logomamaninjashop

Фондация "За нашите Деца" откри нова комбинирана площадка

Фондация „За Нашите Деца“ отпразнува големият празник на детето 1 юни с приповдигнато настроение и голямо тържество в слънчевия двор на Център за обществена подкрепа „Света София“, на ул. "Гюешево" 21. Сред цветни балони и зеленина още от рано сутринта кипеше усилена подготовка. С нас бяха всички, с които работим – децата и родителите от Центъра за обществена подкрепа, приемните семейства и децата от Центъра за приемна грижа, и бебетата от Детска къща. За да честитят празника на децата лично дойдоха заместник министрите на труда и социалната политика  и на образованието Росица Димитрова, и Деница Сачева, Савина Савова, кмет район Възраждане; Мина Йовчева, Директор Дирекция Социални дейности; Кирил Николчев, изпълнителен директор на АбВи България., наши партньори и дарители.

„1 юни е истинският ден, който ни дава увереност, че именно ние сме хората, които няма да допуснат българските семейства да се разпадат поради бедност или поради социална изолация. Ние сме хората, които ще подпомагаме всяко дете, и различното дете, да получи равен шанс и да развие своя пълен потенциал. Ние сме хората, които вярваме, че приемното семейство е изключително ценен потенциал на българското общество и че всяко приемно семейство заслужава уважение и много активна подкрепа.

С днешния ден ние ще поставим началото на промяната в този кът на нашата столица. Миналата година, когато откривахме Детска къща. Зад прозорците на тази сграда ни гледаха 22 деца, чийто живот беше различен, без семейна любов и грижа.

Тогава се роди нашата амбициозна идея в тази сграда ние да дадем живот и надежда не само на тези деца, нашата амбиция е поне на още 400 деца да окажем активна подкрепа. Моята надежда е до края на тази година с ваша помощ тук да е новият Комплекс за ранно детско развитие. И той да бъде място за подкрепа, място за надежда, място за нови мечти.“  - каза при откриването на празника г-жа Иванка Шалапатова, изпълнителен директор на фондация „За Нашите Деца“.

Специална изненада за празника поднесе екипа на Детска къща, който почерпи всички деца с - вкусна торта! За настроението им се грижиха приказни герои, с които малки художници развихриха уменията и въображението си, изрисуваха лицата и ръцете си, се преобразиха се във феи и рицари, майсториха книжни фигурки. Скачаха и играха на воля в голям надуваем замък.
Фондация За Нашите Деца 1 юни 2

Разбира се, като на празник, за децата имаше много лакомства, захарен памук и специален сладолед. А сладоледа раздаваха с много настроение председателят на настоятелството на фондацията Максим Бехар, членът на настоятелството Георги Камов, изп. директор Иванка Шалапатова.

На най-детския празник, заедно с нашите партньори и приятели, открихме и комбинирана площадка за игра на деца с увреждания. Лентата преряза 4-годишната Дина, а веднага след това площадката бе превзета от щастливи малчугани.

Ние и децата получихме поздравителен адрес от министъра на труда и социалната политика г-н Бисер Петков и много цветя и поздравления от съмишленици.

Фондация За Нашите Деца 1 юни 1

А ето какво споделиха гостите ни при откриването на новата площадка:

Г-жа Росица Димитрова: „Постигнатото от фондация „За Нашите Деца“ показва на всички нас като институции, че именно този интегриран междуинституционален модел е правилният, моделът, който действително допринася за благосъстоянието на децата в нашата страна. Продължавайте със същия ентусиазъм и дух, а ние институциите, и партньорите от академичната общност и бизнеса, ще бъдем заедно с вас в постигането на нашите общи цели.“

Г-жа Димитрова прочете поздравителен адрес от министъра на труда и социалната политика г-н Бисер Петков.

Г-жа Деница Сачева: "Благодаря за това, което правите, че за пореден път поставяте много висок стандарт на интегрираната грижа за деца и така показвате на практика какво може да направи сътрудничеството и партньорството между неправителствения сектор, общината, държавните институции и бизнеса. Това е пътят и той трябва да бъде следван, не трябва да остане като "остров на Гюешево 21", а да бъде пример, който да се следва във цялата страна.

Г-жа Савина Савова: „Благодаря на екипа на фондацията за съвместната ни работа и социално отговорната ви политика в името на май-малките деца.“

Кирил Николчев: „Бих искал да уточня, че средствата за тази площадка бяха дарени не само от компанията, но и от нашите служители. Всъщност, самите служители избраха да подкрепят именно тази кауза и аз им благодаря за тяхната социална отговорност! Надяваме се, чрез играта децата да се научат да бъдат толерантни към различните и да ги приобщават.“

Комбинираната площадка за игра за деца на възраст от 0 до 12 години, е финансирана изцяло от партньорите ни от АбВи България, а проектът е изготвен безвъзмездно от „Иво Петров Архитекти“. Уредите на площадката са напълно съобразени с децата със специфични нужди и са предвидени да стимулират тяхното развитието, както и да подкрепят семействата им в грижите за тях.

Изключителна подкрепа в подготовката за празника по случай 1 юни ни оказа Петрол АД. Компанията осигури напитки, минерална вода, подходяща почерпка и индивидуални подаръци за над 70 деца, за да направи 1 юни още по-специален за всяко едно от тях!

Текстът е предоставен от Фондация "За нашите Деца"

Какво преодоляват децата със специфични нужни и техните родители в ежедневието си можете да прочетете в Специалната майка на Ния и Слънчевото семейство на Силвена.

Последно променена в Петък, 02 Юни 2017 14:15

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам