logomamaninjashop

Забавният хороскоп на маг Надя Брайт - 04.10-10.10

Автор: Надя Брайт

Овен

Първото значимо събитие за седмицата се отбелязва в сряда, когато Плутон – планетата на алхимичните взаимовръзки, спира да се върти ретроградно във вашия дом на кариерата и поема градивна посока. Нови проекти може да потръгнат или вече започнати, да отбележат ново развитие. Обаче няма да се стане просто ей така, а ще ви се наложи да се доказвате и може би дори да се преборите с някого за лидерското място. Ако имате желание за подобни действия – планетите ви дават зелена светлина – вече е време да заемете челно място.

В сряда се случва и още едно нещо – новолуние във Везни. Новата луна ще изгрее във вашия дом на сериозни обвързвания. Необвързаните Овни ще видят добри възможности за връзка на хоризонта, а обвързаните няма да сгрешат, ако инвестират във връзката си. Обаче имайте едно наум за ретроградния Меркурий и се въздържайте от заявяване и деклариране на каквото и да е до 18 октомври. Просто насочете погледа си към този аспект от живота ви и помислете, дали случайно не пропускате нещо, което би го направило по-пълен в любовен план.

В четвъртък Венера ще влезе в Стрелец и вашия дом на приключенията, като ще остане там до 5 ноември. Комбинацията от планетата на любовта и дома на приключенията, трябва да ви говори, че ще сте доста широко скроени в този период. За необвързаните е супер. Обвързаните да внимават и да съгласуват широко скроените си действия с комфорта на половинката.

Четири месеца и половина тежкият Сатурн беше ретрограден във вашия дом на екипната работа и партньорствата. Най-накрая и тази планета ще се задвижи правилно, считано от неделя. Обмислете проектите и начинанията си през призмата на съвместна дейност с някой, това би увеличило резултатите.

Телец

Интересно и необичайно, но все пак – като че ли положително влияние от планетите, ще имате тази седмица, Телци. Ще ви се иска да излезете от зоната си на комфорт и даже ще ви е приятно. Първо - защото в сряда Плутон спира да се върти ретроградно в зоната ви на развитие. Каквито и вътрешни спирачки да сте усещали що се отнася пътувания, учене и нови работни начинания – сега ще отпаднат. Не само това, а и ще усетите прилив на смелост и ще се впуснете в различни неща, дори да не сте сигурни какво развитие да очаквате. Отпускането на контрола и опитването на нещо ново ще се отрази освежаващо на креативността ви. „Отпушването“ на Плутон ще ви помогне да осъзнаете, че не се налага да довършите до край всяко нещо, което започвате.

В сряда новолунието във Везни ще зареди с енергия вашия дом на организираност, ефикасност и здравословни практики. В този ден е добре да помислите над приоритетите си и да ги подредите ясно и конкретно за себе си. Постарайте се да помислите над нещата, които наистина искате и които са не само важни, но и добри ЗА ВАС. От това ще произлязат и задачите ви за следващите два месеца. Все пак не се втурвайте в големи проекти или пък да правите най-съществените стъпки във вече започнатите начинания до 18 октомври, когато Меркурий спира да е ретрограден. Доброто планиране и правилно поставените цели са достатъчни като начало. Ще можете да използвате влиянието на новолунието в следващите шест месеца. 

Това съвпада и със спирането на ретроградния период на Сатурн във вашата кариерна зона. В неделя планетата започва да се върти в правилната посока и спира да слага пръти в колелетата на работните ви проекти. Насочете се с пълна сила към това, което искате в професионален план, дори и в последните месеци да ви е изглеждало неизпълнимо. Успех!

Близнаци

Като че ли всичко ви потръгва тази седмица, Близнаци! Първо в сряда Плутон спира да е ретргограден във вашия дом на най-съкровена интимност. Няколко месеца тази ретроградност ви измъчваше, като караше тайните ви емоции и страхове да бълбукат във вас. Сега Плутон ви освобождава и ви позволява да направите това, което най-много успокоява човешките същества – да споделите с друго човешко същество. Огледайте се – сигурно партньорът ви иска да знае какво се случва в емоционалния ви свят и е готов да откликне. И необвързаните да се огледат – въмозможно е около тях да има някой, който иска да ги опознае наистина и с когото могат да споделят.

Описаното до тук е чудесна основа за нещата, които ви чакат в сряда и четвъртък. Първо е новолунието във Везни, което ще ви донесе флиртаджийско настроение и готовност за забавления. А после и тежката артилерия в четвъртък – Венера влиза в Стрелец и изсипва цял куп подпалки в огъня на любовта и страстта ви. От където и да го погледна – настъпва много благоприятен период за развитие на любовната тема. 

Новолунието във Везни е добър аспект за създаване на бранд. Независимо, дали имате собствен бизнес или работите за някого, помислете как да използвате това влияние. Ако имате бизнес – консултирайте се с професионалисти, които да изградят стратегия за развитие на марката ви. Подобно нещо може да направите и със собственото си CV – осъвременето го, направете го по-интересно. Човек не знае кога ще му потрябва блестящо представяне и е хубаво да имате едно под ръка.

В неделя Сатурн спира да е ретрограден в дома на експанзията и развитието ви. Което значи – пълен напред към нещата, които искахте през последните месеци, но все нещо ви се опъваше... Или пък, ако предпочитате – пълен напред към новите мечти – вече няма кой да ви пречи!

Рак

Раци, на фокус е любовният ви живот и всичко свързано с него! Плутон, малкият негодник, в сряда спира да е ретрограден във вашия дом на партньорствата. Сега може да изгладите противоречията и конфликтите, които имахте до този момент с партньора и да продължите напред със заздравена връзка. Необвързаните няма да сгрешат, ако се огледат около себи си за подходящ партньор. И не гледайте само в близкото си обкръжение, бъдете креативни – може би някой приятел има приятел, който... Или пък отворете пак приложенията за запознанства, като нищо може да се е появил човек с интересен профил.

В сряда новолунието във Везни ви дава енергия и желание да се фокусирате над дома си и неговото „оправяне“, според вашите разбирания за уют. Знаем, че сте много добри в това, така че – не пестете усилия за осъществяване на идеите си. Другото, което знаем е, че намирате смисъл в създаването на дом и уют, когато има с кого да ги споделите. Което ни връща на горния абзац, ако ме разбирате :)

В четвъртък пък Венера влиза в Стрелец и вашия дом на грижата за себе си, здравословни занимания и уелнес. Между другото, това също са дейности, в които може да включите половинката си или някой, който искате да ви стане половинка.

Значи до тук имаме отпушване на канала за партньорски отношения и връзки, както и грижи за дома и за тялото. Подобрения във всички сфери. Чакайте само да чуете какво става неделя... Тогава Сатурн спира да е ретрограден в зоната на интимността и еротиката при вас. Тоест – като черешка на тортата, либидото ви се засилва и вече нищо не може да го спре!

Така, че Раци – извадете хубавите си дрехи, направете си нова прическа и поканете някой вкъщи :)

Лъв

Нещата се подреждат, Лъвове! Започваме с това, че Плутон в сряда спира да е ретрограден във вашия дом на работа, задължения, организация и грижа за здравето. Сега можете да подредите приоритетите си така, че да се фокусирате над нещата, които наистина са ви важни и с които наистина ви се занимава. Дребните противоречия, които отвличаха вниманието ви и ви караха да се чувствате все едно тъчете на няколко стана (и то – понякога безплодно), сега се изчистват. Имате много енергия – вложете я така, че работата да ви доставя удоволствие.

В сряда има още едно събитие – новолуние във Везни. За вас то изгрява в сектора на социални контакти и приятелства. Влезте в контакт с повече хора, посетете повече събития. Помислете и за стари приятелства, които сте позабравили или загърбили. Може да се окаже, че искрате не е угаснала там. Тези дейности ще ви заредят с много енергия, ще си прекарате приятно времето и кой знае – може да излязат някакви общи идеи за интересни начинания.

В четвъртък Венера влиза в Стрелец и вашата зона на флиртове. Ще го обясня по-ясно – изобилната планета на любовта влиза в най-приключенския и огнен знак и се развихря в дома на флиртовете ви. Като прибавим и лъвската харизма... не знам, не знам. Внимавайте накъде си насочвате чара, защото от където минете любовта ще пламва, а за гасенето ѝ после планетите мълчат. Ако пък сте в сериозна връзка – абстрахирайте се от всички поводи за драма и изживейте красиви любовни мигове с партньора.

Независимо от брачния ви статус, считано от неделя, Сатурн ще повлияе добре на уменията ви за партньорстване и на желанието ви да сте в устойчив съюз. До 7 март имате всички възможности да заздравите връзката си или пък да влезете в нова – сериозна и устойчива.

Дева

Фокусът ви се обръща към вас самите тази седмица и това е много полезно и здравословно. На първо място – в сряда Плутон спира да е ретрограден във вашия дом на креативност, романтика и забавление. Усещате прилив на нова енергия, както и оставяте зад гърба си някои разочарования от отминалите месеци. Самочувствието ви ще се подобри, а от там и желанието ви да правите неща които са добри за вас. Не чакайте повече – запишете се на курса по танци, който ви беше интересен, но така и не стигнахте до там (или каквото друго забавно отлагахте да започнете). Също така – периодът е подходящ и за поемане на някакви рискове и излизане от рамките на собствените си разбирания. Естествено, не говоря за нищо опасно. Става дума по-скоро за роли, в които не сте си позволявали да влезете, но ви се е искало. Просто спрете да си самоналагате невъзможно високи критерии, приемете, че понякога пътят е по-важен от самата цел и се забавлявайте. 

В сряда има новолуние във Везни и това влияение ще помогне на финансовите ви планове. Замислете се сериозно и бъдете креативни по въпроса как може да изкарате допълнителни пари. Сега е моментът да монетизирате хоби, например.

В четвъртък Венера влиза в Стрелец и вашата зона на дом и домашен уют. От малки действия като купуване на нова ваза до сериозни стъпки като смяна на дома – всичко е възможно до 5 ноември. Възможно е също така у дома ви да се появи нов обект за гушкане – не знам на колко крака :)

В неделя Сатурн спира да е ретрограден в дома ви на здравословното и грижата за себе си, така че – ако сте искали да откажете цигарите, да започнете диета или да тичате сутрин – вече няма планетарна пречка за това (тоест – започнете сега без оправдания).

Везни

Последните пет месеца не бяха супер леки за вас в домашен аспект, нали Везни? Това се дължеше на Плутон, който беше ретрограден във вашата зона на семейството. В сряда обаче, малката мистична планета се завърта в правилната си посока и ви помага да изгладите противоречията с близките. Само имайте предвид, че „изглаждане на противоречията“ невинаги означава да стане така, както вие искате. Може би вие сте тези, които трябва да направите компромис, за да потръгнат гладко нещата. Освен това, времето е добро да помислите за разни подобрения на дома или пък лек ремонт. Не е нужно да правите някакви основни или големи промени, просто освежаване, колкото да зарадва окото на вас и домашните би било достатъчно.

В сряда също така има новолуние във вашия знак и това е много плодотворно време за поставяне на нови начала. И не става дума само за набелязване на някакви планове в работата и подобни. Можете да помислите за промяна на някои видове поведения, ако чувствате нужда от такава. От въвеждане на здравословни навици, до промяна на начина на общуване с околните – вие си знаете от какво имате нужда. При всички положения, не е нужно да ги въвеждате изведнъж. Сега набележете какво искате да постигнете и предприемете последователни стъпки за това в следващите шест месеца.

В четвъртък вашата покровителка Венера влиза с танцова стъпа в Стрелец и активира зоната ви на социализиране и приятелства. Освен, че за вас ще е  удоволствие да се видите с по-широк кръг хора, ще заздравите връзката си, ако излизате с половинката си. А необвързаните да се оглеждат там, където излизат, защото свързване с партньор през социалните ви кръгове не е изключено. А в неделя, Везни, либидото ви се възпламенява с нова сила. Сатурн спира да е ретрограден във вашия дом на страстта и нека го кажем така... партньорите ви ще са за завиждане.

Скорпион

Покровителят ви – мистичният Плутон спира да е ретрограден от сряда тази седмица. Това слага край на петмесечен период, в който като че ли това, което искахте да кажете не беше много добре разбирано или пък нямахте достатъчно чуваемост. Сега обаче имате всички шансове посланията ви да достигат до правилните хора по правилният начин. Остава само да измислите какво искате да кажете и на кого. Запознанствата с нови хора са препоръчителни, между другото. Както и вслушването в собствената муза и проявяването на творчество.

В сряда се случва и още едно нещо – има новолуние във Везни и то огрява вашия дом на поставянето на край и лекуването на травми. В следващите шест месеца може да се сбогувате с хора, ситуации и поведения, които не са добри за вас и живота ви. Понякога е трудно да осъзнаете на какво трябва да сложите край, особено, ако сте се вкопчили в него със скорпионската си решителност. Опитайте се да прецените трезво и да действате в своя полза. Хубаво е, че този период е добър и за лекуване на травми, защото ще можете да минете по-леко през промените, както и да се изчистите от стари неща.

От четвъртък до 5 ноември Венера ще е в Стрелец и вашия дом на практичен луск и сигурност. Периодът е подходящ да подредите дома си, работното място, файловете на компютъра, гардероба си... Изобщо всичко, което обитавате и ползвате в ежедневието си. Това ще е освежаващо ново на начало, ще ви накара да се чувствате по-леки и в същото време – уверени.

Тази тенденция съвпада с обръщането в правилната посока на Сатурн в неделя. Той ще спре да е ретрограден в зоната на дома ви и семейството. Сега ще можете да изгладите противоречията от последните месеци и да продължите спокойно напред. 

Стрелец

Започвам с добри новини за парите ви, Стрелци! В сряда Плутон спира да е ретрограден във вашия дом на финансите. Това ще изчисти малките (и не толкова малки) противоречия, които имахте през последните пет месеца. Сега е моментът да преразгледате паричния си поток и кое начинание всъщност може да изкарва повече пари (когато Плутон не му пречи). Добра идея е да прегледате бюджета си и да оптимизирате разходите. Активности, свързани с допълнителна доходност, също са добре дошли.

В сряда имаме и новолуние във Везни, което за вас изгрява в зоната на екипната работа. Ако искате да постигнете нещо, за което ви трябва екип или пък имате някаква кауза, в която искате да увлечете останалите – периодът е много добър да съберете правилните хора около вас. В процеса на привличане на другите, придържайте се към автентичните си разбирания, а не „продавайте“ идеите си. Така шансът да намерите наистина правилните хора, с които да установите трайни отношения, е по-голям.

След дългото битуване на Венера в интроспективния ви дом, в четвъртък тя влиза директно в Стрелец и изкарва на повърхността вашата чувственост. Либидото ви се оживява и желанието ви да изпитвате радостите на живота се възражда. Обвързаните ще могат да се свържат на дълбоко, душевно и физическо ниво с партньора си в този период. 

Ако през последните месеци сте имали чувството, че не ви разбират достатъчно добре или че посланията ви нямат искания от вас ефект, това се дължи на Сатурн, който е ретрограден през последните месеци. Той объркваше комуникацията ви по-сериозно и за по-дълго време, отколкото един ретрограден Меркурий може. Добри новини! В неделя Сатурн се задвижва в правилната посока и ви предлагам да ревизирате важните за вас послания. От работата до личния живот – помислете на кого какво сте искали да кажете, формулирайте го отново и действайте!

Козирог

Напред и нагоре, Козирози! Най-накрая това е възможно, защото Плутон спира да е ретрограден във вашия знак от сряда. Последните месеца не бяха много лесни в емоционален план, именно заради ретроградността на тази мистична планета. Възможно е да сте „забили“ в стари преживявания и да сте отворили неизлекувани рани. Надявам се да сте успели да затворите старото, да излекувате болките от него и сега да сте готови да продължите напред с новите си уроци. Сега, във всеки аспект на живота си, ще имате възможност да бъдете изцяло себе си, без нищо да ви обърква плановете.

Също в сряда има пълнолуние във Везни. То изгрява във вашия дом на амбициите и ги засилва толкова много, че дори самите вие ще се изненадате. Обикновено вашият стил е да си поставяте цели, да изграждате стратегически план за постигането им и да действате последователно. Сега добавяме към това и щипка нетърпение, както и порив за преследване на по-високи цели. Това всъщност е доста хубаво, имайки предвид колко добре сте подготвени за начинанията си. Само един съвет, защото Меркурий все пак е ретрограден – избирайте добре накъде се насочвате, за да не пилеете енергия в много посоки.

От четвъртък до 5 ноември, когато Венера ще е в Стрелец, периодът е подходящ да влезете в контакт със самите себе си. Погледнете навътре и честно се срещнете с желанията си. Кое е това, което наистина искате да правите, къде наистина искате да живеете и... с кого? Важно е тези въпроси да намерят правилните отговори, за да сте наясно в какви посоки да поемате в живота си, така че да се чувствате удовлетворени.

В неделя Сатурн също спира да е ретрограден и то – в дома ви на финанси и сигурност. Време е за личната ви финансова рехабилитация – ревизирайте бюджета, спрете излишните разходи, насочете малко повече финанси към собствената си личност и помислете над възможностите за допълнителни доходи.

Водолей

Последните месеци мистериозният Плутон беше ретрограден не къде да е, а във вашия дом на трансофирмации, вдъхновение и връзка с езотеричното. Накратко казано – доста смущения на сигнала между реалност и езотрика имаше при вас. В сряда обаче Плутон се завърта пак накъдето трябва и вие ще можете правилно да подредите интуиция, прозрения, предчувствия и реални ситуации. Надявам се през ретроградния период да сте разбрали кои са непреживяните ви травми (те се обаждат в ретроградност), защото сега ще имате възможност да се справите с тях.

Друго, което се случва в сряда е новолуние във Везни. За вас то изгрява в дома на пътуванията, развитието и ценностите и ви прави много жадни за тези неща. Някои от вас ще стегнат куфарите, обзети от желание за пътешестване. Други ще почувстват такова желание по-скоро на концептуално ниво и ще се обърнат към нови източници на знание. Няма да се развивате само като знания и умения, а и духовно – ще се стремите да бъдете по-добри човешки същества.

В четвъртък Венера влиза в Стрелец до 5 ноември и обединява за вас най-любимите ви теми – страст, любов, приятелство, взаимопомощ. Ще ви се иска да сте навсякъде и с всеки, да преживявате и съпреживявате емоционално. Добре е да помислите за здравословните граници на това и да си поставите някакви приоритети. Предлагам ви за приоритет любовта. Ще се чувствате добре в това поле на живота си, ако по-скоро се забавлявате с любимия (или проекто-любимия), отколкото да ставате много сериозни и да поставяте въпроси за бъдещето.

В неделя Сатурн спира да е ретрограден и вече, след пет месеца, имате възможност да разперите крила във всеки аспект на живота си. Високите ви цели няма да изглеждат толкова недостижими. И не само това – за първи път от много време, ще се почувствате цялостни и истински доволни от това, което сте.

Риби

Най-накрая няколко томахавки ще бъдат заровени, Риби. Плутон беше ретрограден последните месеци и много ви разбъркваше зоната на общностите и технологиите. Сега, от сряда, тази мистична планета се завърта в правилната посока и изчиства много неясноти, смекчава противоречията, както и спира да обърква технологиите. Времето е подходящо за свързване с различни хора и обмяна на идеи. Необвързаните може да имат успех с апликациите за запознанства.

В сряда също така има и новолуние във Везни, което за вас изгрява в дома ви на емоционалните връзки и споделянето. Необвързаните може да заложат на откритост в създаването на нови връзки. Естествено, нямам предвид да си изпеете и майчното мляко, но няма да навреди, ако се заявите такива, каквито сте в действителност. Изобщо – споделянето на автентични чувства може да ви сближи с някого по истински свързващ начин. Ако сте обвързани – новолунието е добър момент да си изясните какво искате за тази връзка и след това – да го изясните и на партньора си. Новолунието покровителства новите начала, така че помислете какво нововъведение в живота ви (в емоционален план) ще ви накара да се почувствате по-добре.

В четвъртък Венера влиза в Стрелец и вашият дом на бъдещето. Усещате нужда от по-ясни планове и основи за бъдещето си и ставате по-малко толерантни към временни решения. Този период на Венера ще продължи до 5 ноември и е много добър за разчистване на живота от заместители на трайни и истински отношения, дори и с цената на известен период самота.  

В неделя Сатурн слага край на дълъг ретрограден период във вашия дом на интроспективност и лекуване. Сега, със завъртането в правилната посока, Сатурн ще осветли пред вас скрити постъпки на други хора. Също – ще ви помогне наистина да излекувате някои от старите си травми, както и да се отървете от някои зависимости. За щастие – по време на ретроградния период сте получили доста уроци и имайки предвид колко мъдър е знакът ви – най-вероятно сте ги научили добре. Сега остава само да ги приложите към хората и ситуациите в живота си и да се придържате към това. 

Надя се занимава с психология, пилатес и стендъп комедия сериозно, а астрологията й е само за забавление. Както би казал любимият ѝ сър Пратчет – имала е един свой съпруг и няма да броим колко чужди. Чете и говори безспирно, което, естествено, прераства в писане. Ако искате да ви разсмее, следвайте я в тик-ток, фейсбук, инстаграм, само не и в живота, защото е опасна за живота. Първата ѝ книга вече е налице и може да се поръча тук! И не, тя не е за астрология, макар че има и зодии в нея. 

Вече можете да я откриете и в книжарниците, на полицата с бестселъри :). Нека и скептичните се уверят в това, което ние отдавна си знаем. Надя може да пише не само хороскопи :) А снимките на Борис Мутафчиев с "Миша" са колкото красиви, толкова и забавни. Можете да ги разгледате в албума Миша обикаля България. 

А снимките горе са на Миша в Париж. И Надя също :)

Последно променена в Сряда, 06 Октомври 2021 11:22

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам