logomamaninjashop

Orange Center и УНИЦЕФ в подкрепа на ранното детско четене

Този декември Orange Center и УНИЦЕФ България стартираха нова инициатива в подкрепа на ранното детско четене – „Детството е приказно с книжка в ръка”, чиято цел е да събере 5000 детски книжки за деца на възраст от 1 до 7 години.

Всички желаещи могат да се включат в каузата и да дарят нови или употребявани книжки от личната си библиотека в магазините на Orange Center до 31 декември 2017 г. Даряването на книжки по никакъв начин не е обвързано със закупуване на продукт, освен когато има желаещи да закупят нова книжка, която да дарят.OrangeUnicef1

Съвместната кампания цели да осигури 5000 книжки за 35 детски градини и яслени групи от областите Шумен, Сливен, Монтана и София, част от проекта „Заедно от детската градина“ на МОН в партньорство с УНИЦЕФ. Инициативата се осъществява и с подкрепата на IKEA. Повече може да научите на www.unicef.bg

В подкрепа на каузата се включиха и децата на Бон-Бон, които направиха флашмоб с изпълнението на тяхната страхотна песен „Химн на децата” в един от магазините на Orange. С това изпълнение бе даден старт на кампанията по събирането на книжките.

OrangeUnicef12

Партньорството между Orange Center и УНИЦЕФ България започва през 2013 г. През това време са проведени няколко успешни кампании и инициативи, които спомагат за изпълнението на различни програми на УНИЦЕФ България в подкрепа на детското образование за деца в нужда.

OrangeUnicef13

Бъдете добри герои, дарете детска книжка! #ЗаВсякоДете

"Днешният читател, е утрешният лидер." Маргарет Фулър

 

Препоръчваме ви още:

10-те права на малкия читател

Книгите, които децата ни ще обикнат

Мисли от къщурката на детската писателка

Последно променена в Сряда, 20 Декември 2017 15:04

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам