logomamaninjashop

Мотивационни съвети за отслабване

В групата ВМ-НВХ-Пътят към щастието, която следя, вчера публикуваха тези съвети. Струват ми се полезни, споделям ги и с вас. 

Съществуват хиляди и хиляди диети и режими за отслабване – защо тогава толкова малко хора достигат до желаните килограми, или още по-лошо, достигат до целта и после пак качват свалените килограми?

При отслабването, както и при постигането на други цели, основното е мотивацията. Най-мотивираните са тези, които успяват. Трябва да се поддържа нивото на мотивацията не само в началото на режима за отслабване, но и по време на целия процес на отслабване. Човек има нужда от мотивация, за да спазва режима, както и тренировъчната си програма, но от още повече мотивация се нуждае, за да задържи постигнатите резултати.

Съвет 1: Желание. На лист хартия избройте причините, поради които искате да отслабнете (да изглеждате по-добре с дрехи и без дрехи, да имате само една брадичка, да сте по-здрави, енергични и младолики и т.н.) и всяка сутрин, след събуждане, си четете този списък.

Съвет 2: Визуализация. Визуализирайте си успеха. Как ще изглеждате, като отслабнете? Как ще се чувствате? Какви дрехи ще носите? Какво ще ви казват хората? Отделете си по 5 минути дневно, за да си визуализирате и да се наслаждавате на бъдещия си успех. Чудесен начин да убиете времето, докато пътувате или чакате на опашка.

Съвет 3: Ако имате много килограми за сваляне, е трудно да останете фокусиран през цялото време. Затова, планирайте си някакви събития през годината, за които искате да отслабнете, примерно, Св. Валентин, рождения ден, Коледа, лятната почивка и т.н. и нека те бъдат основни цели сами по себе си.

Как свалих 15 килограма

fa1d42fea127795dea89c74e9db9e30c XL

Съвет 4: Подхранете си мотивацията, като си обещаете награда за постигната цел. Големи за главните цели, но и малки за по-малките етапи на отслабването. Примерно книга от любим автор, нова дреха, козметична процедура и подобни. И всеки път, когато направите здравословен избор (примерно, плод вместо вафла, ходене пеша вместо ползване на превоз), се потупайте по рамото и се похвалете сами себе си. Кажете си, че се справяте отлично, защото наистина е така!

Съвет 5: Направете си снимка по бански или бельо в началото на диетата. Всеки месец си правете нова снимка, облечени в същото облекло. Страшно мотивиращо е да виждате промяната и как вие се свивате, а банският ви става голям.

Съвет 6: Включете вашето подсъзнание в помощ на мотивацията ви. Толкова е по-лесно, ако вашият ум е на ваша страна! Опитайте йога, релаксация и дори хипноза – това работи при много хора. Те ще ви помогнат да получите точното съобщение дълбоко във вашия мозък, което да засили вашето желание да отслабнете, както и ще ви помогне да релаксирате. Стресът е основната причина хората да ядат, когато не са гладни.

Съвет 7: Четете списания за отслабване (и сайтове) и си изрежете (копирайте) вдъхновяващи истории на хора, които са успели да отслабнат. Щом те са могли да го направят, и вие можете. Препрочитайте си историите, когато се чувствате разколебани, или сте в застой. Хората, които са отслабнали, не са свръхчовеци, те просто са решили да си постигнат целта и не са се предали.

Съвет 8: Записвайте си колко добре се справяте. Записвайте си изменението на килограмите и мерките. Добавете и снимки, ако следвате съвет 5. Има няколко добри софтуерни продукта на пазара, с които да си направите диаграма на напредъка, ако ви харесва тази форма на визуализация.

14 трика как да спазваш диетата си

b6004aaf43dbcfb743aa1b54a758f57d XL

Съвет 9: Получаване на подкрепа от лица, които се стремят към същата цел. Много хора от цял свят са се присъединили към местни групи за взаимопомощ за отслабване. Те ще ви дадат отчетност, обучение, подкрепа и шанс да създадете приятелства в тази общност. Също така и подкрепа, като вече сте свалили килограмите.

Съвет 10: Отворете се към света. Излезте от черупката си, срещайте се с много хора.

Съвет 11: Слушайте музика, която ви повдига настроението. Съберете си колекция от такива песни, които обичате и които ви карат да се чувствате страхотно. Пускайте си тези песни всеки път, когато искате да се почувствате добре и по-силни.

Съвет 12: Трябва да си дадете ясна сметка за вашите тлъстини и да спрете да се криете зад извинения. Веднъж завинаги решете, че ви е писнало да сте дебели и ще направите нещо по въпроса. Поемете отговорност за собствените си избори. Вижте какво ви е накарало да напълнеете и защо сте позволили това да се случи. Лесно ли ви е да си намирате извинения? Не! Далеч по-трудно е да продължавате да бъдете такива, каквито сте, нездрави и нещастни от своята форма.

Ям малко, а дебелея

263658f820e772ead318369e9d54439d XL

Съвет 13: Успехът се гради върху успеха. Не се фанатизирайте от първия ден, защото ще се провалите на 10-ия, кълнейки се, че никога повече няма да правите диета и упражнения през живота си. Затова започнете промяната постепенно, като малко по малко прибавяте промените. Това е начинът навиците на живот да се променят, а не свърхчовешките усилия и скърцането със зъби.

Съвет 14: Някъде по пътя вие сте забравили това, което и бебетата знаят – да ядете, когато сте гладни и да спрете, когато сте се нахранили. Затова трябва да възстановите своя вграден механизъм . Трябва само да слушате сигналите на тялото си за истински глад.

Съвет 15: Кое създава най-добра мотивация за отслабване? Да се мотаете наоколо в торбести дрехи, депресирайки се колко грозни се чувствате и изглеждате, или да изглеждате по най-добрия възможен начин, колкото и да сте пълни, носейки дрехи, които ви прилягат добре, грим и хубава прическа? Направете усилие да изглеждате добре, докато отслабвате, за да си повдигнете духа. Имайте си поне 2 комплекта хубави дрехи, които ви стоят добре, вместо да носите твърде тесни дрехи (отказвате да си купите по-голям размер) или дрехи, които вече са ви широки (те ви правят да изглеждате толкова торбеста, колкото са и те).

Съвет 16: Отървете се от всички дрехи, които са ви станали широки, след като сте отслабнали. Всеки, който пази в гардероба си комплект дебелански дрехи, очаква някой ден пак да ги изпълни и тъй като често действията следват очакванията, преди да се усетите, вие ще ядете, за да ги запълните.

Съвет 17: Намерете си модел за подражание. Някой, който се храни здравословно и тренира. Следете как този човек яде, какво яде и как се отнася към храната. Как тренира и кога намира време. Мислете и вие като слаб човек.

Съвет 18: Отслабвайте заради себе си. На никой не му пука за вашето здраве и външен вид повече, отколкото на вас самите. Повече от всичко вие имате нужда да го направите, защото обичате и оценявате себе си. Вие сте от значение. Наистина вие!

Препоръчваме ви още:

Тегло

Мамо, не казвай...

Трите килограма, които убиват

Последно променена в Сряда, 29 Май 2019 08:46

Facebook

Вижте тази публикация в Instagram.

World is such a lovely playpen! #babybobby

Публикация, споделена от Maria Peeva (@mimipeeva) на

Бисквитки

Използвайки нашия уебсайт, вие се съгласявате с използването на „бисквитки“ /сookies/ . Повече информация Приемам