logomamaninjashop

Къде да заведем децата на 1 юни

Празнувайте с фондация "За Нашите Деца"

С вълшебен празник в двора на Центъра за обществена подкрепа „Света София“  фондация „За Нашите Деца“ ще отбележи Международния ден на детето 1 юни. Подготвени са много забавления и изненади. В ателието за рисуване малките художници ще могат да си направят карнавална маска и да нашарят листовете с пролетни пейзажи и различни животни. Прекрасните дами от парти агенция „Лили Роуз Мелъди“ са предвидили много игри и забавни предизвикателства за всички гости, а с вълшебните си четки и боички ще преобразят всички желаещи в приказни герои. Гост на специалното празненство ще бъде и клоун-магьосник, който с фокуси и щипка въображение ще пренесе децата в света на илюзията. Ще има и много специални изненади, които ще направят празника още по-незабравим.

190046d78eea825976f5f5305c3cf4d2 XL

По традиция фондация „За Нашите Деца“ и фирма „Компас“ ще празнуват 1 юни на още едно място - тази година е организиран празник за децата на Благоевград. Началото на най-веселото, най-музикалното и най-усмихнато парти е в 16:30 ч. на площад „Македония“ в центъра на града. Празникът е вдъхновен от любимите емотикони – Емоджитата, които са готови да се забавляват с всички деца и родители и да раздават много подаръци. 

Детски празник "Всички заЕдно"

32831324 954350084733826 6918654266122960896 n

По повод 1 юни – Денят на детето, Лайънс клуб София Диамант организира празник за децата под надслов „Всички заЕдно”. Събитието е съпроводено с набиране на средства за изграждане на първия в България център за възстановяване и работа с деца с онкохематологични заболявания. Мястото е лятната сцена в Борисовата градина. Забавленията ще започнат в 10 часа на 1 юни. Програмата продължава до 17,30 часа.

Децата ще се насладят на интересна развлекателна програма на откритата сцена: забавни игри и танци с Парти Агенция Маска. Ще има организирани ателиета за рисуване на лице, оцветяване на керамични фигурки, изработване на предмети от естествени материали, изработване на пясъчни картини, рисуване с отпечатъци и гъба, апликации и др. За посетителите са предвидени томбола, изненади, награди и др. За повече информация вижте тук.

Детски празник "Веселите балони"

baloni

Асоциация "Детско сърце" заедно със Столична община, район Красно село, Дом на културата Красно село и парти агенция Джуниър Старс, ще зарадва малки и големи със страхотно шоу, в което ще има атрактивни игри, любими анимационни герои, хвърчащи балони, огромна доза смях и танци до безкрай! По време на празника ще научите защо детското сърце е най-крехкото, но и най-силното и борбено сърце, което никога не се предава. "Веселите балони" е за всички хора, които са готови да се радват на малките неща, заедно. 
Кога и къде: 1-ви юни, 10.30 - 13.00, Парк Хиподрума - до детската площадка на Обредния дом

Детски панаир София- 1 юни

panair

60 безплатни ателиета за деца пред Народния театър  

Над 60 културно-образователни инициативи за деца включва тазгодишното издание на Детски панаир в София, което по традиция ще се проведе на 1-ви юни пред Народния театър „Иван Вазов”. Съорганизатори на събитието са Фондация "Изиарт" и Столична община, а всички инициативи за празника на детето са с вход свободен.

Предвидените работилници за 1-ви юни ще се провеждат в рамките на целия ден от 11.00 ч. и 20.00 ч. на територията на Градската градина и в близките музеи и галерии. По традиция Фондация "Изиарт" е изработила и специално създадени игри за музеите – децата ще могат да станат откриватели в Музей за история на София, Институт за етнография и фолклористика с Етнографски музей, Софийска градска художествена галерия, както и да се включат в тематични ателиета в Националната библиотека „Св.св. Кирил и Методий”.

За децата, които се интересуват от изкуство, са предвидени десетки работилници, между които по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство, сапунена работилница, детска архитектурна работилница, ателие по География с geograf.bg.

В програмата са включени и редица спортни активности – танци, йога, тенис, шах. Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената - музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките, като в 11.00 ч. Ателие 313 ще покаже за децата кукления спектакъл „Клоунът и неговите деца”.

Ателие по роботика ще забавлява децата, които обичат науката, а за най-любопитните ще бъде изложен и хармонограф - устройство за рисуване, използващо махала за създаването на геометрични изображения.

Тази година, специално за събитието, ще бъде показан атрактивен  военен автомобил "Пясъчна котка" (от 11.00 до 15.00 ч.), а двама военни полицаи ще помогнат на желаещите да се качат вътре и ще им разкажат интересни истории за работата на военните. По традиция ще бъде изложена и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари.

Народният театър „Иван Вазов” също ще се включи с няколко изненади за децата и техните родители. Една от атракциите на щанда на театъра ще бъде макетът на дъсчения театър „Основа”, на чието място днес се издига една от най-красивите барокови сгради в София. Посетителите ще могат да видят как са изглеждали сцената, зрителските места, вътрешната част и фасадата на театъра преди повече от 100 години. Специално за събитието едни от младите актьори в театъра, които хората познават от сцената и телевизионния екран, ще представят музикално шоу, облечени в атрактивни барокови костюми. Стелиан Радев, Павел Иванов, Гергана Змийчарова, Ева Данаилова и Джулия Бочева ще пеят и свирят на сцената (14.30-15.00 ч.), като ще изпълнят музика от спектакъла, с който театърът ще открие театралния сезон през есента – „Един безумен ден” по Бомарше.

За повече инфоррмация - Facebook: Easyart Bulgaria

1-ви юни в парка – с бебета и танци

slingoteka

В Деня на детето Слинготека кани на среща младите родители сред слингове, раници и бебета!
Ще можете да изпробвате всичко налично от техните носилки. А за да имате спомен от първия празник на детето ще ви направят и индивидуална снимка с него. Желаещите могат да се раздвижат и с танци за мама и бебе. С тях ще е Яна от Baby Dance Sofia.
Заповядайте в парка на Военна академия, под сянката на дърветата, далеч от тълпи и натоварени празненства, за няколко лежерни часа с най-малките.
Ще се раздвижите под ритмите на модерна музика, гушнали бебенца в удобни носилки. Ще се забавлявате и ще се усмихвате!

Къде и кога: Парка на Военна академия, от 11:00 до 14:00

Творителница за деца

tvoritelnica

Списание „9 месеца“ организира творителница за чудеса и усмивки. Програмата включва рисуване, оцветяване и мазане с боички; снимки с Мама Зайка; невероятни изненади и уникални предложения за специални моменти.

Кога и къде: 1 юни, между 10:00 - 13:00 ч. на главния вход на Южен парк, отляво на фонтана.

Мини Арт Фест на първи юни пред НДК

mini art

Фондация Мини Арт има удоволствието да ви покани на Мини Арт Фест на сцената на Лятно Кино, Площад НДК.

Мини Арт Фест 8  е подарък за децата на София. На 1 юни започва голямото празнуване, всички деца и родители са поканени на международния цирков фестивал. Очаквайте циркови представления на две открити сцени, работилници по музика и рисуване и прекрасно настроение.
За повече информация: тук

Кога: 1 юни, начало 10.00 часа

Вход свободен.

Мини водородни коли за деца на 1-ви юни

vodorod ok

Образователен център „Технократи“ ще представи мини водородни коли на деца и младежи на пл. “Народно събрание” /пред БАН/ от 10 ч. до 17 ч. Ще научите какво е бъдещето, което носят възобновяемите енергийни източници, чрез интересни и практически експерименти, включващи слънце, вятър и вода. Фокусът ще бъде върху разделянето на водата на съставните й водород и кислород и задвижването на мини автомобил чрез водород. Eкип от обучители ще водят демонстрацията и ще напътстват децата като обясняват всеки елемент от процеса и ще ги насърчават сами да експериментират. Едновременно с практиката, децата ще добият ценни теоретични познания по въпросите на зелената енергия и бъдещето на световната икономика и енергетика.

1-ви юни в парк Гео Милев: Маргаритка, Приказки без край и героите от „Промяната"

banner margaritka

На 1-ви юни, Маргаритка и Приказки без край, заедно с Героите на #ПРОМЯНАТА, ви канят на вълшебен и усмихнат празник за децата. Събитието е цял ден и всички са добре дошли след 10:00 часа сутринта в парк “Гео Милев”. Ще има караоке и забавления с Тоци, танци до забрава, рисуване върху лица, подаръци, спортни състезания. А вечерта, точно в 19:00, ще се веселите с голям концерт със звездите на Маргаритка – Вики от Мастило, Мая Бежанска, вокална група „Шоколадче", в компанията на перкусионен ансамбъл „Тупан“ към музикално училище „Любомир Пипков“ и още много вълшебни гласове!

Ден на детето в Квадрат 500

56359 650

Празникът ще бъде отбелязан със забавна, пъстра и приказна програма!

11:00 – 12:30 часа – Тебеширени рисунки (пред галерията), представяне на детска книга за правата на децата на фондация „Изкуството и детето“ и театър на открито от деца за деца (първокласници от 35 СОУ „Добри Войников” ще изпълнят част от спектакъл-театрална игра „Две приказки и една в повече”, откъси от „Гостенчето на Хитър Петър” и „Мечо Пух”).
12:30 – 13:10 часа – „Вълшебното одеяло” на Националната галерия ще се приземи пред избрана картина от постоянната експозиция в Квадрат 500. Насладете се на приказките, вдъхновени от това произведение.
14:00 – 15:00 часа – „Килим от рисунки”. Да сътворим заедно килим от рисунки с мотиви, вдъхновени от колекцията от Африканско изкуство в Квадрат 500.
15:00 – 16:30 часа – „Рисувай с НАС!” е образователна програма на Националната галерия, която цели да провокира интерес към света на художника. Младата художничка Гергана Табакова ще въведе участниците в магията на изобразителното изкуство.
16:30 – 17:30 часа – „Дорисувай и оцвети картина” от постоянната експозиция на Националната галерия.

Ден на отворените врати за деца във Варна по случай 1 юни

O68Z okjpg

Безплатно ползване на различни спортни обекти за деца, осигурява Община Варна, Дирекция „Спорт“ , по повод 1 юни. 

Ето какви са възможностите:

ПБ „Делфини“ – от 08:00 ч. до 12:00 ч. и от 14:00 ч. до 17:00 ч. – 2 коридора

ОСК „Морска градина“ – тенис корт от 10:00 ч. до 12:00 ч.

Ледена пързалка в ОСРК „Младост“ – сесиите от 11:00 ч. до 12:00 ч. и от 14:30 ч. до 15:30 ч.

Детски кът в ОСРК „Младост“ – от 10:00 ч. до 12:00 ч.

Тенис кортове „Чайка“ – от 10:00 ч. до 12:00 ч.

ПК „Приморски“ – закрит басейн „Д-р Любен Лазаров“ от 14:00 ч. до 16:00 ч.

1 юни 2018 в Морската градина на Варна

Празникът „Пъстроцветни усмивки“, посветен на 1 юни – Международен ден на детето, ще се проведе в петък от 10,30 ч. на входа на Морската градина. Близо 200 малчугани от общинските детски градини ще се забавляват с любимите си приказни герои, представени от аниматорна къща „Веселяците“. Децата ще се включат в различни занимателни игри, много танци веселие и изненади. 

Цирк за 1 юни в Детски кът – Варна

Три представления очакват децата с цирковите артисти Боби и Силвия, които специално подготвят своя уличен проект Вариете цирк „ПЛАН Б“. Начало 11:30 ч., 14:00 ч., 18:00 ч. Събитието е без такса и вход! Рики (Боб Ласкала) и Лорета (Силвия Росат) ще направят едно пътуване чрез магията на книгата и ще попаднат в интересни и смразяващи дъха ситуации. Всяко представление е 45 минути. 

Ако сте в Пловдив за Деня на детето, не пропускайте Капана Фест

92A16E99 ok

От 1 до 3 юни кварталът на творческите индустрии ще бъде шарен, детски и вълшебен. Седмото издание на фестивала по традиция предлага цял тон артистични изживявания в направленията Музика, Танци, Занаяти, Работилници, Кино, Литература, Театър и Спорт, но за пръв път обръща такова специално внимание на съдържанието за деца. Естествено, най-пълна е детската програма на 1 юни, но и следващите два фестивални дни далеч няма да са скучни.

В Литературната зона на фестивала и Зоната за игрално и анимационно кино, 1 юни е посветен изцяло на децата и ще им предложи редица развиващи и весели занимания, като например специална селекция от филми, заснети от деца за деца, и срещи с едни от най-красивите и ценни български детски книги, представени от техните автори, на мини-събития, измислени и разработени специално за фестивала. На 2 и 3 юни детството в тези зони продължава с бисери като нашумелия филм на Ясен Григоров „Лили Рибката“ и вълшебната детска книга на Сотир Гелев „Как Лора се научи да брои до десет“.

Една от 4-те музикални сцени на Капана Фест, Сцена Капана, също предлага специална селекция от музика, танци и театър за деца през всички фестивални дни, а освен това ще има развиващи и образователни детски работилници, игри, батути и стени за катерене. 
Можете да разгледате пълната програма на Капана Фест Лято 2018 и да си харесате някое изживяване по ваш вкус. Те ще бъдат много, разнообразни и уникални. 

Първи юни в градската градина в Пловдив

На 1-ви юни, на площад „Стефан Стамболов“ забавленията за малчуганите започват в 10:00 часа с „Ася в страната на талантите“. От 12:00 до 14:00 часа ще се състои „Бебеносещ флашмоб под тепетата“. След кратка пауза, в 16:00 часа ще стартира фестивалът „Талантино“, който ще забавлява всички на площада. Двудневната празнична програма ще приключи с „Вълшебно лято с Катра ФМ“ от 17:30 часа.

Празник по случай първи юни „С деца на тепе“

За първи път децата на Пловдив ще празнуват 1 юни в подножието на хълма Бунарджика. За доброто настроение ще се грижат фокусникът Magic Mario, куклената актриса Виктория Христова и младите музиканти от МЦ “Art Libitum”. Купонът започва в 16,30 часа.

Безплатно пътуване с железница по случай 1 юни 2018 в Пловдив

Детската железница е една от любимите атракции за малчугани в Пловдив. По случай Деня на детето в дните от 1 до 3 юни 2018 г. железницата ще работи безплатно. Трасето е дълго около километър. Начална и крайна спирка е гара „Пионер“. Маршрутът преминава през мост, тунел, изрисуван като морско дъно, после се изкачва по хълма, за да стигне до спирка Снежанка и на гара Панорама. Докато трае маневрата за връщане, пътниците могат да се изкачат до площадката с панорамна гледка, за да видят отвисоко града и да си направят снимки за спомен. След това влакчето се връща по обратния маршрут. Една обиколка трае около 25 минути.

Кога и къде: 1 юни 2018, 10:30 – 16:30 ч., Детска железница „Знаме на мира“

Детски фестивал "Слънце", Бургас

O72Y ok

Фестивалът е тридневен и се провежда в района на Пантеона - Приморски парк.

Програмата за 1 юни

10:00 - 17:00 - сърф тренажор - първи стъпки в уиндсърфа. Място: Уиндсърф клуб Бургас

10:30 - 16:00 - кулинарен кръжок за деца с Криси от Master Chef - Академия за интелигентности "Хауърд Гарднър"

11:00 - 16:00 – школа по грънчарство под ръководството на читалище "П.Славейков"

12:00 - 12:30 - урок на сцена Miniboss - включи се и ти!

16:00 - 16:30 - урок на сцена Miniboss - включи се и ти!

17:00 - 20:00 - Приложни ателиета - Музикално училище

17:30 - 20:00 - Балетен концерт (1, 2 и 3 клас)  с участието на Хорова формация "Артистини"

 

Последно променена в Четвъртък, 31 Май 2018 13:42

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам