logomamaninjashop

Малки женски хитрости за блестящ външен вид

 

Идва Свети Валентин – да си поизгладим перцата! 

Има жени, които не обичат да отделят много време в работа по външния вид, има други, които не са склонни да жертват повечко средства за това, е има и Деви… те са една друга група. Но и едните и другите вероятно няма да имат нищо против лек тунинг в навечерието на празника.

  1. Да „свалим“ умората Разтворете 1 с. л. сол в чаена чаша с вода (разтворът трябва да е концентриран). Натопете в него мека хавлиена кърпа и я поставете на лицето за десет минути.

  2. Да почистим лицето с домашен скраб

    Смесете 1 ч. л. сода бикарбонат и 1 ч. л. овесена каша с 1 с. л. вода. Бъркайте, докато се получи гъста паста. Намажете лицето, като пазите зоната около очите, и оставете маската да действа 5 минути. Измийте с топла вода.

  3. Да се избавим от тъмните кръгове под очите

    Добавете 1 ч. л. сода бикарбонат в чаша с гореща вода или чай и разбъркайте добре. След това натопете тампон и наложете зоната под очите. Постойте 10-15 минути, отмийте и нанесете овлажняващ крем. Правете това ежедневно – резултатът няма да закъснее.

  4. Да подхраним и хидратираме кожата

    Зехтинът почиства кожата на лицето идеално, прави я мека, нежна, дори леко матова.

    Направете парна баня на лицето си. След като порите се отворят, вземете тампон и втрийте зехтин с масажни Правете това в продължение на 6-7 минути. За по-добър ефект можете да прилагате процедурата на всеки 4-5 дни.

  5. Да се избавим от нежеланите пъпки

    За да премахнете от този дразнещ „релеф“, можете да се възползвате от лечебните свойства на меда. Ако ви предстои излизане, капнете върху пъпката мед и оставете да действа 15 минути. След това отмийте с вода. Пъпката ще избледнее и ще се редуцира, а това ще ви позволи по-лесно да я туширате с коректор, пудра или фон дьо тен. Втори вариант Капките за очи са още едно ефективно средство в борбата с пъпките. Накапете върху тампон и го сложете за около 5 минути в хладилника. След това притиснете тампона към възпаления участък – пъпката ще стане почти незабележима.

  6. За „оня“ поглед – подхранване на миглите

    Смесете ½ ч. л. кокосово масло с 2-4 капки лавандулово.

    С помощта на тампон нанесете сместа върху миглите, започвайки от корените към върховете. Правете това два пъти седмично и ще се удивите от резултата.

  7. Да подхраним гривата

    Ще са ви нужни – 1 банан, яйце, 1 с. л. мед и ½ чаша бира. Смесете съставките до консистенцията на сметана. Нанесете върху косата и оставете да действа два часа. Измийте я с топла вода. Правете тази маска веднъж седмично, скоро ще забележите, че косата ви е станала „по-силна“.

  8. Устни като розов цвят

    Затова ще са ви нужни само балсам за устни или етерично масло (кокосово, лавандулово или друго) и четка за зъби.

    Преди излизане нанесете на четката масло или балсам и нежно масажирайте устните с нея няколко минути.

  9. Да свалим грима Напълнете стъклено бурканче с чиста, преварена вода и зехтин в съотношение 3:1. Преди ползване на разтвора, разклатете бурканчето, за да се хомогенизира сместа. Навлажнете тампон и чистете лицето. Това е всичко.

 

За грижи за косата можете да погледнете ето тук.

 

 

Последно променена в Вторник, 14 Февруари 2017 17:32

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам