logomamaninjashop

Писмото на една майка до Дядо Коледа

Писмото на една майка до Дядо Коледа Santa claus photo created by gpointstudio - www.freepik.com

Автор: Ася Асенова-Банкова

Скъпи Дядо Коледа,

Това съм аз - А.

Всъщност нека се представя, ти познаваш само децата, не и нас. В 11 месеца от годината аз съм една невротична средностатистическа БГ мама, която обича да харчи пари, но в повечето случаи няма. В 12-тия месец от годината пак съм си същата, но с гирлянди. Желанието за харчене на пари се увеличава - все пак Коледа иде, но същевременно се увеличават и сметките за ток, парно и топла вода - все пак зима иде.

Децата, бидейки наясно, че клетите им родители не могат да изпълнят всичките им желания, се обръщат към теб. И ето защо аз те търся - моля те да редуцираш списъка на дъщеря ми като премахнеш следните неща:

1-во: Двойно уоки токи!

Не стига, че не спира да дудне, докато е в стаята при мен, а с това ще ми се налага да я слушам и от другата стая... Моля ти се, не!

2-ро: Лего.

Не че има нещо лошо в легото, даже напротив - развива фината моторика и въображението. И не е като да не съм инвестирала в лего, като за гарсионера в Люлин. НО! Когато купиш 5 лего с Елза и Ана, когато прочетеш инструкцията на 5 лего с Елза и Ана и ги сглобиш до последния детайл, когато настъпиш 5 Елзи и Ани... Айде няма нужда от 6-то лего с Елза и Ана! Така цветущо се научих да псувам, когато легото навлезе в нашия живот, сигурно и на Северния полюс сте ме чули.

3-то: Rescue pets

Или казано на български - животинче, което е в беда и има нужда от спасяване. Скъпи Дядо Коледа, котката вкъщи ще потвърди мнението ми - дъщеря ми не спасява животни! Тя им прави ректален преглед, стоматологичен такъв, прави се на фризьор като ги гони с ножица да им отреже мустаците, но НЕ ги спасява. Мога да приложа снимка на едно плюшено мече за доказателство, но рискувам никога повече да не й пратиш подарък.

Скъпи Дядо Коледа,

В замяна на премахнатите три подаръка за дъщеря ми, аз бих искала да те помоля за един за мен. Не искам нищо материално, просто искам винаги, когато отворя хладилника да има нещо вкусничко за ядене, НО то да не се отразява на показателите на кантара. Какъв оксиморон, а? Но ти си умен, ще измислиш нещо. И да знаеш - боровинките са вкусна храна, вече пробвах с тях, но това че акам лилаво, най - много да ме направи вълшебен еднорог. Измисли нещо друго.

С обич, А.

Последно променена в Петък, 17 Декември 2021 09:17

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам