Грижа за кожата през лятото

Автор: Надя Йорданова/Инфармация

В зависимост какъв е типът ви кожа, можете да имате нужда от различни продукти за лятото. Въпреки това има някои основни правила, които всеки трябва да спазва, ако желае една подмладяваща, слънчева почивка през сезона.

1. Задължително облекло

„Униформата“ на красивата жена през лятото е: дълги, свободни дрехи със светъл цвят, които предпазват от слънчевите лъчи, и широкопола шапка. Женствената ви фигура няма да пострада от широкото облекло. Напротив, малко мистерия винаги работи в наша полза, когато омайваме отсрещния пол. Ако сте от по-вамп момичетата и не ви харесва да се покривате много, използвайте по-честичко слънцезащита за цялото тяло. И като говорим...

koz3

2. Слънцезащита

Вашата Инфармацка ще натяква за това до последния си дъх. Направете всичко възможно, за да осигурите достъп до хубави козметични продукти с висока широкоспектърна защита. Избягвайте продуктите с алкохол – но имайте предвид, че слънцезащита дори със спирт е по-добра от никаква!

Пудрите със слънцезащитен фактор не са толкова добри, колкото течните продукти, но са прекрасен вариант за градска среда, когато не искате да разваляте грима си с повторно нанасяне на слънцезащитен продукт. Знаете, че това трябва да става на всеки два часа. Подбирайте висок SPF фактор – минимум 25-30 и преценете внимателно дали да изберете химични, физични или нанофизични филтри.

3. По-леки формули

Имайте предвид, че през лятото (нормално) потенето се засилва, космените фоликули се запушват и комедоните са налице по-често, отколкото през зимата. Ако сте с комбинирана до мазна кожа, избирайте гелове и флуиди вместо кремове. Не забравяйте, че кремовете са емулсии с маслена и водна фаза. Повечето козметични продукти са от вида „права“ емулсия – т.е. масло във вода, но има и изключения. Млеката също са емулсии, те са по-леки – т.е. мастната фаза е по-малка като обем.

kiz2

4. Използвайте термални води

Фен съм на термалните води за освежаване през лятото. Подчертавам – само освежаване. Не очаквайте една термална вода да има всички изброени от маркетинговите стратези на фирмата свойства – невъзможно е. Но това не прави тези продукти безполезни.

5. Използвайте основа за грим и спрей за фиксация

През горещото лято гримът се разтича с потта. Добрата основа (не е задължително да е скъпа. Има прекрасни основи за грим за по десетина лева) ще защити грима, а фиксиращият спрей ще довърши останалото. Пудрата също защитава фон дьо тена от разтичане. Хитър ход е да се използва фон дьо тен под формата на пудра – разтичането е сведено до минимум.

Това далеч не е всичко – но е прекрасна основа за грижата за кожата през лятото. Инфармация и нейният автор ви пожелават едно прекрасно лято с много почивка и слънчеви моменти.


Препоръчваме ви още:: 

Надя Йорданова: Истинската ми страст е писането

Подвеждащи изрази в козметиката

Само за момичета

 

Последно променена в Сряда, 23 Май 2018 20:48
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Да забременееш по график

Да забременееш по график

08 Авг, 2019 Добра форма

Когато и ако...

Когато и ако...

30 Юли, 2019 Отношения

Що се смеете на чуждото страдание!

Що се смеете на чуждото страдание!

19 Авг, 2019 Татко Калоян

Милото

Милото

12 Авг, 2019 Дом

Истанбул - столицата на света

Истанбул - столицата на света

17 Авг, 2019 Развлечения

Вие как се казвате?

Вие как се казвате?

11 Авг, 2019 Възпитание

Бели малини

Бели малини

10 Авг, 2019 Истории

Типовете мъже според Надя

Типовете мъже според Надя

02 Авг, 2019 Забавно

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам