Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

Корона от любов

Автор: Мая ЦаневаЖената днес


- Тате, какво е мъж?

– Това е силен човек, който обича, пази семейството си и се грижи за него.

– Добре, тогава искам да стана мъж като мама.

Мило мое момче, искаш ли да ти разкажа приказка… Тя е за нашето царство. Ние с баща ти сме крал и кралица, а ти си нашият принц. Носиш силно име на герой, който може да победи змей, но ще станеш крал, щом положиш корона от любов на главата на своята любима и споделиш отговорността за общото ви бъдеще. Ще се справиш ли? Всъщност ти възлагам тази мисия заради себе си – не искам един ден перлите ми да наследи жена, която не знае колко много значат те за мен. Те са символ на моята корона от любов на кралица, която намери крал, който да я направи такава.

Мило мое момче,

аз имам голям късмет с баща ти

Той е особняк, но има едно много важно качество – цени баба ти и мен като кралици. Кралете управляват понякога с разум, понякога с огън в семейните дела. Те имат много важна мисия –да превръщат принцесите в кралици и да учат принцовете да водят битки и печелят войните за своите кралство и семейство.

Животът на кралиците също е интересен. Те носят корона, красиви рокли, грижат се за малките принцове и принцеси. Но също така обличат и брони, когато взимат трудни решения, поддържат мира, планират войната или самите те я водят. Плачат, смеят се, припадат драматично, губят и печелят. Те са кралици, когато имат крал и кралство, които да ги вдъхновяват.

Имаш ли принцеса? Да намериш подходящата не е лесно. Има една приказка, в която се разказва, че принцесата се познава, ако усети граховото зърно изпод десет дюшеци и възглавници. Ние нямаме толкова много завивки, че да проверим всички момичета, затова ти предлагам друго. Нека се огледаме…  Онова момиченце с розовото пони… Хлапачката с одраните колене, която те наби вчера… Момичето с книгата… Всъщност не знам коя е твоята принцеса.

Ще целунеш много жаби, докато я познаеш.

Има много принцеси, някои са воини, други – мечтателки, трети – студени красавици, влюбени в своето отражение, а четвърти дори не са благороднички, а обикновени момичета, които искат по-добър живот. За да намериш своята половинка, помисли какво искаш. Искаш ли кралицата ти да препуска с теб в битките? Или предпочиташ тя да те чака вкъщи, да чете приказки на децата ви и заедно да царувате в мир? Може би мечтаеш за чуждоземна красавица, с която да обиколите света? Каквото и да пожелаеш,

приготви се твоята принцеса да е нещо повече от това

Жените винаги изненадват.

За да познаеш своята принцеса, научи се да я чуваш и слушаш. Затова щом намериш момиче, което чуваш и слушаш, спри се. Говори с нея. Може би тя е твоята принцеса. Да, мило момче, жените обичат да ги чуват и да ги слушат, поне за важните неща и за подаръците. Слушай я още по-внимателно, когато стане твоя кралица, защото тя ще е твоите очи и уши през девет царства в десето.

Накарай я да се почувства красива, независимо дали препуска с колелото си, облечена с избеляла тениска с Мини Маус, или носи сладка розова рокля. Портретите на хубави принцеси често лъжат. Тях ги рисуват художници, които добавят малко червено на устните, жълто в косите… Истинските красавици си проличават сутрин, когато изглеждат най-прекрасните в очите на любимите си.

Следва още по-трудното – да сбъднеш желанията на твоята принцеса. Един от най-трудните въпроси е: „Какво искат жените?“. Момичетата не искат да са равни с момчетата. Те искат корона от любов – сияйна и здрава. Тя прави жените силни като великани, а те от своя страна могат да издигнат своя принц до крал или да го направят просяк, ако той не ги зачита. Не подценявай тази сила. Жените издържат на силна болка и могат да стиснат зъби или задържат дъх под водата повече от 10 секунди, ако се налага. Но не е нужно да го правят.

Ако има едно нещо, за което те моля, това е да не стоварваш на крехките рамене на кралицата си товара на всички грижи. Тя ще го понесе, но короната й ще помръкне. Затова не бъди „мъж“, а крал за своята любима. Подари й споделена любов. Това е най-здравата нишка, която ще ви свърже и заедно ще победите и най-злия змей. Само така приказката ви ще завърши с „ заживели щастливо“.


Прочетохте ли Първа среща?

Пепоръчваме ви още: 

Митко и братовчедките

Специален подарък

Истински мъж

Последно променена в Четвъртък, 18 Януари 2018 09:36
Прочетена 2105 пъти
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Апелът на една майка

Апелът на една майка

09 Фев, 2018 Здраве

Моля ви, тръгнете си!

Моля ви, тръгнете си!

14 Фев, 2018 Отношения

Мамо, живей си живота!

Мамо, живей си живота!

27 Ян, 2018 Възпитание

Така, както всички мъже правят

Така, както всички мъже правят

03 Фев, 2018 Отношения

Мразя разходките

Мразя разходките

12 Фев, 2018 Забавно

Гавраджии

Гавраджии

23 Фев, 2018 Забавно

Образова ли ни образованието?

Образова ли ни образованието?

23 Фев, 2018 Образование

Какво се чува в Космоса

Какво се чува в Космоса

23 Фев, 2018 Актуално

Ние, несръчните

Ние, несръчните

23 Фев, 2018 Истории

Facebook