logomamaninjashop

Кажи ми коя зодия си, за да ти кажа какво пиеш

Няма добър и лош алкохол, няма елитни напитки и напитки за пристрастени. Според астролозите има питиета, които импонират на характера ни и такива, които не са съвместими с него. Ето как звездите определят алкохолните ни предпочитания.


Овен

Водка за отскок
Vodka v ryumkah
Водката е напитка за силни усещания, с нея отскокът е гарантиран. А авантюристично настроените Овни обичат да скачат презглава в приключенията. Това питие е подходящо за всяка ситуация и гарантира (с нужните градуси) доброто настроение.

 


Телец
На по бира с приятели
1478739270

Телците, по принцип, не обичат да са център на вниманието и рядко ще ги видите да „разпускат“ на дансинга. Те предпочитат приятелските срещи на маса, обичат добрата храна, към която напитката е само подправка. За тях чашата бира е идеалният начин за тях да изпратят един натоварен ден в историята.

 


Близнаци
Текила до разсъмване
tekila 2

Близнаците обожават движението и танците. Те са царе на купоните. Обичат дансинга и умеят да създават еуфория у хората около себе си. На такъв темперамент най-добрият съюзник е текилата. Близнаците са в състояние да изведат всеки купон на качествено ново равнище. И обикновено не мислят за последствията. Тази мексиканска ракия от агаве просто е създадена за тях – няколко капки лайм, щипка сол между палеца и показалеца и шотове до разсъмване.

 

Рак
Джин, може би с тоник
gin

Раците са известни със своя темперамент и с честите пристъпи на меланхолия. Джинът е по своему тайнствена напитка, както са тайнствени и ароматните му съставки. Много сме чували за него, много го предпочитат, но малко са хората, които ще го оценят по достойнство. Джинът добавя екстравагантност и загадъчност към личността на Рака. Освен това е приятен на вкус (особено с тоник), а в родината му Холандия твърдят, че е полезен и за тялото, и за душата (въпрос на количество все пак).

 

Лъв
Да е червено и скъпо
table with two wine glasses and blurred background 1122 1462 Лъвовете са лидери. За тях изборът на алкохол е въпрос на престиж. А и виното, ако е добре подбрано (а Лъвовете тези неща ги могат), може да „причини“ невероятно удоволствие. Лъвът е най-харизматичният знак на зодиака. Той предпочита елитните вина от сортовете мерло или пино. Ако може да са френски и задължително да са скъпи. Да подчертават не само вкуса на този, който ги избира, но и социалния му статус.

 


Дева
На чаша студено бяло вино
close up of man pouring white wine 1122 705

Бялото вино е знак, че човекът, който го избира, е настроен за уютна среща с приятели. Когато хората от близкия кръг на Девата се събират, обикновено й доверяват избора на алкохол. Кой по-добре от представителите на този знак може да избере това, което биха харесали всички? Бялото вино обикновено е избор на грижовните, състрадателни и нежни души.

 


Везни

„Един бърбън…“ - както се пее в песента
burbon

Дон Дрейпър, героят от сериала „Момчетата от Медисън Авеню“, сигурно е зодия Везни. С нищо друго не можем да си обясним страстта му към тази напитка. Уискито е питие за хората, които правят бизнес без излишни драми и истерии. Те не се потят над подробностите и използват чара си, за да се изкачат до върха на кариерната си стълбица. Везните са разумни, информирани, аналитични. Уискито им помага да се „съберат“.

 


Скорпион
Муншайн – това пък какво значи?
moon3

За тези, които се чудят, това е автентична американска домашна „ракия“, чието название идва не от цвета на лошо дестилирания продукт, а от факта, че тази напитка са я варили нощем, на лунна светлина (защото била забранена). Скорпионите са бунтари, рушители на общественото спокойствие. И понеже са мъдри, и винаги живеят по собствени правила, обикновеният, продаван в магазините алкохол не е за тях. Скорпионите обичат домашното питие, приготвено по собствена рецепта, която с годините непрекъснато се усъвършенства. Не повдигайте пред тях темата за акциза върху домашния алкохол.

 


Стрелец
Шампанско за всички!
Sparkling Wine

Стрелците са хора с изискан вкус. Когато влязат в магазин за алкохол, обикновено първо посягат към рафта с шампанско. И в това няма нищо чудно – ако ще вредим на здравето си, нека да е с най-доброто. И по възможност да е бляскаво като самата напитка. Гръм от излетяла тапа, мехурчета в чашата – това е празникът, от който стрелците винаги имат нужда.

 

Козирог
Скоч, какво друго?
glass of whiskey with a shaker 1205 72За Козирозите няма по-добра напитка от истинското шотландско (в краен случай ирландско) уиски. Те са експерти по видовете алкохол, ценят особено „възрастта“ на напитката. Козирогът не бърза. Той знае – за да получиш най-доброто, понякога трябва да почакаш. Скочът само подчертава тяхната завършеност, умението им да виждат в перспектива и тяхната упоритост.

 

Водолей
Само био вино от еко ферма
organik vine
Водолеите са хипитата на зодиака. За тях престижът и социалният статус нямат особено значение. Трябва да е еко, в края на краищата са деца на природата и се стремят винаги да са близо до нея. За тях е интересно да видят къде и как се приготвя виното, да осъществят контакт с производителя му и да се насладят на напитката в компанията на съмишленици.

 


Риби

Абсент – изтънченото, забранено (някога) удоволствие
anbint2

Рибите са мечтателите на зодиака. Това са творчески личности, чувствителни натури. Те имат перманентна нужда от вдъхновение и истински, неподправени емоции. Затова, сякаш специално за тях, е бил създаден Абсентът. Напитка, която разкрива душата и подсъзнанието като никоя друга. Неслучайно е била предпочитана от Рембо, Пол Верлен, Едгар Алън По, Ван Гог и Оскар Уайлд.



Препоръчваме ви още:

Лъвът - цар на пътя, Везните - подвижна опасност 
Зодиите на детската площадка, в клас и в любовта 
За винените сноби и как да се справяме с тях

Последно променена в Събота, 14 Октомври 2017 18:28

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам