logomamaninjashop
Мария Пеева

Мария Пеева

Главен редактор

Автор: Надя Брайт

Овен

Това, което следва да прочетете, Овни, ще е дори по-вълнуващо за партньорите на представители на вашия знак… А именно - в понеделник Венера влиза в Скорпион и във вашия дом на еротика, интимност и тайни. Влиянието на горещата комбинация - Скорпион и Венера в дома на еротиката ще продължи чак до края на месеца. Дотогава какво да ви кажа - ще сте магнетично привлекателни и ще имате възможност да осъществите фантазиите си. Разбира се - от вас зависи накъде и по-точно - към кого да насочите енергията си, така че желанията ви наистина да се сбъднат. И имайте едно наум, че може би не всеки е на същите нива на готовност, на които сте вие. Давайте малко време на желания човек да се настрои, преди да го отнесете като ураган. Също така - не пренебрегвайте и общуването в интимността. Този месец може да разберете много за партньора си, просто, докато си говорите прегърнати.

В сряда Нептун, който от пет месеца се въртеше ретроградно в дома на вашето подсъзнание, ще се завърти в правилна посока. Какво означава това ли? Възможно е в последните месеци да сте имали някакви случаи, в които да сте оплитали своите представи за реалността със самата реалност. Сега вече се очаква да виждате по-ясно и да вземате по-обективни решения.

В събота отново Венера излиза на сцената. Този път - в опозиция с Юпитер. Това ще ви направи особено податливи на любовен огън и през уикенда е възможно от нещо малко да пламне голям пожар. Мислете, дали е най-доброто за вас и тогава се отдавайте.

Телец

Настъпва чудесен период по отношение на връзките и партньорствата ви, Телци! В понеделник вашата повелителка Венера ще влезе в Скорпион и в дома ви на сериозните обвързвания, като планира да стои там до края на декември. Това, което ви предстои този месец е да отворите очите и сърцето си за радостта от обвързването. Много от вас ще имат възможност да изгладят различията с партньора си, ако имат такива (Венера е и планета на дипломацията). Ще имате и достатъчно възможности за забавления. Необвързаните Телци нека си дадат ясна сметка какво търсят и какво дават по отношение на партньорствата и според това да преценят къде да търсят любовта. Подходящ ден за такива решения е вторник, когато Венера ще се срещне в благоприятен ъгъл с планетата на структурата и житейските уроци Сатурн.

Тази немного голяма и доста далечна планета Нептун се въртеше ретроградно в последните пет месеца… В резултат на това е възможно да сте чувствали смущения в отношенията си с широкия приятелски и социален кръг. В сряда обаче Нептун ще възвърне нормални си ход във вашия дом на общуването с групи от хора. Сега следва каквито смущения е имало да се изяснят и да продължите напред, без излишни съмнения кой ви е близък, колко ви цени и с кого е полезно за вас да прекарвате времето си. Ще добиете яснота по този въпрос.

В събота отново повелителката ви Венера ще има участие. Този път ще застане в опозиция на Юпитер, който пък е във вашия знак. Това може да доведе до съмнения дали с някой, който ви е важен давате и получавате реципрочно. Не бързайте да реагирате или да вземате решения. Помислете по въпроса, поговорете… Нека опозицията премина за ден-два и ще прецените трезво ситуацията.

Близнаци

Готови ли сте за здравословен декември, Близнаци? Вероятно повечето от вас сега повдигат вежди и се чудят какво изобщо говоря в месеца, който е изпълнен с най-много събития и възможности за парти… Говоря за Венера, уважаеми. Този понеделник тя ще влезе в знака на Скорпион и вашия дом на грижа за себе си. Под егидата на тази планета може да се погрижите за себе си като: сложите на дневен ред въпроса за баланс между работа и личен живот, погрижите се да доставите удоволствие на душата си с любима музика, книги, филми и пр., обърнете внимание на удоволствието от здравословния режим на хранене (и пиене). Венера ще помогне много, ако подходите със светла мотивация и предприемете действия, които да подобрят общия ви тонус. Вторник е добър ден да обърнете внимание на темата с баланса, защото тогава Венера ще се срещне със Сатурн под благоприятен ъгъл и ще е подходящо за устойчиво планиране.

Възможно е в последните пет месеца да сте чувствали някакви забавяния и пречки в работата си. Това се дължи на ретроградността на Нептун, който е далече и затова влиянията му са дълги. От тази сряда планетата ще се завърти в правилна посока и вие ще се почувствате сякаш някой внезапно ви е освободил от тежест, която ви е спирала да осъществите всичко, което искате. Изяснете целите си и пълен напред, Близнаци!

В събота Венера пак се появява на житейската ви сцена. Този път - в опозиция с Юпитер. Това ще изведе на дневен ред въпроса дали някой не очаква повече от вас, отколкото заслужава. И колкото и да ви се иска да се раздавате за околните, дали пък не е добре да сложите някакви граници?

Рак

Започваме с Венера, която определено ще ви зарадва, скъпи Раци. И то, ще ви зарадва още в понеделник, когато ще се премести в знака на Скорпион и във вашия дом на флиртове, забавления, слава и… фертилност. До края на декември ще можете да ползвате това благотворно влияние, според собствения си статус на живот и, разбира се - според желанията си. Може да насочите магнетизма си към това да развълнувате любовното море, в което плувате с любимия си или ако сте необвързани - да развълнувате моретата на интересни обекти на желанието ви. Този вторник ще бъде подходящо време за градене на планове за любовно развитие. Тогава Венера ще се срещне в благоприятен ъгъл със Сатурн и ще отвори възможности да погледнете в бъдещето.

В последните пет месеца Нептун се въртеше ретроградно във вашия дом на пътуване и разширяване на хоризонтите. Може да сте чувствали, че сте в режим „тръгни-спри” по отношение на плановете ви, които включват пътешествия или пък развитие отвъд границите, които имате по една или друга причина. Тази сряда далечната ни планета ще се завърти в правилна посока и вече няма да имате пречки да осъществите целите си. Учене, пътешествия, работа с чужбина, личностно израстване - всичко това е пред вас и за вас, Раци.

В събота Венера ще се появи отново. Този път ще ви влияе, като влезе в опозиция с Юпитер. Като че ли всички ще искат нещо от вас в края на седмицата. Не задължително услуги или нещо подобно. Просто ще имате много предложения къде и с кого да бъдете. Това също може да е натоварващо. Затова - по-скоро мислете добре, преди да приемете предложение, за да не се окаже, че се разкъсвате излишно.

Лъв

Във възможно най-подходящият месец вие, уважаеми Лъвове, ще се превърнете в домашни котки… Това ще се случи, защото в понеделник Венера ще влезе в Скорпион и във вашата зона на дома и ще стои там до края на този месец. На планетата на естетиката можете да разчитате за вдъхновение да сътворите истински декемврийски уют в пространствата, които обитавате. Също така периодът е особено подходящ за семейни сбирки, както и за (внимание) изглаждане на конфликти с близки хора. Венера покровителства не само любовта, но и дипломацията. Така че по всичко изглежда, че вие ще бъдете гълъба на мира на сбирките на роднини и приятели, ако има нужда от такъв. Особено внимание обърнете на женските фигури в живота си и вдъхновението, което те ще ви донесат.

През последните пет месеца далечният Нептун се въртеше ретроградно във вашия дом на еротиката и интимните връзки. Възможно е това влияние да ви е направило малко по-объркани какво всъщност се случва в интимния ви живот. За някои Лъвове може би е повлияло и на увереността и самочувствието. Е, в сряда Нептун ще се завърти в правилната посока и ще можете отново да се центрирате така, както ще се чувствате най-комфортно.

В събота отново ще си говорим за Венера. Този път планетата на любовта застава в опозиция на Юпитер и тази среща може да се опита да наруши баланса ви между работа и личен живот. По-скоро не позволявайте да ви карат да избирате, а вървете по собствените си приоритети.

Дева

Готови ли сте да бъдете чути, Деви? Дайте си съвсем малко време и ще почувствате тази готовност… В понеделник Венера ще влезе в знака на Скорпион и във вашия дом на комуникацията и ще остане там до края на месеца. Това влияние не просто ще ви развърже езика, а ще направи така, че да станете възможно най-харизматичният комуникатор на зодиака. Използвайте този дар слово, който ще получите, за да постигнете целите си. Девите, които искат да постигнат успех в работата, да обърнат внимание на установяването на полезни контакти и презентирането на идеите си, където трябва. Във вторник Сатурн ще се срещне в благоприятен ъгъл с Венера и този ден е добър за планиране. За тези, които си търсят късмета в любовта - търсете начин да общувате с повече хора, вероятно оттам ще се покажат очите, които искате да видите. Ако сте във връзка - отделете внимание на разговорите си с партньора - нека те да бъдат начин да се преоткривате. А ако пък сега четете и си мислите, че не сте много по приказките - това е вашият шанс да подобрите тези способности, чрез тренинг, например.

В сряда планетата на фантазиите и подсъзнанието Нептун ще излезе от петмесечен ретрограден период. За вас влиянието е в дома на връзките и е напълно възможно в последните пет месеца от време на време да сте се чувствали сякаш в плаващи пясъци в тази сфера на живота си. От тази седмица се очаква да виждате вече по-ясно, както настоящото си положение, така и перспективите пред себе си. Което означава, че може би някои Деви ще вземат решения за партньорствата си.

В събота отново Венера се появява, този път, за да влезе в опозиция с Юпитер. Това може да предизвика по-нервни реакции от ваша страна. Възможни са дори по-силни емоции, като гняв, например. По-скоро мислете, преди да изразявате раздразнение, за да не се окаже, че после вие ще излезете виновни.

Везни

Седмицата стартира много силно с вашата повелителка, скъпи Везни. В понеделник Венера ще влезе в знака на Скорпион и във вашия дом на финансова сигурност. Влиянието ще продължи до края на декември и ще ви даде възможност да погледнете на темата за парите от перспективата на „как да имам повече”. Тъй като Венера е планета на привличането и изобилието, именно начина на мислене как да привлечете повече парични потоци ще ви донесе финансов успех през декември. Вторник е добър ден да обмислите въпроса и да планирате, защото тогава Сатурн - планетата на дългосрочните промени и структурата, ще се срещне под благоприятен ъгъл с Венера. Добре е да се пазите от разточителство. Не пръскайте парите си, а ако си купувате нещо скъпо - гледайте да има стойност на инвестиция. Например - скъпа модерна ваза и скъпа ваза-антика са различни покупки. Едната после може да продадете за повече пари. Това влияние се подсилва за кратко в събота. Тогава Венера отново ще играе роля в хороскопите ни. Този път - като влезе в опозиция на Юпитер. На вас това ще ви се отрази в желание да харчите пари и да се сдобивате с вещи. Вие си преценете как да постъпите с този порив, моят съвет е да пазите касовите бележки и опаковките, за да може после да връщате покупки…

Дали в последните месеци ви беше по-трудно да се организирате и да се грижите за себе си, Везни? Възможно е да сте чувствали пречки в поддържането на здравословни навици, защото Нептун се въртеше ретроградно цели пет месеца в този ваш дом. Е, тази сряда това ще спре. Силно ви препоръчвам да потърсите мотивацията си и да си приготвите сакчето за фитнес, защото сега ще можете спокойно да подредите някаква уелнес програма в ежедневието си.

Скорпион

Хей, хей, Скорпиони! Екзалтираният възглас е защото в понеделник Венера влиза точно във вашия знак. Целият декември ще сте посипани с харизмата на планетата на любовта, изобилието и естетиката. Какво е подходящо? Флиртове, самопрезентиране, забавления, работа с личния стил. За обвързаните ще е чудесно, ако си организират романтични срещи с половинката, дори и ако живеете заедно от сто години. Даже може би точно в този случай е направо задължително. Във вторник планетата на структурата Сатурн ще се срещне в благоприятен ъгъл с Венера и за вас ще се отвори много добър шанс да коментирате бъдещето си с любимия човек и да вземете някакво решение. Като цяло - декември ще е месец, в който ще блестите, а светът ще ви гледа влюбено.

Другата добра новина е, че след пет месеца ретроградно въртене, тази сряда Нептун ще се завърти в правилната посока във вашия дом на флиртове, слава и забавления. Това е много важно за необвързаните, защото може би сте имали някакви трудности в преценката по отношение на потенциалните партньори. Сега тази преценка може да стане по-реалистична. Стига вие да проявите сила и да се откажете от някоя от всички стени, които градите, за да затруднявате обожателите си, разбира се.

В събота Венера отново ще изгрее на сцената. Този път - за да влезе в опозиция с Юпитер. Това може да ви предизвика да изразите откровено нещо, което не е особено приятно. Може пък да е полезно да го направите. Само внимавайте с изразните средства, за да може гледната ви точка да стане ясна, а не да оставите впечатление, че просто искате да влезете в конфликт.

Стрелец

Във възможно най-„подходящият” месец за освобождаване от външни дразнители - декември, когато всичко жужи като кошер, на вас ви се пада точно това да правите… да се освободите от излишно напрежение. В понеделник Венера ще влезе в Скорпион и във вашия дом на слагане на край, философски поглед над живота и лекуване. До края на декември ще можете (а и това ви е задачата от Вселената) да поставяте граници на хора и ангажименти, които не отговарят на вашата собствена нагласа. За това особено може да ви помогне срещата между Сатурн и Венера, която ще се случи във вторник и е благоприятна. Имайте предвид обаче, че този месец Венера ще ви направи по-чувствителни от обикновено и поставянето на граници всъщност няма да ви е много лесно. Основната идея тук е, че ще е добре да използвате тази чувствителност, за да чуете сами себе си и да си признаете какво искате и не искате в живота си. Раздялата с излишните хора и чувства ще се случи през мотивация за собствената ви грижа за вас.

В последните пет месеца далечната планета Нептун се въртеше ретроградно и за Стрелците това въртене се случваше в зоната на дома. Възможно е да сте чувствали някакъв дискомфорт по отношение на дома, както в материален, така и в духовен план. Тази сряда Нептун приключва с ретроградното въртене и вие може да се усетите центрирани по въпроса. Някои от вас ще решат стари проблеми, други ще преминат към обновяване на ситуацията. Важното е, че ще пуснете котва и ще се успокоите.

В събота отново ще си имаме работа с Венера или по-скоро - тя с нас. Този път планетата на любовта ще влезе в опозиция на Юпитер и това ще се отрази на общия ви тонус. Възможно е да почувствате нужда от повече почивка или да усетите някакво неразположение. Спокойно - нищо сериозно няма, просто се погрижете добре за себе си.

Козирог

Този понеделник Венера ще влезе в Скорпион и през целия декември ще иска да ви дава свобода, скъпи Козирози. Настъпва момент, в който да се дистанцирате малко от модела на усилена работа и да потърсите ползите и радостите от съвместното сътрудничество. Планетата на любовта и изобилието ще влезе във вашия дом на екипна работа и технологии и това може да ви даде много нови възможности през предстоящия месец. Търсете полезни контакти, предлагайте сътрудничество, рекламирайте се смело и самоуверено. Може да планирате тези дейности във вторник, когато планетата на структурата Сатурн, ще се срещне с Венера под благоприятен ъгъл и ще способства изграждането на устойчиви перспективи. Не забравяйте да потърсите преживявания в приятна компания и в личен план. Събиранията с приятели ще ви зареждат с енергия и ще ви носят радост. Този месец използвайте технологиите за всичко и най-вече - за свързване с хора… А на необвързаните ще им върви в приложенията за запознанства :)

Нептун - тази далечна планета, повеляваща фантазиите и подсъзнанието беше ретроградна във вашия дом на комуникацията цели пет месеца. Ако сте чувствали понякога, че не можете да намерите правилните думи или не ви разбират правилно, имам удоволствието да ви съобщя, че в сряда планетата се завърта в правилна посока. Ще се отървете от усещането, че все не казвате точно каквото искате. Ще ви бъде по-лесно да завързвате контакти и да поддържате отношения, така че действайте по този въпрос.

В събота Венера ще влезе в опозиция на Юпитер и през целия уикенд е възможно да бъдете малко по-драматични от обикновено. И това може да се отрази в комуникацията ви. Колкото и да усещате страстите си разгорещени - давайте си десет-двайсет секунда пауза, преди да се изкажете, ще има полза.

Водолей

Водолеи, оставете другите да се вълнуват за предстоящите празници, вие имате по-важна задача. А именно - да избухнете кариерно. В понеделник Венера ще влезе в Скорпион и във вашия дом на професионално развитие. До края на декември планетата на изобилието и привличането ще работи във ваша полза що се отнася до работата ви. Значи сега е моментът да се развихрите и смело да направите амбициозни крачки към големите си мечти. Какви са мечтите и какви да са крачките зависи от вас. Аз мога само да кажа, че Скорпионът е знак, който не се води по другите и може би това идва да покаже, че вашата истина е само във вашата глава и в ничия друга. Много подходящ ден за планиране на световна доминация (или пък разговор с нов потенциален клиент) е вторник. Тогава структурирания Сатурн ще се срещне с романтичната Венера и това ще ви помогне да превърнете мечтите си в планове и да се почувствате уверени и мотивирани.

През последните пет месеца Нептун беше ретрограден във вашия дом на парите. Което ще рече, че е възможно да не сте имали много ясна преценка относно финансовото си положение и целите си. Просто Нептун така прави с нас - смесва реалност и фантазия, така че да ни е трудно да ги различим. Ако сте направили някакви финансови грешки в този период - не се обвинявайте. Използвайте ги за уроци сега, когато планетата ще се завърти в правилната посока. Това ще се случи тази сряда и ще ви даде възможност ясно да видите финансовите си перспективи и да действате по тях.

В събота Венера се появява отново в хороскопите. Този път - ще застане в опозиция на Юпитер и това може да ви провокира към по-трудни разговори с близки или с хората, с които работите в най-близкия си кръг. Не се страхувайте да започнете такъв разговор, ако има нещо, което искате да се случва по различен начин между вас. Просто внимавайте точно как се изразявате и не влизайте в излишни конфликти.

Риби

Скъпи ми Риби, хич и не се гответе за тих и домашен празничен месец. Още този понеделник Венера ще се премести в Скорпион и вашия дом на приключения и пътувания. Доста силно влияние за покоряване на света. Венера умее да привлича изобилието, така че до края на декември очаквам очите ви да светят, защото ще са пълни с визуализации за скъпоценности, които искате да притежавате. Естествено - скъпоценности да се разбира в широк смисъл. Просто ще искате да имате още и повече нови прекрасни преживявания. И най-хубавото е, че ще можете да си ги доставите. Не се ограничавайте в желанията си, свързани с пътувания или друг вид международни инициативи, както и не се спирайте пред идеята да учите нещо ново. И най-вече - не се ограничавайте, когато ви се прииска да предприемете романтично пътуване с партньора си. Тази вторник е идеален ден за планиране на нещо такова, тогава Сатурн ще се срещне с Венера в благоприятен ъгъл.

През последните пет месеца повелителят ви Нептун беше ретрограден. Това може да ви е карало да се чувствате някак на приливи и отливи и от време на време да сте усещали, че губите посоката си. За щастие тази сряда планетата ви ще се завърти отново в правилна посока и това ще ви помогне да избистрите погледа си. След пречките, които може да сте срещнали в последните пет месеца, вероятно сега имате яснота точно накъде искате да плава житейският ви кораб. Напълно сте свободни да издигате платната в желаната посока, Риби.

В събота Венера ще се появи отново на сцената и този път ще влезе в опозиция с Юпитер. Тази среща между планетите може да ви провокира да сте по-откровени от здравословното за вас. Не ви съветвам да мълчите, просто обмисляйте как да се изразите, ако става дума за чувствителна тема или вие самите сте чувствителни в този момент.

Надя Брайт е радиоводещ, коуч, стендъп комедиант и водещ на обучения по комуникация, а с астрология се занимава за забавление. Чете и говори безспирно, което, естествено, прераства в писане. Първата ѝ книга вече е налице и може да се поръча тук! И не, тя не е за астрология, макар че има и зодии в нея. 

Може да я слушате от понеделник до четвъртък от 17:00 до 20:00 в радиопредаването „Животът на фокус“ на честотите на радио Фокус или тук: https://www.focus-radio.net/

 

Автор: Надя Брайт

Овен

Повече екипна работа, по-малко тичане с рогата напред, мили Овни. Това ви е мотото за следващите две седмици поне, защото в понеделник ще имаме пълнолуние в Близнаци, което ще огрее вашия дом на платоничните връзки. Това означава, че ще бъдете силни, ако взаимодействате с приятели, братя и сестри и съмишленици. Опитайте се да вкарате в пълен ход всичко, което правите в екип, за да се възползвате от благоприятното влияние и да постигнете максимален успех от дейностите си. Другото, което е добре да направите е да помислите в кое от започнатите ви проекти може да се включи още някой. И не бързайте да казвате, че само вие знаете как точно да се свърши работата и другите биха ви забавили… помислете пак. А дори и да не можете да включите някой, като пряк помощник - да потърсите приятелско рамо и подкрепа също никак не е малко и може да ви зареди много положително.

В петък планетата покровител на комуникацията ще влезе в Козирог, както и във вашия дом на професионалното развитие. До 23 декември имате мега добро влияние за развитие на кариерата си, посредством правилно насочена комуникация. Времето не е много, така че планирайте добре какво ви се иска да постигнете в кариерен план, кои са правилните хора, които могат да окажат благотворно влияние по пътя към целите ви и най-вече - как най-правилно да осъществите комуникацията с тях. Подходящо е и за служебни пътувания и осъществяване на делови контакти с чужбина. Желая успех!

Телец

Нека да поговорим за нещо, което много обичате, уважаеми Телци - за пари. И то - ще започнем да говорим още от понеделник, когато ще имаме пълнолуние в Близнаци, което ще огрее точно този ваш дом - на финансовата сигурност. В следващите две седмици отделете време, за да подредите тези досадни неща, които касаят именно финансовата ви сигурност - влогове, осигурителни фондове, бюджети, други притежания и инвестиции. Пълнолунието е много силно, когато сме проактивни в уреждането на въпросите, които касае. Възможно е ако сега наредите правилно перата на бюджета, всъщност да намерите начин да увеличите приходите си. Затова, макар и скучна - темата си струва да ѝ обърнете внимание, защото може да се окаже важна инвестиция в бъдещето ви.

Този петък Меркурий ще се премести в знака на Козирог и във вашия дом на пътуване, учене и приключения. До 23 декември ще имате много добри аспекти за обучения, свързани с комуникация, за служебни пътувания или осъществяване на важна делова връзка с някой, извън границите на вашата държава. Особено ще са ви интересни онлайн обучения, които ви дават възможност да се включите в интернационална група и/или да научите нещо, което го няма по ширините, на които живеете. Имате добри аспекти и за изучаване на чужди езици.

Близнаци

Близнаци, седмицата ви започва чудно-чудничко! Още в понеделник ще имаме пълнолуние във вашия знак и то определено ще ви окрили. Какво да правите под това влияние? В следващите две седмици не се свенете да разлиствате и показвате всичките си таланти, да се виждате с хора, с които ви е приятно да общувате и с които взаимно се обогатявате, да трупате почитатели навсякъде, където отидете. Също много важно - доверявайте се на интуицията си, когато става дума за намиране на изход от ситуации. Какво да не правите? Да не взимате много големи решения, преди да е отминало най-интензивното влияние в първите 14 дни. Например - подходящо е да намерите решение на някакъв въпрос, свързан с кариерата ви, не е подходящо да обявите „Сменям професионалното поприще”. Просто оптимизмът няма да е никак малко при вас и е по-добре да не му се отдавате напълно.

В петък планетата на комуникациите и ваш покровител Меркурий ще влезе в знака на Козирог и можем да поговорим малко за интимност сега, Близнаци. До 23 декември обърнете внимание на този вид комуникация в живота си, защото имате много добри аспекти в нея. Вероятно, чрез общуване с интимния си партньор ще постигнете нови висоти на свързване и ще откриете много интересни неща един за друг. А това е едно от основните горива на връзките - да се преоткриваме, нали? Възможно е в този период да научите някакви тайни - бъдете разумни какво всъщност искате да научите и как да ползвате информацията след това.

Рак

Готови ли сте за оставяне на неслужещото в миналото, Раци? Готови или не, в понеделник ще имаме пълнолуние в Близнаци, което в следващите две седмици ще ви даде шанс да направите именно това - да се освободите. От какво ще се освободите зависи от контекста на вашия собствен живот. Някои Раци може да осъзнаят, че е добре да приключат връзка с някого, други може да се откажат от ангажимент или от проект, с който са се захванали. Слагането на край е по същество позитивно решение, но невинаги е много лесно. Не се плашете от трудностите, мислете за себе си. Луната ще направи каквото може, за да помогне, но основната работа си е ваша. А веднъж, когато разчистите пространство от тежести, ще се отворят възможности за нови и позитивни начинания. Успех!

В петък планетата на комуникацията Меркурий ще влезе в Козирог и във вашия дом на връзки и партньорства. До 23 декември имате много добро влияние по отношение на общуването с хората, с които сте в лично или професионално партньорство. Ще можете да установите някакво общо разбирателство, към което вие лично се стремите. Както вече вероятно и сами сте се досетили - разговорите ще са в основата на успеха ви с партньора. Бъдете искрени и много важно - слушайте активно и емпатично. Успех!

Лъв

Скъпи Лъвове, време е да помислите за компанията, в която се движите. Това го казвам в много широк смисъл, разбира се - приятели, колеги, други общности. Поводът за размислянето ще е пълнолунието в Близнаци, което ще се случи в понеделник и ще има особено силно влияние в първите две седмици, след като настъпи. То ще огрее вашия дом на групови активности и приятелства и ще е много добър повод да поправите и изгладите каквито несъвършенства има в тези кръгове. Моментът е подходящ да спрете да си затваряте очите за неособено добрите поведения и да се дистанцирате от хората, които не се съобразяват с вас. Подходящо е и за положителни промени в екипа, с който работите - нови хора, смяна на хора и др. под. Важно е да осъзнаете, че как се чувствате вие самите в обкръжението си трябва да е приоритет за вас.

В петък планетата на комуникацията Меркурий ще влезе във вашия дом на навици и грижа за себе си. До 23 декември имате много добри аспекти да научите нещо, което да ви помогне в изграждането на по-добри за вас навици. Също много важно - имате добри възможности да говорите с близките си и да постигнете съгласие относно уредбата на ежедневието ви, така че да е по-балансирано за вас и нуждите ви да са зачетени. А кой знае, може да се окаже, че ключът в баланса ви е осъзнаването на нуждите на някой от семейството ви и по-доброто им зачитане… Като цяло - около това се върти периодът - приоритизиране и балансиране на времето, така че да имате по-здравословно ежедневие.

Дева

Уважаеми Деви, Вселената ви е приготвила много добри шансове за професионално развитие и ви съветвам да не ги оставяте да ви се изплъзват. В понеделник ще имаме пълнолуние в Близнаци, което може силно да благоприятства кариерните ви планове в следващите две седмици. За да помогне Луната, разбира се, вие ще трябва да сте проактивни в поставянето на цели и преследването им. Целите могат да бъдат от всякакъв характер, касаещ работата ви - повишение, нов проект, получаване на заслужената добра оценка за свършена работа, обмисляне на допълнителна квалификация. Важно е да не се притеснявате да поискате това, което заслужавате. Също е добре да комуникирате с околните и да взаимодействате с тях - все пак влиянието е на Близнаци, те покровителстват този вид поведение. В общи линии - за каквото мечтаете в кариерен план, сега можете да си го изработите и да го получите. Успех!

В петък планетата на комуникацията Меркурий влиза в Козирог и във вашия дом на слава, флиртове и гламур. До 23 декември можете (а според мен и трябва) да бъдете душата на компанията и да се помещавате предимно под светлината на прожекторите. Не се ограничавайте да показвате артистичната страна (защото вие имате доста ярка такава) пред околните. Все пак и ние имаме нужда да се окъпем в блясъка ви. Освен за забавление, влиянието е добро за флиртове, ако сте необвързани, както и за добро развитие на тези Деви, които се занимават с творческа дейност. Нека празничният сезон започне сега!

Везни

Пътува ли ви се, Везни? Ако отговорът ви все още не е отривисто „Да!”, то съвсем скоро ще стане такъв… Само изчакайте да усетите пълнолунието в Близнаци. То се случва в понеделник и в първите две седмици след това ще ви окаже силно влияние в посока желание за пътешествие и духовно и интелектуално развитие. От една страна имате добри аспекти както да организирате пътуване до място, където можете да се срещнете с нови хора и да научите нови неща, защото това е, което Близнаците покровителстват в случая. От друга може би много от вас ще се насочат към изучаване на нещо, което е свързано с комуникация. Каквото и да е - важното е да не ви е скучно, да има нещо ново и предизвикателно и да е свързано с общуване с много хора. Това ще ви донесе този весел трептеж на душата, който обичате да чувствате и който ви кара да виждате света толкова розов, колкото вие си го харесвате.

В петък планетата на комуникацията Меркурий ще влезе в знака на Козирог и във вашата зона на дома. До 23 декември имате много добри аспекти за уреждане на всякакви отношения с роднини и семейство. Дори и във връзка с някои болезнени теми като имоти и други подобни. Ако имате роднини, с които не се разбирате особено добре - помислете си хубаво, може би пък искате да се опитате да подобрите отношенията. Ако това е така - Меркурий ще помага. Само имайте предвид, че едва ли ситуацията може да стане идеална, както и че ако сте имали конфликт с някого, много трудно сдобряването ще е точно както вие си го представяте. Но и най-лошият мир е по-добър от най-добрата война. А вие сте си миролюбиви…

Скорпион

Скъпи Скорпиони, тази седмица още в понеделник започват благоприятните влияния за вашия зодиакален знак. В този ден ще имаме пълнолуние в Близнаци, който ще огрее вашия личен сектор на зодиака - този на мистериите, еротиката и интимността. Предвид на това, че влиянието ще е от Близнаци, по-скоро в следващите две седмици може да се отдадете на приятната част на интимното общуване и да почувствате лекота в отношенията си с интимния партньор. За обвързаните сред вас препоръчвам да оползотворите приятно време с партньора като си организирате някаква екскурзия и опознаете нови неща заедно. Необвързаните ще имат шанс да срещнат интересен човек на социални събирания или излизания с компания. Що се отнася до частта с тайните - по-скоро слушайте, отколкото много да говорите в следващите седмици, за да научавате повече, отколкото разкривате.

В петък планетата на комуникацията Меркурий ще влезе в знака на Козирог и във вашия дом на приятели, братя и сестри, колеги и др.под. Платонични връзки. До 23 декември имате много добри аспекти за общуване именно с тези хора. Използвайте времето, за да осъществите такава комуникация, каквато би ви била полезна за нещо. Някои от вас може да се нуждаят от помощ за нещо, други - да имат отношения за оправяне с някого, а трети може да просто да искат да разпускат в приятна компания. Общувайте с тези хора, взаимодействайте, добрият ефект няма да закъснее.

Стрелец

Предстои много силен период за Стрелците, за които обвързването е важна тема. Което (извинете, че ще го напиша публично) са всички Стрелци. Просто по вашия си начин и без да го признавате… Но да се върнем на влиянието - в понеделник ще имаме пълнолуние в Близнаци, което ще бъде особено благоприятно за осъществяване на следваща стъпка в отношенията ви с партньора. Каква да е следващата стъпка зависи от това вие на какъв етап сте в момента. За някои от вас може да е да поканите някого на първа среща, а за друг - да предложите брак. Имайте наум само, въпреки добрите аспекти, да не действате импулсивно. Близнаците са оптимисти, а и често под тяхно влияние се сблъскваме с двойнствени обстоятелства. Това означава, че може преценката ви да не е много трезва в момента. Затова най-доброто е в следващите две седмици да обмисляте сериозната стъпка, а след това - да я обмислите втори път и да действате.

В петък Меркурий ще влезе в знака на Козирог и във вашия дом на финансовата сигурност. До 23 декември ще можете да се възползвате от сериозното влияние на Козирога и покровителстването на комуникациите от Меркурий, за да уредите някакъв свой финансов въпрос. А ако нямате такъв… Ами помислете за някакъв, защото наистина влиянието е добро. Може да се окаже, например, че печеленето на повече пари е само на няколко разговора разстояние…

Козирог

Скъпи ми Козирози, тази седмица е важна за вас, защото Меркурий ще влезе във вашия знак. Но затова ще прочетете след малко. Сега първо нека ви разкажа как пълнолунието в понеделник ще способства за вашата по-добра подредба на ежедневието и съответно - за подобряване на качеството ви на живот. Пълнолунието ще е в Близнаци и ще има много добро влияния върху грижата ви за себе си. Подходящо е да проверите отново как приоритизирате дейностите в ежедневието си и ако трябва - да разместите списъка, така че да има време за вашата собствена персона. Това е важно, защото никоя задача няма да бъде качествено свършена, ако вие самите не се чувствате комфортно в кожата си. Затова - недейте много да се инатите, а ползвайте пълнолунието, за да сложите малко „време за мен” в графика.

В петък планетата на комуникацията Меркурий ще се премести в Козирог и до 23 декември вие можете да бъдете най-привлекателния знак от зодиака. И като казвам „привлекателен”, имам предвид всеки аспект на това. Ще получите усещане за лекота в общуването и е най-добре да го ползвате, за да се освободите от задръжките, които сами си слагате и да покажете кои сте всъщност. И в професионалната, и в личната ви среда хората ще оценят автентичния ви чар и това ще ви помогне да постигнете по-пълноценни отношения. Не е за подценяване и че ще ви даде възможност да се забавлявате, разбира се… Изобщо - смело бъдете себе си, ще се изненадате колко много ще се хареса това всъщност.

Водолей

О, Водолеи, какво веселичко време предстои! В понеделник ще имаме пълнолуние в Близнаци и то да вземе, че да освети вашия дом на флиртове, публични изяви и гламур, моля ви се… Не стига, че вие самите сте супер чаровни, а и другият от най-обаятелните знаци да ви влияе - това направо е експлозивна комбинация. Използвайте първите две седмици след понеделник, за да привлечете всичко и всеки, които искате. Независимо, дали става дума за човек в живота ви, повишение в работата или признание от някаква група хора (фенове, например) - сега е моментът да заявите, че вие сте на сцената житейска и очаквате да получите внимание. Не забравяйте обаче, че не е добре да бъдете връх концентрирани в себе си и се старайте да обръщате внимание на това, което ви казват околните, да ги слушате и да ги разбирате. Всъщност така ще ги спечелите още повече.

В петък пък Меркурий ще се премести в знака на Козирог и до 23 декември вие може да станете по-сантиментални от обикновено. Това е така, защото планетата на комуникацията ще влезе във вашия дом на слагане на край, себерефлексия и философия. Ще бъдете по-отворени и емпатични към това, което ви споделят, както и ще имате желание вие самите да споделяте повече. И знам, че едва ли сте много доволни, като четете, че ще сте сантиментални, но всъщност това е добро влияние. Ще ви даде възможност да разберете повече за себе си - за това какво ви разчуства, с кого можете да имате съкровена комуникация, какво и на кого имате нужда да споделите и пр. Затова - не се крийте, когато очите ви се насълзят, а изразете емоциите си - така ще разберете най-добре кой ви е наистина близък.

Риби

В понеделник ще имаме пълнолуние в Близнаци, скъпи Риби и за вас влиянието може да означава много неща. Това пълнолуние ще освети вашата зона на дома и корените и ще повлияе много благоприятно на тези аспекти от живота ви. В следващите две седмици може да направите стъпки за имотни сделки, свързани с вас лично или с роднини и деца. Може също да установите отношения с роднини, които сте позабравили във времето или пък да се сдобрите с някой от рода си, с когото сте се спречквали преди. Подходящо е да установите позиции в рода и семейството си, в случай че някой нарушава вашите граници или не усещате да ви цени достатъчно. А при липса на негативи, които да поправяте - отдайте се на повече семейни сбирки и дори общи пътувания - влиянието на Близнаци е много добро именно за такива преживявания.

В петък Меркурий ще влезе в Козирог и във вашия дом на групи от хора, общности, технологии и подобни. И тъй като Меркурий е планета на комуникацията, това означава, че до 23 декември ще имате особено добро влияние за изяви пред публика, както и за изяви в социалните мрежи. Също, знакът на Козирог ще покровителства служебната ви комуникация. Значи какво излиза от всичко това - повече презентации, повече участие в работни срещи, повече публична комуникация за вас, уважаеми Риби. Имате какво да покажете и разкажете.

Надя Брайт е радиоводещ, коуч, стендъп комедиант и водещ на обучения по комуникация, а с астрология се занимава за забавление. Чете и говори безспирно, което, естествено, прераства в писане. Първата ѝ книга вече е налице и може да се поръча тук! И не, тя не е за астрология, макар че има и зодии в нея. 

Тази седмица Надя ви кани на благотворително парти и куиз в гр. София, шоуто се казва „Стани Космат”, повече информация може да видите тук —> https://www.facebook.com/events/756773573147360

Може да я слушате от понеделник до четвъртък от 17:00 до 20:00 в радиопредаването „Животът на фокус“ на честотите на радио Фокус или тук: https://www.focus-radio.net/ 

ОБОБЩЕНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА УЧИЛИЩАТА, В КОИТО НЯМА ДА СЕ УЧИ В ПОНЕДЕЛНИК ПОРАДИ УСЛОЖНЕНАТА СИТУАЦИЯ

Учениците от над 280 училища в тринадесет области на страната няма да учат в понеделник заради усложнената обстановка – липса на ток, прекъснат интернет, скъсани жици, непроходими пътища и др. Решенията за това бяха взети днес от областни кризисни щабове, областни управители и кметове на общини.

В област Добрич е най-критично положението – там няма да учат в 67 училища от 8 общини – Балчик, Генерал Тошево, Добрич, Добричка, Каварна, Крушари, Тервел и Шабла.

В област Варна неучебен е денят за общо 11 училища (в общините Аксаково, Ветрино и Вълчи дол) и 4 детски градини в община Вълчи дол.

В област Шумен неучебен ден ще има за децата в 45 училища от 10 общини – Шумен, Хитрино, Смядово, Нови пазар, Никола Козлево, Каспичан, Каолиново, Върбица, Венец и Велики Преслав.

В Разградска област няма да се учи в 53 училища в 7 общини – Завет, Исперих, Кубрат, Лозница, Разград, Самуил и Цар Калоян. Заради обявеното бедствено положение там е възможно да не се учи и във вторник, но това ще се реши на заседанията на съответните кризисни щабове.

Тежка е обстановката в област Сливен, където заради липса на тока няма да учат в 10 училища в община Котел.

В пловдивските общини Първомай, Лъки и Садово няма да има занятия в общо 3 училища.

В 14 училища от общините Ловеч и Троян също няма да се учи. В общините Мездра, Бяла Слатина и Криводол на Врачанска област остават затворени 12 училища.

В Габрово и Севлиево още 25 институции (училища и един ЦСОП) не работят в понеделник.

В Русе в 7 общини общо 27 училища са с преустановен учебният процес – това са Борово, Бяла, Ветово, Две могили, Иваново, Сиво поле и Ценово.

В  Софийска област няма да се учи в 9 училища в общините Ихтиман, Годеч и Сливница.

В двете училища във Върщец, област Монтана, също остават у дома.

В община Велико Търново няма да се учи по заповед на кмета. Това важи за общините Павликени и Сухиндол и детски градини на няколко села от община Свищов. Ще се учи в Горна Оряховица, но не и в останалите селища от общината.

Това е информацията към 17 часа, обобщена в МОН. Все още има общини, в които продължават заседания на кризисните щабове и е възможно да има промени, за които ще има своевременна информация.

Списък с учебни заведения, за които към момента понеделникът е обявен за неучебен, е публикуван  на сайта на МОН.

Бележка на редактора: Американски колеж София също уведоми родители и ученици, че в понеделник ще учат онлайн заради усложнената обстановка.

Стратегии за формиране на отговорни финансови навици

Автор: Рени Миткова

Стане ли въпрос за бъдещето на децата ни, то всеки родител мечтае да ги види щастливи, успешни и, разбира се, финансово стабилни. Но как точно да ги подготвим за света на финансите, където спестяването играе толкова ключова роля? Истината е, че финансовата грамотност е много повече от умението да броиш пари. Тя е да можеш да планираш и контролираш парите, както и да разбираш стойността на труда.

Голямата ни дъщеря беше на 16, когато изхарчи всичките си спестявания за най-новия модел iPhone – желание, породено от факта, че след като счупи предишния си телефон, й дадохме заместител, който не отговаряше на нейните високи стандарти. Резултатът: остана без никакви пари, с които да задоволява други свои също толкова „важни“ желания, които не покриваха джобните й. Това беше повратна точка в разговорите ни за парите и началото на нейното пътешествие в света на финансовата зрялост. И до момента казва, че да похарчиш всичките си спестявания накуп е „голяма глупост“.

А да си спестовен все още е ценност за нас българите и дори от младите се възприема като комплимент. Въпреки че както каза Дамян в подкаста „Джобните“, „парите са буквално едни хартийки, и ако не ги вложиш в нещо, се обезценяват”. Съгласна съм с това твърдение, особено във времена на висока инфлация. НО, ако първо не спестиш, то няма да има и какво да инвестираш. Така че нека разгледаме как можем да научим децата си на ценността на спестяването, как да ги мотивираме да мислят за финансови цели и как да подходим индивидуално според нагласата им към парите. Защото балансираното отношение към спестяванията и харченето е едно от най-ценните умения, които можем да им предадем.

3 важни урока

Спестяването е значимо не само като финансов процес, но и като инструмент за развитие на важни житейски умения при децата. То включва:

 1. Планиране:
  • Когато спестяват за конкретна цел, децата се учат как да разделят своите цели на малки, управляеми стъпки и да чертаят стратегия за тяхното постигане. Това умение е от съществено значение за успешното управление на личните и професионалните им цели в бъдеще.
 1. Отговорност:
  • Децата започват да разбират, че всеки избор, свързан с пари, има последствия. Те се учат на отговорно отношение към парите и на умението да вземат обмислени решения.
 1. Търпение и самоконтрол:
  • Да се научиш да чакаш и да контролираш желанията си, вместо да харчиш веднага за моментното удовлетворение, е може би едно от най-ценните умения, които дава спестяването. Децата учат, че търпението често води до по-добри и по-удовлетворяващи резултати.

Чичо Скрудж или Широките пръсти – какъв е „финансовият“ характер на детето ви?

В света на финанситеразличаваме два кардинално различни типа поведение: малките Чичо Скруджовци и младите Широки пръсти. Първите са естествени спестовници, трупащи монети като съкровища и планиращи внимателно всяка покупка – те са икономични до мозъка на костите си! Няма нужда да ги учим и мотивираме да спестяват, НО е добре да им покажем, че парите мога да носят и удоволствие, като си купят например сладолед или нова играчка, и не е необходимо да се превръщат във вечни пазители на съкровища. Или ако цитирам тийнейджърите Вики и Дамян, в епизода от „Джобните“, посветен на спестяванията: „Не е хубаво да си стиснат, какъв е смисълът да спестяваш, ако накрая за нищо не харчиш?! Похарчи и понякога живей просто за момента!“. Неочаквана мъдрост за 15-годишни, нали?

В другата страна на спектъра са Широките пръсти – деца, които харчат сякаш парите са безкрайни и те свършват толкова бързо, колкото изтича пясъка през пръстите им на плажа. Те се поддават на моментните удоволствия и често се нуждаят от помощ, за да научат стойността на парите и да планират внимателно своите желания – точно като строежа на пясъчен замък, който изисква време, усилия и търпение.

Като родители нашата задача е да разпознаем дали детето ни е бъдещ Скрудж или има „широки пръсти“ и да подходим индивидуално. Всеки тип носи своите уникални уроци и предизвикателства. Да научим децата си да балансират между спестяването и харченето е танц по тънката линия на финансовата мъдрост.

Но как все пак да научим децата си да спестяват?

За мен най-добрият начин е да започнем да отказваме да финансираме желанията им. Умението да създадем граници и да казваме „Не“ е едно от най-важните, но и най-трудните за родителите. Особено за човек като мен, израснал без финансови възможности. Искаше ми се да дам на дъщеря си всичко онова, за което копнеех като малка, но не можех да имам. Докато не осъзнах, че превръщам Йоана в една глезена госпожица, която няма желание да направи каквото и да е, защото всичко й е поднесено на тепсия. И още понасям последиците от това възпитание.

Ето как се справяме вече в нашето семейство: със съпруга ми се грижим за основните нужди – дом, храна, образование, дрехи и обувки. За всички „екстри” децата ни имат избора да платят сами – като спестяват или печелят.

Нека ви разкажа за Божидар, нашия малък предприемач. Беше на 6 години, когато в магазина за играчки откри голям кораб, който непременно „трябваше“ да има. Цената? Цели 93 лв. – малко съкровище за едно дете. „Мамо, искам го!” – извика той с цялата си детска убедителност. Но вместо да му го купя, му предложихме истинско предизвикателство: да събере парите сам. Повярвайте ми, видяхме Божидар в действие – толкова мотивиран помощник в домакинството не сме имали. В крайна сметка след няколко седмици събра необходимата сума и отидохме да купим кораба, но се оказа, че липсва котвата. „Няма проблем,” каза продавачката, „ако искате точно този кораб, ще ви направя отстъпка.” Е, Божидар се справи със ситуацията мъдро – реши да поправи котвата заедно с баща си, а отстъпката да спести.

И за да не забравяме нашата тийнейджърка, любителка на марковите неща – тя вече знае, че ако иска нещо повече от стандартното, трябва да се постарае сама. Например при поредните маркови маратонки ние покриваме стойността на „обикновените“, а останалото е нейна отговорност. Така тя не само се учи на стойността на парите, но и на удовлетворението да можеш да си купиш сам желаното.

Финансови супергерои: 5 мисии за млади спестовници

Всички обичаме да имаме готова рецепта, нали? Ето 5 идеи, с които може да експериментирате вкъщи:

 1. Магическият процент: научете децата си на тайната на магическите числа – 10% или 20%. Всеки път когато получат джобни или други пари (от баба и дядо), нека отделят този магически процент в своята  касичка. Това е като да си създадеш собствено малко съкровище, което расте всеки път, когато добавиш монета! А така научаваме и златното правило: плащай първо на себе си, което променя живота на много възрастни.
 2. Удвояването като вълшебство: предложете на децата предизвикателство – „удвои парите си“. Ако успеят да не харчат спестените пари за определен период, вие като вълшебник ще ги удвоите.
 3. Визуализирайте растежа на парите: създайте визуално представяне на спестовните им цели – например диаграма или „термометър на супергероя“, който се пълни, докато те се приближават към своята цел. Ние използваме голям прозрачен буркан, който видимо се пълни всеки път, когато добавим в него монета или банкнота.
 4. Разговори за стойността на парите: говорете с децата и давайте примери за стойността на парите – например: „Тази игра струва колкото пенсията на баба, с която тя трябва да живее един месец“ или „За тези маратонки аз ще работя две седмици“. Децата учат и разбират от примери, независимо колко са малки.
 5. Мисия „Спечели и умножи”: насърчавайте децата си да бъдат финансови изследователи. Помислете за забавни и творчески начини, по които могат да заработват малко допълнителни средства; може би чрез продажба на ръчно изработени вещи или помощ в домакинството. Всяка придобита монета е като ценен артефакт в тяхното съкровище.

И най-важното, празнувайте всеки път, когато децата спестяват или постигат финансовите си цели. Понякога е достатъчно просто да им кажете, че са супергерои, с които се гордеете!

И така, мили родители, вече сте готови да отключите вратите към финансовата мъдрост за вашите малки съкровища. Помнете, финансовата грамотност е подарък, който добавя стойност през целия живот. Като възпитавате децата си да бъдат съзнателни и отговорни спестовници, вие им отваряте пък към бъдеще, изпълнено с възможности и финансова стабилност.

Не забравяйте да видите епизодите за спестяванията от подкаста „Джобните” за допълнителни съвети и идеи. Споделете вашите истории и опит в обучението на децата по финансова грамотност. Вашите подход и приключения могат да бъдат вдъхновение за останалата част от нашата общност.

Заедно можем да създадем бъдеще с умни, отговорни и финансово подготвени млади хора. На добър час в това пътешествие!

******************

Рени Миткова е управител на водещата компания за управление на вземания у нас „ЕОС Матрикс”, част от немската EOS Group. Председател е на Асоциацията за управление на вземания. Има магистърска степен по международен туризъм от УНСС и Executive MBA от Cotrugli Business School, Загреб. През 2010 г. печели приза „Млад мениджър” на фондация „Еврика”, а през 2009 и 2021 г. е сред 10-те финалисти в конкурса „Мениджър на годината”. Ранното обучение за финансова грамотност е кауза, с която е лично и професионално ангажирана от много години и участва в редица инициативи и пилотни програми.

Заедно стартираме тематична поредица за една от безспорно много важните теми за всеки родител – как да възпитаме у децата си финансова грамотност и отговорност. 

Още статии по темата:

Как да направим децата си финансово успешни

Джобиите пари: Пътеводител за родители 1 и 2 част 

Финансовата грамотност като игра 

Платени домакински задължения за децата: лудост или първа стъпка към финансова независимост

Автор: Надя Брайт

Овен

Готови ли сте да покорите света, Овни? Или ако не целия свят (и вие сте хора, все пак), то да покорите някой физически или метафоричен връх, за който мечтаете. Имате големи шансове да го направите с помощта на Слънцето и Марс. Защото Слънцето ще влезе в Стрелец и вашия дом на пътуванията, приключенията и ученето в сряда, а след това Марс ще направи същото в петък. Първото влияние ще бъде четири седмици, а второто - до 4 януари. През това време ще имате чудесни аспекти да заминете на желано пътуване, да започнете ново образование или да осъществите важен контакт с хора или организации извън пределите на страната, в която сте. Също така - имате и добър аспект за връзка от разстояние, ако това ви е на ума. Определено ще имате много енергия, имайки предвид мощното влияние на Слънце и Стрелец и особено това на вашия повелител Марс. Не виждам какво може да ви спре да стигнете точно там, за където мечтаете. Освен самите вие, разбира се…

Има шансове в края на седмицата да се разколебаете от желанието си да пътувате надалеч (в пряк и преносен смисъл), защото Сатурн ще се включи с противоречиво влияние. В четвъртък планетата на уроците ще се срещне със Слънцето, а в събота - с Марс и това може да ви донесе много колебания или дори привидни проблеми с организацията. Съветът ми е да не взимате крайни решения, а да изчакате Сатурн да се извърти и след това да ви се проясни погледът.

Телец

Виж ти, какво ви очаква, Телци… Идва празничното време, а вие вместо да се суетите около трапезата или да мислите как най-качествено да си отдъхнете вкъщи на дивана, ще бъдете завладени от… секси страсти! Това ще се случи, защото в сряда Слънцето ще влезе в Стрелец и вашия дом на еротика, тайни и мистерии, а в петък - Марс ще заеме същите позиции. Слънчевото влияние ще трае четири седмици, а Марсовото - чак до 4 януари. Как да ви кажа - от една страна е свободолюбия Стрелец, който обича да се забавлява без много да се притеснява, от другата е мощното Слънце, а за капак - повелителят на секса - Марс. Съветвам ви да не се опитвате да потискате страстите си, а да им се отдадете - сега ви е паднало. Другото, което ви съветвам, е да не се разпускате в твърде много споделяния (Стрелецът е директен в комуникацията и може да ви повлияе), все пак пазете интимността на преживяванията си, за да се застраховате от злоупотреби с информация.

Последния съвет особено ще важи в края на тази седмица, когато Сатурн ще се срещне под неблагоприятен ъгъл първо със Слънцето в четвъртък и след това - с Марс в събота. Тези срещи може да повлияят негативно на възможността ви да преценявате благонадежността на тези, на които се доверявате. Затова като че ли е добре, ако получите порив за споделяне, да го задържите за няколко дни и след това да прецените как да действате.

Близнаци

На дневен ред излиза темата за партньорствата ви, скъпи Близнаци. И то, по-скоро за любовните ви такива. Освен това - влиянията не са кратки, така че поемете дълбоко въздух, преди да започнете да четете, защото предстоят интересни времена.

Първо, в сряда, Слънцето ще влезе в Стрелец и във вашия дом на партньорствата, а след това - в петък Марс ще се премести в същите позиции. Слънцето ще се задържи така в следващите четири седмици, а Марс - до 4 януари. В периода на тези влияния вашата задача от Вселената ще бъде да се определите къде се намирате и къде бихте искали да се намирате по отношение на обвързването. По-просто казано - който от Близнаците не е случил на партньор, вероятно ще го осъзнае и ще прекрати връзката, който е случил - ще го осъзнае и ще направи връзката си още по-добра. А необвързаните хич няма да се свенят да изразяват интерес към обекта на чувствата си. Изобщо - огнени и любовни седмици ви предстоят - инвестирайте тези влияния правилно, за да излезете по-стабилни накрая.

Две леки спънки тази седмица ще ви предложи Сатурн, който последователно ще се срещне и със Слънцето, и с Марс в четвъртък и събота. Срещите ще бъдат противоречиви и ще ви се отразят именно в общуването с партньора. Бъдете разумни и си дайте сметка, дали това са просто смущения от планетите или е истински знак за отношенията ви.

Рак

Тази седмица, а и за доста време напред, ще имате влияния пряко свързани с начина, по който се грижите за себе си. Това е така, защото в сряда Слънцето ще влезе в знака на Стрелец и вашия дом на служба, навици и грижа за себе си. Слънцето ще бъде в тази позиция в следващите четири седмици. Не по-малко интересно и значимо е и влиянието на Марс, който също ще се паркира в Стрелец дома ви на уелнес, стартирайки този петък и приключвайки чак на 4 януари. Какво излиза, скъпи Раци? Излиза, че докато отвсякъде се трупат празнични трапези, вие имате добри аспекти за отслабване. При това - не става дума само за диети, разбира се. Благоприятстват се спорт, както и различни практики за ментално и емоционално разтоварване от стрес. И Слънцето, и Марс са действени и по-скоро от вас се очаква да предприемете сами крачки към подобряване на физическия и менталния си баланс и тонус, а те да ви помагат.

Засега ще има две неравности по пътя към постигането на идеалното Дзен състояние. И двете ще са от Сатурн, който в четвъртък и събота ще влезе в опозиция съответно на Слънцето и на Марс. Сатурн слага пречки, свързани с плановете и структурата, които си градим. Тоест - спокойно може да направите от дефекта - ефект, като обмислите къде сте срещнали спънки и неутрализирате възможността за нови такива в бъдеще.

Лъв

Време е за забавления, Лъвове! А кой знае - забавленията може да ви отведат и до нещо по-сериозно… Тази сряда Слънцето влиза в Стрелец и във вашия дом на флиртове, романтика и гламур, а в петък - Марс ще заеме същите позиции. Влиянието на Слънцето ще продължи четири седмици, а на Марс - до 4 януари. Излиза, че празничният сезон за вас наистина може да се окаже празничен. Всякакви вечеринки и събития ви чакат да ги посетите. А защо не - и да ги организирате? Сега, понеже има намесен Марс, който управлява секса, ще ви издам и един аспект на дома с флиртовете и гламура, за който рядко споменавам в хороскопите - това е дом и на фертилността. Тоест - за Лъвовете, които имат идеи за продължение на рода, периодът е доста благоприятен. Желая късмет!

Лек опит за помрачаване на настроението ви ще направи Сатурн в края на тази седмица. Планетата на житейските уроци ще се срещне последователно под неблагоприятен ъгъл със Слънцето в сряда и с Марс в петък. Като резултат е възможно да усетите ревност или подобни чувства. И то - не само вие да ревнувате, а и вас да ви ревнуват. Знаете, че веднъж подхлъзнете ли се в нещо такова, може да се окаже, че сте влезли в заешката дупка и предстои да откриете най-различни изненади. На ваше място бих имала едно наум и бих се опитала да си спестя това.

Дева

Скъпи ми Деви, точно в най-подходящия момент планетите решават да благоприятстват вашата зона на дома и рода. Все пак предстоят Коледни празници и какво по-хубаво от това да искаме да сме с близките си и да усещаме и създаваме уют в дома си? Това ще се случи при вас, благодарение на Слънцето, което влиза в Стрелец и вашата зона на дома от сряда за четири седмици напред и Марс, който ще заеме същите позиции от петък до 4 януари. Идеалното време да се заредите с енергия от дома си. Да украсявате, да си създавате уютни вечери, да прекарвате качествено време с роднините си. В крайна сметка нали това е, което пълни сърцето - където и да ходиш, да има къде да се прибереш и с кого да се прегърнеш. Марсовото влияние обаче е подходящо и за нещо по-динамично - смяна на жилище или покупка на ново. Така, че ако имате подобни идеи - обмислете ги по-сериозно сега.

В края на седмицата Сатурн ще се опита да ви попречи да си живеете кротко и спокойно, като в четвъртък ще образува противоречив ъгъл със Слънцето, а в събота - с Марс. Това ще се отрази на комуникацията с хората, с които живеете. Или по-точно - би могло да се отрази, ако позволите да се завладеете от емоциите. Важно е да отбележа, че ключът към добрата развръзка не е просто вие да отстъпите. Напротив - ако е нужно - отстоявайте се. Просто не позволявайте една ситуация да ви владее.

Везни

Нови приятели, нови инициативи с приятели и като цяло - подкрепа и удовлетворение от платоничните ви връзки ви се пише, уважаеми Везни. Това се дължи на силното присъствие във вашия дома на приятелството и братята и сестрите от страна на Слънце и Марс. Слънцето ще влезе в Стрелец и този ваш дом за четири седмици напред в сряда, а Марс ще повтори позициите му в петък и ще остане там до 4 януари. Кои са благоприятните аспекти? Ще можете както да се забавлявате на воля с приятели, така и да осъществите някакви общи проекти, ако имате желание за това. Имате шансове да откриете нови и ценни приятелства. Имате шансове и да… да преспите с някой свой приятел, под влияние на Марс. Не знам какво би било развитието на една такава история, но поне остават спомени, нали? За тези от вас, които се вълнуват от района, в който живеят - и Марс, и Слънцето ще ви помагат в инициативи за подобряването му.

Трябва да ви предупредя, че в края на седмицата може да имате известни смущения в комуникацията си с роднини и приятели. Това е възможно да се случи, защото Сатурн ще се срещне в четвъртък със Слънцето, а в събота - с Марс и е съвсем възможно да наруши приемането и предаването на сигнали между вас. Ключът към мира е да не реагирате веднага на чутото, да си давате време за осмисляне, да задавате повече въпроси и да се опитате вие да сте максимално ясно. Надявам се, че ще мине без сериозни сътресения. Но ако все пак има някакви - помнете, че Сатурн е планета на уроците и си извадете поуки.

Скорпион

„Не всичко е пари, приятелю”, но по-добре да ги има, нали? На вас ви предстои да ги печелите, Скорпиони, така че фокусирайте се над тази тема. В сряда Слънцето ще влезе в Стрелец и във вашия дом на финансовата сигурност, а в петък Марс ще направи абсолютно същото. Слънчевото влияние ще продължи четири седмици, а Марсовото - до 4 януари. Какво да правите през това време? Първо - освободете мислите си от лимитиращи вярвания и разсъждавайте спокойно и уверено. Финансовият успех е постижим, стига да подходите разумно и последователно към него. Второ - добре е да се ориентирате към план за печелене на пари, а не толкова към съкращаване на разходи. Разбира се - оптимизирането на бюджета е винаги добре дошло. Просто Марс благоприятства експанзията и напредването. Марс е повелител и на секса, както и на вашия знак… Или иначе казано - ще бъдете магнит за партньори и пари. И ще се привличате от партньори с пари (в което аз, разбира се, не виждам нищо лошо).

Сатурн ще се опита малко да ви наруши енергията в края на седмицата, като в четвъртък ще се срещне със Слънцето, а в събота - с Марс. Тези срещи могат да ви провокират към неразумно харчене или към самонавиване по някакъв любовен въпрос (в най-лошия случай - и към двете). Важното е да запазите спокойствие и да не действате първосигнално - другото ще го наместите.

Стрелец

Стрелци, усещате ли как сте на нисък старт? Не? Ами време е да го усетите, защото от тази сряда ниският старт рязко трябва да се превърне в летящ и няма причина да губите никакво време за това. В сряда Слънцето ще влезе във вашия знак за четири седмици (да не забравите да ни почерпите за рождения си ден), а в петък - Марс ще ви навести и ще остане до 4 януари. Все супер силни влияния, концентрирани около вашето лично развитие. Ще имате силен прилив на енергия и осъществяването на плановете от всякакво естество ще бъде благоприятствано. Какво се иска от вас ли? Ами… план. Вероятно виждате голямата картина в главата си, но имайте предвид, че усещането, че всичко е лесно осъществимо често е измамно. Затова, за да не губите от силата на Слънцето и Марс - първо планирайте, а после си действайте по стъпките. Успех!

Сатурн ще се опита да ви сложи препятствия тази седмица, защото в четвъртък и събота ще се срещне последователно със Слънцето и Марс и това може да доведе до вътрешни фрустрации. Ще си направите услуга, ако не увеличавате неприятните си усещания с фиксация върху тях. Както и ако вентилирате неприятните емоции по здравословен начин. Физическата активност е за предпочитане, пред скандалите, например. А заниманията с ръце - готвене, изкуство, сглобяване на нещо успокоява повече от алкохол и преяждане. В общи линии - всичко ще бъде наред, стига да го поискате.

Козирог

Почивка и работа за себе си, Козирози. Това имате в хороскопа си за следващите седмици и мисля, че никак не е лошо. В сряда Слънцето ще влезе в Стрелец и вашия дом на слагане на край, философски поглед над живота и интроспекция, а в събота и Марс ще се въдвори в точно същата позиция. Слънчевото влияние ще продължи четири седмици, а това на Марс - до 4 януари. От една страна наистина е добре да забавите темпото и да си починете. Така или иначе - дори и да си залагате много амбициозни цели, възможно е Вселената да забавя малко хода ви. В такива случаи не се ядосвайте, а погледнете философски и вземете максимума от ситуацията. Влиянието на Марс може да използвате за рефлексия върху себе си и най-вече за пътя, който се избрали и подходът, който използвате, за да вървите напред. Марс покровителства и секса, така че е възможно до началото на януари да търсите повече интимност и опознаване с партньора, отколкото повърхностни забавления и сбъдване на пиперливи фантазии.

В четвъртък и събота вашия повелител Сатурн ще се опита да ви обърка комуникацията, защото ще се срещне съответно със Слънцето и Марс. Опитайте се в края на седмицата да бъдете максимално ясни, когато общувате с някого, както и да задавате уточняващи въпроси, дали правилно сте разбрали какво ви се казва. Времето не е от най-подходящите за публични изяви.

Водолей

Скъпи Водолеи, време е да станете душата на компанията или дори нещо повече - време е да станете популярни! Имате всички предиспозиции, защото в четвъртък Слънцето влиза в Стрелец и във вашия дом на социализация и технологии, а в събота - Марс ще направи същото. Влиянието на Слънцето ще продължи четири седмици, а това на Марс - чак до 4 януари. Много подходящо за вас е да разкриете повече от себе си на другите и така да спечелите точно хората, които могат да ви оценят. Конкретно Марс ще ви повлияе добре в разширяването на кръга ви от контакти. Имайте предвид, че използването на технологии също ще бъде благоприятствано. Така, че ако има Водолеи, които искат да достигнат до по-голяма аудитория - вложете усилия в опознаването на алгоритмите на социалните мрежи.

В края на седмицата Сатурн ще се опита да ви сложи някои пречки на пътя към безгрижното съществуване. Планетата на уроците, която в момента е във вашия дом на финансите ще се срещне последователно в четвъртък и събота със Слънце и Марс и е възможно да ви донесе объркани ситуации, свързани с приятели и пари. Вероятно, ако просто смятате по-добре, когато излизате някъде или когато ви искат заем, ще се предпазите от проблеми.

Риби

Професионален подем, уважаеми, няма какво да направите - писано ви е от Вселената. На първо място защото в сряда Слънцето ще влезе в Стрелец и вашия дом на професионално развитие и на второ място, защото и Марс ще направи точно същото в петък. Първото влияние ще е четири седмици, а второто ще продължи до 4 януари. Добре е да сте амбициозни, да мечтаете мащабно и да сте проактивни. Това е вашия път към кариерното развитие под егидата на Слънце, Стрелец и Марс. Никакви скромности, умерено здравословни колебания и философията „небето ми е граница” са вашият арсенал за успех. Нямам какво повече да добавя, всичко е ясно - не се бавете, а набележете си целите си и действайте!

Предупреждавам за две спънки в това отношение, които Сатурн ще се опита да ви предложи през тази седмица седмица. Тази тежка планета ще влезе последователно в конфликт и със Слънцето, и с Марс, съответно в четвъртък и събота. А на това отгоре планетата на уроците - Сатурн е и във вашия знак в момента. За какво да внимавате? За скрити от вас обстоятелства, за пилеене на ненужна енергия, недобро планиране на времето и създаване на погрешни стратегии. Значи - ако сте внимателни към детайла и от четвъртък до края на седмицата не бързате твърде много да споделяте - имате шансове всичко да мине гладко. Успех, Риби!

Надя Брайт е радиоводещ, коуч, стендъп комедиант и водещ на обучения по комуникация, а с астрология се занимава за забавление. Чете и говори безспирно, което, естествено, прераства в писане. Първата ѝ книга вече е налице и може да се поръча тук! И не, тя не е за астрология, макар че има и зодии в нея. 

Тази седмица Надя ще гостува в Пловдив, като част от стендъп шоуто „Брутален стендъп” - https://www.facebook.com/events/293927436880299

Може да я слушате от понеделник до четвъртък от 17:00 до 20:00 в радиопредаването „Животът на фокус“ на честотите на радио Фокус или тук: https://www.focus-radio.net/

Автор: Надя Брайт

Овен

О, Овни! Изглежда ще станете ужасно секси и привлекателни (то има ли накъде?) в следващите месеци… Още в понеделник тази седмица ще имаме новолуние в Скорпион, а то ще освети вашия дом на мистика, тайни и интимни забавления. Луната ще направи всичко възможно вие да почувствате енергия за взаимни интимни радости с обекта/ите на вашето желание. И точно затова съм длъжна да ви предупредя - избирайте внимателно. Защото ако харизмата ви е прекалено силна, а желанието - нетърпеливо, възможно е да се приберете вкъщи с някой, който всъщност не пасва много добре на критериите. Оставяйте се да ви очароват, да ви ухажват и чак тогава преценявайте с кого да стигнете по-далеч. Ако правите добри избори - ще се случат и устойчиво добри интимни партньорства. Все пак - обърнете внимание на хората, които срещате в началото на седмицата. А на обвързаните ще кажа само едно - забавлявайте се! Нека не забравяме, че и собствената спалня става за такива дейности! :)

За това влияние ще помогне и тройната среща на Марс, Нептун и Слънце, която ще се случи в петък и ще продължи да действа до края на седмицата. За много от вас ще бъде по-лесно да свалят защитите, които си изграждат при общуването в любовта. Така може да успеете по-лесно да се свържете с някой, който има романтичен интерес към вас. Триангулацията между небесните тела ще ви се отрази и по отношение на споделянето и дискретността. Съветът ми е да премисляте, преди да споделяте в края на седмицата, за да пазите по-добре личното си пространство.

Телец

Луната ще ви дари с много положително влияние по отношение на връзките и партньорствата, уважаеми Телци. В понеделник ще имаме новолуние в Скорпион, което ще огрее именно вашия дом на сериозни обвързвания. И не става дума само за лични партньорства. Знакът на Скорпиона ще ви помогне да усещате по-добре на кого да се доверите. Само трябва да се оставите на интуицията си и да не ѝ позволявате да се замъглява. Разбира се - не ви препоръчвам да загърбвате рационалното. Просто казвам, че ако срещнете някой нов човек (защото новолунията работят с нов материал) и усетите, че можете да бъдете с него под някаква форма в живота си - твърде вероятно е този човек да издържи и на тестовете на времето. Също - тъй като е новолуние, ще има благоприятни аспекти да се отървете от стари партньорства, които не работят добре за вас. Успех!

В края на седмицата може да станете (даже е добре да го направите) по-общителни. Марс, Нептун и Слънце ще образуват тройно влияние, което ще действа в петък и през уикенда, и ще благоприятства вашето общуване с по-широк кръг хора. Ще имате добри аспекти и за общуване през социалните мрежи. Това означава, че ако имате някаква цел - може да благоприятствате постигането ѝ, като се запознаете с правилните хора и ги впечатлите.

Близнаци

Скъпи Близнаци, още в понеделник Луната ще ви даде шанс за качествено пренареждане на ежедневието ви, така че да получавате повече за усилията, които давате. В този ден ще имаме новолуние в Скорпион, което ще огрее вашия дом на грижа за себе си, навици и служба. Ако не подцените събитието и неговото влияние, ще имате възможност да приоритизирате дейностите си в ежедневието и да създадете устойчив модел, от който вие самите да се чувствате по-добре. Помислете си още в началото на седмицата как бихте искали да изглежда вашето ежедневие. След това се опитайте да начертаете реалистичен план, с който да промените някои навици. Отново искам да кажа - целта е вие да се чувствате по-добре. Какъвто и смисъл да носи „добре” за вас. Някои Близнаци може да искат да са по-здрави, други - по-успешни, а трети - да отделят повече време на хобито си. Е, ако скоро след понеделник се опитате да пренаредите графика, до шест месеца вече ще берете плодовете от това.

Имате невероятната възможност точно в петък и през уикенда да се разработите, Близнаци… Да, казвам го малко иронично, но всъщност за много от вас може да е добър шанс да отметнете важни задачи. В петък и събота се образува триангулация между Слънце, Марс и Нептун, която ще повлияе много положително на тези от вас, които гледат към професионално развитие. Краят на седмицата е подходящ за създаване на контакти, намиране на решения на ситуации, както и за откриване на неочаквани идеи за растеж. Желая успех!

Рак

Време е да спрете да скромничите и да помислите как да развиете талантите си и да ги покажете на света, скъпи ми Раци. И то - времето ще дойде още в началото на седмицата. В понеделник ще имаме новолуние в Скорпион, което ще огрее вашия дом на флиртове, слава и гламур. Какво означава това за вас? Първо - още от понеделник се фокусирайте върху план за развитие на дейност, свързана с ваши таланти или с някаква публичност. Ако направите първите стъпки сега, може да берете плодове от това чак до края на април идната година. Второто значение идва от знака на Скорпион, който покровителства интимността и страстите. Не е изключено за много от вас да се отвори нова страница във флиртовете и романтичните преживявания. Необвързаните Раци да се оглеждат добре - съвсем вероятно е да пожелаете страстно някой от новите хора, които ще срещнете. И съвсем, съвсем вероятно е този човек да пожелае вас. Обвързаните да използват момента, за да разнообразят връзката си с пикантни изненади.

Още едно добро допълнение към това влияние ще бъде тройната среща между Марс, Нептун и Слънце, която ще се случи в петък и ще действа и през уикенда. Влиянието е романтично и е възможно, благодарение на него, да разкриете чувствата си пред някого. Също може да дадете по-сериозен шанс на човек, на когото досега не сте гледали особено сериозно. Краят на седмицата е подходящ и да рекламирате себе си във всеки смисъл на думата.

Лъв

Вселената ви е приготвила поток от вдъхновение по отношение на вашия дом, скъпи ми Лъвове. В понеделник ще имаме новолуние в Скорпион, което ще освети именно зоната ви на дома. Новолунията, знаете, са събития които ни помагат да поставим ново начало. В тази връзка е възможно много от вас да се превърнат в главни дизайнери на своя дом и да успеят да го преобразят в близко бъдеще. Ако мислите по въпроса с евентуален ремонт или предекориране, но сте го отлагали - в понеделник ви предлагам да помислите по-сериозно и в следващите няколко дни да излезете с конкретен план, който да последвате. Влиянието може да продължи до април идната година, но за да го оползотворите, трябва да предприемете първите стъпки сега. Имайки предвид знака на Скорпион, вероятно вдъхновението ви ще е в посока изразяване на вътрешния ви свят, чрез интериора. Какво по-хубаво от това - истински лъвски дом :)

В края на седмицата е възможно да станете по-чувствителни и сантиментални. Което всъщност е чудесно и дава възможност да прекарате един задушевен уикенд с хора, които харесвате. В петък и събота Марс, Нептун и Слънце се срещат и тройното им влияние ще направи така, че емоционалната ви страна да надделее над рационалната. Това означава, че е по-добре да планирате дълъг уикенд с близките си и с приятни, отпускащи дейности, отколкото работни срещи или пък събирания с шумни компании. Първо се прегърнете сами, а после прегърнете и тези, които обичате.

Дева

Предстои ви да подобрите живота си, чрез създаване на нови приятелства или интегриране в общности и групи от хора, които досега не сте познавали, уважаеми Деви. Това е така, защото в понеделник ще имаме новолуние в Скорпион. То ще изгрее във вашия дом на платонични връзки - приятелства, колеги, братя и сестри. Нещата, за които ще имате благоприятно влияние са свързани например с влизането в някакъв клуб по интереси, намиране на нови приятели, създаване на инициативи, в които да участвате с приятелите и близките си. Дейности, свързани с подобряване на средата около вас (квартала ви) също са добре дошли, според това новолуние. Изобщо - в следващите месеци ще можете да се развивате през дейности, които да развивате с хора със сходни интереси на вашите. Новолунието е събитие, което благоприятства новото начало, така че поемете си въздух и се огледайте за нова посока, в която бихте искали да поемете.

Краят на седмицата ще мине за вас под знака на взаимодействието с друг човек. В петък и събота Марс се среща със Слънце и Нептун и това, в зависимост от вашите приоритети, може да ви повлияе както в работен, така и в личен план. Възможно е да поработите с някой и от тази съвместна работа да произлязат добри резултати за вас. А е възможно и да получите неочаквано обяснение в любов, което да трябва да обмислите.

Везни

Ще имате възможност да хвърлите свеж и градивен поглед върху бюджета си, скъпи Везни. В понеделник ще имаме новолуние в Скорпион, което ще огрее вашия дом на финансова сигурност. Новолунието покровителства новото начало, така че е важно наистина да се опитате да погледнете финансовия аспект на живота си от различна перспектива и с нов поглед. Така може да ви дойдат ценни идеи как да подобрите благосъстоянието си. Скорпионското влияние е добро за изчистване на „малките сметки” - ежедневни разходи, невидими течове от бюджета. Всъщност, това е много полезно, защото именно ежедневните ни финансови навици оформят голямата картина на бюджета ни. Влиянието е подходящо и за измисляне на нови начини за увеличаване на приходите. Ако искате да се възползвате от силата на новолунието - почнете да мислите по темата с бюджета си още в понеделник и предприемете стъпки за подобряването му до две седмици след 13 ноември. Така ще може да удължите ефекта до шест месеца напред.

В петък ще се случи специфична тройна среща между Марс, Слънце и Нептун и това ще ви помогне до края на седмицата да имате по-остра мисъл за работните си проекти. Под това влияние много от вас може да открият начин да решат някоя от належащите си ситуации в работата или пък да се сетят кой техен контакт може да им е от полза. Възможно е да ви осенят и други идеи, свързани с професионалното ви развитие, така че слушайте внимателно вътрешния си глас.

Скорпион

Не стига, че сме в сезона на рождените ви дни, а и Луната ще ви даде още една Нова година, скъпи Скорпиони. Още в понеделник ще имаме новолуние във вашия знак и за вас ще стане особено подходящо за поставяне на нови цели. Нямате ограничение какво да си поискате. Важното е да искате осъзнато и да сте готови да правите нужните крачки напред към мечтата си. Препоръчвам ви в понеделник и два-три дни след това да отделите време за себе си и да помислите къде се виждате след шест месеца, когато ще е пълнолунието във вашия знак. Имате всички шансове да постигнете желаното, ако планирате сега и предприемете действия по плана си още през първите две седмици след 13 ноември. Успех, Скорпиони, силата ще бъде с вас!

В петък и събота вашият повелител Марс ще направи триангулация със Слънце и Нептун. Това означава, че в края на седмицата ще имате особена сила да привличате. Какво ще привлечете зависи от вашето желание, както и от начина, по който ще канализирате енергията си. Някои Скорпиони може да привлекат полезни контакти за работата си, ако се промотират в тази насока. Други може пък да завъртят главата на някого с романтичен интерес… Каквото и да ви е на сърце - планетите ще помагат да ви дойде в ръцете, вие само бъдете наясно със себе си.

Стрелец

Започвам с много силно новолуние, което ще се случи още този понеделник, скъпи Стрелци! Новата Луна ще огрее в знака на Скорпион и във вашия дом на интроспекция, подсъзнание, философски поглед над живота и слагане на край. Комбинацията с толкова мистичен знак като този на Скорпиона е много силна. Вашата фантазия и умението ви интуитивно да усещате правилната посока за вас ще бъдат особено събудени и ще може да разчитате на тях. Затова новолунието е подходящо да помислите визионерски за живота си сега - какво усещате, че може и трябва да е различно? Коя е картината за живота ви, когато освободите мислите си от всички излишни самосаботажи? В понеделник и два-три дни след него ще може да изкристализирате тази визия. А ако предприемете стъпки към нея още сега - след първите две седмици на новолунието - до шест месеца може да изградите видяното.

В края на седмицата вероятно ще почувствате желание да се свържете с близките и роднините си или да потърсите близост с важна женска фигура в живота ви. Това се дължи на интересната среща между Марс, Слънце и Нептун, която ще се случи в петък и влиянието ѝ ще продължи до края на седмицата. Ще имате желание да почерпите сили и топлина от дома или семейството си. Възможно е да получите някакво прозрение за себе си, именно от общуването със своите близки. Не е изключено да простите нещо и да оставите зад гърба си стари конфликти.

Козирог

Седмицата започва много силно още в понеделник, уважаеми Козирози. Тогава ще имаме новолуние в Скорпион, което ще огрее вашия дом на екипната работа и груповите активности. Как ще ви повлияе Луната ли? Като покровителства начинанията, които предприемате в колаборация или сътрудничество. Време е тези от вас, които смятат, че само те знаят как да си свършат работата достатъчно добре, да отпуснат малко контрола и да позволят да получат помощ. Ще видите, че е истина - повече хора вършат повече и по-добра работа. Можете спокойно да помислите и за привличане на нови хора към екипа си - новолунието все пак символизира новото начало. Каквото искате да постигате - планирайте го сега - още в първите две седмици след 13 ноември, защото така ще може да положите основите за успеха, който да пожънете на пълнолунието в Скорпион в края на април идната година.

В края на седмицата Марс, Слънце и Нептун се срещат и създават специфично влияние, което ще действа в петък и през уикенда. За вас ще е най-добре ако в тези дни се обърнете към общуване с някакви групи от хора, с които споделяте общи интереси. Участието в каузи или в събирания на хора, споделящи близки за вас възгледи, ще ви се отрази добре. А ако няма такива предстоящи събития точно за края на тази седмица - организирайте си среща с приятели, които чувствате като сродни души и взаимодействайте с тях.

Водолей

Пълен напред към професионалните успехи, Водолеи! Това е посланието на новолунието, което ще се случи този понеделник в знака на Скорпион. Луната ще задейства вашия дом на кариерно развитие и в следващите дни ще имате всички шансове да поставите основата на печеливши планове. Новолунието е точно за това - да започваме нови неща с поглед до шест месеца напред, когато ще е пълнолунието в същия знак. Ако искате да започнете нещо ново или пък да се изкачите на по-високо ниво в настоящето си поприще - не се бавете изобщо, а действайте отсега. А ако обмисляте да се впуснете в непознати води - подходящо е да потърсите съвет от коуч или ментор, който да ви насочи. Защото вие сте иновативни и умеете да визионерствате, но малко споделен опит никак няма да ви е излишен.

Това влияние още повече се подсилва и от една планетарна триангулация, която ще се случи в петък и ще продължи да действа до края на седмицата. Марс, Нептун и Слънце ще се срещнат и ще ви помогнат страшно много, ако желаете да създадете план за развиване на идеите си. Под това влияние краят на седмицата ще се окаже най-благоприятното време да брейнстормвате идеи, да мислите за нови бизнес планове и дори да се осмелявате да мечтаете мащабно. Може би ще видите, че всичко, което искате ви е по силите, Водолеи.

Риби

Луната влиза силно още от понеделник във вашия хороскоп, Риби! В този ден ще имаме новолуние, то ще бъде в знака на Скорпион, както и във вашия дом на пътуването, приключенията и покоряването на нови хоризонти. Понеже е новолуние, ще трябва да погледнете напред и да прецените какво ново искате да ви се случи. Може да планирате пътуване, да се запишете да учите нещо, да започнете да работите в нова сфера или пък да осъществите колаборация с чужбина. Каквото и да е - това влияние ще благоприятства подобни инициативи. Важното е да не отлагате и да не позволявате лимитиращи вярвания от типа на „О, това е твърде трудно постижимо” да ви спират да вървите към мечтите си. И също така е важно да започнете да планирате и действате още в понеделник. Ако в двете седмици след новолунието направите първите крачки към целта си, шансовете в края на април, когато е пълнолунието, да сте я изпълнили, е огромен.

В случай, че се занимавате с творчество - краят на седмицата е вашия момент за идейно избухване. В петък и до края на уикенда ще сме под влиянието на тройната среща между Марс, Нептун и Слънце и за Рибите това е момент на отпушване на креативността. Може да нахвърляте много идеи в края на тази седмица. Вероятно ще се окаже, че не малко от тях ще са ви полезни в бъдеще. Под това влияние може да станете и доста искрени в общуването си. Това като цяло е хубаво, стига да го правите контролирано, вместо после да се чудите „какво толкова казах”. Така че - по-малко приказки, повече творене, мили Риби!

Надя Брайт е радиоводещ, коуч, стендъп комедиант и водещ на обучения по комуникация, а с астрология се занимава за забавление. Чете и говори безспирно, което, естествено, прераства в писане. Първата ѝ книга вече е налице и може да се поръча тук! И не, тя не е за астрология, макар че има и зодии в нея. 

Тази седмица Надя ще гостува в Бургас и Варна, като част от стендъп шоуто „София срещу провинцията”. За град Бургас вижте тук -> https://www.facebook.com/events/339190948746686, а за град Варна - тук -> https://www.facebook.com/events/1405969776618564

Може да я слушате от понеделник до четвъртък от 17:00 до 20:00 в радиопредаването „Животът на фокус“ на честотите на радио Фокус или тук: https://www.focus-radio.net/

Автор: Рени Миткова

„Докторе, синът ми е четвърти ден с температура и има нужда от антибиотик“, говореше развълнувано по телефона моята фризьорка, докато подреждаше сръчно косата ми. Докторът, който заместваше техния личен лекар, запита от другата страна: „На колко години е детето?“; „На 27“, отговори Силвето. И двамата с доктора избухнахме едновременно в смях. Такива сме мъжките майки и сигурно не само мъжките, и на 50 да стане детето, пак ще искаме да се обадим на доктора, за да сме сигурни, че то е добре. Дали така се грижим и за финансовото му здраве? Някои да. Често съм свидетел как родители плащат дълга на детето си, което е на 32 години, или пък купуват кола на дъщеричката си, която е на 40, защото нейната вече била стара. Чудя се кога тези деца ще станат самостоятелни и ще могат да взимат добри финансови решения, а и да носят сами последствията от неразумните?

Да научим децата си от рано да управляват парите не е просто урок по математика; това е урок по живот, едно от най-важните умения, които можем да им предадем. Затова нека разгърнем картата на финансовото образование и заедно да потърсим скритите съкровища, които ще помогнат на децата ни да пораснат като уверени и успешни възрастни.

От къде все пак да започнем? Вече говорихме за джобните пари и платените домакински задължения, и това са първите инструменти, с които бих предложила да започнете финансовите уроци. Много от вас запитаха можем ли да ги съчетаем или едното изключва другото. За да отговоря през призмата на моя опит, нека първо отново си припомним кои са основните предимства на двата инструмента.

Защо джобни?

Джобните пари са първият бюджет на децата – пари с определена цел, във фиксиран размер и за фиксиран период. Три са предимствата, заради които ги използваме у дома:

 • Отговорност: научават децата да бъдат отговорни към собствените си разходи и да правят избори в рамките на определен бюджет;
 • Планиране и поставяне на приоритети: децата развиват умения да планират и приоритизират различни желания и нужди;
 • Подготовка за самостоятелен живот: усвояват се практични уроци, които ще им бъдат полезни, когато излязат извън семейството.

Фиксирана заплата или бонус?

И ако джобните приличат много повече на фиксирана заплата, то платените домакински задължения са като бонус за допълнително свършена работа. Стига да бъдат правилно приложени, за мен те са най-добрият начин да научим децата си на стойността на парите. Всички знаем, че пари, изкарани с труд, се харчат по-трудно,  нали? Ако трябва да откроя 3-те предимства, които ни спечелиха със съпруга ми за този инструмент въпреки първоначалните ни притеснения, то те са:

 1. Пари срещу труд: децата научават, че парите не са даром и започват да ги ценят, когато открият, че да ги спечелиш не е толкова лесно;
 2. Разумно харчене: те харчат спечелените със собствен труд пари много по-внимателно и отговорно, което с времето се превръща в навик;
 3. Възпитава предприемчивост: когато самостоятелно спечелените пари се усладят, децата търсят възможности да изкарат пари и извън дома.

И сигурно си мислите вече, от къде пари и за джобни, че и за платени домакински задължения, когато семейният бюджет е непрекъснато изяждан от уж по-кротката вече инфлация? В нашето семейство планираме в месечния бюджет и двете пера, за да сме спокойни, че ако децата са по-предприемчиво настроени, ще можем да посрещнем желанието им да помогнат в домакинството, без да трябва да отрежем някой друг разход. Въпреки че да ползваме и двата инструмента може да изглежда на пръв поглед сложно, то според мен комбинацията балансира плюсовете и минусите им поотделно. Какво имам предвид? Тъмната страна на джобните пари е децата да научат, че получават парите даром и без усилия, което не е така с фиксираната работна заплата, на която приличат. Платените домакински задължения пък възпитават, че няма нищо даром, но крият опасността детето да развие свръхпредприемчивост и да иска за всяка помощ в домакинството заплащане; нещо, което никой родител не желае и може да си позволи. Няма твърдо правило дали и как да съчетаем двата инструмента, колкото и да ми се иска да ви дам готова рецепта. Всяко семейство има своите ценности и разбирания за парите, а и децата са различни. Но ще ви споделя нашата семейна рецепта, която работи за трите ни колкото еднакви, то толкова и различни деца на 19, 13 и 7 години.

Нашата семейна рецепта

Момичетата и Боги получават джобни пари всеки месец. Йоана, за да живее относително удобно в Рим, където е студентка, Мария – за да излиза с приятели, Боги – за да си купува игри. Разговаряме и с тримата за какво харчат парите си, дали са достатъчни, стимулираме ги да си поставят финансови цели, както и да спестяват. И въпреки поскъпването на живота през последните две години, не сме актуализирали месечните им джобни, което нашата 13-годишна тийнейджърка определи като СКАНДАЛНО! Защо? Именно през последните две години въведохме правилото, че могат да печелят у дома, вършейки определени домакински задължения, извън кръга на тези, които всеки прави, защото е част от семейството, като например да си поддържа стаята чиста и подредена. И да, зная, че макиатото в Старбъкс е много скъпо, но затова пък човек може да направи допълнителни усилия и да спечели парите, които не му стигат.

„За излизане с приятели ми трябват 30 лв.“, ни каза Мария миналия месец. „Добре, а колко пъти месечно излизаш с приятели?“, запитахме я с баща й. „Ами, поне всяка седмица, затова 80 лв. не ми стигат вече“, оплака се тя. „Нека да сметнем бюджета ти”, предложихме ние, „Колко пари са ти необходими на месец тогава?“ „120 лв.“, заяви веднага тя. „Значи”, пресметна баща й, „80 лв. джобни и да измиеш само веднъж месечно колите, прави 80+40, точно толкова, колкото ти трябват, нали?“

Признавам, не винаги тези разговори протичат лесно, но си заслужават усилията и от двете страни. Това лято Мария ми каза, че иска да се занимава с бизнес. И ако това й желание остана и за следващите няколко години, ще съм по-спокойна, защото за разлика от артистичната пътека, която е избрала по-голямата  й сестра, за бизнес зная как да я подготви. А как да водиш преговори и да печелиш сам парите си, като търсиш възможности навсякъде около теб, са според мен сред основните бизнес умения. Ако започнеш да ги практикуваш от 13-годишен, че и от по-рано, то на годините, когато много деца започват кариерата си, ще си вече професионалист. Защото финансите са умение като всяко друго, а казват, че за да станеш майстор ти трябват 10 000 часа практика или 10 години.

Подходът, който прилагаме в семейството ни, учи и нас, и децата да различаваме нуждите и желанията си. Със съпруга ми осигуряваме всичко необходимо – уютен дом, здравословна храна, добро образование, дрехи, обувки, дори преживявания. А за всички желания извън това децата имат свободата да платят сами. Как – като спестяват или са креативни да намерят начин да спечелят пари.

За мен комбинацията между джобните пари и платените домакински задължения създава среда, която подготвя децата за финансовата реалност на самостоятелния живот. А ако трябва да обобщя предимствата на този подход, то те са точно 5:

 1. Развитие на отговорност и работна етика: децата учат, че допълнителните усилия се възнаграждават, което стимулира развитието на силна работна етика и отговорност към поетите задачи;
 2. Финансова грамотност и бюджетиране: комбинираният подход насърчава децата да планират и управляват своите финанси, учейки ги на важни умения за бюджетиране и спестяване, които са критични за тяхното бъдеще;
 3. Разбиране на стойността на парите: получаването на джобни за основни разходи и печеленето на допълнителни средства чрез задължения помага на децата да разберат, че парите са ресурс, който изисква усилия да ги изкарат;
 4. Умения за вземане на решения: изправени пред избора как да харчат или да спестяват своите джобни пари и печалби от домакински задължения, децата развиват важни умения за вземане на решения;
 5. Подготовка за реалния живот: практиката да се балансират редовни доходи (джобни) и доходи от работа (платени задължения) подготвя децата за бъдещи финансови ситуации в живота, когато такъв баланс ще е често срещан.

 

Който и метод да изберете, то започнете сега! Ученето чрез проба и грешка е ефективно и е най-добро, докато децата ни са още малки – грешките са уроци, не пропуски. И помнете: умението идва с практика. Ако не сте усвоили личните финанси като малки, сега е моментът да наваксате и да растете заедно с вашите деца.

Представете си децата си като създатели на собственото им финансово бъдеще, не като пътници на кораба на живота. Бъдете капитанът, който ги учи да навигират през бурите на потреблението към финансова независимост. Ето това е суперсилата на умението да управляваме парите си!

Ако тази статия ви е била полезна, то споделете я с други родители. И не забравяйте да се върнете тук след две седмици за нашата следваща дискусия за спестяванията при децата. До тогава, експериментирайте и споделяйте вашите истории – както неуспехите, така и победите!

 

Рени Миткова е управител на водещата компания за управление на вземания у нас „ЕОС Матрикс”, част от немската EOS Group. Председател е на Асоциацията за управление на вземания. Има магистърска степен по международен туризъм от УНСС и Executive MBA от Cotrugli Business School, Загреб. През 2010 г. печели приза „Млад мениджър” на фондация „Еврика”, а през 2009 и 2021 г. е сред 10-те финалисти в конкурса „Мениджър на годината”. Ранното обучение за финансова грамотност е кауза, с която е лично и професионално ангажирана от много години и участва в редица инициативи и пилотни програми.

Заедно стартираме тематична поредица за една от безспорно много важните теми за всеки родител – как да възпитаме у децата си финансова грамотност и отговорност. 

Още статии по темата:

Как да направим децата си финансово успешни

Джобиите пари: Пътеводител за родители 1 и 2 част 

Финансовата грамотност като игра 

Платени домакински задължения за децата: лудост или първа стъпка към финансова независимост

 

Автор: Надя Брайт

Овен

Какво да ви правя, Овни, като хороскопът ви е просто прекрасен тази седмица? Нека започнем с Венера, която в сряда ще се премести в знака на Везни и ще влезе във вашия дом на любовните връзки. До 4 декември ще сте под може би най-доброто влияние по отношение на партньорството си. Романтика, свързване, баланс и хармония са ви дадени от Вселената и остава вие да прецените как ще ги въведете в интимния си живот. Може би ще е най-добре да се отпуснете и да оставите нещата да се развиват по собствения си любовен път. Което е ваше - ще бъде в ръцете ви и щастието ви ще се умножава. За тези от вас, които не са с правилния човек - влиянието на Венера ще ви даде възможност да разберете какво наистина желаете и заслужавате и да си отворите очите за нещо по-ценно около вас. Нека и необвързаните си отварят очите, защото късметът им ще ги чака.

В петък Меркурий ще влезе в Стрелец и в дома ви на пътуване и приключения. Влиянието ще е до 1 декември и в този период ще бъдете особено привлекателни за хубавите житейски приключения във всеки един смисъл на думата. Дали ще се забъркате в пътуване с шумна компания или пък ще дадете тон за нещо ново и неочаквано, не знам, не знам… Знам само, че ще привличате хора, с които сте на една вълна и ще преминавате с лекота през границите във всеки смисъл на тази дума.

Телец

Очертава ви се седмица, която да донесе доста благоприятни влияния за месец напред, скъпи Телци.

Първо вашата повелителка Венера ще влезе в знака на Везни (знакът, с когото споделяте тази планета) и във вашия дом на грижа за себе си. Това е чудесна комбинация за вас, защото какво по-хубаво за един Телец от грижа за себе си през изтънчеността на удоволствията, която Венера във Везни предлага? До 4 декември сте в идеален период да доставяте радост на тялото и душата си и да си дадете почивка от ежедневната динамика. СПА, хубава храна, приятни филми и четива.. Това е, което ви съветвам да си набавите до края на периода. И ако някой има нещо против този режим, кажете му „Няма да спориш с Венера!” и си продължете по плана.

В петък Меркурий ще се премести в знака на Стрелец и по-важното в дома ви на интимност, мистика и тайни. Тоест - до 1 декември може да се отдадете и на осъществяване на интимните си фантазии с някой, който има желание за забавления. Освободете се от задръжки в комуникацията с интимния партньор - това е възможността, която Меркурий ви дава сега. А, както вероятно знаете, истината е, че освобождаването на задръжки в този вид общуване първо освобождава нас и ни отваря хоризонти за още по-горещи фантазии.

Близнаци

Скъпи ми Близнаци, виждам доста добри развития на хоризонта за вас. Първо в сряда Венера ще се премести в знака на Везни и вашия дом на флиртове, слава и гламур. Планетата на изобилието ще бъде в тази позиция чак до 4 декември и това ще е едно особено благодатно време за Близнаците. Харизмата ви ще вибрира с пълна сила и ще привличате с лекота хората и събитията, които желаете. И тук е моментът да обърна внимание, че е много важно да канализирате желанията си. Знаете - най-трудно се сяда в празен автобус. Подобно ще бъде положението и при вас - ще можете да имате който и каквото си поискате. Затова е от ключово значение правилно да поставите приоритетите си и да се насочвате само към хора и неща, които ще са ценни по някакъв начин за вас. В противен случай ще губите време и енергия по излишни каузи, а едва ли го искате. Така че - визуализирайте ясно и отчетливо какво желаете и тръгнете в тази посока, каквото е ваше - ще си дойде.

В петък вашият повелител Меркурий ще се премести в знака на Стрелец и във вашия дом на партньорствата. До 1 декември ще имате много добра възможност да установявате партньорства през комуникацията помежду ви и през това, което Стрелецът олицетворява - пътуване, покоряване на нови територии, преследване на висши каузи и пр. Тоест - това е период, в който можете много ясно да проверите, дали с партньора ви сте на една вълна по отношение на ценностите и плановете ви за бъдещето. Също така - връзки от разстояние ще бъдат благоприятствани. В този период ще ви се изясни до каква степен могат да издържат на изпитания и дали имат бъдеще. Важи както за лични, така и за служебни съюзи.

Рак

Раци, пригответе се за своя изтънчен домошарски период, който Венера ще ви осигури от 8 ноември до 4 декември. В сряда планетата на любовта, естетиката и изобилието влиза в знака на Везни и във вашата зона на дома. Това означава, че в периода на влиянието ще имате желание и вдъхновение да облагородите пространствата, в които живеете. За много от вас е възможно да променят стила на обзавеждането си, а оттам може би дори навиците си на обитаване на дома. Венера ще ви подтиква към по-фини линии и усещания за интериора, по-луксозни материи и стремеж към по-скъпи покупки. По някакъв начин това може да се отрази и на подбора ви на хора, които каните у вас - ще бъдете по-ревниви към собствения си уют и няма да допускате в него хора, които не пасват като в ръкавица в създадената от вас обстановка. В крайна сметка едно изчистване, успокояване и придаване на дискретен блясък на пространствата около вас може само да ви е от полза за вътрешния мир.

В петък Меркурий ще влезе в знака на Стрелец и ще прекара времето си там до 1 декември. Планетата на комуникациите ще бъде във вашия дом на навици, грижа за себе си и служба. Периодът е идеален за постигане на баланс в ежедневната рутина и разбирателството с околните относно ежедневието. Сега ще можете да постигнете съгласие със семейството или колегите си как е по-добре да се изпълняват рутинните дейности, както и да заявите своите нужди (време, подкрепа или нещо друго) и те да бъдат приети.

Лъв

Като гледам хороскопа ви - определено енергията ви ще е насочена навън, скъпи Лъвове. И определено това ще се харесва на всички.

В сряда Венера ще влезе в знака на Везни и във вашия дом на комуникация, приятелства и платонични връзки до 4 декември. Ще имате особено привлекателна харизма, що се отнася до общуването с компании от близки хора - приятели, колеги и съседи. Вие така или иначе имате този Х фактор, но определено сега ще е засилен. Везните са знак, който умее да кара хората да се чувстват приобщени и важни и наслагвайки това умение върху вашата персона, мога да предвидя само създаването на нови фен клубове… Разбира се, от вас зависи как ще ползвате това влияние. Някои Лъвове може просто да се забавляват и да се отпускат на партита и в компании (за което ще ви помогне и влиянието, за което ще разкажа по-долу). Други пък може да пожелаят да използват силата на харизмата си за професионални цели. Трети може да вложат усилия в кауза… Както и да решите да насочите силите си - ще имате успех, забавлявайте се!

В петък Меркурий ще влезе в знака на Стрелец и във вашия дом на флиртове, слава и блясък. До 1 декември ще сте на върха на иглата на всякакви публични изяви и светлините на прожекторите просто ще ви следват. Отново - във вашите ръце е какво да правите с това изключително добро влияние за себеизразяване. Може да си флиртувате, да печелите подкрепа, да оставяте следа в паметта като най-фамозната парти машина… Каквото ви е на лъвското сърце, това си правете уважаеми!

Дева

Скъпи Деви, идвам да си говорим за пари и за дома ви… Две много важни теми, в които ще имате изключително благоприятни влияния.

Започвам с това, че в сряда Венера ще се премести в знака на Везни и вашия дом на материално благополучие. Венера е планета на изобилието и привличането на богатства, но и на желанието за притежаване на още и още… Така, че имам много точни указания какво да правите и да не правите до 4 декември, докато планетата излезе от този ваш дом. Купувайте вещи, които имат дълготрайна ценност - скъпоценности, изкуство, антики. Не се подвеждайте по моментни желания за харчене, обмисляйте каква стойност носи покупката. Понякога си затваряйте очите пред лъскавите неща, защото иначе ще ви привличат неудържимо. Но най-вече - поставете си цели какво желаете да притежавате и колко пари искате да изкарвате и си позволете да мислите нашироко за тях, без да си поставяте ограничения. Мислите ви трябва да бъдат зона на свобода. След постигането на мисловна свобода - започнете да чертаете план.

В петък Меркурий ще влезе в Стрелец и във вашата зона на дома. До 1 декември ще сте в период, в който ще „изчистите” хората, които допускате до най-личното си пространство. Ако някои Деви са превърнали дома си в хан напоследък, възможно е гостите да бъдат редуцирани. Други може да почувстват нужда да отворят по-широко вратите си. Което и да е - ще има период на балансиране в комуникацията с хора, които имат достъп до вашата крепост.

Везни

Хороскопът тази седмица си е много ваш, мили ми Везни! Започвам с това, че в сряда повелителката ви Венера ще влезе точно във вашия знак. До 4 декември вие ще бъдете в собствения си център на баланс. Разбира се, за Везните да бъдат в „център на баланс” означава да правят всичко друго, но не и да седят на едно място… Същественото тук е, че трептенията ви ще бъдат свързани с откриване на вътрешното щастие и предаването му от вас на другите. В периода, в който сте под това влияние, ще можете да откриете истинския извор на добруване за вашето сърце и ще сте окрилени да го съхранявате и умножавате. Разбира се, това ще повлияе на начина, по който изглеждате отвън и околните ще бъдат привличани към Везните като магнит. Най-общо казано за периода - сякаш ще получите концентрат щастие и само от вас ще зависи как и за какво да го ползвате, колко да го разредите и с кого да го споделите. Бъдете себе си, гледайте напред и използвайте силата, която усещате, за да създадете нещо ценно, според собствените си въжделения.

В петък Меркурий ще подсили вселенската благодат, която се изсипва над вас, защото Меркурий ще се премести в Стрелец и дома ви на приятелите и платоничните връзки. До 1 декември ще бъдете душата на компанията и притегателен център за всякакви групи от хора. Това по принцип си е характерно за Везните, но сега ще се случва с особена магия. Затова ви съветвам да помислите как да канализирате енергията си, да не я разпилявате за всеки и навсякъде. И може би дори да постигнете някаква ваша цел, използвайки възможността бързо и леко да увличате всички около себе си. Успех!

Скорпион

Скъпи мои скорпиони, предстои ви близо месец на себерефлексия на вътрешния свят и то по-скоро на романтичната му страна. В сряда Венера ще влезе в знака на Везни и във вашия дом на интроспекция. Планетата на любовта ще бъде там до 4 декември и в този период съзнанието ви ще пулсира, провокирано от силата на вродената ви интуиция. Ако се чудите какво изобщо искам да кажа - ще го обясня по-просто. Ако оставите настрана за малко рационалното мислене, ще можете да стигнете до най-съкровените си романтични желания, както и да видите бъдещето си напред в този аспект от живота си. Имайте предвид, че романтика не значи само любовни отношения. Означава още и мечти, както и виждането ви за начина, по който искате да се усещате в живота си.

В петък планетата на комуникацията Меркурий ще влезе в Стрелец и във вашия дом на финансово благополучие. До 1 декември, благодарение на тази добра планетарна позиция в хороскопа ви, ще имате възможност да изкарвате пари през дейности, свързани с комуникация и технологии. Което всъщност са повечето дейности в наши дни, нали? Тоест - ще имате широко поле за изява. Затова - важното е да пожелаете да работите за благополучието си, да си поставите цел и да си изработите план. Естествено, планът трябва да е свързан с участието на други хора в него. Накратко казано - мислете и работете за пари, Скорпиони, защото имате благоразположението на Вселената за това.

Стрелец

Готови ли сте за звездна слава, Стрелци? Готови или не - това е, което ви се пише. Първата причина е, че в сряда Венера ще влезе в знака на Везни и във вашия дом на технологии, социални дейности, работа в екип и групови занимания. Венера във Везни е чудесна предиспозиция за усилване на харизмата, а когато е в дома на свързване с големи групи от хора, просто няма как да не проработи във ваша полза. До 4 декември ще разполагате с целия ви необходим арсенал от лични качества, за да привличате, убеждавате и увличате хората да ви следват. Затова е много важно да поставите цели пред себе си. Все пак е по-добре да капитализирате влиянието си и да постигнете някакви цели, отколкото просто да се къпете в чуждото одобрение, нали така? Домът, в който ще ви влияе Венера е на платоничните връзки, но… Ако сте необвързани, вероятно ще успеете да привлечете и романтичен интерес от някой, който гравитира в средите около вас.

В петък се случва нещо още по-хубаво - Меркурий влиза във вашия знак. Планетата на комуникациите ще бъде ваш силен съюзник до 1 декември и ви съветвам да не оставяте това влияние да мине незабелязано през живота ви. Използвайте силата за комуникация, която планетата ще ви даде, за да постигнете каквото ви се иска. За някои Стрелци това може да е по-добро разбирателство в дома, за други - бизнес развитие, а за трети - по-широка популярност. Всяко едно от тези неща минава през умението ви да общувате и да се изразявате. Сега, стига да знаете какво точно искате (винаги опираме до това), ще имате възможност с лекота да го постигате, през общуването си с близки, колеги, публика и пр.

Козирог

Работа и грижа за себе си, Козирози… Но преди да сте реагирали с „Пак ли работа?”, позволете ми да обясня :) В сряда Венера ще влезе в знака на Везни и вашия дом на кариерно развитие и ще прекара времето си в тази позиция чак до 4 декември. Това за вас означава, че ще постигате успехи в кариерата си през баланс и работа в екип. Ако вдигнете глава за малко и спрете да се опитвате да вършите всичко сами, ще забележите, че около вас има достатъчно хора, които могат да ви бъдат полезни за осъществяване на целите ви. При това - биха го направили с радост. Важното е да бъдете търпеливи в обясненията си какво точно искате да се случи и да успявате да виждате качествата на всеки един човек. Последното е важно не само, за да поставите всеки, където ще е най-полезен, а и за да се постараете хората около вас да се почувстват значими. Накратко казано - ако сложите кадифените ръкавици, ще постигнете желан успех.

В петък Меркурий влиза в Стрелец и вашия дом на себерефлексия и интроспекция. До 1 декември е много подходящо да поговорите сами със себе си, уважаеми Козирози. И не само да поговорите, а и да се чуете. Периодът е добър за вас да си дадете възможност да откриете най-съкровените си въжделения и да се отнесете със себе си така, както заслужавате - с любов. Отделете време за постигане на вътрешен мир и за уравновесяване. Имайте предвид, че тези неща се постигат най-вече с любов към самите нас и с оставяне настрана на всички очаквания, които са поставени към личността ни от нас или от другите.

Водолей

Определено ще излезете извън собствените си граници в следващия месец, уважаеми Водолеи! Първо защото Венера в сряда се мести в знака на Везни и вашия дом на пътуване, покоряване на нови хоризонти и учене. Определено тази романтична планета в този романтичен знак е способна да ви накара така да мечтаете, че свят да ви се завие. Но все пак гледайте да не ви се завива свят, а да използвате влиянието. То ще продължи до 4 декември и в този период имате няколко възможности за действие. Едната е да се отдадете на романтичната страна на нещата и по-скоро да си организирате лежерни моменти с любими хора. Другата е да се втурнете към още нереализирана мечта за пътуване и да я осъществите. Подсказвам, че под знака на Везни е най-добре да включите и други хора в организацията. Третата възможност е просто да си седите и да въздишате, унесени в сладки мечти. И това не е лошо, все пак е зареждащо. Особено, ако има кой да ви държи ръката през това време. Каквото и да изберете - отдайте се на леката енергия на Венера и си изкарайте добре!

В петък планетата на комуникациите Меркурий ще се премести в знака на Стрелец и във вашия дом на технологиите и груповите активности. Това е прекрасно влияние. До 1 декември ще имате възможност да сте на върха на своята популярност и, много важно - да измислите нещо иновативно. Което дори да заработи! Вие сте си по иновациите и новите предизвикателства, така че ще ви хареса този Меркуриев период. Не се свенете да използвате харизмата си за увличане на хората след вас и всичко ще върви по мед и масло!

Риби

Смело мога да кажа, че на вашия знак се пада един от най-хубавите хороскопи тази седмица, скъпи Риби. Започвам с Венера, която в сряда ще влезе в знака на Везни и не в кой и да е ваш дом, а в този на интимността, еротиката и тайните. До 4 декември планетата на любовта ще бъде в един от най-романтичните знаци. Честно казано, пожелавам успех на Рибите, които ще се опитват да мислят за нещо друго, освен за интимни забавления… Много ще ви е трудно! Затова може би е по-добре направо да се отдадете на изкушенията, вместо да се борите с тях. Периодът на това влияние е подходящ за хедонистични любовни занимания, за свързване с любимия човек (или интимниТЕ партньорИ за по-разкрепостените от вас). Всякакви прояви на лукс в любовта са приемливи - от разточителни вечери, през подаряване и получаване на подаръци до… каквото вие си искате :)

И все пак, докато се отдавате на интимности и любов, Меркурий ще подкрепя тези от вас, които имат фокус върху кариерата си. В петък планетата на комуникациите влиза в амбициозния знак на Стрелеца и ще бъде там до 1 декември. Периодът е идеален да заявите пред света своите амбиции, нови проекти или резултати от постигнатото дотук. Договорки и постигане на кариерни цели ще ви се получават с лекота, ако намерите правилния човек, с когото да ги комуникирате. Също - може да разчитате на подкрепа от колегите или екипа си в този период. Така, че всичко е във вашите ръце - денем може да сте професионалисти-машини, а вечер - любовници-мечта. Забавлявайте се!

Надя Брайт е радиоводещ, коуч, стендъп комедиант и водещ на обучения по комуникация, а с астрология се занимава за забавление. Чете и говори безспирно, което, естествено, прераства в писане. Първата ѝ книга вече е налице и може да се поръча тук! И не, тя не е за астрология, макар че има и зодии в нея. 

Заповядайте на стендъп шоу, за да ви разсмее - https://www.facebook.com/events/663097565621937

Може да я слушате от понеделник до четвъртък от 17:00 до 20:00 в радиопредаването „Животът на фокус“ на честотите на радио Фокус или тук: https://www.focus-radio.net/

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам