Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

Специален подарък

Автор: Ина Зарева

Кой е най-големият недъг на всеки нормален мъж? Разбира се, че липсата на достатъчно романтичност и галантност. Колко е "достатъчно" все още никой не знае, защото жените имат дарбата да споделят една с друга. Таня може да е на седмото небе, защото мъжът ѝ я разходил до морето за уикенда, но когато разбере, че мъжът на Петя я е завел в далечна планинска хижа, а над тях е прелетял планер с надпис: „Петя, обичам те!“, седмото небе автоматично се превръща в седмия кръг на Ада.

Затова всяка уважаваща себе си майка на син с нетърпение чака първите любовни трепети, за да реализира мисията на живота си, наречена „Сътворяване на идеалния мъж“. Че го е родила перфектен – ясно. Че по-хубав, умен, чаровен и мъжествен от него няма – всички го виждат. Но че е взел някои недъзи от баща си и мъжете по принцип, никой не трябва да разбира и за ликвидирането им са нужни спешни мерки.

Класът е втори, годините са 8, момичето не просто случайно се е оказало красавицата на класа – тя е родена да бъде такава. Отмятането на косите вероятно е тренирано още в утробата, защото няма как за толкова невръстни години да е овладяно в такава ослепителна съвършеност. Усмивката е на Мона Лиза, ако беше минала през Венецуела за повече симетричност. Очите са езера, в които момчетата от класа не само са потънали, те умишлено са се удавили, връзвайки тежките чанти за вратовете си. Всички, включително и синът ми.

Наблюдавах това отчаяно щурмуване на Ниагара в продължение на месеци – той набира смелост, но конкуренцията е по-бърза и го повлича с грохот. Той атакува, уверен под седемте пласта гел, но конкуренцията има бутонки на Меси. Той се пъне да изкара шестица, конкуренцията печели и състезание.

Клетото ми майчино сърце се пръскаше от мъка, докато наблюдаваше страданията и неволите, изписани на възмъжалото момчешко личице. Така значи се раждали свекървите. В деня, в който бях решена с треперещи ръце и сломена гордост да призная, че в класа има и други прекрасни момчета и вероятно тя ще избере някой от тях, синът ми се върна и заяви:

- Готово! Заедно сме! Направих анкета:

Харесваш ли ме? да/не

Искаш ли да сме гаджета? да/не

Тя отговори на всичко с „да“ и дори го имам в писмен вид.

Това не само е моето момче, това е той – мъжът-мечта! Успях, успях! Обаче сега следваше още по-трудната част. Взаимоотношенията! Нали знаете кое е най-ужасното нещо, след като срещнете мечтания мъж? Че като му отговорите положително на анкетата, той автоматично спира да бъде такъв и се превръща в мъж-паяжина.

Моето момче – паяжина?! Абсурд!

И се заредиха картички-сърца, меденки-сърца, сурови сърца. Не, последните успях да ги хвана навреме. И така почти година.


Обаче един понеделник се каза:

- Трябва да измисля с какво да я зарадвам тази седмица, защото има специален повод. Но вече ми свършиха идеите.

Ето, че и идеалните мъже имали нужда от вдъхновение. Веднага запретнах ръкави и започнах да предлагам всичко, за което аз и всички жени преди и след мен са мечтали, когато са били на 8, пък и не само. Писмо, цвете, стих, песен, творчество с посвещение, сладкиш, балони, рокля, кино, колата – или това беше за малко по-нататък. Отсреща въздишаха тежко и казваха:

- Тя всичко си има, бе мамо! Трябва да е нещо уникално и само от мен.


До петък бях предложила света, майка му, баща му на света и левия си бъбрек. Младежът клатеше глава като същий светец пред дявола-изкусител. Отиде на училище угнетен и нещастен. През целия ден аз бях не само угнетена и нещастна, а истински провалена майка. Ето кой развалял мъжете-мечти – майките им.

Вечерта вратата се отвори с крясък:

- Разбрах какво иска! Много го иска! Знам и къде се продава! Може ли утре да отидем и да го купим?
- Отивамеее! – закрещяхме и ние с облекчение.

Сутринта приготвихме всички налични пари, банковите карти и спестяванията си – кой знае какво щеше да е това толкова желано нещо, което само нашият прекрасен, единствен, изумителен и неотразим син можеше да поднесе, и по-важното – кой знае колко щеше да струва. За всеки случай пуснахме и колата за продажба. Няма да се излагаме пред момичето, я!

В магазина се разиграваше „Война на световете“! От всички страни се носеха всевъзможни звуци – космически игри, плачещи кукли и плачещи деца, животни и родители мучаха в синхрон, банкомати отмерваха бащинската жертвоготовност, касови апарати чертаеха бъдещето до заплата. Светлини и ефекти допълваха усещането за казино, от което всички се прибираха разорени. А веселата коледна мелодия се носеше като реквием, погребващ годишната семейна ваканция. Пристъпихме с аритмични пулсове, а излизащите на тълпи родители присвяткаха предупредително с камарите играчки, като шофьори за катаджии на пътя – „Все още сте на прага, можете да се върнете!”


Тръснахме решително глави, разтворихме портфейли и оставихме малкия Казанова да щурмува смело напред. Подготвихме се за дълго и уморително обикаляне, докато открием ценния трофей. Само след някакви си десет минути обаче чухме боен вик и смелият ни рицар ликуващо се носеше към нас:

- Намерих гоооо! Дори има в нейния цвят – розово!

Оглеждахме се за огромен пакет, за по-малък пакет, за количка пълна с множество пакети, за блестящ тоалет или дори истинско животинче, което да подтичва наоколо, но нямаше нищо такова. Видял недоумяващия ми поглед, той пъхна в ръката ми малко, пластмасово контейнерче. В него като петровска сланина, като мозък на нокаутиран боксьор, като стогодишен целулит, като моята първа порно супа и като съсиреното ми достойнство се тресеше розова сплав, чиято гнусота носеше гордото име: "Слуз". Точно така пишеше на етикета – "Слуз"!

- Може да приема различни форми, а като го стиснеш много силно, даже и пърди. Ще взема две. Аз имам джобни, ще ми стигнат.

Гордостта на живота ми щастливо се нареди на касата, около влюбената му глава трептеше ореол с голямо слузесто сърце, а моето завинаги потъна в лепкавия, розов контейнер.

 

Препоръчваме ви още:

Страстната седмица на една греховна домакиня
До сина ми
Истински мъж

 

Последно променена в Вторник, 05 Декември 2017 12:32
Прочетена 5028 пъти
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Как да отровиш Мария

Как да отровиш Мария

18 Фев, 2018 Отношения

Искам по-често…

Искам по-често…

18 Фев, 2018 Истории

Да поиграем на война?

Да поиграем на война?

18 Фев, 2018 Възпитание

Какво представлява бабата

Какво представлява бабата

17 Фев, 2018 Забавно

Нашите любими манипулатори

Нашите любими манипулатори

16 Фев, 2018 Възпитание

Учителката на Хари Потър

Учителката на Хари Потър

16 Фев, 2018 Истории

Facebook