Една игра за пораснали момичета

С Бояна се запознахме преди няколко години покрай детската градина. Нейните разкошни деца, момче и момиче, бяха в групата на Коко, и тримата веднага се сдушиха.

Дойдоха една вечер у нас да си поиграят заедно, а ние с Бояна поседнахме на кафенце и сладки приказки. Стана дума кой с какво се занимава, попитах я работи ли, а тя отговори с усмивка:
– Да, много. Танцувам на пилон.

За част от секундата си глътнах езика, огледах я набързо – красива, дългокрака, стройна, но нещо не ми се връзва с образа на пилонено момиче, поне както сме ги виждали по филмите – липсва изкуствения пълнеж по всички възможни места, фалшивата руса грива, силния грим, празния поглед и т.н, и т.н, клишето ви е познато.

– Ами, чудесно, – казвам. – Кажи в кой бар да дойдем да те гледаме някой път.
– Направо ела в студиото да те науча. Аз съм треньор по пол-дансинг. Това е спорт – танци на пилон.

И тъй като ми стана адски интересно, реших, че и за вас ще е любопитно. Помолих Бояна да сподели малко повече за своя спорт. А като гледам снимките, и нея като гледам, толкова да ми харесва! Момичета, ако някога мама нинджа тръгне на спорт, трябва да е нещо такова – различно, страстно, красиво, щуро. Някак подозирам, че и на Пеев ще му хареса. Но както и да е, ето какво ми разказа Бояна.

Как се запали по този спорт?
 
Като малка съм тренирала художествена гимнастика, след това имах дълъг период, в който не се занимавах с никакъв спорт. Тогава се появиха и децата и дойде един момент, в който започнах да изпитвам нужда да се движа и да променя живота си… някак. В началото, разбира се, исках просто да вляза във форма, но толкова бързо се влюбих в Pole dance, че напуснах офиса и заживях в залата.
 

Как реагира съпругът ти?
 
Той, всъщност, ми показа един ден в интернет, че в България вече има зали по Pole dance
 

Труден ли е за трениране?
 
Някои неща са доста трудни, но в това е и предизвикателството към всички, които искат да пробват нещо различно. В началото се започва с по-леки упражнения за начинаещи и постепенно придобиваме сила и техника за по-сложните. Трудното може би идва от това, че вместо да броим клекове или коремни преси, ние мислим кой ни е десният и левият крак, докато сме надолу с главата и как да се завържем на фльонга, като това в момента изглежда невъзможно, понеже трябва да си опънем падьома и все пак да не паднем, и ако може да изглеждаме красиви:). Тук поздравявам всички момичета, момчета и деца, които идват в залата всеки ден, за да ги подлагаме на различни и ужасни мъчения без кавички :).
 

Иска ли се специална физическа подготовка преди да започнеш да го тренираш?
 
Не, не е необходима никаква предварителна подготовка. Все едно да се иска подготовка когато отиваш на фитнес или на плуване или на каквото и да било друго.
 

За каква възраст е подходящ?
 
Няма ограничения.
 

Как се отразява на фигурата?
 
Отслабване, заякване, гъвкавост, самочувствие. Естествено, нужно е постоянство и желание.
 

С какво е по-различен от всички останали модерни женски спортове?
 
Аз, честно казано, не знам кои са модерните женски спортове… Интересното тук е, че вдигаме само собственото си тегло, натоварваме абсолютно всички мускулни групи, постоянно трябва да мислим за всяка част от тялото си… Най-хубавите моменти са когато видиш какви неща можеш да правиш след около месец- два тренировки. От там започва зарибяването и ставаш маниак на тази тема :)).
 

С какво те прави щастлива?
 
Мисля, че съм го казвала и друг път. Изкарвам пари от нещо, което бих правила безплатно:). Давам всичко от себе си, когато работя. Това няма как да не ме прави щастлива. И има защо. Наскоро с партньорката ми взехме първо място на Pole Art Italy 2016, като това е първото участие на България в състезание от световен мащаб.
 

И накрая, ето някои холивудски звезди, които тренират pole-dance: Ема Уотсън, Дженифър Анистън, Мариса Томей, Джесика Алба, Кейт Хъдсън и разбира се, Деми Мур.

А щом на тях е позволено, защо за нас да не може?

 

Последно променена в Понеделник, 06 Февруари 2017 11:08
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

7 разядки за празниците

7 разядки за празниците

23 Дек, 2019 Кулинарно

Кръстът на майката

Кръстът на майката

18 Дек, 2019 Възпитание

Да помогнем на една майка

Да помогнем на една майка

19 Дек, 2019 Истории

Писмо от Дядо Коледа

Писмо от Дядо Коледа

29 Дек, 2019 Истории

Вълшебните сладки на Яна

Вълшебните сладки на Яна

04 Ян, 2020 Кулинарно

Време за вас

Време за вас

31 Дек, 2019 Истории

Тя, моята дружинка...

Тя, моята дружинка...

15 Ян, 2020 Истории

Хората "втора категория"

Хората "втора категория"

14 Ян, 2020 Отношения

Всеки ден ме правиш по-добра

Всеки ден ме правиш по-добра

11 Ян, 2020 Отношения

Лутър, нашето второ дете

Лутър, нашето второ дете

10 Ян, 2020 Любимци

Дете на душата ми

Дете на душата ми

09 Ян, 2020 Блог

Рошави еклери

Рошави еклери

07 Ян, 2020 Кулинарно

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам