logomamaninjashop

Добавки, които наистина са антиейджинг

или Как Фонтанът на младостта е по-близо, отколкото си мислим

Автор: д-р Мариела Хитова

Докато чакаме Фонтанът на младостта да бъде опакован в хапче, ние можем да си помогнем с въвеждането на няколко храни в дневния режим.

Л-аргинин

Ако страхотният секс и тонусът на тялото са начело във вашия списък, това е за вас. Тази АК е известна с влиянието си върху хипофизата, която регулира отделянето на растежния хормон. Той подпомага метаболизма и усилва възможността да се изгарят мазнините, докато се усилва мускулният тонус. Подобрява кръвната циркулация, която увеличава либидото. Започва се от два грама на ден и се стига до шест.

Астрагал

Той удължава теломерите - крехките чупливи краища на ДНК, които се скъсяват при стареенето. Удължаването на теломерите се асоциира със здраве - кардиоваскуларно, имунно, ментално. Вземайте 25-50 мг на ден. Търсете астрагалозиди – екстрахирани от астрагала деривати.

Какаови флавоноиди

Естествено намиращите се антиоксиданти в шоколада дават сила на вашия мозък и сърце. Те действат директно на мозъка като намаляват възрастовите дегенеративни промени в него. Редовното консумиране има позитивен ефект върху бръчките по лицето и еластичността, но имате нужда от не повече от едно блокче черен шоколад. Така че дневната добавка трябва да е 1000 мг.

 woman with hands on her neck and looking down 23 2147647715

Коензим Q10

Този коензим е потенциален антиоксидант, който помага митохондриите (батериите на организма) да бъдат заредени, давайки ви енергията и горивото за дневните функции. Коензимът подпомага възстановяването на теломерите и оптималната работа на сърцето. Кожата също има ползи - очаквайте видимо изглеждане на бръчките и подобряване на кожната плътност. 200 мг на ден са достатъчни.

Куркума

Куркуминът, активната съставка на куркумата, е един от най-силните антиоксиданти и противовъзпалителни агенти. Особено е ефективен като мозъчен протектор. Влиянието му върху кожата е най-силно при пациенти с псориазис и акне. Като начало, започнете с 1 грам на ден.

За автора:


hikovaД-р Мариела Хитова
 е член на Българския Лекарски Съюз (БЛС), Българското Дерматологично Дружество (БДД), УС на Дружеството по микология, Дружеството по козметична дерматология, Европейската Академия по Дерматология и Венерология, (EADV), Международната Академия по козметична дерматология (IACD), Meждународната Асоциация на лекарите практикуващи anti-aging медицина(IAPAM), Американската Асоциация по ППБ (ASTDA), Европейското дружество по козметична и естетична дерматология (ESCAD), Свeтовната Асоциация по anti-aging медицина (WOSAAM),  Европейското дружество за нокътни заболявания (ENS).

Препоръчваме ви още:

Акне - съветите на д-р Хитова
Малки женски хитрости за блестящ външен вид
С коса на индийка - шест лесни съвета 


Последно променена в Четвъртък, 02 Ноември 2017 11:30

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам