logomamaninjashop
Мария Пеева

Мария Пеева

Главен редактор

Овен

Седмицата ви може да е малко неспокойна в началото, заради среща между Сатурн и Слънцето срещу понеделник. Може да чувствате, че трябва да направите радикални промени в някой аспект на живота си. Обаче спокойно - не е нужно да става бурно или болезнено. Просто може да ви споходи вдъхновение да преосмислите мястото, на което се намирате в момента на житейския си път. Ако решите, че искате промяна, не забравяйте, че Сатурн е планета на дългосрочните промени. Недейте да се хвърляте веднага да събаряте статуквото, а обмислете стратегия за промяна.

В петък седмицата вече ще стане по-приятно неспокойна, а уикенда ще ви изстреля към нови и желани върхове, скъпи Овни.

В петък ви предстои отваряне на сърцето и съзнанието, защото Венера и Нептун ще се срещнат в благоприятен ъгъл и ще разгорят вашите страсти и креативност. То и какво друго да се случи, когато любовта и мечтанията се обединят? Не си слагайте спирачки, дайте на сърцето и ума си свобода, пък ще видим те къде ще ви отведат.

В неделя сутринта ще имаме пълнолуние в Стрелец - огнено пълнолуние за вашия огнен знак (намигам ви). При това, Луната ще изгрее не къде да е, а в зоната ви на пътуване, покоряване на нови територии и учене. Пълнолунията са време за обиране на плодовете от труда ви и за реализиране на подготвените идеи. Не се колебайте да бъдете истински и себе си, Овни и се втурнете в приключенията, за които си мечтаете в последните месеци.

Слагам едно малко предупреждение, че това пълнолуние може да ви подейства, така че да станете по-откровени и приказливи. Няма лошо, само мислете, ако ви се иска да се хвърлите с рогата напред към някой или нещо, какви биха били последствията. Но като цяло - дерзайте, Овни!

Телец

Началото на седмицата е малко напрегнато, заради среща между Слънце и Сатурн, която се случи точно, преди понеделник. Възможно е да усещате, че не ви свърта на едно място, искате промяна и настоящото положение в живота ви ви дразни. Имайте предвид, че Сатурн е бегач на дълги разстояние и обмислете спокойно дали и каква промяна искате, както и каква да е стратегията ви. Излишно е да правите резки движения, всичко ще се подреди с разум.

В петък започва истински хубавото на седмицата, защото Венера и Нептун се срещат в благоприятен ъгъл и ще ви отворят „банкетната клапа”. Всъщност би било чудесно да се позабавлявате някъде, нали? Сложете новите дрехи, изберете компания, пред която нямате страх, че ще се изложите и отпуснете душата. Между другото - забавленията и релакса може да подхранят вашата креативност и така да се родят и много добри идеи за работата ви.

Сутринта рано в неделя ще имаме пълнолуние в Стрелец. То съвсем ще ви оправи настроението, защото ще бъде във вашия дом на интимността и съблазняването. Освен доста интимни забавления, за които това огнено пълнолуние може да ви даде шанс, пред вас ще се отворят и възможности за развитие на личния ви живот. За необвързаните първите две седмици след пълнолунието са много подходящи за търсене и намиране на партньор. Предвид натурата ви, нека ви го кажа така - не си стойте вкъщи, Телци (освен, ако не сте влюбени в доставчика на пица, разбира се). За обвързаните ще е добре да ползват това влияние за повече общуване с партньора си и създаване на още по-здрава връзка. Давам ви една подсказка - оргазмите сближават партньорите. От мен - прогнозата, от вас - действието. Забавлявайте се, Телци!

Близнаци

Започвате малко френетично тази седмица, скъпи Близнаци… Слънцето се срещна със Сатурн, малко преди понеделник и това ви провокира да се опитвате вие самите, като едно слънце, да огреете навсякъде. Колкото и да ви се струва това възможно, може би за личната ви енергия ще е по-добре, ако се поспрете малко и селектирате по-обмислено къде си заслужава да бъдете.

В петък нещата отиват в друга, като че ли по-благоприятна посока. Тогава Венера ще се срещне с Нептун. Срещата им ще е благоприятна и ще бъде във вашия кариерен дом. Комбинацията от двете планети предизвиква креативност, така че това ще е ключът към вашия успех и подобряване на благосъстоянието ви в следващите дни. За вас да мислите „извън кутията” не е нещо ново или нечувано. Вкарайте в действие това свое умение в петък и през уикенда, в посока увеличаване на доходите ви. 

В неделя рано сутрин ще имаме пълнолуние в Стрелец, което си е доста силно събитие с доста силно влияние. При вас ще се отрази в сферата на партньорствата - лични и професионални. Периодът е подходящ за действие. Какво действие да предприемете обаче, зависи от конкретната ви ситуация и желанията ви за бъдещето. Някои от вас може да се съсредоточат върху личните си партньорства - предложения за брак и съвместно съжителство ще са благоприятствани. Други може да имат фокус върху работата си - мислете за колаборации, така ще имате повече късмет. Каквото и да правите, едно е сигурно - няма да ви е скучно, Близнаци!

Рак

Седмицата започва малко напрегнато, Раци, но няма да се плашите. Тъкмо срещу понеделник Сатурн се срещна със Слънцето и това може да ви вкара в малко размисли и страсти по отношение на посоката ви в живота и дали тя ви удовлетворява. Спокойно, няма място за паника или резки движения. Каквото си помислите сега, ще може да го вкарате в стратегия и да го осъществите занапред. Просто всяка мисъл за промяна малко изнервя, така да се каже.

В петък Нептун и Венера се срещат в благоприятен ъгъл. Напомням, че Венера е във вашия знак. Ако в последните седмици се чувствате като магнит за обожатели - благодарете на Венера. А ако не се чувствате така - отворете си очите, моля, и се огледайте, за да регистрирате възхищението на околните. Но да се върнем на петък. Тогава влиянието ще бъде освобождаващо за вас в любовен план. Възможно е, нетипично за знака ви, да обмислите отношения, в които с партньора ви си оставяте повече лично пространство. Всъщност това никак не е лош опит за вас и за връзката ви.

В неделя рано сутрин ще имам пълнолуние в Стрелец, което ще ви донесе мотивация по отношение на грижата за себе си. В първите две седмици е важно да помислите какво искате да постигнете до края на годината като физическо състояние, тонус, емоционално и ментално състояние. Знаете, че ключът е в баланса, а не в опитите за тотална промяна от днес за утре. Не забравяйте също така, каквото и да правите, да го правите за себе си и вашето собствено добруване. Веднъж възприели тази настройка, възможностите са много - повече движение, по-малко поемане на стресови задачи, селекция на подходящи книги и филми, разчистване на токсичните хора от средата и др.

Лъв

Всичко е любов, Лъвове, след малко нерви, причинени в началото на седмицата от Сатурн. Планетата на големите житейски уроци ще се срещне с вашия повелител - Слънцето, малко преди понеделник, и е възможно да ви въведе в размисли за посоката на живота ви. Звучи много тежко, но всъщност от вас самите и от желанията ви зависи колко сериозен ще е този размисъл и ще доведе ли до действия. В случай, че пожелаете да предприемете нещо, помнете, че под въздействието на Сатурн е по-добре да действате стратегически, отколко импулсивно.

В петък се разсейват облаците, защото Венера се среща с Нептун в благоприятен ъгъл. В този ден ще страстите ви ще бъдат много силни и затова е препоръчително да си организирате времето така, че да бъдете именно с обекта на тези свои страсти. Възможно е комбинацията от двете планети да ви посипе с харизма и много хора да търсят компанията ви. Приоритизирайте своите желания и прекарайте времето си с този, с когото искате, а не с който настоява.

В неделя има пълнолуние в Стрелец и тук вече ще се усеща много силно благотворното влияние върху любовния си живот. В следващите две седмици може да поставите основите, върху които най-важната ви връзка ще се развива докрая на годината. Благоприятствани са предложения за брак, промени в статута ви и други развития, които си пожелавате. За необвързаните Лъвове бих препоръчала в двете седмици след неделя да бъдат активни както в търсенето на партньор, така и в оглеждането около себе си. Често се случва най-подходящият човек да е толкова близо до нас, че да не го забелязваме. Желая късмет, Лъвове!

Дева

Седмицата започва с леко напрежение, причинено от среща между Сатурн и Слънцето, преди понеделник. Може да ви споходят мисли, че искате някаква фундаментална промяна в живота си и да станете дори припряни по отношение на осъществяването ѝ. Помнете, че Сатурн е планета на дългосрочните и структурни промени и покровителства стратегическите решения. Или накратко казано - поставете си приоритети и си ги следвайте спокойно.

До четвъртък облаците ще са се разсеяли, а в петък съвсем ще изгрее слънце на вашата улица. Венера и Нептун се срещат в благоприятен ъгъл в този ден и ще ви отворят всички чакри така щото да почнете да гледате много позитивно на живота. Ползата от това може да е, че ще видите позитивните страни на някои от ситуациите, в които се намирате. Или пък ще забележите качества в околните, които до момента не са ви правили такова впечатление. Като цяло - никак не е лошо да гледате света през розови очила, някак повдига настроението и зарежда с оптимизъм. Може би обаче е по-добре да не се доверявате съвсем на нови хора около това влияние, както и да не взимате решения за покупки и нови начинания. Просто се радвайте на живота и събирайте позитивна енергия.

В неделя рано сутрин ще имаме пълнолуние в Стрелец, което ще огрее вашата зона на дома. В следващите две седмици планирайте как до края на годината да решите всички въпроси, свързани с дома ви, които ви вълнуват. От ремонти, през премествания, до покупка на ново жилище и дори… да се разберете с някои опърничави роднини!

Везни

Седмицата започва леко напрегнато, защото точно преди понеделник Сатурн се срещна със Слънцето и започна да провокира всички ни да обмисляме житейския си път. Мислите за евентуална промяна често са споходени от недоволство и от желание нещата да се преформатират много бързо, откъдето идва и напрежението. Напомням, че Сатурн е планетата на дългосрочните решения, така че по-скоро се опитайте да си построите някаква стратегия, вместо да нервничите.

В петък става много по-спокойно, защото вашата повелителка Венера ще се срещне с Нептун и това ще ви даде знак, че е добре да се погрижите за себе си и да си починете. Разбирайте почивката в нейния пълен смисъл, не просто да си легнете на дивана или да отидете някъде да си поспите. Вероятно имате нужда да разтоварите съзнанието си от мисли за задачите си и да помислите, дали е нужно наистина да вършите толкова работа, с колкото сте се наели. Нептун ще ви мотивира да погледнете нещата през призмата на това, че и вие сте важни, а не само резултатите от работата ви.

В неделя рано сутрин имаме пълнолуние в Стрелец. Тази огнена луна ще освети вашия дом на комуникацията. Ще станете много по-общителни, изразителни и желаещи да показвате своята гледна точка на останалите. Всичко това е чудесно, ако това увеличаване на енергията в общуването може да ви бъде полезно - не се колебайте да го ползвате. Само не забравяйте, разбира се, и умението си да слушате околните, за да не изпуснете нещо важно. Предстоят ви и нови приятелства, които ще варират от просто забавни до много ценни и обогатяващи. Най-силно влиянието на пълнолунието е в първите две седмици, но може да продължи до шест месеца, ако добре си поставите основите. Забавлявайте се, Везни!

Скорпион

Седмицата идва с едно леко напрежение по целия зодиак, защото точно преди понеделник Сатурн се срещна със Слънцето и провокира всички ни да се замислим дали ни харесва житейския ни път. Често подобни мисли са съпроводени с фрустрации, които пък са съпроводени със затруднена комуникация и като цяло - с нерви. Напомням ви, че Сатурн е планетата на дългосрочните решения и ако мислите, че не сте доволни от нещо и искате до се промени, добрият подход е да направите стратегия, а не да бързате и да се ядосвате.

В петък нещата стават много розови, защото Венера ще се срещне с Нептун и вас просто ще ви залее романтика с щипка приключенски дух. За необвързаните петък и уикендът са подходящи дни да се огледате около себе си и да проверите, дали не сте пропуснали да забележите някой, който много би се радвал на вниманието ви… За обвързаните един романтичен уикенд няма да дойде никак зле. Като по-добре е да изберете дестинация, на която има повече занимания, защото ще имате нужда от динамика.

В неделя има пълнолуние в Стрелец, което си е доста огнено събитие и ще огрее вашия дом на парите. Сега имате възможност да монетизирате свършената работа от края на ноември насам, както и да се ориентирате към нови доходи. Много важно, за да се случат тези неща, е да се фокусирате в темата още в първите две седмици след пълнолунието. Така ефектът може да продължи до шест месеца. Помислете какво сте свършили в последната половин година и как може да го „продадете”, така че усилията ви да се възнаградят. Направете си финансов план, според който повече пари да остават при вас, отколкото да излизат от бюджета ви. И най-вече - направете стъпки към това да бъдете адекватно оценявани и да получавате достатъчно пари за труда си.

Стрелец

Седмицата започва напрегнато, защото тъкмо преди понеделник, Слънцето се срещна с учителя Сатурн. Подобни срещи винаги ни провокират да си задаваме житейски въпроси - накъде вървя, защо съм избрал този път, какво искам от бъдещето и други подобни. Ако във вас се появи желание за промяна или поемане на нов курс, не забравяйте, че Сатурн е покровител на дългосрочните планове и стратегическото планиране. С други думи - дори и да сте навити като пружина - в началото на седмицата използвайте тази енергия преди всичко за планиране, а не за действия.

Успокоение ще дойде в петък, когато Венера се среща с Нептун. Комбинацията ще е благоприятна, а за вас влиянието ще се отрази в желание по-скоро да се балансирате с енергията на дома си. Някои от вас ще търсят уединение, а други просто ще искат да прекарат една-две спокойни вечери. Не се притеснявайте - това, че ще искате да си стоите вкъщи няма да ви направи по-малко Стрелци. Само ще ви даде малко спокойствие. Предвид на събитието, което следва в хороскопа ви, смятам, че може да използвате този момент за заемане на поза нисък старт…

В неделя рано сутрин ще имаме пълнолуние във вашия знак и за вас настъпва време на сериозна жътва, Стрелци. Няколко са нещата, които е добре да направите. Първо - помислете върху какво работите от края на ноември насам и натиснете газта, за да завършите работата и да се порадвате на резултата ѝ. Също така - дайте си сметка какво трябва да натягате и да преследвате и какво е по-добре да оставите само да си дойде, ако е за вас. Канализирането на енергията ще ви свърши много работа в следващата половин година. И не на последно по значение място - похвалете се за добре свършената работа дотук.

Козирог

Седмицата започва с леко напрежение, което се носи по целия зодиак… Сатурн и Слънце се срещат тъкмо преди понеделник и това провокира много от нас да се замислят за промени в житейския си път или да недоволстват вътрешно (а понякога и външно) от положението си. Ако и вас ви прихванат подобни настроения, не забравяйте, че Сатурн е планетата на дългосрочните решения, а не на бързите промени. Дайте си време да обмислите желанията си и да съставите план как да ги превърнете в реалност.

В петък ще имате една романтична изненада от планетите - Венера ще се срещне с Нептун и ще преминат през вашия дом на връзките. Когато любовта среща мечтателността и се настанява именно в зоната на връзките ви, може да очаквате само розови неща. Препоръчвам на необвързаните Козирози да се огледат, дали около тях не стои някой, който тихо ги гледа с обожание, а те не са го забелязали… И, ако е така, дали пък не бихте дали шанс на този човек? За обвързаните Козирози е препоръчително да прекарат време с любимия и просто да се насладят на начина, по който се чувстват, когато са с него. Това ще ви зареди с енергия. Разбира се, не стойте като пън до любимия, де… Организирайте си някакво хубаво преживяване заедно.

В неделя ще имаме пълнолуние в Стрелец, което ще огрее вашия дом на мъдростта, приключването на стари неща и вглеждането в себе си. Стрелецът е знакът на освобождението и действието на Луната ще бъде в посока да ви помогне да приключите нещата, които ви тежат. Обаче, за да се случи това, първо трябва да признаете пред себе си, какво ви тежи. През първите две седмици след пълнолунието влиянието ще най-силно, така че това е времето, в което препоръчвам да си поговорите откровено със самите вас, скъпи Козирози.

Водолей

Седмицата я започваме малко нервно… Преди понеделник Слънцето се срещна със Сатурн и започна да провокира всички ни да се замислим, дали сме на това място на житейския си път, на което искаме да сме. Ако и вие изпитвате някакви фрустрации, провокирани от Сатурн, нека ви напомня, че той е планета на дългосрочните промени. Тоест - ако нещо не ви харесва - излишно е да се нервирате, по-добре помислете за стратегия на промяната.

В петък Венера се среща с Нептун в благоприятен ъгъл и вие сте единствената зодия, на която няма да се отрази по-скоро розово и романтично. Вие ще трябва да преосмислите доколко желанието ви всичко в работата да е изпипано не преминава границите и дали не трябва да сте малко по-свободни. Другото, което ще искате да направите е да дадете своята обратна връзка (разбирай „критика”) на някои хора. Не е лошо да си казвате мнението, разбира се. Просто се опитайте така да се подготвите за разговора, че човекът, към когото ще са отправени критиките, все пак да оцелее…

В неделя рано сутрин ще имаме пълнолуние в Стрелец, което ще ви обърне вниманието към работата ви в екип. Струва си да помислите за хората, с които сте работили през последните шест месеца. Тези, които са направили нещо за вас и са допринесли за по-доброто развитие заслужават да им отдадете нужното внимание. А тези пък, с които не ви е комфортно, заслужават да бъдат освободени от вашето присъствие. Изобщо - имате следващата половин година на разположение, за да подредите себе си точно в тези екипи, които искате. Действайте още в първите две седмици обаче, защото тогава се поставят основите.

Риби

Започваме седмицата малко нервно, защото точно преди понеделник Сатурн се срещна със Слънцето и провокира повечето от нас да осмисляме житейския си път - докъде сме се докарали, искаме ли да сме тук и трябва ли нещо да се промени. Подобни размисли може да ни доведат до фрустрации, а фрустрациите - до проблеми в комуникацията. Ако вие усещате подобна нервност, спомнете си, че Сатурн не е по бързите решения, поемете си въздух и си дайте време да помислите спокойно и да планирате занапред.

В петък Венера ще се срещне с вашия повелител Нептун. Това ще бъде ден, в който ще искате да се отдадете на хедонизъм и, честно да ви кажа, доста добре ще направите, ако последвате желанията си… Планетата на изобилието Венера ще бъде благосклонна към това да се глезите, а вашата изтънчена натура ще намери най-добрите начини за това. Ще бъдете склонни и на разгул (вижте каква хубава дума). Аз, освен че приветствам подобни уклони, съм длъжна да ви предупредя, че Нептун малко ще замъглява преценката ви и все пак е добре да си сложите някакви граници, за да не се налага после да се разкайвате. Но като цяло - доста приятно е влиянието за петък и уикенда.

В неделя ще имаме пълнолуние в Стрелец, което ще освети вашия дом на професионалното развитие. Това е огнена Луна, която разбива статуквото и границите. Тоест - единият ефект ще е, че ще може да пожънете резултатите от изработеното през последните шест месеца. Особено, ако се мобилизирате да го направите в първите две седмици, след неделя, тогава ще може да продължите и в следващата половин година. А вторият ефект ще е, че ще може да излезете извън рамките, в които сте в момента и да се развиете. Дерзайте, Риби!

Надя Брайт е радиоводещ, коуч, стендъп комедиант и водещ на обучения по комуникация, а с астрология се занимава за забавление. Чете и говори безспирно, което, естествено, прераства в писане. Първата ѝ книга вече е налице и може да се поръча тук! И не, тя не е за астрология, макар че има и зодии в нея. 

Може да участвате в онлайн обучението „Да се справим с токсичните събеседници” —> https://www.facebook.com/events/185002177832285

Ако искате да ви разсмее, заповядайте на стендъп: https://fb.me/e/173Mc5YYk

Може да я слушате всяка седмица от понеделник до четвъртък от 17:00 до 20:00 в радиопредаването „Животът на фокус“ на честотите на радио Фокус или тук: https://www.focus-radio.net/

Автор: Мария Пеева

Наскоро попаднах на нов нашумял трилър и с изненада открих, че в криминалния сюжет се преплете темата за социалните мрежи по необичаен начин - в една странна теория на конспирацията. (Никола Бьогле - "Последното послание", понеже знам, че ще питате за книгата :) )

Една от причините да обичам всякакви книги, че дори в най-баналната винаги може да се намери нещо, което да те провокира да мислиш, да ровиш и да научиш нещо ново. В кримката това беше информацията, че през последните десетилетия човешкият интелект прогресивно спада, което в романа бе свързано с въпросната теория на конспирацията. Но една проста проверка в гугъл ми извади куп статии от научни източници, които го потвърждават, така че за мое съжаление не е авторова измислица. Възможно е някои от вас вече да са попадали на тази лоша новина. Аз или не съм, или съм предпочела да я подмина, но сега ми стана интересно и почетох повече по темата. Искам да го споделя и с вас, защото според мен е тясно свързано с екологията – както природната, така и виртуалната – светът, в който живеем, от известно време насам, не е само веществен, той съществува и в интернет измерението, където ние взаимодействаме помежду си не по-малко ефективно, отколкото в реалния живот.

Накратко казано, интелектът на човечеството като средна величина се е повишавал през цялата ни история успоредно с развитието на обществото. През 1984 г. изследователят Джеймс Флин публикува проучване, според което коефициентът на интелигентност се е увеличил  13,8 пункта за последните 46 години. Терминът „ефект на Флин“ обозначава тази положителна промяна и е въведен през 1994 г. от други учени в чест на Флин. В лекция през 2013 година той казва, че всяко поколение става все по-умно и ако сега измерим по съвременни норми интелектът на хората отпреди век, то средният им коефициент би бил 70, а ако измерят нас по техните стандарти, то коефициентът ни би бил 130.

Отново в проучвания излизат данни, според които от 1920 до 1970 човешкият коефициент на интелигентност се е покачвал средно с три пункта на десетилетие. Тоест години, векове наред ние сме ставали все по-умни и разбиращи света. Има много обяснения за това – повишаването на качеството на храната и здравеопазването са само част от тях. Образованието и миграцията са друго обяснение, както и навлизането на технологиите (противно на теорията на конспирацията в книгата).

Но след 1990 година много учени с тревога съобщават за обратния ефект – човешкият интелект действително спада, и то без значение от пол, националност, раса и възраст. Тук попаднах на много различни статии с проучвания, разнообразни по мащаб, дело на различни университети и екипи. Тъй като информацията е противоречива и изглежда няма научен консенсус по въпроса с крайни данни (да, науката има този навик да се предизвиква и сама да оборва себе си), ще споделя това, което ме впечатли най-вече като възможни обяснения.

 1. Повишаването на количеството на въгледорния диоксид във въздуха е едната възможна причина. Доказано е, че мръсният въздух, който дишаме, не само вреди на здравето, но и намалява когнитивените ни способности и реално води до спад на интелекта, намаляне на паметта и липса на концентрация.
 2. Технологиите. В таблиците с ефект на Флин и обратен ефект на Флин, откриваме, че технологиите фигурират и в двете графи – и като позитив, и като негатив. Тоест екранното време може както да повиши интелекта, така и да го намали – зависи за какво използваме екраните, интернет и медиите. Ето два интересни (и малко плашещи факт). Шведски учени, които изследват 5000 деца за две години, установяват, че час видео игри на ден повишават интелекта с два пункта и половина. В същото време екранно време повече от два часа на ден доказано намалява способностите им да се справят с езикови и логични задачи. Явно и тук важи правилото „дозата прави отровата“.
 3. Има и теории, според които съвременният свят предлага твърде малко интелектуални предизвикателства, с други думи животът в съвсем практично отношение е станал твърде лесен. Работата ни е улеснена от машини, не водим битка за оцеляване, информацията се получава смляна и обработена. Най-елементарен пример – преди трябваше да помним маршрути или да четем карти, когато пътуваме закъдето и да е. Сега навигацията ни води от точка А до точка Б без никакви усилия. И това е само един аспект от живота ни.

Последствията от тази тенденция, която е тревожна сама по себе си, са още по-неприятни. Учени прогнозират от всеобщо затъпяване и загуба на ценности, до спад на емоционалната интелигентност и невъзможност за комуникация между хората. Някои от най-крайните теории стигат до световни войни и пълна зависимост от изкуствения интелект.

Докато чакаме учените да предложат решение на проблема със спада на човешкия интелект в световен мащаб - вероятно с иновации в образованието и ефективни екологични решения - всички ние можем да работим по въпроса и сами, в семействата и общността си. Не изглежда твърде сложно. Чист въздух и отговорност към природата, контрол над екранното време, добра храна и интересна книга, както и достатъчно предизвикателства за ума и тялото – да, така няма да решим проблема глобално, но поне ще се погрижим за себе си и децата си. Което също е добро начало.

Но въпреки че съм толкова позитивна по природа, у мен остава едно леко безпокойство. Назад ли тръгва човечеството? Наистина ли? И дали е обратим процесът, или просто това е естественият път, който ни предстои - ако не на нас, то на децата и внуците...

Автор: Надя Брайт

Овен

Ключовата дума в хороскопа ви е „баланс”, скъпи ми огнени приятели. Ще имате повод да си я припомните и в началото, в края на предстоящата седмица.

Във вторник вашият повелител, действеният Марс ще се срещне в противоречив ъгъл с Юпитер и това ще повлияе на желанието ви да харчите пари. Ако четете редовно хороскопа ми, знаете, че Юпитер е планета на оптимизма и късмета. Сега ще добавя, че има и хазартен елемент при него. Затова, ако в началото на седмицата видите нещо, силно пожелаете да го притежавате и почувствате, че не е толкова важно да мислите за разходите… Бройте до 10 и все пак помислете за разходите. Може би е добре да отложите импулсивните покупки с два-три дни, когато влиянието ще е отминало. С което не ви казвам изобщо нищо да не си купувате, разбира се… И вие душа носите. Казвам само, че извън влиянието на Марс и Юпитер ще разсъждавате по-трезво.

В събота Луната ще е в своята първа четвърт в Дева и във вашия дом на грижата за себе си и уелнес активностите. По-балансиращо събитие от това - здраве му кажи. И всъщност - наистина е време да си кажете „здраве” и да въведете някои устойчиви здравословни навици в живота си. Много от нас в ежедневието си правят малки, но системни нездравословни неща, свързани с начин на хранене, пушене, обездвижване или нещо подобно. Е, сега Луната ви дава шанс плавно да пооправите нещата и да установите поведение, което е във ваша полза. Например да намалите дните със сладко, да преминете от пържено на печено, да махнете поне няколко цигари от деня си или да удължите ходенето пеша.

Телец

Отношенията ви с хората ще са на фокус през идната седмица, скъпи Телци. Вселената ви дава добри шансове да ги балансирате и да постигнете мир и комфорт.

Във вторник Марс ще се срещне с Юпитер и това може да доведе до известни противоречия в усещанията ви, свързани с хората от близкото ви обкръжение. Противоречията обаче може да се окажат за добро. Ще имате повод да помислите, колко близо всъщност имат право да влизат хората в личното ви пространство. Установяването на здравословни граници, макар и немного лесно като процес, винаги е полезно. Така, че ако във вторник и два-три дни след този ден усетите нужда да изкарате някого от най-близката си орбита, по-скоро не подминавайте усещането, а се заемете с въпроса.

В събота пък Луната ще е в своята първа четвърт в Дева и във вашия дом на романтика, флиртове и забавления. Това влияние е много балансиращо и независимо, дали сте обвързани или не и може да влее нова енергия в романтичния ви живот. Необвързаните имат добри аспекти да подновят активностите, свързани с излизане по срещи. Например повишено оглеждане на обстановката, с цел търсене на подходящ обект, гмуркане в приложенията за запознанства, излизане на повече места и пр. Телците, които са във връзка пък може да се впуснат в романтични преживявания с партньора си и да разпалят страстните искри.

Близнаци

Така, така… Ще трябва да отправя предупреждение на най-общителния знак в зодиака да внимава какво говори… Не е лесна и мойта :) Все пак, имайте предвид, скъпи Близнаци, че във вторник Марс и Юпитер се срещат във вашия дом на комуникацията и ще ви повлияят доста буквално. Едната планета покровителства бързите, категорични действия, а другата - оптимизма и гледането отгоре-отгоре на детайлите. Тази комбинация обаче може да ви доведе до изричане на неща в неправилното време или пред неправилните уши. За да не съжалявате после за нещо казано, по-добре във вторник и два-три дни около този ден говорете по-внимателно.

В събота Луната ще е в своята първа четвърт в Дева и във вашата зона на дома и най-близките родствени връзки. Това ще ви повлияе в две посоки. Едната е пренареждане на дома, така че хем да създадете уют, хем да има нещо ново около вас и да задоволи потребността ви от разнообразие. Другото влияние на тази изключително балансираща Луна ще е да поизгладите отношения с близките си роднини, ако има нещо за изглаждане. Тази фаза на Луната в Дева е много подходяща за прошка, в случай, че има какво да се прощава. При всички положения - възползвайте се от влиянието, за да направите такива промени, от които да ви стане благо на душата.

Рак

Скъпи Раци, на преден план тази седмица излиза общуването ви с хората в професионален и личен аспект. Във вторник Марс се среща с Юпитер във вашия дом на екипната работа и тази противоречива среща може да доведе до конфликти на работното ви място. Ако ви се струва, че някой се меси във визията ви за нещата, които сте си наумили или усещате вмешателство и това не ви харесва и искате да разкарате „натрапника” - помислете пак. Може Марс да ви дава прекалено агресивни позиви за действие. Опитайте се да запазите спокойствие във вторник и два-три дни около него, да изслушвате чуждата гледна точка. Не бързайте да давате сериозен отпор на колегите, преди да сте сигурни, че някой наистина ви се „бърка”, а не просто се опитва да съдейства. От друга страна - ако сте сигурни, че някой трябва да бъде натирен - отново Марс ще ви е съюзник в това и ще го направите доста ясно. Вие си решете как да действате, просто отправям предупреждение, че преценката може да е замъглена в тези дни.

В събота Луната ще е в своята четвърт в Дева във вашия дом на комуникацията. Тази Луна е много балансираща, енергията ѝ е позитивна и може да ви повлияе добре, в случай, че искате да изразите нещо. Някои от вас, Раци, може да са се сдържали да проведат разговор или да изразят позиция - сега Луната ще ви помогне да намерите правилните думи и правилното време, за да бъдете чути. Други пък може да искат да се захванат с нещо, свързано с писане или публикуване - отново ще имате положително влияние. Така, че - тези от вас, които чувстват потребност да се изкажат по някаква тема или въпрос - да взимат сила от Луната в събота и в следващите дни да направят така, че гласът им да се чуе.

Лъв

Ето ви и вас, Лъвове - обзети от енергия за успех и в същото време - призовани от планетите да се поспрете малко и да балансирате. Не се ядосвайте - за добро е.

Във вторник Марс ще се срещне с Юпитер във вашия кариерен дом и наистина ще е по-добре да забавите темпото и да обмисляте повече, за да не се хвърлите твърде бързо в непозната територия. Марс е планетата на завладяването, на бързите и агресивни действия, а Юпитер дава увереност, че всичко ще бъде наред и без да се вглеждате в детайлите. Да, но срещата им е противоречива, затова е по-добре наистина да се вгледате в детайлите. Във вторник и два-три дни около него избягвайте крайни решения, както и конфликти с околните, за да не си създавате излишни проблеми. После, като се прояснят нещата, ще прецените какво да предприемете.

И като казах да се прояснят нещата - в събота Луната ще бъде в своята първа четвърт в Дева и във вашия дом на финансовата сигурност. Това е изключително балансиращо и благотворно влияние, така че силно ви препоръчвам да го ползвате, за да си огледате финансовия баланс, плановете занапред и най-вече - дали сте пропуснали някакво задължение назад. Вероятно е досадно, като за уикенд занимание, но вярвайте ми - ще се почувствате по-добре, ако го отметнете.

Дева

Всички пътища водят към… вас, Деви! Тази седмица планетите са се подредили така, че вие да сте си приоритет и, честно казано, в това няма нищо лошо.

Във вторник Марс ще се срещне с Юпитер в противоречива среща и пред вас може да се появи въпросът, доколко да идеализирате хората, на които се възхищавате. Независимо дали в личен или професионален план имате някой, когото считате за ваш водач или ментор, Юпитер поставя пред вас много ясно въпросът, дали пък вие не разбирате повече от този човек. Честно да ви кажа - вероятно разбирате доста повече, когато става дума за собствения ви живот и път. Не мога да ви посъветвам нищо категорично - дали е по-добре да отхвърляте авторитетите или да ги послушате, защото и влиянието е противоречиво. Единственото, което виждам е, че вероятно ще бъдете поставени пред избор. А какво ще изберете, зависи от вас самите.

В събота Луната ще е в своята първа четвърт и то не в кой да е знак, а именно във вашия. Това е изключително балансиращо събитие и влиянието му ще е в посока колко вие искате да се еманципирате от близките си или пък бихте искали те да ви помагат повече. С други думи казано - тази Луна ще ви даде възможност да уравновесите какво давате и получавате в отношенията си с близките ви хора. Ако са взели за даденост някои усилия, които полагате - сега може да изтъкнете това. Ако пък искате да ви се месят по-малко - също е подходящ момент да се изразите. Изобщо - както казах в началото - вие ще сте си важни, Деви.

Везни

Доста философска и в същото време действена седмица ви се очертава, Везни.

Във вторник Марс ще се срещне с Юпитер, като срещата им ще бъде малко противоречива, от което следва да сте внимателни за някои неща. Добре е да премисляте къде споделяте своите слабости, защото във вторник и два-три дни около него, няма гаранция, дали няма да попаднете на недоброжелателни уши. Разбира се, не ви съветвам да стискате зъби и да мълчите, ако нещо ви тежи. Просто подбирайте внимателно аудиторията си. И всъщност, ако имате нещо, което наистина ви притеснява, може би не е лоша идея да се обърнете към специалист.

В събота ще имаме една много балансираща Луна - ще бъде в своята първа четвърт в Дева, както и във вашия дом на слагане на край, философско приемане на живота и, съответно - продължаване напред. Тоест, ако имате ситуация, в която не сте изразили точно какво искате - да приключи или да продължи, и нещата висят във въздуха (а, извинете, че ви го казвам, но вашият знак просто обича така да прави) - от събота, та чак до няколко дни след нея, може да започнете да решавате въпроса. Знам, че понякога ви изглежда трудно да сложите край на нещо, заради всички последствия от това, но не забравяйте, че последствията включват и отваряне на ново пространство и лекота.

Скорпион

Цяла седмица ще балансирате как се държите с другите, Скорпиони… Знам, че звучи малко изтощително, но всъщност ще е за добро, така че - стойте с мен :)

Във вторник Марс ще се срещне под противоречив ъгъл с Юпитер и това малко може да разклати доверието ви в колегите. Марс е в кариерния ви дом, което ви кара да преследвате енергично целите си, движени от своите амбиции. Супер е това, макар и малко изморително. Във вторник обаче е възможно някакви хора от екипа ви да си позволят да изказват мнение и да чуете нещо различно от това, което мислите. По-разумно ще е да не бързате да отхвърляте всичко, както и да не го приемате като покана за дуел. Изчакайте два-три дни Марс да спре да се бунтува, заради Юпитер и тогава размислете по-внимателно над това, което ви казват. Дотогава се опитвайте да изслушвате или поне убедително си дайте вид, че го правите.

В събота Луната ще бъде в своята първа четвърт в Дева и вашия дом на приятелите, социалните контакти и технологиите. Влиянието на тази Луна ще е изключително балансиращо, така че е добър повод да калибрирате начина, по който общувате с хората. А може би е добре да размислите и кои са хората, с които общувате. Ако ви се правят размествания в близкия ви кръг с контакти, моментът е подходящ да започнете подобна промяна. Огледайте профилите си в социалните мрежи и преценете, дали градят имиджа, който бихте искали. Ако има нещо за коригиране - действайте от събота до следващите няколко дни.

Стрелец

Започваме с това, че във вторник и два-три дни след него е добре да внимавате какво говорите (съжалявам, че ви го казвам), както и да внимавате колко от това, което чувате, приемате за чиста монета. В този ден Марс се среща с Юпитер под противоречив ъгъл и това може да разбърква сигналите в комуникацията ви. Повелителят ви Юпитер може да ви подведе, че много добре знаете за какво говорите, когато не е точно така, а пък Марс ще ви мотивира да се изказвате силно и ясно. Няма да ви съветвам да мълчите, разбира се.. Просто ще отбележа, че е добре да мислите по два пъти, преди да говорите. Определено мислете по два пъти и преди да се доверите на нечии приказки. Отново оптимизмът на Юпитер може да ви подведе да решите, че някой е по-умен, отколкото е в действителност.

В събота Луната ще бъде в своята първа четвърт в Дева и във вашия дом на лидерство и развитие. Влиянието е изключително балансиращо и това, с което може да ви помогне е, да погледнете в бъдещето, да видите накъде сте се запътили и да калибрирате стратегията си за постигане на целите, които сте си поставили. Стрелците обикновено са визионери, които гледат напред, без да задълбават в детайли. Често обаче и Господ, и Дявола са в детайлите, така че би помогнало да ги огледате. Така ще прецените от какво имате нужда по пътя си, какви може да са спънките, а и ще освежите усещането си накъде сте тръгнали. Желая успех!

Козирог

Козирози, готови ли сте да се впуснете във вихъра на големите страсти? Честно казано - по-добре се пригответе, защото Марс и Юпитер ви кроят именно това във Вторник. Тогава двете планети ще се срещнат в противоречив ъгъл и вашата емоционалност може да се разгори до рядко срещани висоти. Никак не ми се иска да ви казвам да се сдържате, защото развълнуван Козирог е прекрасно явление… Просто ще сложа една бележка, че все пак Юпитер ще дава усещане за свръх оптимизъм, а Марс ще ви подтиква към незабавни действия. Тоест - възможно е да има един елемент на по-голяма драма, който да ви кара да виждате нещата като „сега или никога” в любовен план. Нямам идея дали за вас ще е по-добре да хванете шанса си или пък да изчакате да се поуталожат страстите и тогава да взимате решения за действия. Знам само, че страст и любов ще има - от вас зависи какво да правите с тях.

В събота Луната ще е в своята първа четвърт в Дева и във вашия дом на пътуването и покоряването на нови хоризонти. Това влияние е балансиращо и не така експлозивно като гореописаното. И все пак - свързано е с нови приключения. Като че ли няма да е лошо да му се отдадете и да планирате няколко пътувания. Даже можете да бъдете по-смели и да се включите в нещо нестандартно - като ще е гарга, да е рошава! В крайна сметка едно летене с балон на никого не е навредило, нали?

Водолей

Във вторник ще бъдете особено чувствителни, мили Водолеи и като че ли е добре да ви предупредя за това… В този ден Юпитер се среща в противоречив ъгъл с Марс и вашата чувствителност ще се изостри така щото е възможно да приемете някои неща по-навътре и да реагирате остро. Особено внимавайте за „неща”, които идват от партньора ви. Марс ще ви провокира да гледате от конфликтна перспектива, а Юпитер има навика да премахва цедката от устата ни. Разбира се, не ви казвам, че непременно няма да имате основания да сте ядосани или че трябва да преглъщате и да търпите. Просто ви обръщам внимание, че е възможно противоречията да ви изглеждат по-значими, отколкото са в действителност и няма да навреди да обмисляте по-дълго, преди да реагирате.

В събота Луната ще е в своята първа четвърт в знака на Дева и в зоната на вашите партньорства. Много балансиращо влияние, което ще ви помогне да премислите състоянието на своите съюзи в момента, както и да направите нови, ако имате такъв стремеж. Теми като баланс и полезност ще са на първо място по отношение на партньорствата ви. За необвързаните сред вас ще има рязко увеличение на шансовете да намерите подходящ партньор. И още нещо важно - тази Луна ще повлияе благотворно и на вашия дом на еротиката, така че запазете си време в календара за интимност - няма да съжалявате.

Риби

Много обичате близките си, нали, Риби? Знам, че е така. Също знам, че около вторник е добре да укротите малко тази любов… Марс и Юпитер ще се срещнат в противоречив ъгъл и ще ви дадат увереност да се бъркате в делата на тези, които обичате. И да - колкото и да е от добри намерения, едно нахлуване в личното им пространство, може да има неприятни последици. Добрата тактика е да си кажете мнението, ако ви попитат и то - възможно най-неинвазивно. И не защото не сте прави или защото е много добре да се потискате. Безспорно имате какво да кажете и би било ценно. Просто е важно как се казва и в какъв момент. А моментът е с напрежение между планетата на действието и тази на оптимизма и късмета и това може да доведе до конфликти. Изчакайте ден, два или три и ако ви е много важно - тогава се изкажете.

В събота ще имаме много балансираща Луна - ще бъде в своята първа четвърт в знака на Дева. На вас това ще повлияе в дома на партньорствата - лични и служебни. В събота и седмицата напред е подходящо да сключвате нови съюзи, както и да помислите какво може да се подобри във вече сключените такива. Ще повторя ключовата дума - баланс - вгледайте се внимателно, дали получавате, колкото давате, дали сте достатъчно свободни в партньорствата си и има ли нужда от някакви фини настройки. Както винаги - разчитаме на вродената ви дипломация за решаване на ситуации, а Луната ще помага с пълна сила.

Надя Брайт е радиоводещ, коуч, стендъп комедиант и водещ на обучения по комуникация, а с астрология се занимава за забавление. Чете и говори безспирно, което, естествено, прераства в писане. Първата ѝ книга вече е налице и може да се поръча тук! И не, тя не е за астрология, макар че има и зодии в нея. 

Ако искате да ви разсмее, заповядайте на стендъп: https://fb.me/e/4axPCr5Bz

Може да я слушате всяка седмица от понеделник до четвъртък от 17:00 до 20:00 в радиопредаването „Животът на фокус“ на честотите на радио Фокус или тук: https://www.focus-radio.net/

Автор: Надя Брайт

Овен

Голямо разчистване и подреждане ви готвят Марс и Нептун в понеделник, скъпи Овни. Двете планети ще се срещнат под благоприятен ъгъл и ще ви вдъхновят да махнете нещата, които в пряк и преносен смисъл задръстват пространството ви. В понеделник и два-три дни след него, смело разчистете гардероба, файловете, бюрото си, както и ангажиментите в календара, които сте поели само, за да не обидите някого.

Във вторник Юпитер ще излезе от вашия знак и ще влезе в този на Телец, както и във вашия дом на финансова сигурност и учене. Юпитер е планета на късмета и когато действа в някой дом, действа много благотворно и прави така, че нещата да се случват с повече лекота. В следващата година имате шанс да поправите евентуално финансови грешки, ако сте направили такива в миналото, както и да увеличите доходите си. Мислете за бъдещето и внимавайте да не се поддавате на хазартния дух на Юпитер. Вземете оптимизма от влиянието му и действайте уверено и систематично. Да не забравяме, че имате добро влияние и за образование - ако мислите в тази посока - имате добри аспекти да постигнете нещо значимо - преквалификация, подобряване на квалификацията или др. под.

В петък ще имаме новолуние в Телец, което ще ви даде силна подкрепа за реализиране на инициативите, които ще започнете в новия Юпитеров период. На ваше място наистина бих отделила време да планирам финансов и/или образователен успех.

В събота вашият повелител Марс ще влезе в знака на Лъв и дома ви на слава, забавления, флиртове и гламур (любимото ми). До 10 юли не се свенете да излизате сред общество, да се рекламирате, да създавате контакти и да покорявате всички с чара си. От тези дейности винаги излиза по нещо полезно и интересно. Най-малкото - ще сте се забавлявали (но всъщност вярвам, че благодарение на Марс, ползата ще е много по-голяма). Обличайте новите дрехи и се пускайте в живота, като един същий Гетсби (в добрия му период).

Телец

Време е да призовете съмишлениците си, хората, които ви подкрепят или колегите, за да ви помогнат да осъществите плановете си, скъпи Телци. В понеделник Марс ще се срещне с Нептун и влиянието на тази среща в следващите два-три дни ще бъде много благотворно за тези от вас, които съумеят да потърсят помощ и подкрепа. Даже някои Телци може да я получат и без да са я търсили - от вас се иска само да я приемете.

Във вторник пък планетата на късмета - щастливият Юпитер влиза във вашия знак и за вас предстои година на лична трансформация. За щастие, под егидата на Юпитер, трансформацията ви ще е позитивна и ще премине по-скоро леко, отколкото с тежки житейски уроци или нещо подобно. Тази планета иска да сте добре, пътят пред вас да е чист, мислите ви да са ведри, а плановете - смели. Предвиждам, че в предстоящата година, ще се отървете от излишни условности, които ви тежат, ще отхвърлите рамки, които някой ви налага или пък вие сте влезли доброволно в тях, но не са ви по вкуса и ще направите така, че да дишате по-свободно. Това никак не е малко и е много важно за щастието ви, така че - действайте!

И като казах да действате, идвам с още една много добра новина. В петък ще имаме новолуние, което събитие отново е във вашия знак. Това новолуние ще даде мощна енергия за всичките ви начинания и особено на тези, свързани с влиянието на Юпитер, което ви описах. Не губете време, а помислете по въпроса с желанията си още през първите две седмици след петък, защото тогава Луната ще действа най-силно и така ще може да си осигурите нейната подкрепа за следващата половин година напред.

В събота Марс ще се премести в знака на Лъв и вашата зона на дома и ще стои там до 10 юли. Периодът е много подходящ за решителни действия за подобряване на домашната ви среда - ремонти, сезонно почистване (придружено с изхвърляне) или дори смяна на жилището.

Близнаци

В понеделник и два-три дни след него за вас на дневен план излиза темата за печеленето на пари, скъпи Близнаци. В този ден Марс и Нептун ще се срещнат и ще ви повлияят именно в тази посока. За щастие - влиянието е благотворно. Много от вас ще измислят как да изкарват допълнителни доходи или да увеличат сегашните си. На други пък ще се завъртят по-задълбочени мисли, свързани с това, дали заниманието, от което сега изкарват парите си, ги задоволява в по-широк, духовен смисъл. Не се страхувайте от подобни мисли, вероятността те да ви доведат до позитивни развития е много голяма. Успех!

Във вторник ведрата планета на късмета Юпитер влиза в знака на Телец и ще стои там цяла година. Досега веселият Юпитер беше във вашия дом на приятелите и общуването, сега ще отиде в дома ви на интроспекция, философски размисли, преработване на вътрешни противоречия и духовно лекуване. Лошо няма - ако ще е нещо философско, Юпитер е една от най-добрите планети за вас и подобно влияние, защото придава лекота на битието. Тоест - в следващата година предвиждам, че много от вас ще променят мирогледа си, възможно е поведението ви и близкият ви кръг от хора също да претърпят изменения. Но всичко ще е в позитивна посока и без усещане за загуба.

Това влияние ще бъде подсилено и от новолунието в Телец, което ще се случи в петък. То ще влее във вас свежа енергия за поставяне на нови начала, както и увереност, че животът ви може да бъде точно такъв, какъвто вие го искате. Макар, че влиянието на новолунието може да се задържи до шест месеца, възползвайте се от него още в първите две седмици след петък, защото тогава ще е най-силно.

В събота Марс влиза в Лъв и ще стои там до 10 юли. Това за вас ще е период на интензивно общуване и участие в най-различни и интересни инициативи. Планетата на действието ще ви захрани с енергия, а Лъвът ще ви подтиква да се показвате сред хората и да взаимодействате с тях. В цялото влияние има и елемент на осъществяване на полезни действия, така че виждам как доста Близнаци ще се заемат с благотворителни инициативи.

Рак

В понеделник Марс ще се срещне с Нептун и това в следващите два-три дни ще ви се отрази благоприятно в сферата на любовта и чувствата. Имате подкрепата на планетите, ако искате да осъществите по-дълбоко свързване с някого. Ако е правилният човек, просто трябва да му подадете ръка, да бъдете открити за това, което изпитвате и ще получите ответ.

Във вторник Юпитер влиза в знака на Телец и в следващата година планетата на късмета ще влияе благотворно във вашия дом на екипната работа и технологиите. Досега, докато беше в Овен, Юпитер спомагаше за вашето кариерно развитие. Доста Раци направиха стъпки напред в професионален план. Сега, за да стигнете още по-далеч, ще трябва да работите в екип и ще бъде най-добре, ако имплементирате технологиите в работата си. Мисля, че точно вашият знак няма да се затрудни със споделянето на задачи и успехи.

В петък ще имаме новолуние в Телец, което има потенциал да отпуши вашата енергия за доброволчество, защита на каузи и други подобни дейности, които са свързани с работа с различни хора, в името на нещо. Любовта също дебне зад ъгъла… Или по-скоро - дебне ви някъде сред всички тези срещи с хора и контакти.

В събота Марс ще излезе от вашия знак и ще влезе в Лъв, където ще резидира до 10 юли. От този знак планетата на действието ще влияе благотворно на вашия дом на финансите и финансовата сигурност. Сега е моментът да направите стъпки към увеличаване на доходите, както и да помислите за някаква стабилна инвестиция, която да ви се отплаща в бъдеще. Изобщо - поставете финансовата си стабилност като приоритет, докато Марс е в Лъв, ще имате полза от това. Успех!

Лъв

В понеделник Марс и Нептун се срещат и това ще се отрази на емоционалността ви. Вие по принцип съвсем не сте лишени от емоционалност, но под влиянието на тази планетарна среща може да започнете да ги усещате по-интензивно и да ви стане по-трудно да се контролирате. В понеделник и два-три дни след това, бройте до десет, преди да избухнете или да приемете нещо навътре и да се натъжите.

Във вторник Юпитер ще влезе в Телец и за цяла година напред ще захранва с енергия и късмет вашия кариерен дом. Предстои ви немалък период, в който ще е много благоприятно за вас да осъществите кариерните си планове и дори мечтите си. За Лъвовете, които имат вдъхновение за професионални успехи, ще кажа само - действайте! За тези от вас, които все още не усещат пориви за нещо подобно, също имам съвет - мислете мащабно.

В петък ще имаме новолуние в Телец и за вас то ще бъде особено благоприятно - за каквото и да сте мечтали в последните десет години (да, сериозна съм - 10 години), започнете да го осъществявате сега. Очаква се в предстоящата година да пожънете резултати.

Описаните по-горе астрологични събития ще бъдат силно подсилени от Марс, който в събота ще влезе именно във вашия знак и ще стои там до 10 юли. Марс е планета на действието, експанзията, страстите и секса. Какво повече може да искате като вселенски съюзник?

Накратко казано, Лъвове - сега може да имате всичко, което сте искали, само трябва да направите крачките към него. Успех и попътен вятър желая!

Дева

В понеделник Марс ще се срещне с Нептун и тази среща ще активира вашите лидерски способности за следващите два-три дни. И не само ще ги активира, а и като че ли ще имате полза от тях. Ако имате някакъв актуален проект, по който работите, определено помислете как да ангажирате хората, които могат да допринесат за него. Знам, че обичате сами да си вършите работата, но дайте шанс на планетите да ви помогнат да организирате по-мащабно нещата. И не се колебайте дълго, защото влиянието е кратко, все пак.

Но пък във вторник се задава едно доста по-дълго влияние - Юпитер се мести в знака на Телец и ще стои там цяла година. Планетата на късмета ще действа във вашия дом на интимността, личните преживявания и тайните. Важно е да отбележа, че Юпитер е не само планета на късмета, но и на риска. В следващата година доста Деви ще излязат от зоната си на комфорт, ще предприемат неща в личния си живот, които до скоро са мислили за невъзможни за себе си и като цяло - ще опитвате границите си и ще ги разширявате. Имайки предвид положителния характер на Юпитер, шансовете всичко да е за добро и накрая да се чувствате много по-силни и удовлетворени, са много сериозни, така че - действайте, Деви!

Този съвет да действате ще бъде подплатен в петък от новолунието в Телец, което ще влее силна и позитивна енергия във всички ваши нови начинания. Не се бавете с поемането в нови посоки, защото ако поставите началото в първите две седмици след новолунието, ще си осигурите благоразположението на Луната за шест месеца напред. Успех желая!

В събота Марс се мести в знака на Лъв и вашия дом на почивката, интроспекцията и философските размисли, където планира да стои до 10 юли. За вас това е шанс да потърсите покой и хармония, да се отдалечите малко от „безумната тълпа”, да послушате вътрешния си глас и да се заредите с благотворна енергия.

Везни

В понеделник и два-три дни след него, поставете себе си и своя душевен мир на първо място в листа на приоритетите си. Марс и Нептун се срещат в началото на седмицата и влиянието им е именно в това върху вас - да помислите за себе си и да се балансирате с приятни усещания, далеч от очакванията на другите и желанието им да ви въвличат в своя емоционален свят. Имате право на уединение и образно казано - да прегърнете сами себе си. Възползвайте се от него.

Във вторник Юпитер ще влезе в Телец и на вас ви предстои дълго (цяла година) позитивно влияние по отношение на интимните ви връзки. Юпитер е планета на късмета, на разчупването на граници и на големите мащаби. В следващата година ще имате възможност да постигнете такава връзка, каквато вие искате - с цялата романтичност на душата на Везните. Не се страхувайте да пожелаете това, от което имате нужда и не се опитвайте да влизате в чужди рамки. Мечтайте смело, работете за мечтите си и вярвайте, че заслужавате най-доброто в любовта.

И като казах „работете за мечтите си” - в петък ще имаме новолуние в Телец, което ще влее много положителна енергия в новите ви планове. Започнете с чисто сърце и без страх да правите стъпки към целите си, независимо в каква сфера на живота ви са те. И не се бавете, защото ако в първите две седмици след събитието поставите основите, Луната ще ви помага в следващите шест месеца.

В събота Марс ще се премести в знака на Лъв и вашия дом на екипната работа, социалните събития и технологиите до 10 юли. Нека го преведа така - планетата на действието и експанзията ще бъде в знака, който най-много обича публичност и най-добре се справя с нея и всичко това ще се случва във вашия дом на публичните изяви. Значи изобщо не се колебайте, а до 10 юли се появете навсякъде, където може да има някаква полза за вас, покажете се пред хората, поговорете си с тях, спечелете ги за каузите си и, както казах по-горе - действайте! Желая успех :)

Скорпион

Дързост в любовта ви се пише, скъпи Скорпиони. Всъщност много неща ви се пишат, просто започвам с дързостта.

В понеделник Марс и Нептун се срещат във вашия дом на романтиката и едната планета ще ви повлияе със своята страст и действеност, а другата - със своята мечтателност. Тъй като влиянието е благотворно, най-вероятно е от него да произтекат хубави резултати за вас. Например - да покажете романтичната си страна на обекта на чувствата си. Независимо, дали вече сте се разкрили или не - понеделник и два-три дни след него са подходящи за иницииране на романтични приключения.

Във вторник става още по-хубаво, защото ведрият и късметлийски Юпитер влиза в балансирания Телец и във вашия знак на обвързването, където планира да стои в следващата година. Това е изключително благоприятно влияние, както за обвързаните, така и за необвързаните Скорпиони. За тези от вас, които търсят сродната си душа, периодът е благоприятен да срещнете нов човек, сред социални активности или използвайки технологиите. За обвързаните - имате много добри аспекти за укрепване на връзката и създаване на незабравими спомени с пътувания и друг вид разчупване на рамките на ежедневието. Изобщо - щастието вас чака - протегнете ръка към него!

В петък ще имаме новолуние в Телец, което ще подкрепи всички ваши планове за романтика в любовните отношения. Действайте още първите две седмици след новолунието, защото те са най-силни. Ефекта от него обаче може да усещате и шест месеца напред.

В събота Марс се мести в знака на Лъв и вашия дом на професионалното развитие, като смята да стои там до 10 юли. Планетата на експанзията ще е в един от най-огнените знаци… Какво повече да се каже за това влияние? Сега е моментът да правите смели кариерни стъпки, да искате повишение или пък нови проекти, да разширявате бизнеса си или дори да смените професионалното поприще. Какво искате и към какво се стремите зависи от вас - Марс в Лъв ще направи каквото може, за да ви помогне. Успех!

Стрелец

В понеделник Марс ще се срещне с Нептун и вашата личност на ярък индивидуалист може да бъде приятно изненадана. Срещата между двете планети ще повлияе благоприятно на възможностите някой да ви подкрепи. Кой някой и в какво ще ви подкрепи не знам. Знам само, че само може да ви е от полза, ако имате очи да видите кой ви мисли доброто и иска да помогне в начинанията ви. Както и да позволите да получите подкрепа, разбира се.

Във вторник вашият управител - ведрият Юпитер ще влезе в знака на Телец и ще стои цяла година там. За вас това е период, в който да установите здравословни навици на грижа към себе си. Разбирайте това в широк смисъл - от диетата, през спорта и съня, та до начина, по който общувате с околните. Юпитер не е планета, която ще ви поставя на изпитания или ще тества волята ви. Напротив - неговото влияние е оптимистично и внася лекота в справянето с предизвикателства. Значи вашата работа е само да намерите правилната посока за вас и да бъдете последователни в постигането на целите си. Една подсказка - нереалистичните цели са капан :)

В петък ще имаме и новолуние, то ще бъде в Телец и ще окаже голяма подкрепа при поставяне на целите ви, според влиянието на Юпитер. Знаете, новолунието е време за поставяне на нови начала и в този случай може много добре да помогне за грижата ви за вас самите. Може, например, да си планирате профилактичните прегледи през уикенда. И да - знам, че звучи скучно. Истината обаче е, че е много полезно, така че не отлагайте.

В събота Марс ще влезе в знака на Лъв до 10 юли и за вас започва период на приключения, изследване на света и себе си и на любимото - покоряване на нови територии. Разбира се, всичко това може да го разбирате по-скоро в символен смисъл. Не, че не сте способни да откриете нов континент, например… Просто май те вече наистина всички са открити. Това, което може да направите обаче е, да отворите сърцето и ума си за нови преживявания и да си позволите да им се наслаждавате. Забавлявайте се, Стрелци!

Козирог

В понеделник Марс и Нептун ще се срещнат и ще ви направят особено отворени към приемане и споделяне на информация. Честно да ви кажа в този ден и два-три дни след него, за вас ще е по-добре ако премисляте какво споделяте, защото езикът ви ще бъде по-развързан от обикновено. Просто информацията ще минава много интензивно през вас, ще бъдете особено чувствителни и може да ви се иска да вентилирате, чрез споделяне. Само мислете на кого какво казвате и всичко ще бъде наред.

Задава се много романтична година за вас, Козирози. Повтарям - много романтична година! Във вторник планетата на късмета и лекото отношение към живота - Юпитер, влиза в знака на Телец и вашия дом на романтика, флиртове и забавления и ще стои там чак до края на май следващата година. Значи имайте предвид, че в този период не трябва да се лишавате от събирания с хора, купони, възможности за изява и пр. И определено е добре (ама много е добре) да се отворите за романтични преживявания в този период. Необвързаните сред вас имат много добри аспекти да срещнат своя човек. А за обвързаните периодът е добър да внесат свежест и нов живот във връзката.

Плюс това, в петък ще имаме и новолуние в Телец, което ще даде много силен старт на всички ваши инициативи, свързани с публичност или социални събития. Първите две седмици след петък са най-добри за планиране на дейностите, но влиянието ще продължи цели шест месеца. Какво да кажа? Забавлявайте се, Козирози!

В събота Марс ще се премести в знака на Лъв и вашия дом на връзките, като ще стои там до 10 юли. Нека ви го кажа така - планетата на действието, страстите и секса е в един от най-огнените знаци и всичко това действа в зоната на връзките ви. Значи отдето минете, любовта ще пламва, това е! Разбира се, добре е да канализирате тази енергия, за да произтече нещо съзидателно и хубаво от влиянието ѝ и да не я разпилеете напосоки.

Водолей

В понеделник и два-три дни след него е супер подходящо за вас, скъпи Водолеи, да направите някакъв вид детокс, с който да пречистите я душата, я тялото си. Марс и Нептун се срещат благоприятно и ще повлияят именно на този аспект от живота ви. Ако се чувствате напрегнати или пък с нарушен тонус, помислете кой може да е източникът на това и го ограничете или пък направо премахнете от живота си.

Във вторник Юпитер ще влезе в знака на Телец и вашата зона на дома за цяла година напред. Вие хич не сте домошари, нито пък Юпитер е някаква кротка планета, която да ви успокоява и да ви кара да си стоите у вас. Влиянието на тази ведра планета е по отношение на повече късмет, лекота в начинанията и визионерстване. Тоест - от една страна ще имате повече мечти, които касаят дома ви, а от друга - плановете, които са свързани с дом, роднини и семейство, ще имат благословията на планетата на късмета. Вие си знаете какво искате за този аспект от живота си, аз само мога да ви кажа - действайте по тези желания, Водолеи.

Ще ви дам една подсказка - Юпитер покровителства честността, може би ви предстои период, в който ще паднат много условности и ще покажете пред най-близките си какво истински ви вълнува.

Действията и плановете ви ще бъдат особено подкрепени от новолунието в Телец този петък. Новолунието дава тласък на новите начинания, а Телец е знак, който въвежда систематичност и баланс. Възползвайте се от това влияние най-много в първите две седмици след събитието и продължете да действате по тези планове, защото ще бъдат подкрепяни чак до шест месеца след новолунието.

В събота Марс влиза в знака на Лъв и вашия дом на връзките и планира да стои там до 10 юли. Очертава ви се страстен и динамичен период, в който ще искате да вървите напред по отношение на най-важните си връзки. Възможно е да бъдете малко по-припряни и по-действени от партньора си, така че се пазете от гнева и ревността на Марс. Опитайте се просто да се забавлявате с огромната енергия, която тази планета може да ви даде (включително и сексуална) и каквото ви е писано - само ще дойде.

Риби

В понеделник Марс ще се срещне с вашия повелител Нептун и в следващите два-три дни ще усещате нужда от изяви. Няма лошо - изобщо недейте да потискате тази своя нужда. Помислете с какво искате да се покажете - резултат от работа, някакво изкуство или пък просто нов тоалет, и организирайте появата си на най-подходящото място в най-подходящото време. Блестете, Риби, планетите са с вас!

И като казвам, че са с вас - наистина е така. Ето - във вторник вашият съуправител Юпитер ще влезе в знака на Телец и вашия дом общуването, груповите дейности, приятелства и пр.  Предстои ви цяла година, в която ще сте особено комуникативни и, което е по-важно - общуването с другите много ще ви върви. От това ще може да черпите вдъхновение, знания и радост, а и ще спомага за успеха ви в различните начинания. През следващата година ще имате късмет в дейностите, които ще предприемате, ако работите в екип или поне ги споделяте с по-широк кръг от хора и допускате и чужда принос в тях. Също така - годината е подходяща за пътувания наблизо и далеч. Пътуванията ще ви донесат и късмет в любовта, имайте го предвид.

В петък имаме новолуние в Телец, което може да даде силен начален тласък на плановете ви, каквито и да са те. Новолунието е подходящ момент за слагане на ново начало, а Телец е уравновесен, балансиран и систематичен знак. В първите две седмици след петък определено може да се ползвате с подкрепата на Луната, за да поставите начало на дълготрайни положителни промени в живота си.

В събота Марс влиза в Лъв, като планира да стои там до 10 юли. Това е много силен период за вас, в който да обърнете внимание на грижата за своя физически и ментален тонус. Повече разходки сред природата, по-лека храна, може би дори медитация. Ако се постараете да направите така, че да се чувствате по-добре сега, дълго ще берете плодовете от старанието си и ще бъдете жизнени, енергични и със свободен ум.

Надя Брайт е радиоводещ, коуч, стендъп комедиант и водещ на обучения по комуникация, а с астрология се занимава за забавление. Чете и говори безспирно, което, естествено, прераства в писане. Първата ѝ книга вече е налице и може да се поръча тук! И не, тя не е за астрология, макар че има и зодии в нея. 

Ако искате да ви разсмее, заповядайте на стендъп: https://fb.me/e/4axPCr5Bz

Може да я слушате всяка седмица от понеделник до четвъртък от 17:00 до 20:00 в радиопредаването „Животът на фокус“ на честотите на радио Фокус или тук: https://www.focus-radio.net/

345861216 1005512827272803 4443833656209719543 n

Автор: Теодор Пеев

С наближаващото лято сигурно много от вас са обзети от мисли тип “отново не успях да стигна до желаното си плажно тяло” или “какво мога да направя в оставащото време до почивката ми, за да изглеждам по начина, по който искам”.

Смятам да започна с една сурова истина - времето оставащо до лятото далеч не е достатъчно за драстични и здравословни промени. Винаги можете да започнете някоя ужасяваща диета, да тичате всеки ден или да прилагате поредната модерна, безполезна глупост тип “да пиете само вода в продължение на точно 16 часа и 37 минути всеки път, когато луната е в дадена фаза”. Сигурно ще видите драстичен спад в показанията на кантара, но истината е, че няма да изглеждате много по-различно, ще намалите качеството на живота си до ниво “битка за оцеляване” и е силно вероятно в края на този ад бързо да се върнете към старите навици и старото си тегло.

viber image 2023 05 12 14 17 35 269

Ще ви дам няколко идеи за малки промени, които могат да ви доведат не само по-близо до желаните резултати, а и като цяло да ви помогнат да си създадете дългосрочни, здравословни навици.

 • Увеличете крачките, които правите всеки ден

От доста време насам се стремя да правя по минимум 10 000 крачки дневно. До голяма степен ми се получава, с малки изключения. Последните няколко седмици рещих да увелича с 20% дневният си минимум на 12 000 крачки. Истината е, че от към време не усещам никаква разлика. С минимални промени в ежедневието си, можете рязко да вдигнете броят крачки, които правите. Промените, които аз направих, са:

 • Малко по-дълги разходки с кучето
 • Вместо да стоя и да чакам да свърши почивката между сериите от упражнения във фитнеса, ходя напред-назад из залата

С тези две минимални промени, които не ми носят нито допълнителна умора, нито отнемат кои знае колко време, дневните ми крачки често надскачат желаните 12 000.

 • Заменете дребни елементи от менюто си

Можете да спестите стотици калории, като замените дадени аспекти от менюто си с нискокалорични алтернативи.

 • Олио/зехтин със спрей за готвене
 • Газирани напитки със “zero” версиите им
 • Кисело/прясно мляко с нискомаслените им еквиваленти
 • Крема сирене за мазане с протеиново крема сирене
 • Мюсли/корнфлейкс с овесени ядки

Да следвате високопротеинова диета също би помогнало. Тялото се нуждае от повече енергия, за да разгради протеина спрямо другите макронутриенти, така че приемайки повече протеин, ще горите повече калории пасивно.

 • Добавете малко кардио към всяка една тренировка

Не съм фен на комбинацията на високоинтензивно кардио със силова тренировка. Затова добавих 10 минути ходене на пътека под наклон преди всяка тренировка. От една страна са малко допълнителни изгорени калории, от друга е добра загрявка и също така вдига пулса преди началото на силовата тренировка, което генерално кара тялото да гори повече по време на тренировката. Ако решите да започвате/привършвате всяка една тренировка с 30-60мин бягане или въртене на колело, лесно бихте могли да се обезкуражите и съвсем да пропускате кардиото. С добавяне на умерени, не твърде дълги, но консистентни, кардио сесии, можете да постигнете чудесни резултати.

 •  Намерете спорт, който ви е приятен

Винаги е много по-лесно човек да се движи, ако прави нещо, което му е приятно. Лично аз започнах да играя футбол веднъж седмично. Дори не го усещам като тренировка, а в същото време гори страшно много калории. Ако успеете да намерите някаква форма на движение, която ви е приятна, ще ви е много по-лесно да се придържате към нея. Няма значение дали това ще са разходки в планината, танци, каране на колело, бадминтон, футбол или тенис на маса, важното е да ви е забавно и да ви носи щастие.

Дори и да е твърде късно да изваяте желаното си тяло за морето това лято, никога не е твърде късно да започнете да работите по него. Сега е чудесен момент, с малки стъпки да изградите навиците, които ще ви помогнат да се чувствате по-добре и да постигнете въпросното тяло. А ако не е за този сезон, до следващия има предостатъчно време.

Вижте и тези статии: 

Евала, брат! 

За малките победи на новака

344263435 780817436945874 2803235064447966781 n

 

Автор: Мария Пеева

Можете ли да си представите да ви се обади някой непознат и да ви каже: Госпожо/господине, вие сте избран да участвате в „граждански панел“ в Европейската комисия. Заедно с още 149 граждани от различни европейски държави ще седнете да се запознаете с еди кой си казус, да го обсъдите и да дадете препоръки на Европейската комисия как да се реши оптимално.

Звучи малко като телефонна измама, нали? (Малка смешка – една от участничките действително е подала сигнал в полиция за телефонна измама)

Но не е. Съвсем истинска идея е и се практикува от септември 2022. „Гражданите“ не са изборна длъжност като депутатите в Европейския парламент. Не са и заплатени. Идеята е да се вземе предвид мнението и идеите на случайни хора, разнородни по възраст и пол, убеждения, образование, местоживеене и каквото се сетите, хора, които не са професионални политици, които дори не са искали да се занимават с политика – случайни, моментни снимки на обществото и неговите нагласи. Да се направи „брейнсторминг“ на тези хора, да се съберат техните препоръки, техните непредубедени (или предубедени, каквито се случат) мнения и идеи по въпросния казус.

Преди седмица се върнах от Брюксел, където бях „мълчалив наблюдател“ на всички тези 150 граждани, заедно с още стотина журналисти и инфлуенсъри (ненавиждам тази дума). Преди да отида, не знаех нито какво е „мълчалив наблюдател“, нито какво е „граждански панел“. Казусът, който им беше представен за разглеждане, беше мобилното образование – програмата „Еразъм +“, която подкрепя образованието на младежи от Европа. Трябваше да дадат различни препоръки как тази програма да се подобри и да стигне до повече хора. Ще ви напиша допълнително за самата програма, за да не стане твърде дълго сега.

Защото това, което сега искам да ви кажа е най-важното, което видях. Когато един обикновен човек, такъв, който не е политик и не е учил дипломация, и не е опитен, нито дори е специалист – но когато такъв човек получи отговорност и е овластен да реши даден обществен проблем заедно с още 149 хора като него – този човек изведнъж става съвсем различен. Аз не мога да ви опиша дори с каква отговорност и внимание хора, които са по националност, професия, възраст, произход и етнос най-различни, сядат заедно и разговарят, спорят, обмислят, четат, пак спорят, пак разговарят, гласуват и НАКРАЯ излизат с толкова смислени идеи по казус, за който повечето от тях допреди 3 седмици не са имали и най-беглата идея, че съществува.

Беше впечатляващо. Беше най-интересното събитие, което съм виждала.

И сега черешката на тортата. Накрая на нас, мълчаливите наблюдатели, ни дадоха възможност да разговаряме с „гражданите“.

И един от хората, с които говорих, ми каза, че той не харесва Европейския съюз особено. Не одобрявал много неща и много решения, които се взимат, защото според него са в ущърб на държавата му.

Малко се изненадах от позицията му. После, когато имахме възможност да интервюираме и организаторите от ЕК, това беше първият ми въпрос. Не е ли по-разумно гражданите, които участват в панелите, да вярват в смисъла от ЕС, да виждат полза в него за своята държава?

Всъщност не – беше невъзмутимият отговор – Девизът на ЕС е “обединени в различията си“ и това означава – обединени във всички различия, не само националност, култура, образование, възраст, пол и тн, но дори и в различните мнения, които хората имат по всякакви различни въпроси. И макар и да не е винаги лесно, беше отговорът, ние вярваме, че можем да намерим общ език и да работим за общото благо заедно.

И знаете ли, това наистина работи. Защото гражданинът, който ми каза, че дори не одобрява ЕС, все пак беше дошъл и беше отделил време, и енергия, и беше положил усилия. Не само това, ами беше дал доста добри идеи, които на всичкото отгоре бяха приети и внесени в Европейската комисия.

Та това, което всъщност искам да ви кажа е, че някой ден някои от вас ще получат такова обаждане. Здравейте, имате ли желание да участвате в граждански панел на Европейската комисия?

И то няма да е измама. Няма да ви искат пари, няма и да ви дадат. Вместо това ще искат мнението ви по въпрос, от който вероятно нищо не разбирате. Вие ще се хванете да четете по него, защото изведнъж ще ви стане интересно. Ще се срещнете с още 149 граждани, също като вас събрани „от кол и въже“. Някои ще ви станат симпатични, някои – не. Ще обсъждате и ще спорите с тях. (Не, не се притеснявайте за езика, ЕС осигурява преводачи на всички участници в панелите). Сами себе си ще изненадате колко блестящи идеи можете да дадете и колко интересни мисли може да роди главата ви по казус, който доскоро не сте познавали. Ще се изненадате и как хора от съвсем далечни държави мислят като вас, а хора от собствената ви страна може би са на обратната позиция. А също и ще се научите, че мненията на всички тези хора имат значение. Също както и вашето собствено.

И сега, докато пиша това, осъзнавам, че всъщност това е, което най ме впечатли в тези панели. Повече от брейнсторминга, повече от сложната организация, повече от огромните, впечатляващи сгради, повече от събирането на случайните мнения, повече от „моментните снимки на обществото“.

Мисля, че най-после видях на практика как работи и какво означава да си гражданин на Европа. Да, бюрокрация, да, нещата стават бавно, да, дълги процедури, тежка машина и безброй правила.

Но в тази сложна система всеки от нас има значение и всяко мнение е важно, и с общи усилия може да се намери добро решение на всеки казус.

А това, мили хора, много ми харесва.

Впрочем би било чудесна идея да се прилагат такива панели и в държавната политика, на местно ниво. Това е нещо много различно от парламента, където са хората, които сме избрали, за които сме гласували, които са наши избрани представители (защото те са такива, независимо дали ги харесваме или не, ние сме си ги избрали). Гражданският панел са случайни, непредставителни извадки от обществото, които дават другия поглед и другото мнение, непрофесионалното и необремененото. И то може да допринесе много за общата картина.

Ще ви пиша допълнително за Еразъм + и за страхотните неща, които ще се случват там благодарение на всички тези 150 граждани и техните препоръки.

И накрая – днес е ден на Европа, денят, в който Съюзническите войски сложиха край на Втората Световна война и на фашизма. Европа, смазана от войната, опожарена и съсипана, дала милиони жертви, Европа, в която едни държави нападнаха други и се избиваха взаимно, бомбардираха се, затваряха се в концлагери, грабеха се и се сриваха със земята.

Тази Европа намери сили да се обедини, да си прости, да намери общ език, да продължи напред без войни и смърт.

Не знам има ли по-голяма победа от тази - от триумфа на мира над войната.

И ще съм лицемер, ако не кажа, че ми е мъчно, задето Русия, която беше на страната на доброто във Втората световна война, сега е агресорът. А Германия, която беше страната на злото и на фашизма, сега е основен стълб на Европа.

Но всичко това са избори – избори на хиляди, милиони такива обикновени граждани, за каквито ви говорех досега, защото да мълчиш и да се примиряваш също е избор.

Радвам се, че България поне този път е на правилната страна.

Овен

Във вторник Слънцето ще се срещне с Уран и тази среща много силно ще повлияе на вашия дом на финансите. Уран е разбивач на статуквото - много подходящо е да помислите за съвсем нов начин за изкарване на пари. Бъдете смели, мислете „извън кутията” и си поставете мащабни цели. Към изпълнението им може да пристъпите още от началото на другата седмица. До тази неделя Меркурий все още ще е ретрограден, а той прави своите смущения именно в зоната ви на парите. Но вие не пропускайте вторника за поставяне на цели. Както и за да се оглеждате за късмета си в този ден - комбинацията Слънце с Уран е мощна фабрика за добри шансове. Шансовете, знаете, идват ако си ги повикаш. Не е зле да разгледате обявите за работа, ако ви се върти в главата да сменяте мястото. Или пък да помислите за повишение и как да поставите въпроса на дневен ред. За Овните, които се занимават с бизнес, спомнете си какво ви посъветвах по-горе за „извън кутията”.

В четвъртък Венера ще се срещне със Сатурн и това ще се отрази на вашата зона на дома. Изведнъж от огнените машини, които сте, ще се превърнете в мили декоратори на дома си, които създават уют. Няма лошо, даже е много хубаво. Денят е подходящ за планиране на ремонти, преустройства и други подобни дейности. При всички положения, ползвайте енергията на Сатурн и планирайте внимателно и структурирано, ако ще променят по-сериозно. Той сега е добре настроен, така че ще ви прати най-добрите си влияния.

Телец

Във вторник Слънцето се среща с Уран във вашия знак и за вас това може да се отрази като емоционално торнадо. Просто комбинацията на Слънце - Аз и Уран - разрушител на статуквото е доста мощна. Обаче искам да го погледнете от хубавата страна и от страната на възможностите, които ви дава. За много от вас това ще е момент, в който ще осъзнаят какво от тяхното поведение им пречи и ще вземат решение да го променят. Други пък може да предприемат мерки за промяна на средата, в която са или на кръга от хора, около себе си. Тоест - торнадото ще бъде пречистващо и след него ще може да градите по-добре и по-хубаво.

В събота Сатурн ще срещне повелителката ви Венера и е най-добре вие да се разходите сред общество, така да се каже. Покажете се в професионален план - ако хората от гилдията ви или колегите са забравили колко сте ценни и колко можете - вероятно е добре да им припомните. Излезте и сред приятели, ще се почувствате добре, може да възродите стари полезни контакти или да създадете нови. При всички положения - изобщо няма да ви е излишно да се позабавлявате.

Тази неделя ще е последният ден от ретроградния Меркурий. Ура! Комуникацията ви отново се връща на нивото, на което ще ви е полезна и приятна. Махат се смущенията по линията, които ретроградния период носеше и сега може да си говорите по-леко с хората. Нямам как това да не донесе поне облекчение, ако не и полза.

Близнаци

Шарен ви е хороскопът Близнаци, но то и самите вие сте си шарени, така или иначе…

Във вторник Слънцето се среща с Уран и това за вас ще е ден, в който може да получите някакви прозрения. Ако си отваряте очите и ушите добре, може да свържете точките между уж случайни изказвания и събития и да се ориентирате много по-добре в ситуация, в която се намирате. Във вторник и два-три дни след него слушайте много внимателно какво ви говорят, защото може да прихванете нещо неизказано, но все пак важно за вас.

В събота Венера ще се срещне със Сатурн и това ще ви даде шанс да изградите правилен имидж там, където е важно. В случай, че искате да реализирате някакъв план и това зависи и от други хора - Венера ще ви помогне да впечатлите въпросните хора. Сатурн пък е добър помощник в изграждането на стратегия. Така, че не е излишно да помислите в дългосрочен план - кой за какво ви е нужен и как да го привлечете към екипа си. Не се стеснявайте да се рекламирате, покажете смело талантите си.

В неделя ретроградният период на Меркурий ще приключи и с това може да се сложи край на по-дълбокото преживяване на отделни житейски уроци, което вероятно изпитвате от 21 април насам. Смисълът на цялото това нещо е да преработите минали ситуации и да продължите по-уверено напред с нови сили. Ползвайте и тази седмица за това и след края ѝ продължете напред с мъдростта на взетите уроци.

Рак

Тази седмица ви е посветена на новите идеи, технологиите и работата в екип, Уважаеми Раци. Във вторник Слънцето се среща с Уран във вашия дом на технологиите и груповите занимания. Оглеждайте се внимателно къде сте се озовали в този ден и два-три дни след него. Може да се окаже, че сте на точното място в точното време за реализиране на идея. Или пък за зараждането на такава.

За новите идеи определено ще ви помогне и срещата между Сатурн и Венера в събота. Венера в момента е във вашия знак, а Сатурн, когато не е конфликтен (този път няма да е) може да оказва голяма подкрепа. В случая подкрепата ще е по отношение на креативното ви мислене и новите начинания.

Необвързаните сред вас да не забравят да пробват апликациите за запознанства през тази седмица - Уран е покровител на технологиите - ползвайте влиянието му. Обвързаните може да си пофлиртуват виртуално с любимия човек.

Тази неделя е последният ден от ретроградния Меркурий, което означава, че от другата седмица вече може спокойно да се оглеждате кой от обкръжението ви е оцелял около вас през ретроградния период, кого смятате за истински приятел и на кого ще разчитате занапред.

Лъв

Седмица на изненадващите събития ви предстои, Лъвове. Спокойно, за добро ще е :)

Във вторник Слънцето ще се срещне с Уран и срещата им ще задвижи някои процеси, по които чакате развитие в последните месеци. А може и да сте се отказали дори от развитието. Възможно е изведнъж да ви се обадят хора, които сте търсили преди време за нещо. Или да си отворите имейла и да видите, че там има предложение за нещо, което сте обмисляли само хипотетично. Важното за този ден е първо - да разпознаете птичето на щастието измежду всички птичета, които може да кацнат на рамото ви и второ - да уловите щастливото птиче. Успех!

В четвъртък Венера ще се срещне със Сатурн и в любовен план вие ще имате някои противоречиви мисли. Противоречията ще идват от желанието на Сатурн да обясни всички, да го постави на стабилна основа и да изгради план. А както знаем (вие като по-страстни даже много добре го знаете) - в любовта невинаги може да се планира. Възможно е в този ден да имате нужда от уверението на партньора си, че вървите в една посока или да се почувствате объркани, че не получавате именно знаците, които търсите. Добре е да се опитате да приемете нещата по-спокойно и да си дадете сметка, че нищо няма да се реши точно в този ден. Ако отстраните елемента на драма, ще може да видите по-ясно нещата и да си успокоите душата.

Тази неделя ще е последният ден от ретроградния Меркурий, което означава, че от другата седмица смущенията, които усещахте в професионален план, ще се разкарат. Дерзайте значи!

Дева

Във вторник се пригответе за изненадващи възможности и неочаквани шансове, които Уран - разбивачът на статуквото, ще ви изпрати. В този ден Уран ще се срещне със Слънцето и за Девите са възможни именно непредвидени предложения. Важното е да не вземате решения, следствие на стъписване. Да отказвате възможности, само защото са ви стреснали, не е най-оптималното. Дали да приемате и да се впускате в нови неща, аз разбира се, не знам Знам обаче, че е добре да си позволите да мислите „извън кутията” и дори да прецените няколко риска. Не всяка несигурност е капан, може би понякога е просто предизвикателство.

В събота Венера ще се срещне със Сатурн и вашият знак е един от тези в зодиака, на които това ще се отрази по-скоро буквално - структуроопределящата планета ще се опита да ви „подреди” любовта. Тези от вас, които имат нужда да променят нещо в личния си живот, имат добри аспекти да осъзнаят точно каква промяна търсят, именно в събота. А за тези, които вече знаят какво по-различно искат, денят е подходящ да преминат към действия.

Тази неделя е последният ден от ретроградния Меркурий - от следващата седмица ще станете по-весели, с по-оптимистичен поглед в бъдещето и с повече желание за приключения. Хубавото на това? Меркурий няма да ви се пречка по пътя!

Везни

Един от най-хубавите хороскопи за седмицата имате, Везни! Първо страсти и любови, после благоприятни влияния за работата и накрая - ретроградният Меркурий ще приключи! Започвам едно по едно:

Във вторник Слънцето се среща с Уран, като това събитие има потенциал страшно много да нагорещи страстите ви. Възможни са нови любовни увлечения, както и страстни избухвания с вече съществуващите ви увлечения. Като цяло имам само две насоки - първата е да внимавате все пак кога, с кого и къде. А втората е да се забавлявате, защото именно това е целта на Уран, рушителя на статуквото.

В събота Венера и Сатурн се срещат. Венера е във вашия дом на професионалното развитие, а Сатурн е планетата на големите планове и структурните промени. Имате много благоприятни аспекти да поставите начало на устойчиви и успешни професионални планове. А ако вече усилено вървите по пътя на някой от плановете си - събота е подходящ ден да прегледате стъпките, които сте си заложили. Почти сигурна съм, че ще ви хрумне някакво подобрение.

В неделя ще е последният ден на ретроградния Меркурий, може да се сбогувате с всички неразбории във връзка с комуникацията с обкръжаващата ви среда, които ви съпътстваха от 21 април насам. Недомлъвките, интригите и неяснотите си отиват с ретроградността, може да си отдъхнете.

Скорпион

В целия ви хороскоп се говори само за връзки, Скорпиони, това е положението!

Във вторник Слънцето се среща с Уран и това е събитие, което може да ви донесе изненади в личния живот. Вие изненадите ги обичате, защото рискът ви привлича, така че не ви мисля, дали ще се уплашите. По-скоро ви мисля какво би станало, ако не се уплашите… Защото, скъпи Скорпиони, изненадите може да са под форма на изкушение. Нямам идея, дали това изкушение ще е добро за вас или не. Това вие ще прецените. Знам само, че когато нещо изненадващо се случва под влиянието на Уран, е хубаво да си дадем малко време, да отлежи емоцията и да помислим за ситуацията от известна дистанция.

В събота пък Сатурн ще се срещне с Венера във вашия дом на приключенията. Приключенията ще бъдат по-точно в сферата на любовта и, доколкото мога да се ориентирам, вие ще ги посрещнете с отворени обятия. Няма какво да се каже на Скорпион, който е решил да я свърши някаква, нали? Но то пък и защо да ви се казва нещо… Живейте го този живот и се забавлявайте!

За последния ми съвет определено ще помогне и това, че в неделя приключва ретроградният период на Меркурий. Планетата на комуникациите даваше смущения именно във вашия дом на връзките. От другата седмица нищо няма да ви спира да реализирате отношенията си такива, каквито вие ги искате.

Стрелец

Във вторник срещата между Слънце и Уран ще ви даде начален тласък за свеж старт, след като Меркурий спре да се върти ретроградно тази неделя. Влиянието ще е по отношение на здравословните ви навици, влизането във форма и повдигането на тонуса. Срещата на небесните тела във вторник, ще направи така, че да почувствате прилив на енергия и вдъхновение да балансирате диетата си и да въведете по-редовна физическа активност в ежедневието си. Това е супер, защото след неделя Меркурий няма да ви се бърка именно в тази част на живота ви, както правеше от 21 април насам, докато беше ретрограден, Все пак - опитайте се да обуздайте оптимистичната си и вдъхновена натура и си поставете реалистични цели. Не е необходимо отведнъж да тръгвате всеки ден на фитнес или да променяте цялото си меню. Резките промени рядко водят до устойчиви резултати. Просто се забавлявайте и ще станат нещата.

В събота Сатурн ще се срещне с Венера и тази среща ще се отрази доста буквално на вашия знак - ще трябва да осмислите един-два урока за любовните си отношения. Това е ден, в който може да получите прозрение по въпроса, дали обектът на чувствата ви е на същата вълна като вас. Ако пришпорвате нещата или пък не давате достатъчно в любовта, Сатурн ще ви помогне да осъзнаете това и да се калибрирате. Дано да няма много за калибриране ви пожелавам аз!

Козирог

Седмицата минава под знака на любовта за вас, Козирози! Първо - във вторник Слънцето ще се срещне с Уран и това ще окаже много благоприятно влияние на възможностите ви за свързване с обекта на вашите чувства и желания. За необвързаните моментът е подходящ да направят крачка към въпросния обект и да започнат връзка. За тези, които не искат да се обвързват - може и нещо друго да започнете, спокойно… За „взетите”  денят е много добър за романтични изненади и прекарване на време само двамата с любимия човек. Денят е добър и за правене на бебета, така че ако имате подобна мисъл в главата - действайте!

В събота пък повелителят ви Сатурн ще се срещне с любовната Венера във вашия дом на сериозните връзки. Това е много добър момент за вас да бъдете откровени с партньора си и да повдигнете темите, които ви вълнуват. Ако искате нещо да се промени в отношенията ви - Сатурн и Венера ще ви помогнат да проведете разговора едновременно дипломатично и ефективно. А вслучай, че не искате да променяте каквото и да е - използвайте благотворното влияние, за да споделите малко фантазии с вашия човек. Сигурна съм, че това ще разчупи обстановката (така да се каже).

Тази неделя е последният ден от ретроградния период на Меркурий. ОТ другата седмица ви препоръчвам да започнете да се рекламирате и промотирате навсякъде във всеки един смисъл на думата. Шансовете ви само чакат Меркурий да се завърти в правилната посока, да се отпушат и да ви залеят. Но за да ви залеят - трябва да ви видят къде сте. Затова - показвайте се!

Водолей

Във вторник Слънцето се среща с Уран и ви дава рядка възможност да скъсате връзките с хората, които ви използват или в чиято компания не се чувствате добре. Има контакти, с които свикваме да се съобразяваме по една или друга причина, но те не ни носят удовлетворение. Понякога се чувстваме дори задължени към хора, които ни използват за целите на своето его. Е, във вторник небесните тела ще ви припомнят здравословните ползи от собственото его и ще ви помогнат да вземете решение да се отървете от токсични отношения в живота си (ако има такива).

В събота Сатурн ще се срещне с Венера и това за вас е момент, в който може да ви осенят мисли, които имат потенциала да променят живота ви. Нови идеи или идеи за промяна на статуквото в живота ви, прозрения и други подобни изобщо не са изключени в този ден. Освен за прозрения, денят е подходящ и за здравословни активности или планиране на някаква промяна в навиците в посока по-балансиран начин на живот.

Тази неделя е последният ден от ретроградния период на Меркурий, което означава, че от другата седмица няма да преживявате фрустрациите, които вероятно усещахте от 21 април насам по отношение на дома и семейните въпроси. Отново ще имате възможност да възцарите мир в дома и сърцето си. Ползвайте предстоящата седмица за изчистване на нещата, които ви дразнят, за да може да започнете на чисто от следващия понеделник.

Риби

Седмицата стартира с голяма възможност за вас от планетите, мили Риби. Във вторник Слънцето ще се срещне с Уран и това ще ви отвори път към сърцата и умовете на другите. Ще бъдете чути и разбрани, в случай, че решите да отправите послание. Разбира се, какво да е посланието и към кого да го отправите, зависи от вас. Може би някои от представителите на вашия знак имат професионални планове, които искат да реализират - не се колебайте да направите крачка към първоначален контакт и да представите идеите си. Други Риби пък може да искат да увлекат повече хора за кауза или пък просто да изложат по-ясно своите вярвания и разбирания. Какъвто и да е вашият случай - вторник е денят, в който не трябва да изпускате възможност, ако искате да бъдете чути. Не забравяйте, че Уран покровителства технологиите - ползвайте ги.

Това между другото е и добра „засилка” за края на ретроградния период на Меркурий, който настъпва в неделя. След като планетата на комуникациите започне да се върти отново в правилната посока, ще спрат и смущенията в общуването, които може да сте усетили в последните три седмици.

В събота Венера ще се срещне със Сатурн или иначе казано - любовта се среща с житейските уроци. Денят е подходящ за осмисляне на целите и желанията в любовта. Ако сте необвързани - направете си една бърза (или не толкова) равносметка на това какъв партньор търсите и каква връзка искате и дали стратегията ви отговаря на тези цели. Ако сте във връзка, подходящо е да поразсъждавате за баланса в отношенията с партньора си и ако смятате че не всичко ви задоволява, да помислите как да промените нещата към по-добро. Но най-вече - използвайте романтичната енергия на Венера и се позабавлявайте!

Надя Брайт е радиоводещ, коуч, стендъп комедиант и водещ на обучения по комуникация, а с астрология се занимава за забавление. Чете и говори безспирно, което, естествено, прераства в писане. Първата ѝ книга вече е налице и може да се поръча тук! И не, тя не е за астрология, макар че има и зодии в нея. 

Ако искате да ви помогне да управлявате разговорите си и да бъдете по-самоуверени, заповядайте на обучението по Поставяне на граници и постигане на цели в разговор: https://www.facebook.com/events/724237876052333/

Може да я слушате всяка седмица от понеделник до четвъртък от 17:00 до 20:00 в радиопредаването „Животът на фокус“ на честотите на радио Фокус или тук: https://www.focus-radio.net/

Овен

Скъпи Овни, започвам директно, без много намеци и увертюри. В петък ще имаме пълнолуние в Скорпион, което много интензивно ще активира и вашия и без това горещ дом на еротиката. Може и да нямаме кой знае каква пролет, но пък вие определено ще разцъфнете и (ако ми позволите да довърша метафората) ще сте готови да се опрашвате. За необвързаните сред вас се отваря време за флиртове, забавления и развихряне на фантазиите. А за обвързаните може да е същото, дори по-хубаво, защото вече имате взаимност с партньора си. При всички положения - планирайте петък вечер и уикенда, така че да има условия за усамотение с обекта на желанията ви. В първите две седмици след новолунието положението ще е най-горещо, но ако през това време сте попаднали на подходящ партньор, страстта може да гори така силно и в следващите шест месеца.

И като казах уикенда… В неделя Венера влиза в Рак, като планира да прекара в този знак времето до 5 юни. Планетата на любовта, естетиката и изобилието ще действа във вашата зона на дома. Това означава няколко неща. Първото е, че много Овни ще разкрасят дома си и вероятно ще направят интериора си по-пищен. Второто е, че домът ви ще се превърне от вашата крепост в любовно гнездо. Това е мястото, на което ще се чувствате най-комфортно да давате и получавате любов. И нека не ви плаша, но това е период, в който с партньора си ще поставите основите на това, което ще се случва в дома ви в следващите две години. Вярвам, че каквото и да е то, ще е добро!

Телец

Любовта излиза на дневен ред за вас, скъпи Телци. В петък ще имаме Лунно затъмнение в Скорпион, което ще повлияе на вашия дом на връзките. Възможно е тези от вас, които са в неясна ситуация, бързо-бързо да си я изяснят, следствие на затъмнението. Като цяло - елементът с отварянето на очите и осъзнаването на любовната ситуация важи за всички представители на знака. Някои от вас може да се мотивират за разговор с партньора по важна за тях тема. А пък необвързаните току виж видяли някой от обкръжението си в по-романтична светлина.

И като заговорихме за обкръжение и романтика… В неделя вашата повелителка Венера влиза в Рак и ще стои в този знак до 5 юни. От там тя ще влияе на дома ви на приятелите и груповите активности. Това може да означава много неща и, за щастие, всичките са хубави. Едното е, че много ще се забавлявате с приятели. Изобщо не се опитвайте да си стоите вкъщи с удобните си чехли, а се впуснете във вечеринки и купони. Другото, което е възможно да ви се случи, е да влезете в романтични отношения с някой от приятелския си кръг. Не гарантирам, че връзката ще е устойчива, но то пък не е задължително. Важното е, че романтика няма да липсва. Обвързаните да си организират забавления с компания навън, заедно с половинката си.

Близнаци

В петък ще имаме пълнолуние в Скорпион, което ще окаже мощно влияние върху вашата готовност да се погрижите за себе си и да спазвате по-балансиран и здравословен режим. Мисля, че точно навреме ви идва месец-два, преди лятото. И без това нямахме пролет като хората - поне вие да смените личните си сезони с един лек детокс или с раздвижване. Както знаете, първите две седмици след пълнолунието са най-силни - тогава е добре не само да мислите за здравословна промяна, но и да започнете да я осъществявате. Ако поставите основите сега, в следващите шест месеца ще ви е много по-лесно да постигнете желаното.

В неделя Венера ще излезе от вашия знак и ще влезе в този на Рака, където ще стои до 5 юни. В този период игривото ви любовно настроение ще се трансформира в желание за по-задълбочена връзка с някого. Необвързаните ще се впуснат в търсене на партньор, с когото не само да се забавляват, но и който ги разбира. Близнаците с нови партньорства ще направят опит да се свържат с партньора на по-съкровено ниво. Дълго обвързаните след вас може да използват периода за разговори и споделяне с любимия човек. Ако си мислите, че вече знаете всичко един за друг, има два пътя пред вас - единият е да потънете в рутина и да загубите интерес, а вторият е да се преоткривате постоянно. Венера ви дава шанс за второто.

Рак

Ставате магнетично неустоими, скъпи ми Раци! Първо в петък ще имаме пълнолуние в Скорпион и това ще задейства много силно вашия дом на страстта, флиртовете и забавленията. Сексуалният ви апетит ще се увеличи правопропорционално на магнетизма ви. Мисля, че резултатите от едно такова астрологично събитие са ясни, както и препоръките ми. Необвързаните да направят така, че в следващите две седмици, а обвързаните да си организират романтична вечеря с любимия човек. Ако си постелете добре (във всеки смисъл на думата), в следващите шест месеца може да сте доста щастливи. Между другото - това събитие има и елемент за фертилност за вас. Тоест - подходящо е за зачеване на бебета или за създаване на идеи за нови начинания.

Но това далеч не е всичко от щастливата ви прогноза. В неделя Венера ще се премести за периода до 5 юни не къде да е, а именно във вашия знак. Напомням ви, че планетата на секса и завоеванията Марс е вече във вашия знак и ще бъде там до 20 май. Направо ви казвам - от обожатели няма да се отървете, от възможности за привличане на поддръжници за дейностите ви - също. Ползвайте разумно тези супер сили, така че да си създавате щастие, а не объркани ситуации. Например - като се отдавате там, където имате по-дълбоки чувства и като работите целенасочено по идеите си.

Лъв

В петък ще имаме пълнолуние в Скорпион и това може да изиграе ключова роля за плановете ви, свързани с дома или някакви имоти, скъпи Лъвове. Просто влиянието е много силно и ще действа във вашата зона на дома. Възможно е да получите шанс за покупка на жилище или пък да смените локацията си на живеене. Някои от вас може да получат финансиране за ремонт, а други - да променят състава на живеене (например, да си намерите съквартирант или да поканите любимия да живее с вас). Каквото и да е - имайте предвид, че първите две седмици след пълнолунието са най-силни за действие. Като ви съветвам да планирате до 14 май, когато Меркурий спира да е ретрограден, а решения да вземате след това.

В неделя Венера се мести в знака на Рак и ще стои там до 5 юни. В този период при вас интуицията и фантазията ще работят здраво, като ще засилят креативността ви, както и е възможно да ви отведат до нестандартни решения на някои от въпросите, за които мислите. Дайте си време, в което да може да сте сами със себе си и мисълта ви да лети спокойно. Така ще отворите пространство за добрите идеи, които само чакат да се появят в главата ви. Възможно е също така да ви се появява „шесто чувство” по отношение на хора или ситуации. Обръщайте внимание на мислите си, но не действате прибързано. Отделете известно време за наблюдение, за да сте сигурни, че сте видели правилно, каквото си мислите. А веднъж, когато разберете, че сте прави - вие най-добре знаете какво да предприемете.

Дева

В петък ще имаме пълнолуние в Скорпион, което ще даде много силен тласък на Девите да изразят своите таланти. Разбирайте „талант” в широк смисъл - способностите ви, скрити или явни, ще имат възможност да се изявят в първите две седмици след петък (като влиянието може да продължи до шест месеца). Не мислете за това какво ще впечатли околните, а за това какво вие искате да покажете и да развиете. Кое е това, което ще ви донесе удовлетворение? Каквото и да е то - действайте смело, Луната е с вас, ще спечелите много фенове и съмишленици. Особено благоприятно за Девите ще бъде да се заемете по-скоро с локални проекти и с неща, които са свързани с хора, които се намират на по-малък радиус около вас.

В неделя Венера ще се премести в знака на Рак, като планира да стои там до 5 юни. В този период вие ще усетите изобилното влияние на Венера по отношение на работата в екип и/или с технологии. Определено няма да искате да работите с всеки, който има необходимите качества на хартия. Ще търсите хора, с които споделяте сходни ценности. Гледате към осъществяването на стойностни идеи и, като една истинска Дева, не искате да правите компромис с това. За каквото и да става дума - професионален проект, кауза, хоби дори - вие ще успеете да изградите екип или общност от хора, които да стигнат до желаната цел.

Везни

Какво нещо е астрологията, Везни… Всички мислят за любов и романтика, а вие - едва ли не най-големите романтици в зодиака, ще мислите за пари и кариера. За щастие - ще мислите по един доста успешен начин.

Парите ще ги донесе пълнолунието в Скорпион, което ще се случи в петък. То ще активира вашия дом на приходи и финансова сигурност. Това означава в следващите две седмици да се постараете да положите хубави основи на финансовите си успехи за шест месеца напред. Разбира се, тъй като е пълнолуние, а не новолуние - ще е по-добре да се облегнете на свършеното през последната половин година и да ползвате това като отправна точка за печелене на пари. Напомням, че до 14 май сме в ретрограден Меркурий и е по-добре да се въздържате от подписване на договори.

Вашата повелителка Венера в неделя ще влезе в знака на Рак до 5 юни, откъдето ще действа много благоприятно на развитието ви в кариерата. За Везните, които мислят за повишение или подобен тип развитие (а ако не мислите за това - какво чакате?), важат горе-долу същите правила, като това, което описах за пълнолунието. Постарайте се много, планирайте напред, избягвайте подписи до 14 май и действайте уверено, защото планетата на изобилието е с вас и ще помага.

Между другото - няма да се разминете без любов, разбира се. Марс също е в Рак, така че има романтична среща със своята любима поне до 20 май. Това определено ще ви поръси с вълшебен прах за късмет на любовния фронт. Разбира се, как ще реализирате късмета си, зависи само от вас. Желая успех!

Скорпион

В петък ще имаме пълнолуние във вашия знак, а това винаги, винаги е силно положително влияние. Във вашия случай пълнолунието ще донесе прозрения и изясняване на различни обстоятелства в живота ви. Знаете как често не сме в състояние да видим всеки аспект на ситуацията, в която сме или на избора, пред който сме поставени. Пълнолунието ще ви даде сили сякаш свише, да прозрете за невидимото, където ви е необходимо. Разбира се, проверявайте си хипотезите, не се предоверявайте на вътрешния си глас. Балансирайте разумно между използването на интензивните ви инстинкти и опирането на разума ви. Напомням, че Меркурий е ретрограден до 14 май и е по-добре в този период да не се поставят нови начала. Но пък първите две седмици след пълнолуние са толкова силни, че не трябва да пропускате да планирате в този период. Просто действията ги предприемайте след края на ретроградността.

В неделя Венера се мести в знака на Рак до 5 юни. В момента и Марс е там до 20 май. Тоест - много силна комбинация, а при вас се е фокусирала над дома ви на приключения, пътуване и учене. Според това какви сте вие и какво искате, виждам две възможни развития тук. Едното е да се забавлявате много и с различни хора, пък после да мислим какви са били техните очаквания. А другото е да се забавлявате много с партньора си, като му обясните, че сериозното обвързване не би трябвало да пречи на разюздаността.

Стрелец

В петък ще имаме Лунно затъмнение в Скорпион и това ще ви се отрази малко… метафизично, мили ми Стрелци. Възможно е от това лунно влияние интуицията ви да се засили страшно много и вътрешният ви глас да започне да нашепва какви решения да вземете. Отпуснете се и не се опитвайте да си обясните всичко. Може би има причина подсъзнанието ви да ви тласка в една или друга посока, просто в момента не можете да я видите ясно. Съветът ми е да се доверите на интуицията си, без да взимате веднага решения. Изчакайте, времето ще покаже дали да последвате получените по време на Лунно затъмнение просветления.

В неделя Венера влиза в знака на Рак до 5 юни. Напомням, че там вече е и Марс до 20 май. Венера ще повлияе на вашия дом на еротика и интимни връзки. И то ще повлияе много положително (разбира се, нали е Венера, все пак). Много от вас ще вземат решение по отношение на връзката, в която се намират. Ако това е човекът, когото искате - определено ще стане ясно за всички. Определено ще имате нужда от по-дълбока интимна връзка и няма да се задоволявате с по-малко. Наистина - дори и да ви се струва, че в името на плътските забавления може да направите компромис - по-добре изчакайте някой по-смислен обект на желание да се появи на хоризонта. Просто Марс и Венера няма да ви позволят да останете в заблуда, че и по-малко ви е достатъчно. Сигурна съм, че няма да чакате дълго да се появи качественият човек :)

Козирог

Дошло е време да оберете плодовете от труд, който сте положили в последната половин година, уважаеми Козирози. В петък ще имаме пълнолуние в Скорпион, което ще освети вашия дом на екипна работа и технологии. В двете седмици след това имате много добри аспекти да завършите работата си, свързана с този дом и да получите отплатата си за положения труд. Нека обаче това не ви забавя по отношение на реализирането на нови планове. Това пълнолуние е благоприятно за проекти свързани с технологии или за популяризиране на работата ви, чрез технологии. Единственото, за което ще ви предупредя е, ако ще публикувате нещо в интернет, да го четете по няколко пъти, преди това, защото до 14 май Меркурий ще е ретрограден.

В неделя Венера ще влезе в Рак и ще стои там чак до 5 юни. Марс също е в този знак в момента, до 20 май ще бъде там. Венера ще активира вашия дом на сериозните връзки. Необвързаните Козирози ще имат шанс да намерят партньор, като отсега ви казвам - дори да ви се иска, няма да се задоволите с нещо по-малко от най-доброто. Все пак, опитайте се да не оставяте некласираните кандидати с усещането, че не стават… За обвързаните сред вас периодът е подходящ за прекарване на качествено време с партньора. Постарайте се да дадете каквото можете от себе си за общото щастие, това ще се отрази много благоприятно на връзката ви.

Водолей

Как сте, машини? Свиквайте с това обръщение, защото в петък ще имаме пълнолуние в Скорпион, което ще отбележи повратна точка в работата ви от последната една година. Ще получите признанието, което заслужавате. В двете седмици след петък не бъдете скромни и покажете на всички това, което сте изработили, както и колко сте добри в работата си всъщност. Това пълнолуние е не само благоприятно за обиране на плодовете от труда ви, но и за поставяне на нови перспективи. Тоест - може спокойно да помислите, след постигнатото до тук, какво искате да постигнете занапред. Напомням, че Меркурий е ретрограден до 14 май, така че ползвайте това време по-скоро за планиране и преминете към стъпки за осъществяване на плана веднага след това.

В неделя Венера влиза в Рак и ще стои там до 5 юни. В момента в този знак до 20 май е и Марс. Тази комбинация прави любовния живот на всички в зодиака по-вълнуващ. При вас обаче основното влияние ще е върху грижата за себе си. До 5 юни обърнете внимание на всички дреболии, за които все отлагате да отидете на профилактичен преглед. Без резки промени и лишения, преминете към по-балансиран и здравословен начин на живот и ще усетите, колко по-добре се чувствате така. Освежете и външния си вид, имате благоприятни аспекти за това, Венера все пак е планета на естетиката. Изобщо - погрижете се за тялото си, за да усетите как душата ви се радва на това (и как главите на околните се завъртат).

Риби

Колко хороскопа ви написах в последно време, в които ви обяснявах как периодът е подходящ да си седите вкъщи и да си декорирате, а, Риби? Е, сега се обръщат нещата, благодарение на пълнолунието в Скорпион, което ще се случи този петък. Тогава Луната много силно ще огрее вашия дом на пътуване, учене и приключения и определено няма да ви се седи много вкъщи. В първите две седмици планирайте пътуванията си, които може да осъществявате чак до шест месеца след пълнолунието (не чакайте много, разбира се). Напомням, че Меркурий е ретрограден до 14 май, така че е по-добре резервациите да се случват след тази дата. Или ако ги правите в този период (не е фатално), проверявайте по внимателно детайлите. Всякакви пътувания ще са интересни и дори препоръчителни - ваканции, екскурзии, за учене, за срещи с роднини и приятели и пр.

В неделя Венера влиза в Рак и ще стои там до 14 юни. В същия знак до 20 май се намира и Марс, така че нещата стават доста нажежени в любовен и сексуален аспект. А от този аспект на вас като че ли ви се пада най-доброто - да се забавлявате и да си прекарвате времето в романтика и флиртове. Необвързаните да си облекат новите дрешки и да се разходят из общество - току-виж сте забелязали няколко подходящи обекта на желанието си. Внимавайте само какви надежди им давате, другото не го мислете. Обвързаните да си организират вълнуващи преживявания с половинката, в тази Венера почти няма как това да не бъде посрещнато с жарък ентусиазъм. Весело изкарване!

Надя Брайт е радиоводещ, коуч, стендъп комедиант и водещ на обучения по комуникация, а с астрология се занимава за забавление. Чете и говори безспирно, което, естествено, прераства в писане. Първата ѝ книга вече е налице и може да се поръча тук! И не, тя не е за астрология, макар че има и зодии в нея. 

Ако искате да ви помогне да управлявате разговорите си и да бъдете по-самоуверени, заповядайте на обучението по "Поставяне на граници и постигане на цели в разговор".

Може да я слушате всяка седмица от понеделник до четвъртък от 17:00 до 20:00 в радиопредаването „Животът на фокус“ на честотите на радио Фокус или тук.

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам