logomamaninjashop

Онлайн защита за деца

Първата българска мобилна апликация за онлайн защита на деца вече е достъпна за сваляне и инсталиране напълно безплатно. Разработено от екипа на Bulbera, приложението за родителски контрол за смартфони и таблети Protect Your Kid дава възможност на родителите да осигурят на своите деца защитено сърфиране в интернет,  контрол над времето, прекарано с телефона или таблета и откриване къде е детето в момента. И всичко това е на български език.

Основни функции на Protect Your Kid са: защита от неподходящо съдържание, управление на приложенията, създаване на времеви правила, ограничаване на обажданията и приложенията нощно време, информация за това, къде се намира детето в момента. Апликацията  предоставя пълен  контрол върху устройствата на децата през смартфона, таблета или компютъра на родителя.

„С тази стъпка вярваме, че ще помогнем на много деца да използват пълноценно възможностите на съвременните технологии, като се забавляват и получават достъп до качествена информация. За родителите апликацията е начин да подкрепят информирания избор на своите деца.“, споделя Деян Благоев, мениджър „Бизнес развитие“ в Bulbera.

Приложението е достъпно през Google Play.

Protect Your Kid e подкрепен от българския Център за безопасен интернет. Той препоръчва ползване на програми за родителски контрол за възрастовата група до 9-10 години. Те не само позволяват на родителите да са наясно какво правят децата им в интернет и да ги защитят, но и дават възможност за разговор с тях за рисковете и опасностите в Мрежата. През функцията на приложението за история на употребата може да се проверява какви сайтове и кои приложения е ползвало детето. Това дава повод да се разговаря за качествата на всеки сайт, какво е интересно и какво е полезно, а също така – за съществуването на сайтове, които не са подходящи за деца.

Всъщност най-добрата защита на детето срещу попадането в рискови ситуации е то да споделя с родител своя онлайн опит и да задава въпроси. Това ще му даде увереността, че всяко нещо, което го обезпокои в интернет, може да бъде обсъдено и ще го подготви за свободно ползване на интернет, след като навърши определена възраст – 9 или 10 години.

-----------------------

Bulbera е българска софтуерна компания, която е на пазара от 10 години. Компанията работи с клиенти от Западна Европа и САЩ и развива проекти в различни сектори: медицински, защита на данни, развлекателен, туризъм, автомобилостроене, образование и много други. Protect Your Kid е начинът Bulbera да подпомогне българските родители и учители да се справят с новата реалност, където децата все по-често са онлайн по цял ден. Сега вече има безплатно приложение, което може да улесни разбирателството между поколението Y и поколението Z.

Повече за Bulbera може да видите тук : bulbera.com

Как да поддържате онлайн близостта с детето си можете да научите от Внимание! Родител в социалната мрежа!

Последно променена в Четвъртък, 25 Май 2017 18:14

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам