Силвия - майката на Сива

Актрисата Силвия Петкова неотдавна роди момченце. Тя и приятелят й македонският режисьор Зоран Петровски вече си имат Сива. Името предложил бащата. Силвия казва, че то има много значения в различните култури и религии, но „със сигурност няма общо със сивото и не е балканско“. Отглеждат гражданин на света. Звездата от филма "Лов на дребни хищници" е част от трупата на театър „София“, снима в наши и чужди кинопродукции. Познаваме я и като учителката Димитрова от „Революция Z“ и психологът Танева в „Под прикритие“. Сега се наслаждава на майчинството и …няма търпение да заиграе отново.

Здравей, майко! Какво е чувството, когато чуеш тази дума?

Интересно и вълнуващо е, но предполагам, когато го чуя от детенцето си ще бъде върховно!!! Засега все още чакам първата усмивка, толкова е малък Сива. Но знам, че ме очакват още много сълзи от щастие!

Ти си Рак - възможно най-семейната зодия. Как се научи да живееш с още някого?

Все още се уча. По-скоро се уча да не съм обсебваща, защото сега, когато живея с Мъжа на живота си, съм се вторачила в него и съм пренебрегнала себе си, хобитата си, интересите си... всичко . По цял ден седя и се взирам в партньора си и съм като малко кутре скимтящо за внимание и любов. Получавам ги в изобилие, но си давам сметка, че центъра на Вселената ми са Мъжа и Детето ми.

 

 

16522605 1252489454834333 678935333 n

 

 

Защо точно този мъж стана татко на момченцето ти?

Това не е като да идеш в магазина и да посочиш - това избирам. Не знам как да опиша с думи подсъзнателното. Идва момент, когато срещаш някого, отношението ви към любовта е едно и също, мечтата за здраво семейство е еднаква, възхищението един от друг е голямо, нежните усмивки и взирането един в друг са безкрайни, изчезва страхът „да не направите белята". Замества го желание да си отдадете сърцата на плода на любовта си! Аз поне така се чувствах, продължавам и ще продължавам да се чувствам! Когато сродната душа се появи и сте готови един за друг, ти просто знаеш и нямаш никакви съмнения! Благодарна съм!

Четох, че не сте поискали да узнаете пола на бебето. Имаше ли все пак усещането, че ще е момченце?

Искахме да не обременяваме малката душичка с очаквания и излишни орисии. Да си расте просто обичано в корема и после навън с нас. Минахме и през двете усещания. На финала имахме само женско име и разчетохме в това някакъв знак, че ще е момиче, но ни се роди здраво, надарено и прекрасно момче. Пу, Пу …

С какво ще запомниш раждането на сина си? Таткото беше ли до теб?

Беше до мен през цялото време и стисках силно ръката му. Ще запомня всяка секунда от този дълъг, емоционален ден - Игнажден 2016.

Обикновено младите майки прекарват първите дни в съзерцание на съвършенството, което са родили. Как е при теб?

Така е и при мен. И още куп други неща.

Когато се появи детето, животът на двойката неусетно се променя, случва ли се нещо подобно и с вас?

Ами все сме си ние, няма грандиозни промени, държим се здраво един за друг, радваме се страшно много на плода на обичта си и някак преминаваме през бушуващите в мен хормони. Те са основната промяна всъщност.

Казваш, че с приятелят ти сте си стиснали ръцете за 8 деца. Сега, след като вече мина първото раждане, все още ли стоиш зад тази цифра или ще преговаряш за намаляването й?

Все още искаме и двамата! Единствено между първото и второто ми се ще да има по-голяма разлика, за да се насладя изцяло на бебето, на първите стъпки и думи, а не да тичам с огромния корем, или с бебе на гърдата, след току-що проходилото си първо дете. Искам да усетя и преживея съзнателно всичко, без да мисля и да се тревожа за повече от нужните неща. След няколко години, ако Бог е рекъл, ги почваме останалите 7.

Какво по грижите за бебето най-много те вълнува в момента? Какъв въпрос би задала в някоя майчинска група?

Не чета и не членувам в такива групи. Твърде фанатични на тази тема жени има. Аз се водя единствено по детенцето си и по интуицията си, не робувам на никакви правила.

Играеш всякакви типажи – от Пипи Дългото чорапче до психоложката от ГДБОП Танева. Крадеш ли по нещо от всяка роля? Нещо, което би ти било полезно като родител?

По-скоро персонажите, които идват при мен, крадат от моя живот и мисля, че родителството ще е полезно за бъдещите ми роли. Защото артистът вади своята емоционална памет и душа на показ, не е обратното. Предстои ми да разбера.

За колко време смяташ да се посветиш само на майчинството? Ще си дадеш ли почивка?

Готова съм да продължа с работата, дори нямам търпение вече. Твърде дълго си почивах по време на бременността и правенето на нищо определено не е за мен. Готова съм за следващата роля!

Какво научи за сина си за малкото време откакто е с вас?

Той е много изразителен, всичко е изписано на лицето му. Изглежда много мъдър, чувствителен и нежен.

Определението на една току-що родена майка за майчинството?

Отдаденост.

 

Интервюто взе Янка Петкова.

 

 

 

Последно променена в Сряда, 08 Февруари 2017 12:17
Ако искате веднъж седмично да получавате обзор на най-доброто от сайта, можете да се абонирате ето тук.
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Губя го, мамо!

Губя го, мамо!

28 Юни, 2019 Хранене

Татко Калоян отново на плаж

Татко Калоян отново на плаж

27 Юни, 2019 Татко Калоян

Смелостта да си нормална

Смелостта да си нормална

03 Юли, 2019 Добра форма

Децата с трудна съдба

Децата с трудна съдба

02 Юли, 2019 Истории

Мъж в магазин

Мъж в магазин

28 Юни, 2019 Забавно

Летни тела

Летни тела

10 Юли, 2019 Общество

Пътеки, пещери и огромни лъжици

Пътеки, пещери и огромни лъжици

23 Юли, 2019 Развлечения

Нека да е лято

Нека да е лято

23 Юли, 2019 Добра форма

Вдигнете ги тия глави, бе!

Вдигнете ги тия глави, бе!

22 Юли, 2019 Забавно

Една Неда

Една Неда

21 Юли, 2019 Истории

Как уча децата да взимат решения

Как уча децата да взимат решения

19 Юли, 2019 Образование

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам