logomamaninjashop

Най-умната от красивите майки

Когато родих първия ми син, бях само на 20 години. От днешната ми гледна точка - още детенце. Но няма да ви заблуждавам - чувствах се поласкана, когато непознати ме питаха дали това е братчето ми. И малко смутена, но също така поласкана, когато Теди порасна, а приятелите му го питаха дали това е гаджето му. С него винаги съм се чувствала млада, красива, самоуверена. И фактът, че бях най-младата майка на родителските срещи и рождените дни ми беше приятен.

Втория си син Косьо родих на 30 години, а когато стана първокласник, се оказа, че повечето майки на съучениците му са на моя възраст. Сближихме се бързо, срещахме се всяка сутрин на кафе да обсъдим набързо разни глобални проблеми, като храната в стола, новата учителка, майката на агресивното момченце от съседния клас и, разбира се, къде има намаление на маркови дрешки. Бяхме чудесна компания от хубави, поддържани жени, със сходни интереси и на близка възраст. Много от тези приятелства поддържам и до днес, макар че отдавна сменихме училището.

Коко родих на 35. Когато беше на 3 годинки, ме попита колко съм голяма, а пък аз взех, че се пошегувах, че съм на 25. Може би защото на такава възраст бяха много от мамите в детската му градинка. :) Известно време поддържах заблудата в него, докато той не се научи да смята и не ми каза веднъж:

- Мамо, първо няма как да си на 25 няколко години подред. Второ, ако си на 25, значи си родила Теди на 5.

Много се смях тогава. А после му обясних, че жената има право да е на толкова години на колкото иска да бъде.

Пък той въздъхна и отсече:

- Много е нечестно. Не стига, че и косите ви не стават бели като на бащите, ами и сами си избирате на колко години сте.

Най-малкият ми син, Алекс, родих на 40. Наскоро навърши 4 годинки. Онзи ден ми каза:

- Мамо, ти си най-умната от красивите майки.

Татко му се разсмя и цяла вечер ме майтапеше с възможните тълкувания на този комплимент. Млъкна, чак когато му казах, че той е най-красивият от умните татковци.

Истината е, че за моите момчета ще съм най-красивата майка, дори и когато стана сбръчкана старица. И това ме радва. Мога да бъда себе си и да се харесвам с всичките си несъвършенства.

Мили момичета, искам да ви кажа, че красотата - това сте вие! Не се притеснявайте от години, килца, бръчици или стрии. Красотата е в очите, усмивката и преди всичко в любовта на скъпите ни хора :)

Каня ви да споделите миг, в който се чувствате красиви с нас! Публикувайте снимка в Инстаграм с хаштаг #МоятаКрасотаТоваСъмАз и #MomichetataOtGrada. Има чудесни награди, осигурени от Dove. А утре очаквайте и Мама Нинджа в Момичетата от града :)

Последно променена в Четвъртък, 16 Март 2017 18:23

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам