logomamaninjashop

Какво научих от майките на София

Този текст не е за хора без чувство за хумор.

Ако случайно днес не ви е смешен ден, оставете го за утре.

А ако не ви е смешен живот, зарежете го за следващия, когато може би ще имате късмета да се родите с чувство за хумор.

 

Автор: Дарина Рангелова

Част 1

Ми и аз се набутах в Майките на София, нали съм майка.
Да ви кажа какво научих. Преди да доведете бебето от родилния дом, всички мебели се почистват с оцет!
Имунитетът на бебето спада от растежа на зъбите! За това трябва да давате витамини с масло от черен дроб на треска. Сигурно и с масло от бял дроб ще пуснат скоро. Не е лошо и Билкова кръв да давате. Какво, по дяволите, е това?
Дрехите се гладят двустранно, (не знаех, че има хора, които гладят) като водата за ютията се КУПУВА и след това се оставя да се изпари до край, за да измрат микробите.
Чорапите на бебето се обуват наопаки, щото някой конец може да му се увие около пръста и да стане една…
Също трябва да внимавате с асансьорите, щото ако някой кихне вътре, бактериите са живи 18 часа!
Бебето-момченце, ако няма ерекция до 6мес възраст е много притеснително.
Може да е импотентно бе!
Значи, на прощъпулник е много важно какви предмети ще сложиш. Сериозни съвети има как детето да стане адвокат. Слагате някой закон, може Конституцията или статуетка на Темида, или и трите, и е гарантиран успехът.
За да се развива детето правилно, трябва да му купите ръчно изработена Тиха книжка за 80 лв. Нямам идея какво е това, но няма да го купя.
Първият рожден ден, трябва да е в ресторант с DJ и фотограф. Иначе, не знам.
След тази информация се чудя как оцеляват моите деца.

Част 2

Какво ново научих от Майките на София.
С дърпане на уши се прекъсват сливиците и край с ангините. Ама при момчета може да доведе до проблеми с потентноста и си трябва специалист. Реших да видя в нета кой предлага такова лечение. Първо ми излиза Тодорка от Градище. Не искате да знаете как изглежда Тодорка и къде лекува (10лева на дърпане), щото ще ходите да си леете куршум против страх. Отказах се да гледам повече.
Разбрах и че майките, които имат дълги нокти, са безотговорни. Не е хигиенично. Как бършат дупето на детето, а и собствения си задник? Честно, не би ми хрумнало да си задам точно този въпрос при вида на майка с дълги нокти. Не на последно място - може да му извади някое око. Абе, режете ги тия нокти бе, госпожа.
Научих, че има шампоан за отблъскване на въшки. Според мен нашийник ще върши по-добра работа. Оказа се, че има и балсам, гел-спрей и какво ли не против въшки, като само шампоанът е 28 лева. Е, ако не си го купя...
Ако на детето му се появят пъпки - първо поствате снимка в групата, след това отивате на лекар и после убивате комара.
Една дама задава, както сама се е изразила „нестандартен въпрос“. А той е: Къде се продават бели тениски? Чудя се дали думата“ нестандартен“ няма някакво значение, за което не знам.

Част 3

Значи, научих нещо, което не знам как не съм го знаела, въпреки трите ми деца. А то е, че ДЕЦАТА СА НАЙ-ВАЖНОТО. Не крещя, просто натъртвам, за да го запомните. Също научих, че не може да се дават готови пюрета или да се взима храна от детска кухня. Трябва всички, винаги и непрекъснато да готвим на децата си, защото…ми да, децата са най-важното! Сега не знам какво да правя, защото никога на никое от децата си не съм готвила, защото МРАЗЯ да готвя. Това го изкрещях, да знаете. Явно моите деца не са ми важни, щом не можах да превъзмогна мразелоста си (ми като няма подходящо съществително, омраза не е достатъчно) към готвенето.
Научих, че е много лошо да не кърмиш, лошо е малко да кърмиш, лошо е и дълго да кърмиш. Изчислих, че най-добре е да се кърми 8 месеца и 4 дни. Но може и да е лошо. Обаче лошо е да даваш вода, лошо е и да не даваш. Да знаете, че каквото и да решите е лошо.
Научих и че на детската площадка не трябва да се яде, пие, тича, вика, вие, киха, кашля и каквото се сетите, щото някое дете ще ви види и то ще поиска така да прави. И кучета не трябва да има, и котки, и съмнителни майки с татуировки, и съмнителни татковци с неясно минало, там е само за добре възпитани деца, които не бива да се изцапат.
Има едно нещо, което не можах да науча. Кога дават детските?

Част 4

Вече не ми е смешно.

Научих, че майките на София искат камери в детските градини, но нямат проблем с това, те самите да нямат достъп до мястото, където се отглежда детето им. Научих, че агресивните деца трябва да се изключват от детска градина. Възпитанието започва от семейството и такова дете няма място в детската градина, докато не си го възпитат. А и нали е чуждото дете. Научих и че няма места в детските градини и „хубавите училища“, щото се е напълнило със селяни. Добре е да се въведе софийско ГРАЖДАНСТВО и може и да се обособи град-държава и всеки да се провери до девето коляно дали цялата рода е родена в София. Нали това са чуждите деца, на чуждите хора.

Научих, че училището не възпитава. Затова не е проблем учителите да се държат с децата като с говеда. Децата са невъзпитани. Такива деца да се изключват, за да си ги възпитават вкъщи. Това са чуждите деца.

Научих, че майките искат да се върне казармата. Защото казармата учи на дисциплина. Ще ги научат да си оправят леглата и да си вдигат чиниите. Сега мъжете са женчовци и там ще станат самостоятелни и отговорни.

Иначе възпитанието идва от семейството. Но само чуждите деца са невъзпитани.

 

Коментар на редактора: Група Майките на София има 24 000 члена. Само 4 от тях подадоха сигнал срещу Дарина, за да бъде премахнат поста й. Какво ви говори това?

ИМА НАДЕЖДА!

Блогът на Дара може да следите ето тук. Има и страница във фейсбук

Прочетохте ли Мамешката мафия? Може би ще ви хареса още и Майката на Иван.

А ако си имате тийнове, вижте Оцеляване сред тийнейджъри: кафе, кафе и пак кафе.

 

Последно променена в Понеделник, 26 Юни 2017 23:24

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам