logomamaninjashop

Красива жена

Автор: Мария Пеева
 
Знаете, че много време прекарвам в Гърция, особено лятото. И ща, не ща, правя разни сравнения. Има нещо, което ми прави много голямо впечатление там и ще го споделя.
 
Гръцките момичета и жени имат по-добро самочувствие от нас. Говоря за всякакъв тип момичета и жени - и пълнички, и слабички, и атлетични, и отпуснати, и красавици, и некрасавици. Те просто си ходят със самочувствието, че са ЖЕНИ. Повечето се носят много елегантно - хем е секси, хем не прекалено, косите им са хубави, повечето носят грим, но козметичните корекции, които съм виждала са само вежди, други неща не си пипат или поне не е толкова често да видиш гъркиня с коригирани гърди, устни, а скули пък нито една не съм видяла да има.
 
Но това, което имат в пъти повече от българската жена е самочувствие. Те вървят като ХАРЕСВАНИ ЖЕНИ. Мислела съм си, като наблюдавам някоя обилно заоблена, преливаща направо девойка по бански, че това ако е българско момиче, то ще се увие в шалове и парео, пък може и изобщо да не му дойде храброст да се разхвърля на плажа.
 
Гъркинята обаче е наперила гърдите и гордо крачи по пясъка, а след нея върви някой същински Аполон, какъвто в България никога няма да го видите с момиче без гърди, устни и крака два метра дълги.
 
Даже моите любими възрастни съседки от селото ни ходят с вдигната глава и както са облечени в черно, така златните колиета се подават под дантелата на скромно загатнато деколте, а на ушетата трептят златни обички под сребристата грива. Умеят да са красиви гръцките жени, да се гледат и да се глезят, и си знаят цената.
 
Сексапилът е въпрос на излъчване, това е истината. Не е до пластики, гладуване, фитнес и постоянни усилия да изглеждаш като модел.
 
Разберете, че това не е пост, който омаловажава грижата за тялото, но нека тази грижа е защото искаме да сме здрави и силни, а не за да ни харесват мъжете/момчетата/другите жени и тн.
 
Те ще ни харесват, ако преди това ние се научим да се харесваме. Това е то.
Последно променена в Вторник, 28 Май 2024 09:40

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам