logomamaninjashop

Какво да грабнем през октомври

Автор: Мария Пеева

Този месец си грабнах една велика постановка и започвам с нея, защото имам подозрение, че билетите за следващата дата ще се изчерпят твърде бързо.

И така - «Талант» на Захари Карабашлиев. Ех, талант е този Захари, таланти са и актьорите, изобщо всички, които са създали тази толкова затрогваща и толкова различна пиеса. Александър Алексиев и Стоян Дойчев са в ролята на двама братя, от чиято среща изплува и смях, и бой, и мрачни семейни тайни, но най-важното е, че изплува истината, при това с неочакван обрат на самия финал. Някой ми каза, че двамата за първи път играят в една постановка, което чак не е за вярване, защото такава динамика имаше между тях, че на моменти имах усещането, че гледам как моите момчета се дракат за нещо като две петлета. Не, не е комедия, макар че имаше и доста смешни моменти. Накрая си излязохме със сълзи от залата. Нищо повече няма да ви издам. Очаквам голям успех за «Талант» и от сърце им го пожелавам, заслужен е.

И още нещо за пиесата. Тези от вас, които я гледат, ще обърнат внимание на библейската притча за талантите, чийто дълбок смисъл, е вплетен в целия сюжет. Думата «талант» днес се използва за способностите и дарбите, с които се раждаме, но някога е обозначавала мярка за тежест. Притчата разказва за това, което трима слуги направили с поверените им от техния господар таланти - за дарбите, които можем да умножим или погубим, според собствения си избор и воля и за отговорността, която носим пред себе си, а и пред съдбата. На тази история се опира пиесата, но ще откриете в нея още много послания и ще размишлявате върху тях дълго след като сте я гледали.

Както и да е, това беше минутката ми за култура. Следващата постановка ще е през ноември, заповядайте линк.

Screenshot 2022 10 19 082611

Ето ви и нещо интересно, което може да допадне на онези от вас с приключенски дух, на мечтателите и на всеки, който някога е искал да се научи да пилотира самолет. Авиационно-космически форум представя авиосимулатор със 7-метров екран, който създава усещане за истински полет и реално изживяване. Ваучерите са за един човек, и е подходящо е за лица над 6 години. Обучението може да е в две или три посещения, а ако ви хареса и решите редовно да го посещавате, после имате отстъпка от 10 процента. Обадих се да разпитам как процедират родители с деца. Инструкторът ми обясни, че можем да сме всички в залата и да се редуваме, затова на този етап взех само един ваучер за два часа.

Обучението включва управление на самолет, излитане, набор на височина, скорост, полет, следване на курс,поддържане на скорост, приземяване, а ако човек напредне, ще има и фигури от висшия пилотаж.

Важно - когато си закупите ваучера, непременно се обадете да си резервирате час. 

Picture1Ето и нещо забавно за любителите на котки – на 12 и 13 ноември ще има второ издание на «All about cats“ – изложбата, която оранизира Федерация по Фелинология България. Идеалното място за всеки, който обича котките или иска да види екзотични породи. Ще се проведе в Интер Експо Център и входът е 7 лв, като деца до 7 години влизат безплатно с родител, а между 7 и 18 години на място доплащат 5 лв. Ваучерът важи за единия ден по ваш избор и няма нужда да се обаждате допълнително.

 Picture2

Нещо супер изгодно, на което попаднах. Понеже знам колко плащам за тази услуга всеки месец, няма как да не ви го споделя. Ако си нямате постоянна фризьорка, може би сега е моментът да си намерите такава. Цената е промоционална, разбира се, не можем да очакваме винаги да е такава, но докато я има, грабвайте. В същата рубрика грижи за косата има и много интересни терапии за косопад, от което много хора напоследък се оплакват.

Picture3

И накрая нещо, за което сигурно много ще ми се смеете, но аз съм решила да пробвам няколко различни спорта, докато си намеря моето, и се записах на бели данс! Е, ми, това е то, балканската ми кръв заговори. Уроците са онлайн, което е супер удобно за мен, вече имам опит с онлайн уроци по гръцки и съм доволна, спестява ми време и е не по-малко ефикасно от присъствените уроци. Сега ще провееря дали работи и при спорта.

Picture444

 

 

Толкова от мен за октомври. Пожелавам ви каквото и да си купите от Grabo, да ви носи радост, защото тогава парите ни не са пропилени, а инвестирани.

Последно променена в Сряда, 19 Октомври 2022 08:49

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам