logomamaninjashop

165 деца останаха със своите семейства

22 новородени деца и техните родители подкрепи през първите три месеца на 2018 г. Фондация "За Нашите Деца". Благодарение на работата на екипа по програма „Предотвратяване на раздялата на новородени14 бебета не постъпиха в институция и днес се радват на любовта и грижата на родните си семейства.

Експертите в София и Пловдив подкрепиха и 151 многодетни семейства живеещи в бедност, родители с увреждания или зависимости, семейства на новородени с увреждания или здравословен проблем, както и семейства на недоносени бебета. Благодарение на програма „Семейна подкрепа за сигурна грижа въпреки трудностите, всички деца останаха в своите семейства. Чрез нея 3 деца бяха настанени в семейства на роднини и близки; 8 деца в осиновителски семейства; 10 деца жертви на насилие; 15 деца в риск от отпадане от училище; 4 деца с трудно поведение. Подкрепени са 31 деца и семейства в процес на реинтеграция.

Едно от семействата, които получиха подкрепа, е на Лъчезара. Малката се появява на бял свят с тегло под 2 килограма. Тя е първото момиченце в семейството на Кирил и Мария, родители на още 3 момчета.

Екипът от Център за обществена подкрепа „Св. София“ научава за проблемите в семейството, когато от болницата ги уведомяват, че Мария си е тръгнала уплашена и без детенцето си. Майката обяснява, че е бързала да се прибере, защото нямало кой да наглежда момченцата ѝ. Признава, че е имала дълбоки съмнения дали ще се справи с грижите за още едно дете и то толкова крехко момиченце. Родителите биват помолени да обмислят решението да изоставят детето си. Междувременно екипът се среща и с роднини на семейството, които изразяват готовност да направят всичко по силите си, за да помогнат с грижите за децата. Екипът на фондацията също се ангажира да подкрепи семейството. 

С помощта на специалистите от ЦОП и любовта, която изпитват към единственото си момиченце, Кирил и Мария решават да си върнат детето. Включват ги в програмата „Семейна подкрепа за сигурна грижа“, чрез която получават съвети и насоки как да се грижат по-добре за малката. Обещават им, че ще ги посещават в дома им, за да се почувстват съвсем скоро достатъчно уверени, че могат да се справят сами.

Днес семейството на Кирил и Мария е отново цяло. Защото подкрепата, оказана навреме, променя съдби.

През първите три месеца на 2018 година фондация „За Нашите Деца“ подкрепи над 600 деца и семейства.


Препоръчваме ви още:

Иновативни услуги за проследяване на недоносени деца

550 грама живот

Как един приемен родители пренаписа 6 детски истории

Последно променена в Вторник, 08 Май 2018 09:48

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам