logomamaninjashop

Нинджа вести

 

Казах днес на всичките ми приятелки, че изненади не искам, нито подаръци. Затова те ми направили вестник! Много се смях, до сълзи буквално! Показвам го и на вас, да ви почерпя с малко смях на празника ми!

 

 

336230638 213577081218809 2502540626637430985 n

Куман под прикритие

Госпожа Куман, по-известна като Мария Пеева е детектив, представящ се за майка на четири деца, баба на едно, преводач, блогър и автор на книги. Толкова отдадена на прикритието си, че наистина отглежда всички тези деца и внуци, плюс две кучета и половина и една аристокотка, която да менажира целият този зоопарк. С изключителна лекота госпожа Куман остава под прикритие, където решава заплетени случаи из цяла Европа. Невинният ѝ външен вид буди доверие у околните, за да може лесно да изкопчва информация от тях и да разплита загадки. Твърди, че тази година има юбилей и става на 50, но изпитваме огромни съмнения относно достоверността на тази информация. Залагаме, че всъщност реалната възраст е 40, но поради суеверие да не се празнува, го маскира като следващият юбилей, подобава на истинска нинджа.

 

Разкритие за мистериозна група в България

Отдавна се носят слухове за мощна тайна група в България, за която никой не знае с какво се занимава, кой членува и има ли я въобще или е градска легенда. Изпратихме наш репортер (р) под прикритие по следите на истината и преди дни той успя да докаже съществуването на групата, като се добра до нейн член (ч) и го убеди да даде анонимно интервю, което ви предоставяме, без редакторска намеса: р: Потвърждавате ли съществуването на тайна група в България? ч: Да, категорично. р: Кой членува в тази група? ч: Предимно жени и малко мъже, представители на всички сфери на живота. р: Какъв е мащабът на тази организация? ч: Огромна. Из цяла България, плюс доста държави от различни континенти. р: Каква е нейната структура? ч: Една жена, създател на групата, администратори и членове. р: Има ли име групата? ч: Има, но не мога да го кажа. Нека ги наричме нинджи. р: А каква е дейността на нинджите? ч: Осигуряване на подкрепа - физическа, психическа и финансова. р: Как реално осъществява дейност групата? ч: Предимно в интернет пространството, защото то дава възможност за мигновена реакция по много направления. р: Може ли да разкриете конкретен казус от дейността на групата? ч: Не. Ще кажа само - треперете насилници и безотговорни институции, нинджите са тук.

 

336038763 233731035767520 5404940022329472134 n

КИНО Месец на Оскарите Хитовите звезди на боксофиса

ОСКАР в категория ОРИГИНАЛЕН СЦЕНАРИЙ грабна американо-българската продукция „Инциденти и други престъпления“ по сценарий на Мария Пеева. Лентата е дебютна за българката и тя изглеждаше видимо шокирана, когато чу името си: „Не очаквах, че ще спечеля в конкуренция с „Баншите от Инишерин“ ( Макдона) , Everything Everywhere all at Once (Куан, Шайнърт) , това е огромна чест за мен“. Сценаристката отправи емоционален поздрав към семейството си и благодари на режисьора Кенет Брана за доверието и възможността. За Deadline Magazine Брана (Убийство в Ориент Експрес, Смърт край Нил), сподели: „Да се работи с Мария е вдъхновяващо и изключително продуктивно. Искам да призная, че романът й „Инцидент в Мадрид“, по който е лентата, попадна у мен случайно. Търсех автор, който да напомня брилянтния стил на Агата Кристи и същевременно да е нов, модерен, различен. Беше трудно да установя контакт с Мария Пеева, тя живее в България и се оказа изключително заета дама. За мой късмет срещата ни се състоя и направихме „Инциденти и други престъпления“ заедно. Имах нужда от нейната оригинална и свежа мисъл, това е толкова ценно днес! Колаборацията ни ще продължи “. За „Инциденти и други престъпления“ Госпожа Куман (Мелиса Маккарти) е очарователна дама, която попада на жестоко убийство и от домакиня, се превръща в частен детектив. Неочаквани обрати, гарнирани с фин хумор очакват зрителите. В ролята на господин Куман е Леонардо ди Каприо.

 

ДОМ И ГРАДИНА С деца на море! ПЕЕВИ В ГЪРЦИЯ

Днес гостуваме в малко гръцко селце на голямото българско семейство Пееви. Още с влизането ни направи впечатление, че този дом е пълен с порцелан и момчета. Женското присъствие е сведено до един човек - Мария, но затова пък цветя и дантели има в изобилие и множеството момчета и мъже пият кафе или чай в нежни порцеланови чашки с цветя и надпис с месеца, в който са родени. Дори кучето с един зъб, което преминава небрежно покрай нас е мъжко. След вкусното скето за мен и глико за домакинята излизаме на двора. Там са се опънали стари маслинови дръвчета и млади цитруси. Улична котка носи на Мария умрял гущер, тя се умилява и черпи котето с риба. После махва с ръка на съседкта и ни разказва как с нея пият кафе всяка седмица и чудесно си приказват - едната на български, другата на гръцки. Доста деца тичат покрай нас в двора и ми е трудно да запомня имената на всички, но създават отчетливо весела атмосфера. Мария ме поглежда, усмихва се и казва “Тази атмосфера, ражда моите криминалета. Пиша ги ей там на терасата.”. През това време наймалкият син свири на пиано класическа музика и играе футбол едновременно. Следващият по възраст син допринася за музикалното оформление с укулеле, но което свири рок. Едно от другите момчета води онлайн разговор с момчета от четири други държави, а най-големият тренира на верандата, докато неговият син тича наоколо в костюм на Батман. Виждам, че Мария движи устните си, но не чувам какво ми казва.

РЕТРО 1973 в РЕВЮ КАКВО СЕ СЛУЧИ?

Пълната с големи и важни събития 1973 година стартира на 1 януари с приемането на Дания, Великобритания и Ирландия в Европейската икономическа общност. Няколко дни по-късно започва делото Уотъргейт, а в края на януари Никсън обявява примирието с Виетнам. Следват две паметни дати - на 17 март се ражда Мария Пеева, а на 3 април Мартин Купър от Моторола Прави първият мобилен телефон. Нататък през годината в Уругвай започва диктатура, Бахамите получават пълна независимост, гърците гласуват премахването на монархията, а Хуан Перон се връща на власт в Аржентина. На 23 август, при банков обир в Стокхолм, са взети заложници. 5 дни по-късно заложниците започват да симпатизират на похитителите и това ражда термина “Стокхолмски синдром”.

 

336218309 1767578253639498 6069521260076480525 n

ВКУСНОТЕКА От кухнята на Коста: Бешамел по гръцки ЗА ПЪЛНЕНИТЕ ЧУШКИ С ЛЮБОВ

Години наред правя бешамелов сос за пълнени чушки, тиквички и сармички. Момчетата ги похапват с удоволствие, но когато сме в Гърция и си поръчаме техните пълнени тиквички, чушки и сарми, ги харесват повече. Попитах аз в любимия ни ресторант При Коста каква е тайната. Костанаки извика жена си, тя дойде, изгледа ме преценително и ме попита как ги правя. На съвсем чист английски ме попита. Обясних й аз надълго и широко, а тя: - Хм, ами това е рецептата. Не знам къде грешите, може би българските продукти са ви по... Аз се възмутих, че са ни идеални продуктите и не е от това. Тя помисли още малко и изведннъж възкликна: - А сосът? Яйчно-лимоновия сос? - Какъв е този сос? - Оооо, ето затова значи. Без този сос - чушките са НИЩО. - заяви киря Костанаки и после ми грабна телефона и ми ннамери видео на гръцки, в което ясно показват как се прави яйчнолимоновия сос. След като чушките са напълнени, наредени в широка тенджера и почти сготвени, разбивате хубаво два жълтъка с две лъжици студена вода и сокът от един лимон. После добавяте няколко лъжици от течността в тенджерата, разбърквате отново и изливате яйчно-лимоновия сос при чушките да поври минута с тях. И това е! Бешамелов сос ли каза някой? Какво беше това?

Пееви в действие: Шампиони както на два, така и на четири крака СПОРТ Мария блести със Златото! Четирикратната шампионка на България! 17.03.2023

Създаване на добри хора е една от най-трудните спортни дисциплини в живота. Многократният призьор в тази област Мария Пеева е доказала, че е добър треньор, с умел подход и ефективни резултати. Майка на четири момчета, споделящи нейното отношение към света, но и силно отдадени на спорта, тази година Мария реши да постави в центъра на спортния си фокус личното си спортно майсторство, за да им докаже, че не е просто спортен теоретик: дамата, която не се отказва във фитнеса, любителката на стръмни стълби, разгромяващ шахматист, шампион по изпълняване на задачи с препятствия и разбира се победител в категоре преобличане на синове във фитнеса.

ХОРОСКОП РИБИ: Повече от забележителни ХОРОСКОП ЗА ЮБИЛЯРИ 17.03.1973 Всеки уважаващ себе си астролог знае, че хора, родени на 17 март са мега изключително специални. Особено на 17.03.1973г. В този ден планетите са се подредили във формата на сърце и са посипали от своя късмет над всички бебенца, появили се тогава. И най-вече – върху пловдивските бебенца. Венера е отредила да има една голяма и силна любов, която да остане от началото до края и да изпълва живота на новороденото със щастие завинаги. Разбира се отредила е и Двамата влюбени да се преборят за своите блага и, когато ги постигнат, да ги умножат. То някак е наложително да се умножават, защото и много чеда е заложила Венера в хороскопа. За още нещо се погрижила красивата планета – мартенското бебче на зряла възраст да развие любов към порцелана. И към шкафовете. Просто за да има къде да стои целият този порцелан… Друга важна роля в наталната карта е изиграл и Меркурий. Тази общителна планетка си е казала „Хм! Ще направя така, че пловдивските бебета, родени в този ден, да са много добри комуникатори и най-вече – да станат известни писатели!“. И така и станало! А понеже Меркурий е покровител на зодия Близнаци, отредил малката Рибка да търси Близнак в живота и като го намери – да не го пуска!

333591186 512872757711735 8407916693249014188 n

ИЗВЕСТНИ ЛИЧНОСТИ

Какник за Царското бебе

Културното събитие на 2023 г., което разтърси публиката е излизането на романа „Какник“. Определен от читатели и критика като: Великолепен и силен, космополитен, човешки. Абсолютен дуализъм – доброто и злото, истината и лъжата, щедростта и дребнавостта, изграждат фабулата на романа и ни карат да се замислим кои всъщност сме ние. Откъс от „Какник“: - Како, Како – изсъска глас в мрака – Како ма, ела, ела! - Ей, акъла ми изкара – Кака се прилепи към дувара – къдей Бате ти? - В ждрелото йе, трепе навлеци. - Навлеци? – Кака потръпна от погнуса – ем що не почна от тебе?? Бившата Етърва я стрелна с поглед и я сграбчи за ръката - Мери си думите – слюнката ѝ опръска лицето на Кака. - Ти се премери на кантара – върна веднага и се изсмя доволно Кака - Ще ти подпаля дрешника със сите боклуци вътре – заплахата беше най – противното нещо, което можеше да се изрече на глас и Кака се олюля Нощта беше тиха и влажна, от ждрелото се чуваше пукотевица, писъците на Навлеците огласяха селото. Вече от месец мъжете стреляха на месо, а краят не се виждаше. Боже – помисли си Кака – добре че съм млада и хубава, а не като някои... Спомни си, че на печката къкри манджичка и изведнъж огладня. Прибра ножа в чантата – острието му просветна за миг и потъна като луна зад баир. Обзе я спокойствие. Да си на 30 е голям кеф – измърка радостно и приглади коси – баси кефа, човек, честно. Търсете романа в най-добрите книжарници.

Ч.Р.Д., MAMA NINJA! от всички нинджи по света и у нас В дни на мрак и страх при нас довя Мария песен нова и незнайна. Озари тя наште сиви дни, оцвети душите ни посърнали. Във времена на сътресения човешки, на злост и черни помисли за болести незнайни дойде и внесе цвят, звук, усмивка. Обедини човек до човека, без да взима под знаменател цвят, религия, език, професия и възраст. Йерусалема казва се тази песен благословена и те кара да танцуваш и лекува сетивата и надежда свята дава.

 

Последно променена в Петък, 17 Март 2023 15:33

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам