logomamaninjashop

За кожата на една готвачка

Автор: Светла Чимчимова

Всички обичат кюфтета. Или поне така смятах до вчера. Че баш вчерашните ми кюфтенца ще бъдат препъни камък на моята кариера на стихоплетец, пописвач из разни сайтове с предимно дамска аудитория и въобще нормален член на обществото, не съм знаела. Видяхте ги какви са милички, сочнички и препеченички. На кого може да направи зло едно кюфте? Айде двайсетина кюфтета.

71043992 526774397898954 8902828233733439488 n

Ами на будната душа на някой любител на моята поезия.

Един любезен господин ми писа, че настоятелно ме моли, но всъщност ми препоръчваше да взема мерки спрямо себе си. Ще цитирам по памет, щото и господинът и кореспонденцията ни са вече минало. Тъй се ядосах, че в първия момент блокирах по грешка един напълно невинен гражданин, който нищо не ми бе направил. Аз съм много търпелив човек и досега съм блокирала само някакъв мосю, който накрая започна да ме плаши и един пич, дето ми крадеше нещата и ги публикуваше като свои, и си приемаше поздравления за тях като пич. Даже не ги криеше от мен. Веднъж не се сдържах и му написах отдолу ,,благодаря, че ме популяризираш" - иронично, нали. А той ми лайкна коментара и ми отговори учтиво ,,няма проблеми ". И аз вече реших, че е много нагъл. Ама може и от завист да е било, щото на неговата стена имах голям успех. Само дето хората не знаеха, че съм аз. Вярно той има 2300 приятели, а аз много по-малко. А това е друг въпрос, на който ми се налага да отговарям постоянно. Защо имам толкова малко приятели. Ми защото са малко, ама са цветът на обществото. Не искам някакви идиоти да ми надничат в живота.

Отплеснах се. Да се върна на господина с кюфтета и справедливия гняв.

Та ето що рече човекът. По памет...

,,Мила Светла. Вие сте много талантлива жена. Поезията Ви докосва хората, но има един проблем. Това са вашите постове с храна. Вие може и да сте добра готвачка, обаче на кого му пука? Днешните кюфтета вече преляха чашата на търпението ми и реших да Ви кажа какво мисля, за ваше добро.

Разберете, никой, никога няма да Ви приеме за сериозен автор, докато Ви вижда да пържите кюфтета! Това е недопустимо!"

Спестила съм ви някоя и друга удивителна.

55869270 425034161406312 5324436657242374144 o

Аз да ви кажа честно, хора, се пищисах. Какъв сериозен автор съм аз? Ми то аз даже не съм сериозен човек. И да ми посегнат на кюфтенцата баш! Айде на мусаката - как да е, сарми, чушки - ще го преживея, ама на кюфтенцата ми! И най ме вбеси , че видиш ли е за мое добро! Пак да кажа, аз доброто го искам материално.

Шегувам се. Нали може да се шегувам?

Тъй и тъй съм несериозен автор.

Вижте още как Светла

не умря по розови бикини :)

сготви френска супа :)

си намери сутиена у съседката :)

 

 

Последно променена в Четвъртък, 03 Октомври 2019 09:43

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам