Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

Митко и братовчедките

Автор: Мая Цанева

Сещате ли се за онези семейства, в които се раждат само момичета? Е, моят син е единственото момче сред 4 братовчедки. Без да се впускам в излишни подробности, на единия чифт дядо и баба в нашата фамилия се падат петима внуци: четири момичета на възраст от 8 месеца до 11 години и един Митко. За моя радост почти тийнейджърките все още обръщат внимание на 4-годишния си братовчед, който от своя страна подучва към бели по-малките. Засега единствено бебето не може да се включи пълноценно в купона при баба, но прави първи опити да влезе в тайфата.

А с три жени никога не е скучно. Веднъж Митко се върна от баба си с кофа домашно приготвено желе. Друг път с ръчно боядисана с флумастер кола с розова панделка, завързана за ауспуха. Братовчедките го научиха и на „Деспасито“, и на модерни чупки в танца, които аз не владея. Момичетата го въведоха и в света на тв сериалите за тийнейджъри. За него те са „Момичетата“. Другите – не стават, били „бляк“, каквото и да означава това.

Баба им, баба им, тя да е жива и здрава. Едва ли е лесно да излезеш на глава с две тийнейджърки, един младеж, жаден за бели, и едно щуро малко момиче, което не изпуска от очи батко си. Девойките искат усамотение за тайни, Митко строи „къща“ от одеяла и възглавници, а най-малкото дете я разрушава. В същото време по коридора върви рали с колички и самолети, в които се возят кукли Барби и зомбита. А ако не внимаваш, може да стъпиш върху същото това домашно приготвено желе или на кубчета. Но тя, баба им, някак си успява да въведе ред в дружината братовчеди. Щом дойде време за обяд или вечеря, всички, без изключение, сядат да ядат супа. И дори си я изяждат. Цялата.

Редно е да отбележа, че и дядо им не пропуска съботния купон. Познайте какъв е отговорът на въпроса:„Кой ти купи вафла?“. Дядо не отказва сладко. Той води децата да карат колело и се бие безстрашно с мечове и картечници. Също толкова сърцато слуша и последните музикални хитове. Подучва ги на бели, краде им тайните (които не умее да пази) и ги учи на шлагери като прословутата песен „Седнал дядо на цимента“. Най-добър е в приспиването следобед – заспива първи, но успива и по-малките.

Общуването с толкова жени накуп има много положителни ефекти за сина ми:

1. Знам, че един ден ще разбира жените, доколкото това е възможно. След толкова споделени „къщи“ с братовчедките си, той знае как да говори с тях и се научи да чува и слуша момичетата. Майка си – не.

2. Убедена съм, че заедно с тях – по-големите и по-малките братовчедки, ще се забавлява много. Вилата на баща ми ще премине плавно във владение на новото поколение купонджии. А там ще има много момичета! И танци, и т.н.

3. Митко ще уважава жените, защото ги познава и обича. Щом слуша баба си, пази тайните на братовчедките си и внимава малките момичета да не се ударят, от него ще излезе Човек. Или както се казва „по братовчедките ще го познаеш“!

4. И не на последно място, кой е мъжът в семейството? Ами, Той е! Е тогава как да не го пазиш от лоши жени, да не го запознаеш с най-хубавата си приятелка или да не му помогнеш в училище? Жените пазим мъжете си, затова и Митко го чака хубав живот!

 

Препоръчваме ви още: 

Мост от спомени

Братовчедите

Най-готиният дядо на света

Последно променена в Вторник, 19 Декември 2017 18:40
Прочетена 3804 пъти
  1. Най-популярни
  2. Най-нови

Сами пишем себе си

Сами пишем себе си

25 Апр, 2018 Истории

Въпрос на оцеляване

Въпрос на оцеляване

25 Апр, 2018 Здраве

Удобното дете

Удобното дете

25 Апр, 2018 Възпитание

Майката не е само "инкубатор"

Майката не е само "инкубатор"

25 Апр, 2018 Добра форма

Бавачка или баба

Бавачка или баба

25 Апр, 2018 Възпитание

Facebook

Hi, Granny :) #mamaninja #grandson #babybobby

A post shared by Maria Peeva (@mimipeeva) on