logomamaninjashop

13 жестоки идеи за лятно парти!

Автор: Милена Комитова

Температурите стават все по-високи, а успоредно с това прагът ни на търпение пада все по-ниско. Искаме да празнуваме на открито! Искаме навън, искаме навън! Прибрахме зимните дрехи и енергично ги захвърлихме на тавана. Подредихме си всичките шарени, ярки, смели дрехи в гардероба. Вече нямаме търпение да пътуваме с малките куфари, защото на кого му трябва голям куфар, когато най-накрая не пътува с резервно палто! Планирането на всички морски почивки е във вихъра си. Дори лятното тяло вече не е толкова важно, просто ни дайте пясък и море! И ни писна от затворени барове, шумни ресторанти, претъпкани клубове. Ние сме децата на лятото! И колкото и да сме състрадателни към всичките ни приятели, които празуват рождените си дни между четири стени, където най-важна не е само тортата, но и парното... сега ние сме на ход! И нямаме търпение! Ние, летните деца, обичаме цветовете, свободата, природата, слънцето, приключенията. И ако и вие сте такова лятно дете и се чудите с какво парти да отпразнувате вашия повод, днес ще ви споделя няколко интересни идеи, около които да организирате най-незабравимия си рожден ден!

Ще започнем с по-лесните за организация идеи и ще преминем към по-екстравагантните.

1. Градинско Парти с мебели от палети

Сигурна съм, че ако нямате къща с двор или вила, със сигурност имате приятел с такава. Ако не - www.airbnb.com имат страхотни опции за къщи с двор. Нуждаете се само от няколко палета и няколко възглавници. Малко градински лампички и voila! Романтично домашно парти! Много подходящо за тези от вас, които обичат по-интимните събирания само с най-близките. Тиха музика, бяло вино или розе, и уюта на дома. Какво повече му трябва на човек?

7173549acb0d94f717d9b48d51251b84

 taramilktea.blogspo

e5d1d0de99fc0cd0634efa6f0b870fda

apartmenttherapy

Ако пък искате да празнувате в по-ранните часове и обичате спортните активности, има и страхотен избор от забавни игри, които можете да организирате за гостите. Волейбол, федербал, а защо не и туистър направо на тревата?

1a8938c2bc1294ce18611ee3ff600160

slauratrevey.com

2. Парти в парка

Вероятно сте имали такова като дете, но кой каза, че партитата в парка са само за по-малките? Понеже всеки уикенд сме в парка с приятели, с децата или с домашния любимец, тук просто трябва да заложим на уау ефекта. Да, можем и просто да надуем няколко балона..., но ако искахте просто няколко балона, вероятно нямаше да четете точно тази статия. Вместо това – наемете си шатра (освен ако нямате), няколко барбарона/пуфове или надуваеми кресла, възглавнички и всякави други меки, шарени мебели. Можете да се възползвате и от някоя беседка, ако нямате под ръка нужните мебели. Вземете от някой приятел къмпингар сгъваеми маси и няколко шарени покривки. Аз много обичам да използвам надуваем басейн, вместо ледарка или хладилна витрина. Просто го надуваш, пълниш го с лед и редиш вътре напитките за екстра парти настроение. Храната може да е всякаква, но заложете на пикник храните. И всъщност е съвсем позволено да празнуваме в парка, само не трябва да забравяме да почистим след това.

 

Идея: Заложете на някой по – голям парк, в който няма твърде много хора и тогава с малко повече желание можете да превърнете всяка беседка в клуб, със светлини, преносимо озвучение, а можете да си спретнете дори и караоке!

IMG 3019

Личен архив

IMG 3021

 Личен архив

И дневно парти с шатра 

hatra

Личен архив

shatra2

Личен архив

3. Парти с палатки

Кой каза, че палатките са само за къмпинг? Не и аз! Палатки можем да използваме, за да си спретнем страхотна бохемска, хипи атмосфера и в двора. Отново ще заложим на градинските лампички и на леките летни коктейли. А самите палатки можем да направим от нежни платове, шалове чаршафи и изобщо каквото имаме под ръка. Надуваеми матраци, много възглавници, цветя и бързо ще постигнете този ефект.

PCLK3436

elpericuto.com

Можете да добавите и шатра плюс някои градински мебели, малко одеяла или килимчета.

PTLM0245purveyorofprettythings.com

4. Класическо пуул парти

Какво по-добро парти решение за лятото? Искаме да сме на море или поне около вода. Лятото в големия град е тежко, понякога дори мъчително извън офиса или колата. Изобщо всяко място, където няма климатик ни се струва като дълга разходка в Ада. Докато не дойде уикендът и не се излегнем на някой шезлонг до басейна с ледено мохито в ръка. Е, да, не е на морето, но пак е бягство и всички сме го чакали с нетърпение поне веднъж... на ден. И ето, няма нужда да се убеждаваме – купонът просто си е там. В София има страхотен избор от готини, големи басейни с барове, които работят дори през нощта. Така че грабвайте джапанките и банските и се чакаме на бара на басейна!

FHGW3289

birthdayinabox.com

YFET4273

swimmingpool.com

Не пропускайте да си подсигурите всякави надуваеми пояси, топки, лодки, фламингота, еднорози и каквото още се сетите! Все пак е парти!

Менюто, разбира се – всякакви плодове, поднесени интересно. Коктейлите са ясни.     

8083898beb6bfb92cdef30ede795d925

 comidaparafiestas.com

 

И както обещах, отиваме към по-екстравагантните и по-сложните за организация. Но на нас ни се празнува и не се отказваме! Нека разгледаме няколко тематични предложения.


 

5. Хавайско Парти

Можете да го организирате навсякъде! Украсата е ключът - истински тропически рай. Шарени поли, цветя в косата, ефектни бански костюми, много кокос, много ананас и всякакви други шарени плодове... може и да ги ядете, ако решите! Предимствата, разбира се, вече са ясни - единственото парти с ядлива украса ха-ха. Шегувам се, разбира се. Просто вижте как изглежда!        

havai ok

pinterest.com

Шарено, шумно, забавно, горещо! Всякакви аксесоари, които направо си крещят "лято". Безбройни идеи за менюто и всичките адски достъпни.

4a6edd5053318ae7ce25836a879b8c52

pinchofyum.com

havai2

pinterest.com

6. Мексиканско парти

Отново горещо парти с ярка украса и шумна музика - личен фаворит! Фиеста и горещи емоции! Пригответе тарамбуките, маракасите и кастанетите. Понесете се на пътешествие из Куба, Аржентина, Мексико. Менюто - всичко, което отваря апетита не само към храната, а и за живот, за общуване, за емоции.  Ром, текила, коктейли, носещи полъха на Карибския бряг. След няколко коктейла е време и телата ни да се раздвижат – салса, меренге, кизомба, бачата.

Преди време имаше един бум на използването на серенади за... подарък. Не знам дали сте попадали на този сайт  - супер професионалисти и ще свършат страхотна работа за подобно парти.

И малко тайни "от кухнята" - скоро организирах една Quinceañera (Кинсеанйера - отпразнуването на 15-ия рожден ден на момиче от Латинска Америка) и се наложи да намеря единствената мариачи банда в България. Направихме невъзможното - намерихме ги, съществуват! Можете да си наемете и мариачи банда с пълно сценично оборудване, костюми и всичко необходимо! Е, не е ли страхотно?

AMCQ8499

kids-partycabin.com

Всъщност тематичните партита са безкрайни, можете да направите каквото пожелаете. Само не забравяйте – изпълнете темата до край. Нека не само украсата отговаря на темата, но и храната, напитките, дрехите, музиката. И винаги избирайте по-безлични места за тематични партита, места, които не задават предварително настроение. Повярвайте ми, те се преобразяват много по-лесно.

А сега нека погледнем няколко по-смели идеи за най-авантюристичните.

7. Парти във... влак

Еха, да, точно така – във ВЛАК. Звучи смело, интересно и си е просто уау. Искате парти в заведение в Банско или може би дори на морето? Но защо пътуването на гостите да е дълго и скучно, когато можете да започнете с празнуването още във влака! За целта – наемете няколко купета или спални вагони, украсете и почерпете гостите. Ако намерите влак със съществуващ вагон-ресторант – още по-добре. Помните ли времето преди да имаме коли? Често пътуването до морето беше по-забавно от самото море? Китари и песни цяла вечер от София да Бургас. Още помня как настоявах пред майка ми да не ми купува билети за спален вагон, защото „никой не спи“. Ами стига сме спали по колите! Хайде всички на влакчето!

Впрочем, от време на време има интересни събития в теснолинейката, дори и да не организирате своето парти във влака, можете да следите за тях. 

JBNY7907

onetimethrough.com

А за тези от вас, за които украсяването на влак е твърде много, може би ще ви хареса малко повече идеята за:

8. Парти в рейс

Така:

- наемате си рейс (да, съществуваща услуга е);

- наемате си шофьор, който да обича силна музиа;

- наемате си диджей, който да обича рейсове.

- украсявате.

Следваща спирка – Партиииии!

Шегата настрана, съвсем възможно е. Парти рейсове/бусове съществуват и са супер начин за превоз на гостите. А можете и наистина да си го организирате сами, като си наемете поотделно елементите.

o

discobus.vegas

Но нека слезем малко от превозните средства и се разходим до:

9. Концерт в гората

Това е може би едно от наистина трудните за изпълнение партита. Със сигурност изисква групови усилия за организацията и е по-скоро парти-изненада. Поканете любимата група или изпълнител на ваш близък или музикален състав, който да изпълни любимите му парчета и го отведете на специално тайно приключение сред природата. Всички сме били на поне една горска сватба, но защо горската атмосфера да е подходяща само за сватби? Били ли сте някога на малък концерт в по-интимна обстановка? Усещането е неповторимо.

3f7deed45af9fb89dbd79c4be741a3e7

lowa.org

gora

elegantweddinginvites.com

Ако пък празнуването в гората ви се струва прекалено, винаги можете да погледнете Маймунарника, защото не само е почти в гората, но има и сцена. Също можете да проверите и някои хижи.

Да не забравяме и по-малките все пак. Какъв късмет само имат децата родени в топлите месеци! Какво по-хубаво от това да си дете и да празнуваш на открито, да тичаш безгрижно и никога да не си и помисляш, че някой ден ще станеш „голям“ и ти. Ех, детство!

И така в чест на най-малките летни деца – няколко парти идеи.

10. Лятно кино

CPQU1611

tipjunkie.com

Кой не обича кино? Единствената причина да не празнуваме с кино прожекция, когато става въпрос за деца е, че са деца... и не обичат да седят на закрито. Но няма нужда да сме на закрито. Взимаме един прожектор под наем, един чаршаф и няколко възглавнички и получаваме лятно кино. Ура! Кой няма да търпение да слуша Елза и Let it go за поне петдесети път?! Родители, знаете за какво говоря, нали?

TXYM9399

unebugphotography.org

11. Индианско парти

WZVD5394

karaspartyideas.com

Помните ли идеята за парти с палатки от преди малко? Слагате по-малки палатки, добавяте аниматор и получвате тематично парти!

*И тематична украса, златното правило от тази статия – винаги много украса!

12. Магическо парти

XRPN0824

catchmyparty.com

Не познавам дете, което не обича фокуси. Всъщност не познавам човек, който не обича фокуси. Така че – магическо парти за вълшебни спомени. Викнете аниматори, които правят такова шоу, и не се притеснявайте за останалото. Фокус-мокус и всички са щастливи! Магия!

И последно, за малките, големите и най-вече за техните най-добри приятели!

13. Кучешко парти

DSC02523 ok

 

Личен архив

   Iron Mermaiden Events – стартирахме организацията на първите кучешки партита в България.

D ok1Личен архив

Много от вас са си го мислили, признайте си! Кучетата са част от нашите семейства, те са най-добрите ни приятели – разбира се, че ще ги отпразнуваме. И, разбира се, че ще е в парка! Осигурете мебели за кучешките мами и татковци, води за кучешките гости и ако наистина искате да впечатлите всички – кучешки кетъринг! О, да, съвсем наистина съществува такова нещо (и ние не можахме да повярваме). Pupcakes – къпкейкове за кучета и кучетата наистина ще усетят духа на празненството. Можете да ги погледнете тук

Авторът на тези чудесни идеи Милена Комитова е амбициозен и креативен човек с неподправен ентусиазъм към живота и отпразнуването на всеки малък повод за щастие. Още идеи може да разгледате на страницата й Iron Mermaiden Eventsron Mermaiden Events.

Препоръчваме ви още: 

Кучешки рожден ден

Бебешкото парти на Яна

Купон след 40??? Задължителен е!

Рокаджийките обичат чалга

    

Последно променена в Сряда, 23 Май 2018 09:15

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам