logomamaninjashop

Нещо весело и нещо тъжно

Автор: Мария Пеева

На плажа забелязвам колко съм бяла. Нищо, утре вече ще съм розова. Лошото е, че освен бяла, съм и дебела, което утре няма да се промени. Слава богу, Пеев сякаш не забелязва. Направил ми е няколко снимки как излизам от водата, човек ще рече, че вижда същинска Афродита. Не, няма да ви ги покажа. Но си личи, че зад обектива седи влюбен мъж. Влюбените мъже имат един голям минус – никаква мотивация не ти дават да направиш нещо за фигурата си. А килограмите в един момент се превръщат в проблем. Дори когато жената е хубава. Ето, вижте мен. Първо бях хубава, после станах дебела и хубава, а в един момент мога да стана само дебела. Та може би все пак ще взема да направя нещо по въпроса най-после.

Но днес съм все още хубава, и дори не съм станала розова, така че когато отивам до близкия магазин за перилен препарат (горката пералня във виличката, сигурно досега не е виждала такъв зор, но аз съм пристрастена към прането), се сещам да купя и „нали се сещате какво“. В Гърция оказва се, никой не знае думата „презерватив“ и „кондом“. Внимателно оглеждам всички каси на огромния хипермаркет, и избирам една, която е съвсем празна, а касиерката има вид на жена, която ги разбира нещата. По закона на Мърфи в момента, в който се спускам към нея, зад мен се нарежда цяла опашка от весели летовници. Питам касиерката съвсем тихичко за „презерватив“, но тя ме гледа неразбиращо. Повтарям малко по-високо „презерватив“, „кондом“, после се опитвам да обясня някак без да прибягвам до жестомимичен език, а туристите ме зяпат и се хилят все повече, докато аз ставам все по-червена, а касиерката все по-объркана. Накрая някой се смилява над мен и й превежда, и тя ме води да ми покаже цял огромен стелаж. Има промоция и грабвам два броя от най-голямата опаковка (домакинята си остава домакиня и в най-конфузните ситуации). Опашката се подсмихва и кима одобрително. Боже, пак се изложихме пред чужденците. Или напротив – затвърдихме високото мнение на европейките за тъмните балкански субекти.

Вкъщи Пеев разтоварва пликчето от магазина и ми се смее:

- Мери, ти май си ме надценила.

Съвсем мъничко, Ванка. :)

Послепис: Презерватив на гръцки било „профилактика“. Не е „кондом“, нито „презерватив“ и в никакъв случай не пробвайте с „просекс“ и „антибебе“, никой няма да ви разбере.

***********************

Междувременно в съседна виличка се настанява интересна компания и започва нещо като скромна оргия. Скромна, защото девойките са само две, за сметка на това силиконът им е като за четири. Мъжът с тях е перманентно пиян, надува някаква румънска чалга и доволно се тупа по косматото шкембе, докато девойките подскачат около него както майка ги е родила. 9-годишният Коко ги забелязва и е много впечатлен.

- Мамо, защо тези момичета подскачат голи?

Наистина не знам какво точно да му обясня и отклонявам темата.

- Ти знаеш ли какъв интересен обичай има в Монголия, маме? Когато някое бебе заплаче, всички жени наоколо си повдигат блузите и почват да скачат, за да им се друсат гърдите. И бебето веднага започва да се смее. Действа безотказно на всички тъжни деца.

Коко, моят малък философ размишлява:

- Ясно. Сигурно чичкото е монголец и е много тъжен.

За монголец не знам, но за другото детето е право. Трябва да си много тъжен чичко, за да платиш на две двайсетинагодишни момичета да подскачат около теб цял уикенд, за да се стоплиш мъничко от тяхната младост.

Последно променена в Събота, 01 Юли 2017 20:10
Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам