавате рецепти, така че да не се налага всеки път, когато решите да си направите една мусака, например, да въвеждате всеки продукт отново и отново. Също така приложението ви показва и статистика за разпределението на макронутриентите (протеин, въглехидрати, мазнини), които приемате, а това е не по-малко важно от калориите. Много хора обвързват отслабването с намаляне на тегло. За мен основната цел на отслабването е намалянето на мазнините. За да гори тялото основно мазнини, а не мазнини, придружени от мускулна маса, е добре да се приемат високопротеинови храни. Формулата, която аз използвам, за да изчисля нужният ми протеин на дневна база е (теглото ми в килограми) по 2. Тоест при тегло 80 кг, трябва да се приемат 160 гр протеин. Калориите е добре да се намаляват не от храни с високо съдържание на протеин.

Ето примерните калории и протеин на някои основни храни. Всички стойности са на 100 грама:

 • Пилешко филе (в сурово състояние): 114 калории, 22 грама протеин
 • Свинско филе (в сурово състояние): 120-130 калории, 20 грама протеин
 • Телешко филе (в сурово състояние): 120-150 калории, 20 грама протеин
 • Кайма микс говежко+свинско: 270 - 280 калории, 15 грама протеин
 • Шунка: около 100 калории, 20 грама протеин
 • Бекон: средно 250 калории, 15 грама протеин
 • Сьомга (в сурово състояние или пушена): около 200 калории, 18-20 грама протеин
 • Краве сирене: 280 - 300 калории, варира спрямо марката, 15 грама протеин
 • Кашкавал: 340 калории, 22 грама протеин
 • Масло: 740 калории, 0.5 грама протеин
 • Домати: 18 калории
 • Краставици: 16 калории
 • Марули: 15 калории
 • Спанак: 32 калории
 • Шоколад: повечето шоколади варират между 500-600 калории
 • Торта: тук, разбира се нещата варират много сериозно. Торта тип чийзкейк или плодова пита би била около 350-400 калории. По - тежките, шоколадови торти могат да достигнат до 500-550 калории.
 • Хляб: 230-300 калории
 • Олио: 850 калории
 • Ябълка: 52 калории
 • Банан: 89 калории
 • Боровинка: 57 калории
 • Ягода: 33 калории
 • Диня: 30 калории

Когато човек започне да брои калории, има риск да изпадне в крайности. В началото е полезно, защото ви дава добър ориентир за здравословно отслабване и помага да намалите някои храни и да избирате по-полезни, но внимавайте все пак да не се вманиачите.

*******

Още по темата: 

ГЛАД 

Евала, брат

Тедиi 038

 

Казах днес на всичките ми приятелки, че изненади не искам, нито подаръци. Затова те ми направили вестник! Много се смях, до сълзи буквално! Показвам го и на вас, да ви почерпя с малко смях на празника ми!

 

 

336230638 213577081218809 2502540626637430985 n

Куман под прикритие

Госпожа Куман, по-известна като Мария Пеева е детектив, представящ се за майка на четири деца, баба на едно, преводач, блогър и автор на книги. Толкова отдадена на прикритието си, че наистина отглежда всички тези деца и внуци, плюс две кучета и половина и една аристокотка, която да менажира целият този зоопарк. С изключителна лекота госпожа Куман остава под прикритие, където решава заплетени случаи из цяла Европа. Невинният ѝ външен вид буди доверие у околните, за да може лесно да изкопчва информация от тях и да разплита загадки. Твърди, че тази година има юбилей и става на 50, но изпитваме огромни съмнения относно достоверността на тази информация. Залагаме, че всъщност реалната възраст е 40, но поради суеверие да не се празнува, го маскира като следващият юбилей, подобава на истинска нинджа.

 

Разкритие за мистериозна група в България

Отдавна се носят слухове за мощна тайна група в България, за която никой не знае с какво се занимава, кой членува и има ли я въобще или е градска легенда. Изпратихме наш репортер (р) под прикритие по следите на истината и преди дни той успя да докаже съществуването на групата, като се добра до нейн член (ч) и го убеди да даде анонимно интервю, което ви предоставяме, без редакторска намеса: р: Потвърждавате ли съществуването на тайна група в България? ч: Да, категорично. р: Кой членува в тази група? ч: Предимно жени и малко мъже, представители на всички сфери на живота. р: Какъв е мащабът на тази организация? ч: Огромна. Из цяла България, плюс доста държави от различни континенти. р: Каква е нейната структура? ч: Една жена, създател на групата, администратори и членове. р: Има ли име групата? ч: Има, но не мога да го кажа. Нека ги наричме нинджи. р: А каква е дейността на нинджите? ч: Осигуряване на подкрепа - физическа, психическа и финансова. р: Как реално осъществява дейност групата? ч: Предимно в интернет пространството, защото то дава възможност за мигновена реакция по много направления. р: Може ли да разкриете конкретен казус от дейността на групата? ч: Не. Ще кажа само - треперете насилници и безотговорни институции, нинджите са тук.

 

336038763 233731035767520 5404940022329472134 n

КИНО Месец на Оскарите Хитовите звезди на боксофиса

ОСКАР в категория ОРИГИНАЛЕН СЦЕНАРИЙ грабна американо-българската продукция „Инциденти и други престъпления“ по сценарий на Мария Пеева. Лентата е дебютна за българката и тя изглеждаше видимо шокирана, когато чу името си: „Не очаквах, че ще спечеля в конкуренция с „Баншите от Инишерин“ ( Макдона) , Everything Everywhere all at Once (Куан, Шайнърт) , това е огромна чест за мен“. Сценаристката отправи емоционален поздрав към семейството си и благодари на режисьора Кенет Брана за доверието и възможността. За Deadline Magazine Брана (Убийство в Ориент Експрес, Смърт край Нил), сподели: „Да се работи с Мария е вдъхновяващо и изключително продуктивно. Искам да призная, че романът й „Инцидент в Мадрид“, по който е лентата, попадна у мен случайно. Търсех автор, който да напомня брилянтния стил на Агата Кристи и същевременно да е нов, модерен, различен. Беше трудно да установя контакт с Мария Пеева, тя живее в България и се оказа изключително заета дама. За мой късмет срещата ни се състоя и направихме „Инциденти и други престъпления“ заедно. Имах нужда от нейната оригинална и свежа мисъл, това е толкова ценно днес! Колаборацията ни ще продължи “. За „Инциденти и други престъпления“ Госпожа Куман (Мелиса Маккарти) е очарователна дама, която попада на жестоко убийство и от домакиня, се превръща в частен детектив. Неочаквани обрати, гарнирани с фин хумор очакват зрителите. В ролята на господин Куман е Леонардо ди Каприо.

 

ДОМ И ГРАДИНА С деца на море! ПЕЕВИ В ГЪРЦИЯ

Днес гостуваме в малко гръцко селце на голямото българско семейство Пееви. Още с влизането ни направи впечатление, че този дом е пълен с порцелан и момчета. Женското присъствие е сведено до един човек - Мария, но затова пък цветя и дантели има в изобилие и множеството момчета и мъже пият кафе или чай в нежни порцеланови чашки с цветя и надпис с месеца, в който са родени. Дори кучето с един зъб, което преминава небрежно покрай нас е мъжко. След вкусното скето за мен и глико за домакинята излизаме на двора. Там са се опънали стари маслинови дръвчета и млади цитруси. Улична котка носи на Мария умрял гущер, тя се умилява и черпи котето с риба. После махва с ръка на съседкта и ни разказва как с нея пият кафе всяка седмица и чудесно си приказват - едната на български, другата на гръцки. Доста деца тичат покрай нас в двора и ми е трудно да запомня имената на всички, но създават отчетливо весела атмосфера. Мария ме поглежда, усмихва се и казва “Тази атмосфера, ражда моите криминалета. Пиша ги ей там на терасата.”. През това време наймалкият син свири на пиано класическа музика и играе футбол едновременно. Следващият по възраст син допринася за музикалното оформление с укулеле, но което свири рок. Едно от другите момчета води онлайн разговор с момчета от четири други държави, а най-големият тренира на верандата, докато неговият син тича наоколо в костюм на Батман. Виждам, че Мария движи устните си, но не чувам какво ми казва.

РЕТРО 1973 в РЕВЮ КАКВО СЕ СЛУЧИ?

Пълната с големи и важни събития 1973 година стартира на 1 януари с приемането на Дания, Великобритания и Ирландия в Европейската икономическа общност. Няколко дни по-късно започва делото Уотъргейт, а в края на януари Никсън обявява примирието с Виетнам. Следват две паметни дати - на 17 март се ражда Мария Пеева, а на 3 април Мартин Купър от Моторола Прави първият мобилен телефон. Нататък през годината в Уругвай започва диктатура, Бахамите получават пълна независимост, гърците гласуват премахването на монархията, а Хуан Перон се връща на власт в Аржентина. На 23 август, при банков обир в Стокхолм, са взети заложници. 5 дни по-късно заложниците започват да симпатизират на похитителите и това ражда термина “Стокхолмски синдром”.

 

336218309 1767578253639498 6069521260076480525 n

ВКУСНОТЕКА От кухнята на Коста: Бешамел по гръцки ЗА ПЪЛНЕНИТЕ ЧУШКИ С ЛЮБОВ

Години наред правя бешамелов сос за пълнени чушки, тиквички и сармички. Момчетата ги похапват с удоволствие, но когато сме в Гърция и си поръчаме техните пълнени тиквички, чушки и сарми, ги харесват повече. Попитах аз в любимия ни ресторант При Коста каква е тайната. Костанаки извика жена си, тя дойде, изгледа ме преценително и ме попита как ги правя. На съвсем чист английски ме попита. Обясних й аз надълго и широко, а тя: - Хм, ами това е рецептата. Не знам къде грешите, може би българските продукти са ви по... Аз се възмутих, че са ни идеални продуктите и не е от това. Тя помисли още малко и изведннъж възкликна: - А сосът? Яйчно-лимоновия сос? - Какъв е този сос? - Оооо, ето затова значи. Без този сос - чушките са НИЩО. - заяви киря Костанаки и после ми грабна телефона и ми ннамери видео на гръцки, в което ясно показват как се прави яйчнолимоновия сос. След като чушките са напълнени, наредени в широка тенджера и почти сготвени, разбивате хубаво два жълтъка с две лъжици студена вода и сокът от един лимон. После добавяте няколко лъжици от течността в тенджерата, разбърквате отново и изливате яйчно-лимоновия сос при чушките да поври минута с тях. И това е! Бешамелов сос ли каза някой? Какво беше това?

Пееви в действие: Шампиони както на два, така и на четири крака СПОРТ Мария блести със Златото! Четирикратната шампионка на България! 17.03.2023

Създаване на добри хора е една от най-трудните спортни дисциплини в живота. Многократният призьор в тази област Мария Пеева е доказала, че е добър треньор, с умел подход и ефективни резултати. Майка на четири момчета, споделящи нейното отношение към света, но и силно отдадени на спорта, тази година Мария реши да постави в центъра на спортния си фокус личното си спортно майсторство, за да им докаже, че не е просто спортен теоретик: дамата, която не се отказва във фитнеса, любителката на стръмни стълби, разгромяващ шахматист, шампион по изпълняване на задачи с препятствия и разбира се победител в категоре преобличане на синове във фитнеса.

ХОРОСКОП РИБИ: Повече от забележителни ХОРОСКОП ЗА ЮБИЛЯРИ 17.03.1973 Всеки уважаващ себе си астролог знае, че хора, родени на 17 март са мега изключително специални. Особено на 17.03.1973г. В този ден планетите са се подредили във формата на сърце и са посипали от своя късмет над всички бебенца, появили се тогава. И най-вече – върху пловдивските бебенца. Венера е отредила да има една голяма и силна любов, която да остане от началото до края и да изпълва живота на новороденото със щастие завинаги. Разбира се отредила е и Двамата влюбени да се преборят за своите блага и, когато ги постигнат, да ги умножат. То някак е наложително да се умножават, защото и много чеда е заложила Венера в хороскопа. За още нещо се погрижила красивата планета – мартенското бебче на зряла възраст да развие любов към порцелана. И към шкафовете. Просто за да има къде да стои целият този порцелан… Друга важна роля в наталната карта е изиграл и Меркурий. Тази общителна планетка си е казала „Хм! Ще направя така, че пловдивските бебета, родени в този ден, да са много добри комуникатори и най-вече – да станат известни писатели!“. И така и станало! А понеже Меркурий е покровител на зодия Близнаци, отредил малката Рибка да търси Близнак в живота и като го намери – да не го пуска!

333591186 512872757711735 8407916693249014188 n

ИЗВЕСТНИ ЛИЧНОСТИ

Какник за Царското бебе

Културното събитие на 2023 г., което разтърси публиката е излизането на романа „Какник“. Определен от читатели и критика като: Великолепен и силен, космополитен, човешки. Абсолютен дуализъм – доброто и злото, истината и лъжата, щедростта и дребнавостта, изграждат фабулата на романа и ни карат да се замислим кои всъщност сме ние. Откъс от „Какник“: - Како, Како – изсъска глас в мрака – Како ма, ела, ела! - Ей, акъла ми изкара – Кака се прилепи към дувара – къдей Бате ти? - В ждрелото йе, трепе навлеци. - Навлеци? – Кака потръпна от погнуса – ем що не почна от тебе?? Бившата Етърва я стрелна с поглед и я сграбчи за ръката - Мери си думите – слюнката ѝ опръска лицето на Кака. - Ти се премери на кантара – върна веднага и се изсмя доволно Кака - Ще ти подпаля дрешника със сите боклуци вътре – заплахата беше най – противното нещо, което можеше да се изрече на глас и Кака се олюля Нощта беше тиха и влажна, от ждрелото се чуваше пукотевица, писъците на Навлеците огласяха селото. Вече от месец мъжете стреляха на месо, а краят не се виждаше. Боже – помисли си Кака – добре че съм млада и хубава, а не като някои... Спомни си, че на печката къкри манджичка и изведнъж огладня. Прибра ножа в чантата – острието му просветна за миг и потъна като луна зад баир. Обзе я спокойствие. Да си на 30 е голям кеф – измърка радостно и приглади коси – баси кефа, човек, честно. Търсете романа в най-добрите книжарници.

Ч.Р.Д., MAMA NINJA! от всички нинджи по света и у нас В дни на мрак и страх при нас довя Мария песен нова и незнайна. Озари тя наште сиви дни, оцвети душите ни посърнали. Във времена на сътресения човешки, на злост и черни помисли за болести незнайни дойде и внесе цвят, звук, усмивка. Обедини човек до човека, без да взима под знаменател цвят, религия, език, професия и възраст. Йерусалема казва се тази песен благословена и те кара да танцуваш и лекува сетивата и надежда свята дава.

 

Автор: Надя Брайт

Овен

Седмицата ви е приготвила някои предизвикателства, Овни, но те за щастие са временни. А още по-щастливо е обстоятелството, че по-дълготрайните влияния в хороскопа ви са доста добри за вас. Накратко – сядайте и четете!

Във вторник планетата на подсъзнанието и фантазията Нептун ще се срещне малко конфликтно с Марс, който в момента е във вашия дом на комуникацията. Преведено на ежедневен език това означава, че неяснотата и измислицата се срещат с агресията в комуникацията ви и ще е по-добре да мислите по два пъти, преди да се изказвате. Не за друго, а за да си спестите обяснения тип „Ама аз нямах това предвид“ след два дни.

В четвъртък, Плутон – планетата на разрушаването на старото и съграждането на новото, ще се срещне под неблагоприятен ъгъл с Венера и това за вас ще е ден, в който да си отваряте очите на четири за лицемери. Спокойно, нищо кой знае какво лошо не ви се пише, просто внимавайте кой колко ви сапунисва.

Както обещах – ще имате по-дълготрайни и по-благоприятни влияния от горните. Първото е на Венера, която в четвъртък ще излезе от вашия знак и ще влезе в Телец. До 11 април в любовен план задачата ви от планетите е да покажете истинските си чувства на този, на когото държите. И то – по-скоро с действия, отколкото с думи. Да го наречем инвестиция във връзката. Знаете – както всяко нещо и любовта има нужда от грижа и отглеждане. Ако не се пестите в това отношение, имате много силни шансове Венера да ви възнагради с взаимна любов.

Най-хубавото планетите са запазили за накрая. В неделя Меркурий влиза във вашия знак и вие ставате царете на комуникацията чак до 3 април. Ползвайте разумно това влияние, защото е сравнително за кратко, а може да окаже много полезно въздействие върху работата и личните ви контакти. Само внимавайте да не се опияните от ораторското си майсторство и да не кажете повече, отколкото е приятно за околните и всичко ще бъде наред. Успех, Овни!

Телец

Започваме седмицата с два леко предизвикателни дни и я завършваме с две по-дълготрайни и много благоприятни влияния, Телци. Мисля, че има от какво да сте доволни. Нека да видим…

Във вторник планетата на подсъзнателното Нептун ще се срещне в неблагоприятен ъгъл с планетата на действието Марс и това може да ви направи малко подозрителни към хората около вас. Не ви казвам изобщо да не вярвате на преценката си, но ако в този ден някой ви се строи лицемерен или пък че крие нещо – не бързайте да отсъждате, че е така. Оставете мисълта да отлежи, сянката на Нептун да се разсее и тогава си съставете мнение.

Второто предизвикателство идва в четвъртък, когато планетата рушаща статуквото Плутон ще направи конфликтна среща с Венера във вашия дом на подсъзнанието. В този ден е възможно някой да се опита да присвои резултатите от вашите постижения или пък да подкопае самочувствието ви. Постарайте се хем да не ставате параноични, хем да имате едно наум и да спрете такъв процес в зародиш.

Ето го и хубавото! Вашата повелителка Венера – царицата на красотата, любовта и изобилието, излиза от Овен и се центрира във вашия знак този четвъртък. До 11 април вие ще сте най-впечатляващия герой на житейската сцена (стига да го пожелаете, разбира се). В този период за вас е благоприятно да промените стила, гардероба, прическата… Отворете обятията си за астрономичната пролет и за метафоричната, която ще разцъфне в душата ви и се радвайте на живота, Телци!

В неделя Меркурий ще влезе в знака на Овен и за вас до 3 април настъпва време на събуждане на творчеството и изкарване на креативните ви ресурси на повърхността. Отделяйте максимално време за дейности, които ви зареждат с позитивна енергия и позволете на музата си да се вихри. Както казах, Телци – пролет идва!

Близнаци

Хороскопът ви идва с едно-две леки предизвикателства и завършва с две по-дълготрайни добри влияния, Близнаци. Мисля, че ще имате основания да сте много доволни. Вижте сами…

Във вторник Нептун – планетата на несъзнаваното, ще се срещне в неблагоприятен ъгъл с планетата на действието Марс. В този ден е възможно да не успявате да се фокусирате достатъчно добре върху приоритетните си задачи и да се налага да се справяте с разсейващи фактори. Спокойно, не се изнервяйте – ще мине бързо и това.

В четвъртък пък планетата на възраждането (или иначе казано - разрушаване на старото и съграждане на ново) – Плутон, прави конфликт с Венера. Пазете си тайните в този ден, защото от една страна вие ще сте много склонни да споделяте, а от друга – може би не всяко ухо, което слуша, ще бъде добронамерено към вас. Особено внимавайте какви писмени следи оставяте. Малко повече предпазливост и всичко ще бъде наред, Близнаци.

В четвъртък има още едно влияние и то е от хубавите и дълготрайните, които ви обещах. Венера ще влезе в Телец и до 11 април вие ще имате възможност да презаредите енергията си. Имам предвид по-конкретно сексуалната ви енергия. И като ви познавам, сигурна съм, че много от вас в момента повдигат вежди и са „Хм… Аз нямам нужда от презареждане!“. Вероятно нямате остра нужда, но помислете си какво чудо ще настане, ако се доверите на Венера… А как да я презаредите ли? С хубави преживявания, време за релакс и без да се напрягате с излишни глупости във връзката си. Приятно изкарване желая!

Вашият покровител и цар на комуникацията Меркурий ще влезе в знака на Овен в неделя и ще стои там до 3 април. За вас това ще действа изключително добре в дома ви на екипна работа и общуване с хора. Ако имате да убеждавате някого в нещо или да печелите обществена подкрепа – действайте сега! А може и просто да си направите ютюб канал… Знае ли човек – току виж избухнал под влиянието на Меркурий.

Рак

Две леки предизвикателства в началото на хороскопа за вас, Раци, и после – две много благоприятни влияния за любов и кариера. Има от какво да сте доволни!

Във вторник планетата на несъзнаваното Нептун и тази на действието – Марс, ще се срещнат в неблагоприятен ъгъл. Добре е в този ден да бъдете внимателни с желанието си да стигате до дъното на нещата. Знам, че го обичате това – да хванете една ситуация и да я разгледате от всички възможни ъгли, докато я разберете. Само, че точно във вторник е възможно да се подведете и това да донесе неясни последствия. Имайте търпение, ще го мислите после.

В четвъртък пък Венера ще влезе в противоречие с планетата на чупенето на статуквото Плутон. Може да се окажете в ситуация, в която искате много стремително да изкачите някакъв професионален връх и изпускате да се съобразите с определени граници. Едва ли това е, което търсите – конфликт и засегнати колеги. Затова – по-внимателно действайте и ще минете без неприятности.

В четвъртък вече идва първото по-добро влияние. Венера влиза в знака на Телец и вашия дом на общуването, като ще стои там до 11 април. Това е време, в което свободните от вас може да открият любовта навън, общувайки с групи от хора. Най-добре излезте от уютната си черупка и покажете чара пред света си. Твърде вероятно е крачка напред да направи някой запленен от този чар и… останалото е магия. Обвързаните ще могат да раздвижат и развеселят връзката си, като посещават различни интересни събития със своя партньор. Забавлявайте се, Раци!

В неделя Меркурий влиза в Овен и до 3 април вие ще бъдете на върха на професионалните си възможности. Периодът е добър за засилването на действията към кариерно израстване или разширяване на бизнеса ви. Също – ще имате успех в създаването на професионални мрежи и заздравяването на колегиалните връзки.

Лъв

Хороскопът ви започва с две леки предизвикателства, за да завърши с много благоприятни и, за щастие, по-дълготрайни влияния, скъпи Лъвове.

Във вторник планетата на несъзнаваното и фантазията Нептун ще направи неблагоприятен ъгъл с планетата на действието Марс и това може да се отрази в общуването ви с хората от близкото ви обкръжение. Възможно е да ви се стори, че някой от приближените ви не е толкова добронамерен, за колкото се представя или да се почувствате разочаровани от нещо. Нямам представа, дали преценката ви ще е вярна. Знам само, че е добре да не ѝ се доверявате веднага, а да изчакате сянката на Нептун да отмине за ден-два, преди да предприемате действия.

В четвъртък планетата на революциите и съграждането от пепелта на старото Плутон ще има конфликтна среща с любовната Венера. Много, много ще ви се иска да се отдавате на изкушения, Лъвове. Ще се усеща един силен порив към хедонизъм у представителите на вашия знак, а Плутон ще прави нещата да изглеждат по-безобидни, отколкото всъщност са. Накратко – дръжте кредитната карта надалеч и заключете шкафа със сладките неща в този ден.

В четвъртък се случва още нещо и него можем да причислим към дълготрайните и благоприятни влияния. Венера ще влезе в Овен и вашия дом на кариерата, като планира да стои там до 11 април. Венера е планета не само на любовта, но и на изобилието. Значи – имате големи шансове да постигнете високите си професионални амбиции в този период. Дерзайте! Да… Още нещо за Венера в Овен – може да срещнете любов на работното място или пък да започнете общ проект с любимия човек.

В неделя повелителят на комуникацията Меркурий ще влезе в Телец и вашия дом на експанзията и разширяването на хоризонтите. До 3 април направете каквото ви е възможно, за да пътувате повече. Още по-добре ще бъде, ако освен да пътувате, успеете да си организирате срещи с приятели от далечни места, както и да се запознаете с нови хора на локациите, които посещавате. Общуването е нещо, което владеете и обичате – в този период може да ви донесе много, ако го практикувате надалеч.

Дева

Хороскопът ви тази седмица започва с едно леко предизвикателство и после голяма страст и голяма любов, Деви! Според мен ще сте доволни. Нека да видим…

Във вторник планетата на фантазиите Нептун ще направи неблагоприятен ъгъл с планетата на действието Марс. В този ден може изведнъж да се окаже, че хората от екипа ви не са толкова кооперативни, колкото сте очаквали. Не бързайте да влизате в обяснения или не дай Боже – пререкания. Дори и да ви се иска да решите въпроса тук и сега, в този ден ще бъде доста трудно това да се случи. Изчакайте малко да премине сянката на Нептун, хората да се наместят какво искат, вие да сте по-спокойни и ще ги подредите нещата.

В четвъртък планетата на трансформациите и на съграждането на новото от разрушенията на старото - Плутон ще има конфликтна среща с любовната Венера и вие ще сте единствената зодия, на която това всъщност ще се отрази добре. И по-точно – ще ви се отрази добре по отношение на страстта и еротиката в живота ви. Сексуалният ви плам ще се разгори и… дано партньорът ви да е готов за дълго и напоително гасене на този пожар :)

В четвъртък ще имате едно по-дълготрайно и в същото време – благоприятно влияние. Венера ще се премести от знака на Овен в Телец и ще стои там до 11 април. Това ще ви подейства освобождаващо в любовен план – ще разчупите някои собствени стереотипи и ако не разбиете границите си, то поне ще ги изместите. Необвързаните сред вас може да срещнат някой, който не отговаря на списъка им с изисквания, но пък да се окаже точният човек за тях. За обвързаните влиянието може да се изрази в промяна на динамиката в отношенията, предизвикана от самите вас или пък в изпробване на нови съвместни занимания с партньора.

В неделя Меркурий влиза в Овен и във вашия дом на страстта и съблазняването до 3 април. Вашата сила в интимното общуване ще бъде в това да се изразявате. Назовавайте желанията си, споделяйте, говорете с партньора си. Ще видите колко нови светове на наслада може да ви разкрие това. Забавлявайте се, Деви!

Везни

Тази седмица хороскопът ви от една страна е малко предизвикателен, но пък от друга си е точно като за вас – размисли, любов и страсти. Нека да видим какво са ви подготвили планетите…

Във вторник планетата на действието Марс ще направи неблагоприятен ъгъл с мечтателния Нептун и това може да провокира хора от обкръжението ви да ви погледнат със завистливи очи. Дали това тяхно отношение ще е временно, заради влиянието на планетите или пък просто около тази дата ще се разкрият, не мога да ви гарантирам. Знам само, че вторник не е най-подходящият ден да се разкривате напълно пред околните.

В четвъртък повелителката ви Венера ще има конфликтна среща с разрушителя на статуквото Плутон. Това може да ви доведе до объркване или дори фрустрация по темата за отношенията в дома ви. Не се вглъбявайте в негативните си усещания. Когато планетите са в неподходящ ъгъл, понякога увеличават или изкривяват това, което виждаме. Запазете си усещанията, но ги обмислете два-три дни по-късно.

В четвъртък се случва и още нещо – Венера (отново вашата управителка ще има главна роля), влиза в знака на Телец и вашия дом на интимността и секса и ще стои там до 11 април. Това е време, в което можете да внесете радикални промени в една или друга посока във връзката си. Или да си намерите партньор, в случай, че сте необвързани. Ако има някакви неясноти в отношенията ви с любимия човек или пък нещо ви носи дискомфорт – това е подходящ период да промените нещата в позитивна посока. Вие много добре знаете как, скъпи Везни – с дипломация и без компромиси. За дипломацията ще ви помогне и следващото влияние.

В неделя Меркурий ще влезе в Овен и до 3 април ще действа във вашия дом на партньорствата. Имате всички шансове да бъдете разбрани от партньора си, когато говорите с него и да стане това, което смятате, че е добре и за двамата. Намирането на нов партньор – в личен или професионален план, може да се случи с помощта на технологиите и най-вече – с открито общуване.

Скорпион

Леки предизвикателства в началото на хороскопа и благоприятни и дълготрайни влияния в края му има, скъпи Скорпиони.

Във вторник планетата на действието Марс и тази на фантазията и несъзнаваното Нептун ще се срещнат в неблагоприятен ъгъл и това ще ви затрудни в общуването с околните. Възможно е да имате затруднения в разчитането на ситуациите и хората. Успокоителното е, че това е временно явление и ако успеете да се въздържате от окончателни решения във вторник и сряда, ще избегнете и неразбориите.

В четвъртък пък любовната Венера ще направи конфликтна среща с разрушителя на статуквото Плутон и една известна доза скептицизъм в отношенията няма да ви навреди. Заради Нептун е добре да имате предвид, че не всичко ще бъде такова, каквото изглежда. Нищо страшно няма в това, просто не се доверявайте напълно в този ден. Изчакайте два-три дни да премине влиянието и ще ви се прояснят нещата.

В четвъртък се случва още нещо и то е първото от добрите и дълготрайни влияния, които ви обещах в началото. Венера ще влезе в Телец и вашия дом на връзките, като ще стои там до 11 април. Любовният ви живот може силно да се раздвижи и то – в добра посока, Скорпиони. Също – ако имате някакви противоречия с партньора си, този период е много благоприятен да ги изчистите със силата на дипломацията и без конфликти. Важно е да търсите взаимодействие, а не единодушие с любимия човек.

В неделя Меркурий ще влезе в Овен до 3 април. Това е чудесен период за внасяне на ред във всички сфери на живота ви. От битовото, през служебното, та чак до личното – ако се е създал някакъв хаос в последно време, сега ще можете да го трансформирате. Това ще ви донесе усещане за лекота и възможност за развитие напред. Успех, Скорпиони!

Стрелец

Хороскопът ви тази седмица е непредсказуем като самите вас, Стрелци. Всичко ще бъде наред, само запазете присъствие на духа и добро настроение :)

Във вторник планетата на фантазията Нептун прави неблагоприятен ъгъл с тази на действието – Марс и вероятно в този ден ще бъдете по-чувствителни от обикновено. Възможно е да се засегнете от нещо, казано в нормален разговор или пък да се усъмните, дали това, което чувате има скрит подтекст. Имайте предвид, че Нептун обича да си играе с представите ни за реалността и да изкривява възприятията ви. Ако някой ви засегне – не го взимайте много навътре, изчакайте ден-два и тогава преценете, дали си струва да се занимавате с казаното.

В четвъртък пък Плутон – планетата, която трансформира и руши статуквото ще има конфликтна среща с Венера. Възможно е да бъдете поставени пред дилема, дали да похарчите, колкото ви душа иска или да бъдете по-дисциплинирани с бюджета. Тези дилеми като цяло не са ви приятни, но имайте едно наум, когато си бръкнете в джоба. Просто изобилната Венера ще ви кара към разкош, Плутон ще ви подтиква да минете отвъд границите, но накрая сметката ще я плащате вие, а не планетите.

В четвъртък се случва и още нещо – Венера влиза в Телец и ще стои там до 11 април. Отново планетата на любовта излиза на сцената и този път ще влияе във вашия дом на службата, рутината и грижата за себе си. Периодът е подходящ малко да забавите темпото и да се вгледате в собствените си нужди. Ако се претоварвате с работа или пък се опитвате да огреете навсякъде в социалния си живот – Венера ви дава възможност да се погрижите за себе си, преди да сте паднали от изтощение.

В неделя Меркурий излиза от знака на Риби и влиза в Овен. Планетата на комуникациите ще бъде в дома ви на романтика до 3 април. Чудесно време за вас да се опитате да бъдете по-креативни в романтичния си живот. Всъщност, това ви се отдава много естествено. Въпросът тук е, че ако случайно сте загърбили забавленията в любовен план, Меркурий ви поставя задача да възвърнете игривостта си и да разчупите ежедневието. Забавлявайте се, Стрелци!

Козирог

След като преминете двете леки предизвикателства, които планетите ви поставят за тази седмица, ще можете да се насладите на двете по-благоприятни и дълготрайни влияния, Козирози. Нека да видим какво ви очаква…

Във вторник Марс прави среща под конфликтен ъгъл с мечтателния Нептун и за вас ще е малко трудно да вършите задачите си, според приоритетите, които предварително сте си подредили. Не се изнервяйте, а по-скоро се опитайте да проявите гъвкавост. Или пък да зарежете обичайните си дневни задължения и да се отдадете на някаква творческа работа. Когато Нептун ви дава хаос, вие му нарисувайте картина (примерно).

В четвъртък пък Венера ще направи противоречива среща с Плутон. Комбинацията между планетата на любовта и тази на трансформациите ще направи така, че вашата чувствителност да се изостри в този ден. Възможно е не само да се разчувствате по непредвидими поводи – например, някой да каже нещо съвсем обикновено, а вие да се върнете към някакъв спомен от преди много време, но и да сменяте бързо вида на емоциите. В крайна сметка нищо страшно няма… Просто дайте пространство на чувствата си и ги преживейте.

В четвъртък се случва още нещо – Венера влиза в знака на Телец и вашия дом на любовни вълнения, гламур, романтика и забавления до 11 април. Всички Козирози, независимо дали са обвързани или не, ще могат да преживеят своя ренесанс в романтичен план. Необвързаните имат шанс да намерят своята половинка, ако се отпуснат и се забавляват. Някъде някой чака да види как изглеждате, когато танцувате и се смеете Козирози. За обвързаните периодът е идеален да внесат лекота в отношенията си с партньора и да се отдадат на дейности, които ги правят щастливи, без да се замислят твърде много в дълбочина. Понякога имаме нужда да си припомним лекомислието на младостта, нали така?

В неделя Меркурий влиза в знака на Овен и вашата зона на дома. До 3 април ще се зареждате от общуване с близките си, което е добре, защото имате задача от Меркурий да общувате повече с тях. Другото, което ще ви носи удовлетворение е да прекарвате повече време в дома си. Предполагам, че съчетано с влиянието на Венера, това означава да имате повече гости у вас или дори да домакинствате партита с партньора си. Каквото и да правите – желая ви приятни дни и нощи, Козирози!

Водолей

Във вторник планетата на действието Марс ще се срещне под неблагоприятен ъгъл с планетата на мечтите и несъзнаваното Нептун и това може да ви доведе до някои вътрешни противоречия. И по-конкретно – до противоречието дали да си угодите с нещо или да си спестите пари. По-скоро изкушенията, които ви дебнат са в тази посока, но е възможно да се подхлъзнете и по друго свое недотам здравословно желание. В крайна сметка не мога да ви кажа как би било правилно да постъпите, само ще сложа едно напомняне, че да се отпускаме не е лошо. Въпросът е колко се отпускаме.

В четвъртък Венера прави противоречива среща с Плутон. Планетите на любовта и изобилието и на трансформациите ще ви повлияят в желание да получите одобрение от околните. Това може да внесе известна нестабилност в самоувереността ви или да ви затрудни във вашата собствена оценка. Важно е, ако наистина искате да чуете добра дума от някого, да му зададете правилните въпроси, а не да го чакате сам да се сети. И като цяло – не взимайте много навътре реакциите на другите в този ден – нека мине влиянието на Плутон и тогава го мислете.

В четвъртък се случва още едно нещо – Венера влиза в Телец и вашата зона на дома и семейството до 11 април. Това е период, в който домът ви ще бъде извор на енергия и любов за вас. Ще имате нужда да сте с най-близките си, както и да прекарвате повече време вкъщи. Разбира се – Венера е всичко друго, но не и скучна планета, така че едва ли просто ще си седите с топлите чехли на дивана. Обвързаните може да организират домашни партита или други забавления с половинката. Необвързаните да се оглеждат наоколо – току виж новият ви любим е някой от съседите…

Най-добрата новина е, че в неделя Меркурий се мести в Овен и вашия дом на комуникацията. Което означава, че планетата на общуването при вас ще влияе там, където е най-силна. До 3 април са препоръчителни всички дейности, свързани с комуникация – от изглаждане на отношения, в които има конфликт, през убеждаване на някой в нещо, та чак до публични изяви, подкасти и др. под. Изкажете се смело и позволете на света да ви чуе. Шансът посланията ви да са добре приети е огромен, така че действайте!

Риби

Шарен ви е хороскопът, като самите вас, Риби! Имате някои предизвикателства, но накрая всичко ще излезе в добра посока.

Във вторник вашият повелител – планетата на фантазиите Нептун, ще се срещне в конфликтен ъгъл с планетата на действието Марс. Тази среща може да повлияе на общуването ви в семейството. Най-щадящото, което можете да предприемете за себе си, е да не влизате веднага в създадена конфликтна ситуация. Вероятно няма да  ви е лесно, защото сте чувствителни души, особено, когато става дума за близките си. Просто ще е добре да се опитате да постъпите мъдро, за да не задълбочите нещата, това е.

В четвъртък пък Венера ще влезе в противоречие с трансформиращия Плутон. Това е ден, в който маските падат. Ако имате някой лицемер или зложелател в обкръжението си – Плутон ще има грижата да го разобличи. Подобни случки са болезнени, но са и полезни. Надявам се все пак да не се стига до там, но ако се стигне – горе главата – по-добре е да разпознаете вълка под овчата кожа и да продължите живота си без него.

В четвъртък се случва още нещо – Венера влиза в Телец и във вашия дом на взаимодействията до 11 април. Това ще е период, в който ще се радвате на някои от любимите си неща – мир и хармония с околните. Подходящо е да се сдобрите с някой роднина, с когото сте имали пререкания в миналото. Необвързаните може да срещнат любовта сред някой от платоничните си контакти – приятел, съсед, колега или нещо подобно. Ще бъдете и доста активни по отношение на излизане с компании и срещи с хора. Изобщо – мир, любов и топла храна е положението :)

В неделя Меркурий влиза в Овен за период до 3 април. Планетата на комуникациите ще резидира във вашия дом на финансите. Това си е направо чудесна новина. В този период ще можете да изкарвате пари по нови и креативни начини. Ако имате някоя творческа идея, която отлежава – сега е моментът да я вкарате в ход и да монетизирате. Също – ще ви се отрази добре да похарчите малко и за себе си – поглезете се (разумно), заслужавате. Желая успех и веселие, Риби!

Надя Брайт е радиоводещ, коуч, стендъп комедиант и водещ на обучения по комуникация, а с астрология се занимава за забавление. Чете и говори безспирно, което, естествено, прераства в писане. Първата ѝ книга вече е налице и може да се поръча тук! И не, тя не е за астрология, макар че има и зодии в нея. 

Може да я слушате всяка седмица от понеделник до четвъртък от 17:00 до 20:00 в радиопредаването „Животът на фокус“ на честотите на радио Фокус или тук.

Ако искате да ви помогнете да водите конструктивен разговор с критиците и да обръщате ситуацията в тяхна полза  – заповядайте на курсовете ѝ на 1 и 2 април.

А ако пък искате да ви разсмее заповядайте на стендъп шоу 17.03 в София.

 

Автор: Надя Брайт

Овен

Хороскопът ви тази седмица е фокусиран върху самите вас, скъпи ми Овни. Като отново влиянията ще са с по-дълъг ефект от една седмица. Даже едното ще продължи чак до февруари 2026г…

Във вторник големият учител и повелител на структурата Сатурн ще излезе от Водолей и ще влезе в Риби и вашия дванайсети дом. Това е домът на мъдростта, себепознаването, слагането на край и поставянето на ново начало. И именно това ще бъде дългото влияние, за което споменах – следващите три години. През това време Овните ще пренаредят плавно, но стабилно приоритетите си и вероятно ще преминат в нов житейски етап. Имате време, ще можете да осмислите ситуацията и вътрешния си свят и да вземете устойчиви решения. Сатурновите уроци често са трудни, но за сметка на това са важни и дават стабилна основа за развитие.

Във вторник се случва и още нещо – пълнолуние в Дева. На вас това влияние ще се отрази в дома на грижата за себе си и ежедневната рутина. Ако искате да влезете във форма, да се освободите от някой вреден навик или да въведете нов, следващите две седмици са особено подходящи да сложите началото на това. При пълнолуние обикновено жънем резултати от постигнатото, през последните шест месеца, така ще ви е от полза да включите нещо научено или постигнато в последната половин година. Вярвам във вас, Овни и желая успех!

Телец

Тази седмица има малко, но за сметка на това доста състоятелни астрологични събития, Телци. Даже едното ще има влияние за три години напред! Ще започна от него:

Във вторник Сатурн – учителят, бащата, структуроопределящата фигура сред планетите ще се премести от знака на Водолей в този на Риби и ще стои там чак до 26 февруари 2026г. Сатурн ще бъде във вашия дом на социалните и работни контакти. В периода си на това влияние Сатурн ще направи, така че предишните три години, които бяха предизвикателни за вас в професионален план, сега да дадат резултат. Ако сте от тези, които търсят своя професионален път или пък не сте били напълно удовлетворени от мястото, на което работите, но все още сте там, твърде вероятно е да намерите точно каквото търсите, докато Сатурн е в Риби. Промените, свързани с тази планета не се случват бързо или много леко, но за сметка на това са стабилни и устойчиви. Сатурн прави, така че след като изядете торбите със сол, да продължите по-силни, по-уверени и по правия път. Успех, ще станат нещата, Телци!

Още едно събитие има във вторник – пълнолуние в Дева. Тук имате супер влияние от Луната – ще насочи прожекторите към вас. Това, за което сте работили през последната половин година, вече трябва да е узряло и да дава плод. Не се колебайте да покажете на всички успехите си и да си оберете лаврите. Първите две седмици след пълнолунието са особено силни, но влиянието продължава до шест месеца след събитието. Важното е да положите основите до 14 дни след вторник и после да си действате по плана.

В романтичен план също ще е добро това пълнолуние. Обвързаните Телци може да решат да преминат на следващо ниво във връзката си, а необвързаните – да отворят очите си за някой подходящ партньор. Периодът е плодовит във всеки смисъл на думата… Ако ви се правят бебета – Луната ще подкрепи начинанието.

Близнаци

Запретвайте ръкави, Близнаци! Имате работа да вършите, но всичката ще е за добро и ще ви донесе полза. Тази седмица има само две влияния, но и двете са силни, а едното ще продължи да действа чак до края на февруари 2026г. Ще започна с него:

Във вторник Сатурн ще се премести от знака на Водолей и ще влезе в знака на Риби и вашия кариерен дом. В следващите три години, под влияние на структуроопределящата планета учител, вие ще можете да се развиете и да направите такива промени в професионален план, които да ви отведат до сериозна възвращаемост. И като казвам „възвращаемост“ нямам предвид само финансова, макар че и това ви се очертава. Имам предвид поемане на устойчив курс към вашето призвание (усещането за призвание понякога се мени през живота ни). Кариерният ви път ще премине през може би нелесни уроци, но това е и чарът на Сатурн – прекарва ни през иглени уши, за да стигнем до своето съкровище. Силно вярвам във вашия успех, Близнаци и ви го желая!

Във вторник се случва и още нещо важно – ще има пълнолуние в Дева. За вас това ще е влияние за подреждане във всеки един смисъл на думата. Някои от вас може да започнат полу-маниакално да чистят и разчистват пространствата около себе си – дом, офис, градина и пр. За други може да се окаже подходящ период за преподреждане на служебните приоритети и задачи. Влиянието е благотворно и за преместване на местоживеенето, ако имате такива идеи. Най-силно ефектът на пълнолунието се усеща през първите две седмици и тогава е добре да се постави началото на дейностите, като може да се осъществяват в периода на последващите шест месеца.

Рак

Скъпи Раци, представям ви хороскоп с малко събития, но пък наситени със силно положително влияние. А едното от тях ще има значение в следващите цели три години! Започвам с него:

Във вторник Сатурн ще излезе от Водолей и ще влезе в знака на Риби и вашият дом на експанзия, пътуване, развитие и учене. В Риби планетата на структурата и на важните житейски уроци ще стои чак до 13 февруари 2026г. За вас това ще е време, в което внимателно и постъпателно ще можете да осъществите големите си планове за личностно и професионално развитие. Бъдете търпеливи, но последователни и упорити и резултатите ще дойдат. А резултатите ще бъдат впечатляващи, защото всичко под егидата на Сатурн е такова. Ако нямате големи планове в момента, искам да ви предупредя, че е твърде вероятно някоя от полу-заспалите идеи някъде из кътчетата на съзнанието ви да се окаже точно това – голям план, който може да и отведе към успех. Стъпка по стъпка, Раци и не спирайте да се радвате на пътя си!

Във вторник ще се случи и още нещо – ще имаме пълнолуние в Дева. За вас това влияние ще се отрази в посока на обикаляне по интересни събития, общуване с различни хора и изобщо – Ракът свят да види и светът да го види него. Със сигурност ще намерите нещо ценно за себе си от всички преживявания и контакти, а и кой знае… Може да намерите някой ценен, ако търсите в момента :) Най-силно влиянието на пълнолунието се усеща в първите две седмици, но продължава шест месеца напред. Тъкмо пролетта и лятото да оползотворите, така да се каже…

Лъв

Лъвове, ще го кажа направо – във вашия хороскоп тази седмица се говори за секс и пари. Смятам, че тези теми хич не са ви чужди… През седмицата има малко събития, за сметка на това – с важно и дълго влияние. Даже едното е за цели три години! Нека да започнем с него:

Във вторник Сатурн ще се премести от знака на Водолей в знака на Риби и ще стои там чак до 13.02.2026г. И като казвам „там“, нямам предвид само в Риби, а и във вашия дом на еротика и интимност. Сатурн е планета на структурните промени, житейските уроци и дългосрочните решения. Звучи малко сериозно като за дома на еротиката, но има смисъл. В следващите три години Лъвовете ще развият своя мироглед по отношение на споделяне на интимността и това какво търсят и дават в една връзка. За много от вас това ще е период на развитие на партньорството, за други ще донесе промени в очакванията и съответно – в търсенето на партньор. При всички положения очаквам много да се забавлявате, докато търсите, намирате и се променяте (намиг, намиг).

Другото, което се случва тази седмица е също във Вторник – пълнолуние в Дева. Това пълнолуние за вас ще се отрази във финансов план. За щастие – ще се отрази добре, обаче ще трябва да се постараете. Посоката е да съберете малко широките пръсти и да въведете ред, за да може да се окажете с повече пари в джоба. Не е лоша идея да се посъветвате и с консултант по този въпрос. Дори и сега леко да ми се мръщите – помислете за крайната цел – да имате повече пари. Не е зле, нали?

Периодът е подходящ и за смяна на работата или повишение в настоящата. Желая успех!

Дева

Ето ти ни и нас в седмицата, в която вашият хороскоп е особено важен, Деви! Има само две събития, обаче какви са само… Няма да ви бавя и започвам веднага с първото.

Във вторник ще имаме пълнолуние във вашия знак и то определено ще ви се отрази много благотворно. Разбира се – знаете как е с вашия късмет – ще трябва да си го изработите. Няма лошо, вие поне това го можете. Пълнолунието е време, в което се жънат успехите от положения труд през последните шест месеца. Затова, ако има нещо, над което работите и още не сте го довършили – най-добре е да натиснете педала на газта и да го затворите в следващите две седмици, докато влиянието е най-силно. А за приключените ви проекти ще трябва да оставите скромността вкъщи и смело да ги популяризирате в средите, в които има значение и би ви донесло възвращаемост. Наистина – не чакайте, а започвайте да обирате плодовете на труда си, защото и вие, и аз знаем, че го заслужавате!

Във вторник се случва и още нещо – Сатурн се мести от знака на Водолей и влиза в Риби, където смята да прекара цели три години – до 13.02.2026г. Влиянието на структуроопределящата планета ще бъде във вашия дом на партньорствата. Сатурн прави така, че да получим своите уроци, да ги преработим и чрез тях да поставим основата на качествени и стабилни промени. Много от вас може да изведат партньорствата си на по-високо ниво или пък да променят правилата в тях. Тези, които още търсят любов или професионален съмишленик, вероятно ще преосмислят критериите си и когато са наясно със себе си, ще намерят каквото търсят. Желая успех и по-леки житейски уроци, Деви! И помнете, че уроците на Сатурн носят развитие и промяна към добро :)

Везни

Хороскопът тази седмица е с малко, но за сметка на това особено съдържателни събития, Везни. Даже едното ще има влияние в следващите три години! Така, че четете внимателно – започвам с него:

Във вторник Сатурн се мести от знака на Водолей в знака на Риби и ще бъде във вашия шести дом чак до 13.02.2026г. През този период планетата на житейските уроци и структурата ще ви повлияе по отношение на грижата за себе си, службата и дисциплината. Много от Везните ще започнат да водят по-здравословен начин на живот и да обръщат внимание на външния си вид по един по-цялостен и задълбочен начин. Възможни са и реорганизации по отношение на това как разпределяте времето си и какви са приоритетите ви по отношение на задачите в живота ви. Някои от вас ще преструктурират баланса си между работа и личен живот, а други може да се заемат с обществено-полезни инициативи. При всички положения, промяната ще е за добро, макар и под егидата на Сатурн нещата да не се случват лесно или бързо. Хубавото на Сатурн обаче е, че до каквото достигнем в неговия период – остава стабилно.

Във вторник ще се случи и още нещо – пълнолуние в Дева. Това събитие ще има влияние върху вашия дванайсети дом – на мъдростта, приключването и поставянето на нови начала. Много от вас ще изчистят неща в живота им, които им тежат или са им излишни. За доста Везни са възможни разговори с партньора за промяна на някои от установените правила във връзката. Най-силно влиянието на пълнолунието се усеща в първите две седмици, но продължава до шест месеца от случването му. Това за вас ще е период и на прошка. Прошката е целебна и отваря пространство за нови и смислени преживявания.

Скорпион

Душата ви се освобождава със звук на тапа от шампанско, Скорпиони! Тази седмица имаме само две астрологични събития, но и двете са много хубави и важни, а едното е с влияние за цели три години напред.

Във вторник Сатурн ще се премести от знака на Водолей в знака на Риби и ще влезе във вашия дом на романтика, забавления и гламур, където ще стои чак до 26.02.2026г. Сатурн е планета на житейските уроци, на изграждането на структури в живота и на спечелената мъдрост. Това, на което ще ви учи в следващите три години, е да гледате на любовта по-леко, да се забавлявате с нея и най-вече – да давате любов на самите себе си. За много Скорпиони това ще е период, в който да се отърсят от външно наложени ограничения в личния си живот и да тръгнат след истинското си щастие. Уроците на Сатурн обичайно не са леки и бързи, но за сметка на това са много стойностни и дълготрайни. Предстоят ви промени в начина на обичане и във връзките ви и това ще ви донесе както дълги размисли, така и много щастие. Успех и се забавлявайте!

Във вторник се случва и ще нещо – ще има пълнолуние в Дева. Това пълнолуние ще освети ярко вашия дом на групови активности, работа в екип и технологии. Тоест – ако още в първите две седмици след вторник се постараете да завършите проектите си, като включите в тях подходящи хора, а не вършите всичко сами – в следващите шест месеца ще берете плодовете на труда си. Ползвайте технологиите и за да се свързвате с приятели и нови хора, за да се забавлявате повече. Знам, че го заслужавате. Приятно изкарване и успех, Скорпиони!

Стрелец

Колкото и пъти да ви напиша в хороскоп да излезете сред хората и да се покажете в целия си блясък, няма да ми омръзне, Стрелци! Тази седмица отново идва с нещо такова, както и с едно много съществено влияние, което ще продължи цели три години. Ще започна с него…

Във вторник Сатурн се мести от знака на Водолей в знака на Риби, влиза във вашата зона на дома и семейните въпроси и ще стои там чак до 13.02.2026г. Сатурн е планета на трудно заслужените, но стойностни и стабилни промени. Също и на житейските уроци и определянето на структура в живота. Тоест в следващите три години много от вас ще надградят или променят въпроси, свързани със семейството и дома си. Какви точно биха били промените зависи от ситуацията на вашия личен живот и стремежите ви. Помнете, че Сатурн работи така, че колкото и трудно да спечелите един урок – той да ви върши работа доживот и да имате полза от него. Каквото и да става - за добро ще е, Стрелци!

Във вторник ще имаме и още едно събитие – пълнолуние в Дева. И ето тук идва моментът, в който Вселената просто иска (дори страстно желае) вие да излезете сред хората и да им покажете какво сте свършили през последните шест месеца. С каквото и да се занимавате, помислете си какъв вид публичност или популяризация заслужават вашите успехи и действайте, защото така те ще се умножат. Най-силно влиянието на пълнолунието е в първите две седмици след него, но продължава до шест месеца. Което значи немделенно да давате газ след вторник, за да си постелете добре в предстоящата половин година. Успех и се забавлявайте, Стрелци!

Козирог

Тази седмица има само две събития в хороскопа, но за сметка на това едното е свързано с вашия покровител Сатурн. А когато Сатурн се мести, всички слушаме внимателно, защото влиянието му е по три години… Започвам с вашата планета:

Във вторник най-големият учител в астрологията се мести от знака на Водолей и влиза в знака на Риби и вашия дом на комуникацията и себеизразяването, като планира да седи там чак до 13.02.2026г. През това време вие ще можете да си отдъхнете вече от всички сметки, които Сатурн ви караше да правите през последните три години и да се отдадете на общуване с околните. Тъй като това е планетата на уроците, вероятно ще преживеете и някои промени в комуникацията. Те ще бъдат желани от вас и ще са за добро. Много Козирози ще работят над себе си, за да бъдат по-общителни и да се свързват по-лесно с околните. Други ще се развият много в публичното говорене, в разпространение на посланията си и ще успеят да достигнат до много хора. Отпуснете се, доверете се на вътрешния си глас и му позволете да се изрази навън и да ви отведе в сърцата на другите. Най-вече – забавлявайте се, Козирози, сега ви е паднало!

И като казах „забавлявайте се“ – във вторник ще се случи още едно благотворно събитие. Ще имаме пълнолуние в Дева и то ще освети много силно вашият дом на пътувания, експанзия и разширяване на мирогледа. В първите две седмици след събитието влиянието ще е най-силно, но ще продължи да действа още шест месеца. Съветвам ви да не губите никакво време, да послушате интуицията и желанията си и да тръгнете накъдето ви влече сърцето. Отидете, вижте, върнете се по-освободени и по-знаещи. Айде, хаирлия да е!

Водолей

Ще си отдъхнете и ще се позабавлявате, Водолеи! Тази седмица в хороскопа има само две събития, но и двете са важни и доста добри за вас. Особено това със Сатурн, който излиза най-накрая от вашия знак… Започвам едно по едно:

Във вторник Сатурн, както вече ви казах, излиза от Водолей и влиза в знака на Риби. Последните три години планетата на уроците ви подложи на доста от своите премеждия и ви научи как се калява стоманата, така да се каже. Сега обаче се вижда края на това и ще можете да си отдъхнете и да заживеете по-леко. Както и, разбира се, да приложите наученото, за да установите комфорт и стабилност в живота си. Това особено ще важи за финансите ви, защото Сатурн се мести в този ваш дом сега. В този дом и в Риби планетата ще стои до 13.02.2026г. и за вас това ще е период на планиране на инвестиционни ходове и печелене на пари. Разбирайте „инвестиционни ходове“ в широк смисъл – действия, които да извършвате, за да увеличите печалбите си. Може би в последните години се чувствате сякаш искате да отскочите, но сте вързани с някаква тежест. Е, сега тежестта пада и цялата инерция, която сте събрали, ще се възпроизведе в сила на движение напред. Успех и действайте смело!

Във вторник се случва и още едно събитие и то ще има много сладък привкус за Водолеите – пълнолуние в Дева и вашия дом на еротика, интимност и свързване. Ще усетите много силно желание не само за интимни забавления, но и за истинско споделяне на емоцията, която те носят. За някои Водолеи периодът на влияние след пълнолунието (в първите две седмици е най-силен, продължава до шест месеца) ще бъде решаващ за споделянето с партньора и свързването с него. Или за намиране на партньор, в случай, че сте свободни. Не се страхувайте да се отдадете на тези емоции и не бягайте от тях – ще ви донесат удовлетворение и наслада. Ако това го четат партньори на Водолей – палете свещите в спалнята и вадете секси бельото :)

Риби

Влизате в период на порастване, Риби (да, знам че се чудите има ли накъде повече…), но преди това – любов на поразия. Да започнем едно по едно:

Във вторник ще има пълнолуние в Дева, което ще освети много силно вашия дом на връзки и партньорства. Под влиянието на това пълнолуние необвързаните Риби имат огромни шансове да срещнат подходящ партньор. Разбира се – трябва да излезете някъде, за да го срещнете, както и да си направите труда да го забележите. Но определено Луната ще направи всичко възможно да ви заведе до любовта, ако ѝ позволите.

За обвързаните пълнолунието също е важно. Това е прекрасен момент да се обърнете към любимия си човек и да му дадете любовта си. Знаете, ако сте с правилния до себе си – каквото давате, ще се умножи и ще се върне при вас.

Най-силно влиянието на пълнолунието е в първите две седмици след него, така че, какъвто и да е статусът ви - бързайте да повикате любовта още веднага след вторник. После може да продължи да влияе до шест месеца.

Във вторник планетата учител Сатурн влиза във вашия знак и ще стои там чак до 13.02.2026г. Това за вас ще е период на уроци. А уроците, знаете, не са нещо лесно. Добрата новина е, че ако има някой, който умее да усвоява нов житейски материал, това са Рибите. А още по-добрата новина е, че уроците са за добро и след влиянието на Сатурн излизаме по-уверени, знаещи какво искаме и готови за покоряване на още по-големи върхове.

Междувременно нека не забравяме, че Рибите още празнуват рождените си дни и който не ме е почерпил… ами да ме почерпи! Здрави и щастливи бъдете!

Надя Брайт е радиоводещ, коуч, стендъп комедиант и водещ на обучения по комуникация, а с астрология се занимава за забавление. Чете и говори безспирно, което, естествено, прераства в писане. Първата ѝ книга вече е налице и може да се поръча тук! И не, тя не е за астрология, макар че има и зодии в нея. 

Може да я слушате всяка седмица от понеделник до четвъртък от 17:00 до 20:00 в радиопредаването „Животът на фокус“ на честотите на радио Фокус или тук.

Ако искате да ви помогнете да водите конструктивен разговор с критиците и да обръщате ситуацията в тяхна полза  – заповядайте на курсовете ѝ на 1 и 2 април.

А ако пък искате да ви разсмее, заповядайте на стендъп шоу 08.03 в София.

 

Автор: Надя Брайт

Овен

В четвъртък Венера и Юпитер ще се срещнат във вашия знак!!! Казвам ви го толкова развълнувано, защото представете си – планетата на изобилието и разкоша среща късмета точно в Овен! Това е точно толкова хубаво, колкото звучи и при това – не се случвало в близките 12 години. Стига да си изиграете добре картите, тази среща на планетите ще ви превърне в една щастлива версия на цар Мидас. В дните около четвъртък ще имате много благоприятна възможност да изкарате пари от идеите, които имате или да увеличите приходите от сегашната си работа. Не се помайвайте, а директно влизайте в играта! Ако знаете какво искате и направите първите стъпки към него, шансът да извървите успешно целия път, е много сериозен.

В четвъртък ще се случи и още едно нещо – Меркурий влиза в Риби и ще стои там до 19 март. На вас този транзит ще ви отвори „третото око“, така да се каже. Интуицията ви ще се изостри и е възможно да получите някакви прозрения или да ви дойдат вдъхновяващи мисли. Много често подобни идеи и видения идват абстрактно, затова, за да ги запазите и да може евентуално да ги ползвате в бъдеще, бъдете съзнателни към всичко, което ви минава през главата. Даже може да си записвате някои неща. Кой знае – току виж така ви се „явил“ следващият ви голям проект. Периодът е добър и за работа с психотерапевт, коуч или четене на книги за духовно израстване. Просто ще сте настроени да попивате от метафизичното и да преработвате като градивен материал.

Телец

В четвъртък Венера и Юпитер ще се срещнат и това много ще засили вашата чувствителност и интуиция, Телци. Вие, като горди представители на Земята и стабилността, нямате навика да се поддавате на шестото си чувство, а още по-малко – да разчитате на него. Обаче в четвъртък и два-три дни около този ден, не заглушавайте вътрешния си глас. Твърде възможно е точно тогава той да ви нашепне най-добрите ви идеи или да ви изясни истинските ви желания в определена ситуация. Просто обръщайте внимание на преминаващите из главата ви мисли, в подходящ момент ще ги приведете в действие. Позволете си да отворите душата и съзнанието си дори за възможността емоциите ви да ви насочат. Ирационалното не е чак толкова страшно, ако успеете да го канализирате. А и вие определено сте и много чувствителни под повърхността на заземен, стабилен Телец.

В четвъртък се случва още едно нещо – Меркурий влиза в Риби до 19 март. Това е период, в който вие ще имате нужда от интензивна интелектуална стимулация. Проверете възможностите да посетите различни събития, които могат да ви обогатят – семинари, обучения и подобни. Разгледайте новите книги и подкасти в пространството. Помислете си в каква сфера бихте искали да развиете или доразвиете образованието си. Изобщо – ползвайте този период, за да натрупате знания, да се развиете в интелектуален план и (много важно) – да се запознаете с нови хора, които ви мотивират и обогатяват.

Близнаци

В четвъртък Венера и Юпитер ще се срещнат в благотворна синергия, която се случва за първи път през последните 12 години. Това ще засили и без това забележителното ви умение да се свързвате с хората или да свързвате хора помежду им. На практика това означава, че в четвъртък и два-три дни около този ден ще имате най-добрите шансове да намерите подходящи хора за екипа си, да се сетите кой на кого да препоръчате или пък да си измислите най-добрите съвместни дейности с избраника на сърцето ви и вашите приятели. От каквото и да имате нужда във връзка с работата или забавлението със себеподобни  – грабнете вълната на Венера и Юпитер и започнете да звъните/пишете на подходящите хора. Те ще бъдат особено доволни да откликнат.

В четвъртък се случва и още едно нещо – покровителят на Близнаците Меркурий влиза в Риби и вашия дом на кариерата, като планира да стои там до 19 март. Това за вас може да бъде време на възход, стига да го пожелаете. Не че се искат някакви зверски усилия или да впрягате цялата си амбициозност… Просто нещата, които сте пожелали и за които работите, ще се получават с по-голяма лекота. Особено що се касае комуникацията – каквото имате да кажете – ще бъдете правилно разбрани и от когото трябва. Успех, Близнаци!

Рак

В четвъртък всички Раци, за които работата и кариерата са приоритет ще бъдат посипани с астрологичен късмет! Венера и Юпитер се срещат във вашия кариерен дом. Тоест изобилието и късмета ще работят за вашето професионално развитие. В четвъртък и два-три дни около него си отваряйте широко очите и ушите за добри възможности. Даже пробвайте сами да си ги създадете – шансовете са на ваша страна. Ако искате да дадете старт на нещо например, или пък ви трябва контакт с някого, ако искате да продадете своя идея или продукт – четвъртък е денят, а Венера и Юпитер са „вашите хора“. Успех, Раци и да почерпите!

В четвъртък се случва и още нещо – Меркурий влиза в Риби до 19 март. Влиянието за вас ще е в дома ви на пътувания, приключения, експанзия, учене и инициативи на дистанция. Вие си изберете кое от всичко ще осъществите. Всъщност… Защо не повече от едно нещо? Периодът е подходящ както за пътуване на близки и далечни места (стига да смените обстановката и да се почувствате на ново място), така и за започване на нова учебна инициатива. Ключовото е да разширите съзнанието си, както и да стимулирате креативността си с непознати за вас открития.  Препоръчително е и общуване с хора от различна културна среда. Емпатичен знак като вашия може да научи страшно много, дори от обикновени разговори с хора от други националности и култури. Забавлявайте се!

Лъв

В четвъртък Юпитер ще се срещне с Венера под много благоприятен ъгъл. Подобна среща се случва за първи път от 12 години и за вас ще донесе възможност да се поглезите в истинския смисъл на думата. За някои Лъвове четвъртък ще е ден, в който ще резервират самолетни билети и хотел. За други може да се окаже моментът, в който са решили за себе си какво означава „баланс между работа и личен живот“ и са си позволили да започнат промяна към добро. Каквото и да е – ще е свързано с вашето добруване и ще е полезно за вас. Само внимавайте колко пари сте склонни да похарчите. Аз знам, че по принцип сте щедри, а и си заслужавате щедростта да е насочена към вас, но имайте едно наум, че Венера все пак е готова да ви подхлъзне с харченето…

Другото, което ще се случи в четвъртък е, че Меркурий ще влезе в Риби и ще стои там до 19 март. Тази хитра и весела планетка ще влияе на дома ви на еротиката. Демек – огнено, по-огнено, най-огнено, Лъв – така ще стоят нещата. За обвързаните ще е лесно – хващате си половинката и си правите каквото искате заедно. Необвързаните също няма да са особено затруднени да си намерят партньор за забавления… Само имайте предвид да сте внимателни кой е с вас за забавлението и кой е влюбен. Едва ли ви се иска да нараните някоя запленена от чара ви душа по невнимание, нали? Просто, преди да скочите в леглото, мислете трезво и всичко ще бъде наред, Лъвове.

Дева

Придобивания и сливания, тази седмица Деви. Може би във всеки смисъл на думите…

В четвъртък Венера и Юпитер ще се срещнат в много силен съюз, какъвто не се е случвал от 12 години насам. Двете планети ще повлияят на вашия дом на интимността. Това е ден, в който може да почувствате увереност да изразите свои интимни мисли и чувства пред някой, който е близък на сърцето ви. Обикновено подобни действия катализират развитие във връзките, така че това може да се окаже преломна точка в отношенията ви. Аз знам, че по душа сте „прибрани“ и, за да изразите нещо, трябва да сте се почувствали сигурни в отсрещната страна, а все пак доверието ви не се печели лесно. Затова ви е излязло и име на по-затворени. Така или иначе всеки от нас се нуждае от приемане и разбиране, а това става като се изразим… Четвъртък е вашият ден за това.

В четвъртък ще се случи още нещо, което вероятно ще подсили ефекта на първото влияние. Меркурий ще влезе в знака на Риби и във вашия дом на партньорствата, което ще благоприятства създаването и заздравяването на връзките ви с партньори. Това важи както за личния, така и за професионалния ви живот. Тези от вас, които търсят съмишленик, е твърде вероятно да го намерят именно, докато Меркурий е в Риби. За търсещите в любовта важи същото. За вече обвързаните или тези, които работят със съдружник – имате добри аспекти да подобрите партньорството и да го направите по-силно.

Везни

В четвъртък Венера ще се срещне с Юпитер в романтична среща, каквато двете планети не са правили от 12 години насам. На вас това астрологично събитие ще ви се отрази точно така – романтично. За Везните търсещи своя партньор четвъртък и дните около него са много подходящи да забележат някого, който заслужава внимание. И кой знае… Може би това ще е началото на розова приказка? Обвързаните ще могат да преживеят своя романтичен момент с избраника на сърцето си. Разбира се, не чакайте всичко да го свършат Венера и Юпитер. Бъдете активни в организирането на времето заедно. В крайна сметка – кой по-добре от вас би сътворил едно истински романтично преживяване?

В четвъртък се случва и още нещо – Меркурий влиза в Риби и вашия дом на служба и грижа за себе си и ще остане там до 19 март. В този период ще можете да въведете навици, които са полезни за вас или ще ви накарат да се чувствате по-добре. Особено подходящо е влиянието за организация на деня, отмятане на задачи, които сте оставили за после, но „после“ така и не идва… Подредете си работното място във всеки смисъл на думата – от кантонерките до компютърните файлове. Също така – направете си всички профилактични прегледи, които отлагате, положете грижи за външния си вид и гардероба. И ако случайно влезете в режим на силен перфекционизъм – не забравяйте, че околните не са длъжни също да бъдат перфектни… На тях Меркурий може да им е в друг дом, все пак.

Скорпион

В четвъртък Венера и Юпитер се срещат в рядък съюз, който се случва веднъж на 12 години. Влиянието е много силно и на вашия знак ще се отрази в разчистване и изчистване. Става дума по-скоро за подредба на задълженията ви. Ако има нещо, с което сте несправедливо натоварени или някой, който вместо да ви помага ви пречи, силно вероятно е точно в този ден да го осъзнаете и да направите стъпки, да се отървете от излишното.

В четвъртък ще се случи и още нещо – Меркурий ще се премести в знака на Риби и ще стои там до 19 март. За вас това е период, в който да бъдете изцяло себе си, без ограниченията, които ви налага външният свят. Не е толкова време за амбициозни действия, колкото за мечтаене на едро. Вероятно много от вас потискат своята екстравагантност в името на ежедневието и това да играят правилно ролята си в обществото. Е, няма лошо за малко да се отпуснете. Дори това да означава няколко челюсти да увиснат или пък да похарчите малко повече пари. Разковничето тук е, че като си отпуснете душата и съзнанието, може да получите просветление за някакъв път, по който искате да тръгнете. И понеже астрологията всичко е предвидила – след 19 март, когато Меркурий се премести в Овен и вашия шести дом, ще можете да реализирате каквото сте си наумили. Засега просто си развържете въображението и страстите.

И като казах „страсти“… Няма да минем и без тях. До 19 март ще бъдете себе си и по отношение на еротичните забавления. Ще бъдете така магнетични, както само един Скорпион може да бъде… Внимавайте как ползвате това оръжие за масово поразяване, моля. Нека накрая всички излязат усмихнати от тая игра. Желая успех и се забавлявайте, Скорпиони!

Стрелец

В четвъртък вашият повелител – късметлията Юпитер ще направи изключително благоприятен съюз с любовната Венера. Този ден и два-три дни около него, за вас ще бъдат нещо като апогей на романтиката. Ще можете да преживеете вълнуващи мигове с любим човек (или нов и обещаващ в живота ви), които да презаредят тази особена енергия, която притежавате и излъчвате. В тези дни са ви на късмет и публичните изяви – имате добри шансове за слава или поне за това посланието ви да достигне до правилните хора.

В четвъртък се случва и още нещо – Меркурий влиза в Риби и ще стои там до 19 март. За вас това ще е период, в който колкото и да обикаляте по света (образно казано), ще имате нужда и от своето защитено пространство. Срещите с най-близкия ви кръг хора, прекарването на тихи вечери вкъщи и самовглъбяването ще бъдат вашия извор на сила и на мотивация. Не пренебрегвайте желанието си от време на време да оставате сами и да размишлявате или пък да водите философски разговори с близък човек. Имате нужда от този поглед към себе си. Мирогледът ни не се разширява само като гледаме навън, понякога трябва да погледнем навътре, за да научим нещо.

Козирог

В четвъртък Венера и Юпитер ще се срещнат в благоприятен съюз, който се случва изключително рядко. Последната такава среща двете планети са направили преди 12 години. За вашия знак влиянието ще бъде в посока изразяване на чувствата към най-близките на сърцето ви хора. Вероятно мислите, че те вече знаят, че държите на тях и е излишно да го показвате по някакъв специален начин без повод. И вероятно сте прави, че знаят, защото въпреки, че не сте много по приказките, любовта ви се усеща доста ясно. Но все пак планетата на любовта, в комбинация с тази на късмета, ще ви подтикне към спонтанно изразяване на любовта ви и от това може само да спечелите. Дори само едно съобщение до този, който ви липсва в момента или пък няколко мили думи към обичните ви хора, може да направят така, че и вие, и те да разцъфнете от любов.

В четвъртък ще се случи още нещо – Меркурий ще влезе в Риби и ще стои там до 19 март. За Козирозите това ще е период, в който ще искате много неща. И то – не много като количество, а много като разнообразие и качество. За вас би било страшно стимулиращо, ако за запишете на различни курсове или пък посетите събития, каквито досега не сте посещавали. Пътувания, учене и нови запознанства са ключовите думи за вас до 19 март. Какво да ви кажа? Дайте на душата и ума си каквото искат и те ще се ви се отплатят с радост и креативност. Забавлявайте се, Козирози!

Водолей

Направо ви казвам, че всички срещи и важни разговори може да ги насрочите за четвъртък с бодрата убеденост, че ще минат добре. В този ден Венера и Юпитер ще направят изключително благоприятен съюз, какъвто за последно са правили преди 12 години. За вас това ще се отрази в умение да комуникирате така, че да увличате околните и те да са готови да тръгнат след вас за каквото и да става дума. Бъдете внимателни точно колко използвате чара си, за да не се окаже, че някой е решил, че иска завинаги да е с вас (а пък вие искате само да бъде част от ваш проект, примерно). Задълбочените разговори ще имат успех и в личен план. На практика не е необходимо да имате конкретен повод, за да седнете на някое комфортно място с любимия си човек и да си поговорите за чувствата си и за развитието на връзката ви.

В четвъртък ще се случи и нещо друго – Меркурий ще влезе в Риби и ще стои там до 19 март. В този период Водолеите имат много добри шансове да подобрят финансовото си състояние. Имате благоприятни аспекти за създаване на нови доходи. Със сигурност имате добра идея в някое от чекмеджетата на съзнанието си. Може би трябва да се поразровите там и да видите, дали нещо с потенциал за печелене на пари, не чака да бъде извадено на бял свят. Периодът е подходящ и за създаване на нови контакти. А новите контакти чакат в различната среда. Помислете къде бихте могли да отидете и да се представите на непознати досега хора, които биха били полезни за работата. А като го измислите – лъснете обувките, срешете перчема и отивайте право натам. Успех, Водолеи и да почерпите!

Риби

В четвъртък ще ви е много трудно да устоите на изкушенията, Риби. Особено при положение, че едва ли ще искате… В този ден планетата на изобилието и красотата Венера ще се срещне в силен съюз с лекомисления Юпитер и вие ще изпитате силно влечение към закупуването на скъпи и красиви неща. Просто тяхната среща ще се случи в дома ви на парите и… Това е положението. Няма да ви давам финансови съвети и да ви карам да сте пестеливи. Тези неща си ги решавате вие. Мога само да отбележа, че влиянието е временно и е хубаво, когато отмине (докъм събота), да не се окажете с пълна кошница вещи, които реално не ви трябват. Добър начин за преминаване през такива дни е да купувате неща, които имат инвестиционна стойност – злато, произведения на изкуството и пр.

В четвъртък се случва и друго много важно нещо за Рибите  – Меркурий ще влезе във вашия знак до 19 март. Това означава, че всичко, което е свързано с комуникация много ще ви върви. Както и че ще ви е много трудно да си мълчите. По последния въпрос мога да ви посъветвам само да си избирате внимателно събеседниците и темите, за да ви е спокойно, когато говорите. А по първия въпрос – как ще ви върви, е добре да добавя, че периодът е силен за хора, които се занимават с творчество и публичност, както и за тези, които искат да привлекат съмишленици за проект или кауза. Ще бъдете чувани и добре разбирани.

В този период може да помислите и за промяна на личния стил, ако имате такова влечение. Меркурий ще направи каквото зависи от него промяната да е към добро и да ви радва (а вие направете каквото зависи от вас, за да не е твърде импулсивна).

Преди всичко – забавлявайте се! Още сме в сезона на вашите рождени дни и няма причина купоните с торта и шампанско да спират.

Надя Брайт се занимава с коучинг, обучения по комуникация и стендъп комедия сериозно, а с астрология - за забавление. Чете и говори безспирно, което, естествено, прераства в писане. Първата ѝ книга вече е налице и може да се поръча тук! И не, тя не е за астрология, макар че има и зодии в нея. 

А ако искате да ви разсмее заповядайте на 08.03 на стендъп комедийно шоу.

Автор: Теодор Пеев

Има един огромен плюс на това човек да е тотално извън форма и той е, че когато реши да влиза във форма, много бързо се стига до видими резултати и промени. Когато аз започвах, бях в меко казано ужасяващо състояние. Началото на един такъв процес е изключително трудно. Мускулните трески са потресаващи, крайната цел изглежда страшно далеч. Точно тези бързи резултати ми помогнаха да запазя мотивацията си и да не се откажа.

Свалянето на килограми започва страшно бързо

Когато човек дълго време не се е движил активно и е ял много, тялото му е привикнало към такъв режим. Съответно при промяна, тялото се шокира и килограмите буквално започват да се топят. В началото на отслабването си се мерих няколко пъти седмично и на всяко мерене бях с близо килограм надолу. Между юни и средата на август вече бях свалил 15 кг. Чувството беше изключително - виждах, че всичките ми усилия носят резултати.

Размерът на дрехите намалява

Преди да започна с отслабването си, доста трудно си намирах дрехи. Носех размер 4XL тениски и някакво огромен размер дънки. Просто да отида в мола и да си купя дрехи, беше нещо, което просто не е възможно да се случи - в обикновените магазини обикновено не продават толкова големи дрехи. Поръчвах си дрехи приблизително веднъж годишно, онлайн, от един английски сайт. Носех основно тениски, раздърпъни суичъри и шорти. Имах един чифт дънки, за “официални” събития. Ненавиждах тези “официални” събития, защото дънките ми едвам ми ставаха, беше ми супер неудобно. Чувствах се като бъчва, нахлузила парче плат. Приблизително два месеца след като вече бях започнал да водя по-активен живот, бях поканен на едно такова официално събитие - сватба на близък мой приятел. Много ясно си спомням каква гордост и щастие изпитах, като влязох в мола и си купих риза и панталони за тази сватба. Вярно, бяха най-големият размер, който се предлага в магазина, но изобщо не ми пукаше. За първи път от години можех да вляза в нормален магазин, като нормален човек и да си купя дреха, която ми става. Ето ме в онзи ден, все още с много наднормени килограми, но вече възторжен от първите успехи.

333418035 6007108279350142 2465984363576299366 n

Ежедневните задачки стават по-лесни

Много бързо забелязах, че ежедневните неща, които до скоро ме бяха смазвали физически, стават все по и по-поносими. Детската градина на синът ми се намира на около 500 метра от вкъщи. Той много обичаше (и все още обича) да го водя до там на конче. Един такъв старт на деня ми изпиваше цялата енергия - след това просто нямах желание да се движа повече. След като започнах да спортувам, това рязко се промени. Имах много повече енергия и сила. Спомням си една сутрин, някъде в началото на есента, в която закъснявахме, и успях да стигна до градината подтичвайки, с 15-килограмово хлапе на раменете. Промяната в енергията, с която разполагах, само за 3-4 месеца, беше огромна. Преди това такова нещо би ми било абсолютно невъзможно. Тази снимка е по-малко от година по-късно.

289812535 10225652286387696 4444504876449572417 n

Самочувствието бързо започва да нараства

Отслабването е дълъг процес и изисква консистентност. Често крайната цел е далеч във времето. В началото не се гледах много в огледалото. Беше ми ясно, че там ще видя същата бъчва, която съм гледал до преди месец-два и че ще отнеме много време, преди да започна да се харесвам. Истината обаче е, че промените лесно се забелязват. Да, не виждах перфектна фигура, все още бях много дебел, но всеки следващ път, когато се погледна, виждах нещо, което ми харесва повече от миналия път. Самочувствието ми се покачваше и се чувствах по-добре със самият себе си. Постепенно спрях да си мисля всеки път като мина покрай група смеещи се хора “тези сигурно се смеят на това колко съм дебел” или да имам чувството, че всички ме зяпат. Ясно ми беше, че пътят е дълъг и съм едва в началото, но виждайки настъпващите промени, ми беше ясно, че този път ще успея да добутам до края му.

Което на свой ред ми даде такава мотивация, че не добутах, а дотичах. Успех и на вас!

 

Вижте и тази статия от Теодор: 

ГЛАД

Тедиi 038

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам