logomamaninjashop

Жена на диета

Автор: Йоана Боянова

Народът се стопи, качва летни снимки по бански, а аз… ами аз бухнах като тесто за мекици. Край. Точка. Решено е. На диета ще съм, хора. От сутрин до вечер, че даже и през нощта. 

Обаче първите дни предимно мозъчно се отслабва, да си знаете. Може и само при мен да е, но вие ще кажете. Та наливам се аз с вода от сутрин до вечер, че даже и другите хора поливам. На мен магазините са ми любимо място, разказвала съм ви вече, ще каже човек, че там живея. Та магазин, опашка и аз - жадна. Ама газирана вода реших, че ще пия, малко да разнообразя. Ми като я отворих тая ми ти вода, като шампанско гръмна, хора. Полях цялата опашка напред и касата даже. Хора се шашкат, залягат. Казвам им: Спокойно,за здраве ръся.  Що не ми се зарадваха, не знам. Само аз се смях. 

Има няколко неписани правила когато си на диета. Решиш ли, че ще слабееш, се започва: 

Мама е сготвила любимия сладкиш.

Тате ти е купил шоколад, щото си му любимото единствено дете.

Канят те на гости и намасата - спагети, пици, мекици, хляб, торти, пасти, еклери, бухти... 

А ти ревеш и не ядеш.

36955979 1660784957353110 4403790604660637696 o

Сега, че мозък нямам, си го казах, ама от как съм на диета, съвсем липсва. Мъжът ми ме чака вчера пред магазина, къде другаде, нали аз там живея. И бързайки с торбите в ръце, примряла от глад, се качих в чужда кола и се тупнах на задната седалка. Тръгвай, казвам. И в тоя момент гледам отпред една клета женица. Така я стреснах, че избяга от собствената си кола. Добре, че поне не извика полиция, ама като й обясних, че съм на диета - разбра ме. Жените знаят какво е.

В къщи вече нищо не е там където му е мястото - намирам тоалетната хартия в хладилника, хляба - в пералнята, дрехите за пране в сушилнята. То и преди така беше, но сега поне имам оправдание за разсеяността ми - на диета съм.

Който свалил, свалил

83879447 m

И алкохола отказах, сутрин на мъжа ми с кафето наздраве му казвам, а той ми се смее.

Но най-голямата ми излагация е на столично ниво. В любимата ми тайна майчинска група голяма подкрепа ми оказват, друго си е да обещаеш пред 3000 човека, че ще отслабнеш.  Ей, хора любими, за вас го правя. Та свалила съм цели два, повтарям, два килограма. Мисля си - редно е да се похваля, два килограма са си за празник, пиша един пост, снимам кантара със заветните килограми и бам - поствам го, но не в майчинската група, а в “Забелязано в София”. Чак като почнаха да ме хейтят, се усетих. Цяла София знае колко кила съм, кой като мен, станах известна. 

Но няма мърдане, диетата продължава, а вие ми стискайте палци и ме следете. Ще се отчитам в “Забелязано в София”, а ако продължавам в тоя дух с чуждите коли, може да ме видите и по новините.

Още смешки от Йоана:

10 начина да го накараш да се влюби в теб

Мъж в магазин

Излагаме се на слънце и не само

Последно променена в Събота, 27 Юли 2019 09:53
Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам