Над 70 творби очакват участниците в търга на Арт вечер на добродетелите

Сто и двадесет от най-изявените представители на културния, бизнес и дипломатически елит на страната ще получат уникалната възможност да се сдобият с култови произведения на изкуството, специално селектирани за най-голямото събитие на фондация „За Нашите Деца“ Арт вечер на добродетелите.

Повече от 70 изящни творби на над 30 световноизвестни майстори на четката ще бъдат предложени на вниманието на гостите. Сред шедьоврите са „Пред манастира“, нарисувана от ненадминатата ръка на великия Златю Бояджиев и „Селянин от Симитли“ на големия портретист Иван Мърквичка, чието име е записано със злати букви в историята на културната ни съкровищница от XIX и XX век. Участниците в търга ще могат да наддават и за една от най-ранните творби на българския живописец от чешки произход Ярослав Вешин „Пивница“ от 1884 г., отразяваща бита и душевността на селяните в тогавашната Австро-Унгарска империя, както и за картината „Рибари“ на Тихомир Коджаманов, който боготвори Дунавския бряг и живота край него.

Своя лична творба е предоставил и дипломатическият партньор на тазгодишното издание и посланик на Република Индонезия в Република България Нейно Превъзходителство Сри Астари Расджид, озаглавена „Природа“. Картината носи дълбок емоционален заряд, защото е плод на нейното въображение и на това на децата, които се забавляваха по време на Азиатския фестивал „Цветовете на традициите“, който се проведе през май тази година.

Освен с великолепни произведения на изкуството,  участниците в търга на Арт вечер на добродетелите 2018 ще си тръгнат от събитието със знанието, че са направили инвестиция в свободния млад човек още от неговото раждане. Сдобивайки се с неповторими творби, гостите ще подкрепят стотици деца и семейства да не се разделят и ще окрилят децата да разпознават красотата и изяществото в света още от ранна детска възраст – умения, които ще останат с тях през целия им живот.

На 4-ти октомври ще имате уникалния шанс заедно да нарисувате щастието в бъдещето на нашите деца!


Препоръчваме ви:

Арт вечер на добродетелите на фондация "За Нашите Деца"

Вълнуващи изпълнения във "Вечер на добродетелите"

Последно променена в Вторник, 25 Септември 2018 21:21
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам